Şimdi Ara

Shutter Island (2010) | Martin Scorsese | Leonardo DiCaprio (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
549
Cevap
1
Favori
39.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sersai

quote:

Orijinalden alıntı: Krother

quote:

Orijinalden alıntı: sersai

quote:

Orijinalden alıntı: Krother

kardeş niye spoiler veriyorsun ayıptır yahu.

Unutmusum yazmayi ama orada pat diye yazmamisim. Filmin sonunda demisim, okumasaydin

Okumasaydın ne lan? Spoiler butonu diye bişey var kullanacaksın.

Sakin ol sincap

Aptallığa pek sakin kalamıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ADAM DELİ ARKADAŞLAR

1-çünkü akıl hastanesindeki olaylara federal ajanlar bakmaz

2-kafasında bir senaryo kurmuş aklınca kendisi federal ajan ve kaçan hastayı arıyor ...hastanedekiler ise onu iyileştirmek için uğraşıyor ve yaptıklarına katlanıyorlar

3-doktoru onun ortağı gibi davranıyor çünkü iyileşip iyileşmediğini gözlemliyor

4-koğuşu arayıp tararken orda kendi yazdığı kağıdı eliyle koymuş gibi buluyor çünkü koğuş kendisinin ordaki ayakkabılar erkek ayakkabısı kağıdı koyan kendisi 67. Hastada kendisi

5-sorgu sırasında kalemle kağıda karalama yapıyor adamı kızdırıyor sizce nerden biliyor adamın bundan hoşlanmıyacağını çünkü kendisi 2 yıldır o hastanede ve hastaların bir çoğunu tanıyor

6-filmin sonunda masadaki silahı kapıyor ve şöyle diyor bu silah dolu ağırlığından anlarım kullandım diyor oysaki silah oyuncak hatta ateş etmeye kalkıyor hiç bişey olmuyor ama kendisi kan görüyor bir ara fakat kimseye bişey olduğu yok....çocuk bile anlar silahın gerçek olup olmadığını....

7-herkesin kafasına takılan final sahnesi ....orda doktor gelip tedy diyor oda ortak diye konuşma yapıyor orda tedy demesinin sebebi paronoya nın devam edip etmediğini kontrol ediyor ortak diye cevap verince olumsuz işaret yapıyor düzelmedi sanıp...oysaki düzeldi ama bu acı hatıralar ile yaşamak istemediği için öyle numara yapıyor ölmeyi tercih ediyor...mağara sahnesi ise halisinasyon sanrılar yani

• quote:

Orijinalden alıntı: OldWolF3

Dün filmi izledim,

BENCE DELİ DEĞİL.

Filmin sonunda,adam deniz fenerine giderken ortağı ona Teddy diye sesleniyor demek ki aslında deli değil?Gerçekten deli olsa ve Teddy diye biri olmasa ortağı neden ona Teddy diye
    seslens
    in.

Sayfa sonundaki yorumları oku adam hastaneye girerken hastalar tanıyor dikenli tellerde elektirik olduğunu biliyor çünkü 2 yıldır tedavi görüyor orda ağır bir hasta

• Güzel film.

• fenerdeyken adamımızı deli olduguna ikna etmeye calışırken bi yandan benide ikna etmeye calışıyolardı. Bi yandan adamı kandırmaya calışıyolar kanma oglum diyom bi yandan ise adamlar galiba dogruyu söylüyor diyom. Zar zor benide ikna ettiler. Final sahnesinde yapma be dayı dedim fakat duymadı adam gitti. Yalnız benim kafada gitti gibi

• adam ağır deli

deliliğınin farkına varıyir yaptıklarıyla yasamak istemediğinden final sahnesinde deli rolü yapıyor bu sefer bilerek lobotomi yapsınlar diye

yoksa lobotomi yapmıyacaklardı

• quote:

