Şimdi Ara

Shutter Island (2010) | Martin Scorsese | Leonardo DiCaprio (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
549
Cevap
1
Favori
39.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam filme beyaz tv'de denk geldim yıllar sonra tekrar izledim. Ben de leo'nun deli olduğunu düşünenlerdenim.

Memurların gergin olması, Chuck'un silahını çıkaramamasi, hastaların leo'ya el sallaması sonra kadının elinde bardak olmamasına rağmen şu içmesi gibi bir sürü detay var ama ben bu leo'nun deli olduğunu Chuck'un bakışlarından çıkardım.

Hani bir hastayı sorguluyor hemşireye zarar veren sarışın adamı, orada Leo sinirlenip herife yapışıyor esi ile ilgili söylediklerinden dolayı.

Chuck'un orada ekranın sol üst köşesine doğru yani görevlilere endişeli bir bakışı var ki bu bile polis olmadığını Leo için üzüldüğünü gösteriyor. Dikkatli izleyiciler Chuck ile Doktor Cowley arasındaki göz kontaklarını da fark edebilir.

Lakin anlamlandıramadığım husus (hemşirenin Rachel kılığına girmesi değil) Leo'nun onu rüyalarında görüp durması (boğazı kesik halde ve kar üstünde yatar vaziyette) herhalde orada leo'nun etrafındaki karakterleri ikinci kişiliğine yerleştirdiğini anlamamız için koymuşlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Filme dair pek bir şey hatırlamadığımı farkettim ve tekrar izledim. Filmin sonundaki replik bir çok kişiyi yanıltmış acaba adam sağlam numaramı yapıyor diye o sahne tamda böyle düşünelim diye yazılmış ama alakası yok. Andrew Rachel ile konuşurken fenerde ameliyat yapıyorlar diyorlar ama fenerde ameliyat yapılacan bir ortam yoktu. Yani Andrew hasta.

Ayrıca çer çöp filmler üçer beşer oscar adaylığı alırken bu filmin bir adaylığı bile olmaması büyük skandal. En iyi yönetmen, görüntü yönetmenliği, Leo en iyi oyuncu, kurgu ve müzik dallarında adaylık almalıymış. Oscar ödüllerini pek takmıyorum önemi azaldı iyice ama hak edene hakkını vermek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sen Aydınlatırsın Geceyi -- 17 Şubat 2019; 0:13:30 >

• Hayır işte adam zaten hasta başından beri ama en sonunda tedaviye cevap verip kabulleniyor gerçeği ve sonrasında bilerek hasta gibi davranıp ölmeyi göze alıyor çünkü daha fazla öyle yaşamak istemiyor. Hatta doktoru ona teddy diyince dönüp bakmıyor bile en son sahnede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AmonKoutarou -- 17 Şubat 2019; 8:39:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AmonKoutarou

Hayır işte adam zaten hasta başından beri ama en sonunda tedaviye cevap verip kabulleniyor gerçeği ve sonrasında bilerek hasta gibi davranıp ölmeyi göze alıyor çünkü daha fazla öyle yaşamak istemiyor. Hatta doktoru ona teddy diyince dönüp bakmıyor bile en son sahnede.
    Yani filmin sonunda iyi bir insan olarak ölmeyi seçiyor fakat Teddy diye seslendiğinde bakmadığından iyi insan olmadığının da farkında anlamına mı geliyor bu final?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ERIKCI

Yani filmin sonunda iyi bir insan olarak ölmeyi seçiyor fakat Teddy diye seslendiğinde bakmadığından iyi insan olmadığının da farkında anlamına mı geliyor bu final?

Alıntıları Göster

Evet her şeyin farkında, canavar olduğunu biliyor. Karısının tedavisini engellediği için çocuklarının ölümünden kendini sorumlu tutuyor. Kendi kurduğu kurgunun gerçek olmasını istiyor ama gerçeklerden kopamıyor ve bu yüzden en sonda lobotomi olmayı tercih ediyor. Bu filmi hiçbir şey bilmeden izlemek ayrı bir zevk, her şeyi bildikten sonra tekrar izleyip parçaları çözmeye çalışıp detayları yakalamaya çalışmak ayrı bir zevk. Şu filmin bir tane bile adaylık almaması rezillik.

• Atmosfer yaratımı konusunda sinemanın zirvesi bu filmdir bence
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    +1
    otursam daha defalarca izlerim ama artık o kadar çok izledim ki zamanıma acıyorum.
  • İzleyeli çok zaman oluyor ama adam son sahnede anlıyor her şeyi bunu bu kadar çok tartışmak garip geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle03 -- 27 Şubat 2020; 4:39:53 >
  • Sonunda ne oldu o kısmı kestiremedim. Defalarca izledim. Ölümü tercih etti ama neden? Hastalığını mı kabul etti? yoksa çıkamayacağım buradan, öleyim mi dedi.?

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.