Şimdi Ara

SHOWROOM'DAKİ ARAÇ ALINIR MI ??? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
100
Cevap
1
Favori
13.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mk4Ever.

Şimdi aklınızı karıştırmak gibi olmasın ancak 2012 model leon 1.4tsi fr ler 42.000 civarı satılıyordu.Araba ağzına kadar dolu biliyorsunuz.Bilmiyorum ellerinde var mıdır hala ve kasasıda değişti evet ancak 1.6 edition modelde de sıkıntı yaşarsınız diye düşünüyorum.Yakıtı çok fazla ve donanım boş.Bence o fiyat seviyesine farklı alternatifler araştırabilirsiniz.

hocam seat, Vw, ford, reno, toyota tüm araçları araştırıp en son astrada karar kıldım. yaklaşık 2 aydır araştırıyordum. şuan sorduğum bayilerde eski kasa sıfır bulamadım. yeni kasa leon düşündüm ama o da daha yeni çıktığı için asta j daha mantıklı geldi. bir de seat leonda ikinci el olayı, astraya göre daha sıkıntılı.

edition donanımın bir üstünde enjoy active var ama aradaki farklar deri direksiyon, yağmur far sensörü, jant, e. park freni gibi bana göre çok da gerekli sayılmayacak ekstralar var. aradaki fark 4000 TL. bunlar dışında güvenlik donanımları zaten hepsinde aynı. + hız sabitleyici de makyajlı astrada standart.

yakıt konusunda da 2 aydır tüm araçların tüketimlerine bakıp karşılaştırdım. benzinli tüm 1.4 ve 1.6 motorlar kullanıma ve şehre bağlı olarak (genelde) 8-10 lt arasında yakıyor. b sınıfı da böyle c sınıfı da. yılda 10.000-12.000 km yol yaptığım için dizel ile arasındaki farkı kapatamam.

yani dizel alan arkadaşlar araçlarının az yaktığını, yakıt masraflarının az olduğunu söylüyorlar ancak alırken benzinliye göre fazladan verdikleri milyarları unutuyorlar. dizeldeki fiyat farkını en fazla 2-3 yıl için kapatamadıktan sonra fazla ödeme yapmaya gerek yok bence. 5-6 yıl sonra kapanacak maliyeti bugünden satın almak trafik ve yakıt piyasası gibi ne olacağı belli olmayan bi alanlar için çok mantıklı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: TrakON

quote:

Orijinalden alıntı: Mk4Ever.

Şimdi aklınızı karıştırmak gibi olmasın ancak 2012 model leon 1.4tsi fr ler 42.000 civarı satılıyordu.Araba ağzına kadar dolu biliyorsunuz.Bilmiyorum ellerinde var mıdır hala ve kasasıda değişti evet ancak 1.6 edition modelde de sıkıntı yaşarsınız diye düşünüyorum.Yakıtı çok fazla ve donanım boş.Bence o fiyat seviyesine farklı alternatifler araştırabilirsiniz.

hocam seat, Vw, ford, reno, toyota tüm araçları araştırıp en son astrada karar kıldım. yaklaşık 2 aydır araştırıyordum. şuan sorduğum bayilerde eski kasa sıfır bulamadım. yeni kasa leon düşündüm ama o da daha yeni çıktığı için asta j daha mantıklı geldi. bir de seat leonda ikinci el olayı, astraya göre daha sıkıntılı.

edition donanımın bir üstünde enjoy active var ama aradaki farklar deri direksiyon, yağmur far sensörü, jant, e. park freni gibi bana göre çok da gerekli sayılmayacak ekstralar var. aradaki fark 4000 TL. bunlar dışında güvenlik donanımları zaten hepsinde aynı. + hız sabitleyici de makyajlı astrada standart.

yakıt konusunda da 2 aydır tüm araçların tüketimlerine bakıp karşılaştırdım. benzinli tüm 1.4 ve 1.6 motorlar kullanıma ve şehre bağlı olarak (genelde) 8-10 lt arasında yakıyor. b sınıfı da böyle c sınıfı da. yılda 10.000-12.000 km yol yaptığım için dizel ile arasındaki farkı kapatamam.

yani dizel alan arkadaşlar araçlarının az yaktığını, yakıt masraflarının az olduğunu söylüyorlar ancak alırken benzinliye göre fazladan verdikleri milyarları unutuyorlar. dizeldeki fiyat farkını en fazla 2-3 yıl için kapatamadıktan sonra fazla ödeme yapmaya gerek yok bence. 5-6 yıl sonra kapanacak maliyeti bugünden satın almak trafik ve yakıt piyasası gibi ne olacağı belli olmayan bi alanlar için çok mantıklı değil.

