|
Bildirim
|
Beyler filmi defalarca izleyip sahneleri teker teker analiz yapmistim resmen ve halen muziklerini dinlerim.
Di Caprio hastanede bulunan bir hasta fakat olaylarin hepsi ilk bastan itibaren feribottan itibaren duzmece. 1.Di Caprio'yu tedavi etmek icin farkli bir tedavi yontemi kullaniliyor. 2.Bir muddet durumu iyiye gitsede sonunda tekrar eski durumuna dusuyor. 3. Bu tedavi yontemini kabul etmeyen doktorlar Di Caprio'ya lobotomi uygulamak istiyor. 4. Son olarak Mark Ruffalo son kez kontrol icin bir soru soruyor ve o muhtesem cevabi Di Caprio veriyor. 5.Sonuc olarak Di Caprio tedavi olmus artik karisinin iki cocugunu bogdugunu kendisinin de esini oldurdugunu kabul etmistir fakat boyle yasayip bu anilari hatirlayacagina insan gibi olmek yani lobotomi olmayi kabil etmistir. |
Filmi az önce, ilk defa izlemiş bulunuyorum. Kesinlikle on numara film. Puanım 10/10. Puan kıracak yer bulamadım kendi adıma. Ben de birkaç yorum yapayım.
- Adamımız hastanedeki hastalardan biri bu net bence. Şu mağaradaki kadına takılanlar olmuş, her şeyi geçtim kadın uzun süredir mağarada veya başka yerlerde kaçak şekilde yaşadığını söylüyordu. Bir kere zaten aç, susuz nasıl yaşayacaksın ıssız ve fırtınalı bir adada? Ben bu sahneyi izlerken kafamda hep bunu sordum. Yani zaten buradan belli hayal olduğu. - Adamın bilerek kafasında kurduğu bu rolleri devam ettirmesine izin verdiler. Deniz fenerinde doktor zaten söylüyor bunu. Doktorun (kel olan) sözlerini iyi dinleyin sonlarda. Daha önce de defalarca kez adamı iyileştirmişler ama yine eskiye dönmüş. Ve şiddete eğimli olduğu için de herkese zarar veriyordu. Yönetim de doktorlara son bir şans daha vermiş işte eğer bu kez de sonuç alamazlarsa lobotomi yapılacaktı yönetimin kararı gereği. Yanındaki Chuck ve diğer doktor da işte lobotomi olmasın, adam kurtulsun diye rol yapmasına izin verdiler belki düzelir diye. Sonda da zaten düzeliyor ama kendi isteğiyle lobotomi olup yaşadıklarını unutarak ölmek istiyor. Chuck'a bu yüzden yine rol yapıp ortak diyor. Chuck da kafasını çevirip doktorlara olumsuz anlamında kafa sallayınca alıp götürüyorlar işte. Anlaşılmayacak bir şey yok. Bir de dikkatimi çekti adamın deli olmadığını savunanlar duygusal düşünen kişiler sanırım. "Resmen oyun oynuyorlar adama" demiş birisi yukarıda, bu da duygusallık göstergesidir. Fazla kaptırmayın kendinizi. ![]() |
|
Ayrıca çer çöp filmler üçer beşer oscar adaylığı alırken bu filmin bir adaylığı bile olmaması büyük skandal. En iyi yönetmen, görüntü yönetmenliği, Leo en iyi oyuncu, kurgu ve müzik dallarında adaylık almalıymış. Oscar ödüllerini pek takmıyorum önemi azaldı iyice ama hak edene hakkını vermek gerek. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnuR -- 23 Temmuz 2009; 5:46:17 > |