Şimdi Ara

Shutter Island (2010) | Martin Scorsese | Leonardo DiCaprio (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
549
Cevap
1
Favori
39.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biraz önce izledim izlemez olaydım 2.5 saat boşa gitti

• quote:

Orijinalden alıntı: AlpiNeT11

biraz önce izledim izlemez olaydım 2.5 saat boşa gitti

• Şimdi filmin sonunda kendisi durumun farkında ama lobotomi yapmaları için rol kesiyor dimi ? Hani acılarıdan kurtulmak için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unique For All -- 27 Mayıs 2015; 1:03:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün filmi izledim,

BENCE DELİ DEĞİL.

Filmin sonunda,adam deniz fenerine giderken ortağı ona Teddy diye sesleniyor demek ki aslında deli değil?Gerçekten deli olsa ve Teddy diye biri olmasa ortağı neden ona Teddy diye
    seslens
    in.
  • 4 kere izledim hala sonunda ne olduğunu çözemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: OldWolF3

Dün filmi izledim,

BENCE DELİ DEĞİL.

Filmin sonunda,adam deniz fenerine giderken ortağı ona Teddy diye sesleniyor demek ki aslında deli değil?Gerçekten deli olsa ve Teddy diye biri olmasa ortağı neden ona Teddy diye
    seslens
    in.

Çünkü orda yine oyun oynuyorlar ortağı onun doktoru.Kafası gidip geliyo elemanın
  • an itibariyle bitirdim çok güzel bir psikolojik film
  • Beynim yandı izlerken
  • quote:

Orijinalden alıntı: OldWolF3

Dün filmi izledim,

BENCE DELİ DEĞİL.

Filmin sonunda,adam deniz fenerine giderken ortağı ona Teddy diye sesleniyor demek ki aslında deli değil?Gerçekten deli olsa ve Teddy diye biri olmasa ortağı neden ona Teddy diye seslensin.

Öncelikle spoiler butonu kullanmalısın.

Şöyle birşey diyeyim.

Madem deli değil neden doktoru (yada ortağı) diğer doktorlara dönüp kafa sallıyor düzelmedi gibisinden.
    Bence deliydi zaman zaman halüsinasyonlar görüyordu zaman zaman gidip gidip geliyor.
    En son kendi isteğiyle lobotomiyi kabul etti bilinçli olarak çünkü daha öncede aynı denemeler yapıldığında tekrar başa dönmüştü.
    Yine tekrarlansa bile testler düzelmeyeceğini biliyordu.
    "Bir canavar gibi yaşamaktansa iyi biri olarak ölmeyi tercih ederim" dedi.
    Burda hem canavar demesinde "deli" olmasını kastetsede diğer yandan "savaşta yaptıklarının" ve "ailesine yaptıklarının" tamamını kastetmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intruder -- 8 Haziran 2014; 13:18:56 >

• Di Caprio ve Scorsese ikilisi mükemmel bir iş çıkarmış,hem filmin işlenişi hem de Caprio'nun ağladığı sahnedeki oyunculuğu harikaydı.

Filmin farklı sonları,belirsiz durumu falan yok nasıl izliyor insanlar anlamıyorum.Gayet de tek bir senaryo var.Caprio'nun karısı deliymiş ama adam ciddiye almamış,kadın evi yakmaya kalkınca göl kenarında yeni bir eve taşınmışlar.Kadın çocuklarını öldürmüş,adam da kadını öldürmüş travma yaşamış bu durumdan sonra.Hepsinin ölümüne kendi sebep olduğu için delirmiş ve sürekli farklı senaryolar kurmuş kafasında.Hastanede adamı tedavi edememişler ve o yüzden adamın kafasında kurduğu hikaye gerçekten varmış gibi oyun oynamışlar,gerçeği sonradan söyleyip şok tedavisi tarzı bir şey uygulamak ve lobotomiye gerek kalmaması için.Yani adam deli,adada delirdi aslında problemi yoktu diyenler çok dikkatsiz izlemişler veya adamın deli olduğuna inanmak istememişler niyeyse.Daha filmin başında Teddy (yani Andrew) sudan çok rahatsız oluyor çünkü bilinçaltında çocuklarının suda boğulduğu bilgisi olduğu için etkisinde kalmış onun.Adaya geldiklerinde çitlerin elektrikli olduğunu biliyor çünkü daha önce 2 yıl orada kalmış ve tanıyor orayı ama nereden hatırladığını bilmiyor.Binaya girerlerken Chuck (yani doktor) silahını çıkarmakta zorlanıyor çünkü dedektif değil,bilmiyor nasıl çıkaracağını.Bahçede pek çok hasta Teddy'ye selam veriyor işaretler yapıyor çünkü tanıyorlar onu.Polisler fazla gerginler Teddy'nin deli olduğunu bildikleri için.Sorguda kadına doktor hakkında sorular sorduğunda kadın onun iyi biri olduğundan hoş görünümlü olduğundan bahsettiğinde Chuck sırıtıyor,hafiften böbürlenme tavrına giriyor hatta.Bu durumu kabul etmeyenler genelde mağaradaki kadın ne ayaktı diyorlar,o tamamen Ted'in hayal ürünü.Kadının yanına gitmeden önce fareler görüyor,fazla alkollü kişilerin bile hayali fareler gördükleri söylenir,o sahnenin halüsinasyon olduğu anlaşılsın diye fareler var.Sonunda adama tüm gerçekleri anlatıyorlar,uyanınca o da hatırlıyor her şeyi yani tedavi işe yarıyor.Bahçede son sahnede doktordan Chuck diye bahsedince aslında iyileşmediğini,tekrar kafasından senaryo kurduğunu düşünüyor doktor ve kafasıyla ''hayır'' işareti yapıyor.Son cümlesinde ise ''canavar olarak yaşamayı mı yoksa iyi bir insan olarak ölmeyi mi tercih edersin'' diyor.Her şeyi hatırlıyor artık ama bu gerçekle,acıyla yaşayamayacağını bildiğinden lobotomiyi tercih ediyor.Ölmek kelimesinden kastı kafasının sıfırlanıp ölü gibi bir hayat yaşaması yani,lobotomi görenlerin öyle olduğundan bahsediliyor da zaten filmde.Doktor ona Teddy diye seslendiğinde de bakmıyor bile çünkü gerçek adının o olmadığın biliyor.Bu kadar basit aslında,diğer türlü anlayanların filmi yazdıklarımı okuduktan sonra tekrar izlemesini tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psycho90 -- 13 Haziran 2014; 20:52:39 >

• Filmi yillar once izledigimde cok begenmistim. Ama simdi boluk porcuk hatirliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar film izledim ilk defa bu filmde kafam çok karıştı ama etkiledi beni.İzlenmesi gereken bir film.
  • Su filmin sonunu arkadas soylemisti.Bile bile izledim yine de sasirmistim sonunda.

• Efsane
  • aga 2. kez devirdim filmi içim rahat uyuyabilirim
  • kardeş niye spoiler veriyorsun ayıptır yahu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krother

kardeş niye spoiler veriyorsun ayıptır yahu.

Unutmusum yazmayi ama orada pat diye yazmamisim. Filmin sonunda demisim, okumasaydin

• Vay be efsaneyi izleyeli 2 sene olmuş bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: sersai

quote:

Unutmusum yazmayi ama orada pat diye yazmamisim. Filmin sonunda demisim, okumasaydin

Okumasaydın ne lan? Spoiler butonu diye bişey var kullanacaksın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sersai

quote:

Okumasaydın ne lan? Spoiler butonu diye bişey var kullanacaksın.

Sakin ol sincap

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.