Güzel bir araştırma .Keşke herkes sizin gibi bilinçli olsa.Eski kasa 0 bulunsa gerçekten leon mantıklı bir seçenekmiş ancak yoksa yapılıcak birşey yok Hayırlısı olsun.
    Peki hocam Cruze sport plus ı düşünmezmisiniz hb kesin şart değilse?Çok dolu bir araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mk4Ever. -- 17 Mart 2013; 14:39:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TrakON

ben de uzun süre dizelini düşündüm ancak edition donanımda 8.000 TL fark var. ben yılda 10.000 km yaptığım için o parayı çıkaramam diyerek vazgeçtim.
    bildiğim kadarı ile sport ve enjoy active modelin dizel versiyonunda liste fiyatından daha iyi indirim yapıyorlar.

hocam ynlış anlaşılmak istemem de babam ile bende bir huy var donanımlı aracı tercih ediyoruz hep. ondan sport modelini düşünüyorum.cosmo modelinin tek farkı deri koltuk ve AFL far sistemi. sport sunroof + navigasyon + bodykit şeklinde düşünüyorum. 2.el 2012 model 8500km'de buldm 48.500'e. +7bin verip sıfır mı alsak diye kafamda soru işareti gitmiyor bir türlü
  • showroom da direksiyonu yalayanı gördüm
  • mağazadaki teşhir bilgisayarı falan indirimli satarlar.çünkü herkes kurcalar.araç içinde aynısı geçerli.ciddi bir indirim olursa alınır fiyat aynıysa bence hiç gerek yok bekleyin derim
  • Alınmaz. Biraz bekler yeni geleni alırım. Geç olsun güç olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArifKSK

showroom da direksiyonu yalayanı gördüm

ee yuh artık.
  • alınmaz
  • Bence alınır.
  • Bende tercih etmem kendimden biliyorum . Millet heryerini mincikliyor sonucta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben gözüm kapalı alırım..Ne olurki ? Koltuğa oturup kapısına , plastiğine, sağına soluna bakıyoruz..Bagajı açıp bakıyoruz.Kapıları açıp kapatıyoruz...Kaputu açıp hayran hayran tertemiz motoru inceliyoruz...Mıncıklama neki ? Ben 20 defa gitmiştirim..FORD, VOLVO, AUDİ, HONDA, TOYOTA hepsine çok gittim.. Bakmayınan arabaya ne olur ? Hiç bir şey...
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Ben gözüm kapalı alırım..Ne olurki ? Koltuğa oturup kapısına , plastiğine, sağına soluna bakıyoruz..Bagajı açıp bakıyoruz.Kapıları açıp kapatıyoruz...Kaputu açıp hayran hayran tertemiz motoru inceliyoruz...Mıncıklama neki ? Ben 20 defa gitmiştirim..FORD, VOLVO, AUDİ, HONDA, TOYOTA hepsine çok gittim.. Bakmayınan arabaya ne olur ? Hiç bir şey...

Kardeş şimdi gelde bu arabayı sıfır diye al. Adam kapının tüm sülalesini elden geçirdi. Sıfır diye satacaklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

quote:

Ben gözüm kapalı alırım..Ne olurki ? Koltuğa oturup kapısına , plastiğine, sağına soluna bakıyoruz..Bagajı açıp bakıyoruz.Kapıları açıp kapatıyoruz...Kaputu açıp hayran hayran tertemiz motoru inceliyoruz...Mıncıklama neki ? Ben 20 defa gitmiştirim..FORD, VOLVO, AUDİ, HONDA, TOYOTA hepsine çok gittim.. Bakmayınan arabaya ne olur ? Hiç bir şey...

Kardeş şimdi gelde bu arabayı sıfır diye al. Adam kapının tüm sülalesini elden geçirdi. Sıfır diye satacaklar.

tr de bunu yapanin gercekten irzina gecerler orneklemeler ne uc ya halkimizin yam yam oldugunu dusunmeye basladim sayenizde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

quote:

tok kapı sesi

• quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

Almayın.
    Eski bir otomotiv çalışanıyım, biz gece oldu mu o arabanın her tarafına şokella sürüp yalardık.
    İçine sokmadığımız Rus, Moldovyalı kalmadı.
    Öğle yemeğine vaktimiz olmadığı günlerde kaputu söküp, altına odun ateşi yakıp üstünde, Nevşehir'li teyzelere katmer, gözleme ve sac kavurma yaptırdık.
    Bir ara bizim apartmanın ışıkları arızalıydı, farı söküp eve götürüyordum ki apartman merdivenlerinden rahat çıkabileyim.
    Vitesi bizim yan apartmandaki dul komşu istiyordu, anlam verememiştim ama kadıncağızı kıramadım, birkaç kere söküp götürdüm.

Kıssadan hisse;

Ciddi olmak gerekirse; delirmeyin. Saçmalamayın.
    Showroom'daki araçlar sürekli yıkanıp, paklanıp, temizlenip, hizaya sokulan otomobiller.
    Hatta Showroom değişirken, sırf ileri geri yapmak için bile marşa basıldığından ötürü, yağ tamamen kartere akmıyor ve sizin gözünüzün takıldığı kozmetik kusurlardan çok çok daha önemli bir kusurdan kurtulunmuş oluyor.
    Eğer satış müdürünün işine tırnak kadar saygısı varsa showroom araçlarını asker gibi hizaya sokar, pırıl pırıl ve bakımlıdır.
    Hatta birçoğuna boya koruma bile yapılır.
    Çünkü arabayı sattıran, o araçlardır. Depoda toz içinde bekleyen, motora bulaşmış bir damla yağı kalmamış olanlar değil.

siz nasıl insanlarmışsınız ya

• Gözümle gördüğüm bazı olayları anlatsam arkanı dönüp kaçarsın sakınnn alma :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Showrooma araç koysan dert koymasan dert. Bu kadar takılmayın sakınan göze çöp batar. Aracınızı otoparka ve yıkamaya hatta bakıma verdiğiniz zaman zannetmeyin ki arkadaşlar taze çiçek gibi davransınlar aracınıza.

katılıyorum geçenlerde kocamustafapaşa samatya hastanesine gittim bilenler bilir tam karşısında bir otopark var katlı tıklım tıklım olduğu için en alt ve en sonda bir arabalık yer bulabildim arabamı parkettim gitmeden bi sigara içiyim dedim. bide ne göriyim ordaki kendini bilmez bir otopark görevlisi ( ki tipe baksan kaçıcak yer ararsın) bir tane kangoonun canını okuyor. arabayı hareket etmiyorken elfreniyle kaldırıp çevirmeye çalışıyor araba can çekişiyor resmen sonra geri geri gelirken duvara bi güzel geçirdi hiç birşey olmamış gibi ileri geldi indi baktı bişey yok yaaa diye pişkin pişkin güldü birde. napıyosun lan sen dedim o ne biçim araba kullanmak babanın malı mı o araba bide utanmadan yüzsüzce tartıştı benle sana ne seni ne ilgilendiriyo işine bak der gibisinden sonra anahtarı bırak ta yer lazım ederse kenara çekeriz arabanı dedi o gördüklerimden sonra ben sana anahtar bırakmam dedim yanıma aldım anahtarı. demek istediğim bu otoparkçılar kadar adi şerefsiz insan yok ulan adam çalışıp didinip almış o arabayı sen nasıl olurda öyle kullanırsın hayvan herif

• quote:

Orijinalden alıntı: Seriously.

Bence tercih etmeyin varsin biraz bekleyin ama kapisini ilk acan, direksiyonuna ilk oturan siz olun

arabaları fabrikada ustabaşı binip bi tur atıyo bilgin olsun
  • ben olsam o kadar para verip mıncıklanmış araba almam
  • Valla ben de almam. İçim rahat etmez. gerekirse 2 ay beklerim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.