Orijinalden alıntı: Kevin De Bruyne

fenerdeyken adamımızı deli olduguna ikna etmeye calışırken bi yandan benide ikna etmeye calışıyolardı. Bi yandan adamı kandırmaya calışıyolar kanma oglum diyom bi yandan ise adamlar galiba dogruyu söylüyor diyom. Zar zor benide ikna ettiler. Final sahnesinde yapma be dayı dedim fakat duymadı adam gitti. Yalnız benim kafada gitti gibi

adam ağır deli

deliliğınin farkına varıyor yaptıklarıyla yasamak istemediğinden final sahnesinde deli rolü yapıyor bu sefer bilerek lobotomi yapsınlar diye

yoksa lobotomi yapmıyacaklardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seker1adam -- 27 Ocak 2016; 0:14:41 >

• seker1adam kullanıcısına yanıt

yok hocam anladım. Demek istedigim başta insanları deli gibi göstererek kobay olarak kullanmalarını o kadar iyi işlemişler ki bende adamı kandırıyolar mı diyodum ama onlar acıkladıkca hem adamımız hem bende ikna oldum.

• filmi çıktığı yıl bir kere izlemiştim ama tam olarak anlayamadığım için sonra yine izlerim dedikten bu zamana 5 yıl geçmiş. tekrar izleme zamanı geldi artık.

ayrıca ilk izlediğimde beğenmemiştim ama şimdi daha tecrübeli bir sinema kafası ile izleyeceğim bakalım ne değişecek?
  • Çok güzel film .

• Yeni izleyebildim, efsane filmdi

Di
    caprio cok iyi oynamis.. filmin sonuna kadar 'deli degil, kandirmaya calisiyolar' diye kendimi ikna etmeye calisiyodum
    Ama sonundaki mimikleri ve son sozu mevzuyu ortaya atti :)

• Herkes 2 fikirde bulunmuş. Deli olduğunu söyleyenler pastadan büyük payı alıyorlar. Kandırıldığını söyleyenler ise az. Filmin yarısından fazlasını kandırıldığını düşünerek izlemek zorunda kalıyorsunuz. Yönetmen bunu aşılamaya çalışmış. Ama hep akıl hastanesinde dönen o ince detay ve oyunculukları sonradan düşünmenize bırakılmış. Bana kalırsa bende kandırıldığını düşünüyorum. Fakat kandırıldığını düşünlerin yanıldığı bazı sahnelerin deli olmak ile kandırılmak arasında ince bir çizgide yer aldığını düşünüyorum. Bana göre Teddy aklı başında bir dedektifti. Sonra bu akıl hastanesinin araştırmalarını yaptığı için dikkat çekmişti ve hasteneyle alakalı bir dava olursa hemen atlayacağını da biliyorlardı. Bu yüzden Teddy tuzağa düşmeye başlamıştı. Yanındaki yardımcısı Chuck ise onun bu hastanede delirmesine yardımcı olması için seçilmiş bir kişiydi. Teddy'nin en sonunda uydurdukları o efsane kurguyu yaratması için ince ayrıntılar verildiğini düşünüyorum. Mesela Chuck'ın silahını tek seferde kolayca çıkaramaması onun gerçek bir dedektif olmaması ve Teddy'nin en sonunda onun doktor olduğuna inanması için öyle yaptığını düşünüyorum. Bana göre orda silahını kolay çıkaramaması direk doktor olduğu anlamına gelmiyor. Düşüncelerimin hepsi deli olduğunu kanıtlayan kanıtlarla aynı. Teddy'e çeşitli yöntemlerle verilen ilaçlar yüzünden deli oluyor ve gördüğü değişik rüyalar halüsinasyonların ağırlığı artıyor. Hastanede onun üzerine oynanan bir oyun hep vardı. Onu deli yapmaya oynuyorlardı. C bloğundaki dialog ve Dr.Cawley(Kel müdür:)'in sen buraya tek başına geldin demesi bence ona karşı oynadıkları bir oyun olduğunu kanıtlıyor.

Ve birde Kel müdürün Teddy'e sigara ikram etmek istediği bir sahne vardı. Sen buraya tek başına geldin diyalogunun olduğu kısımda. Sigara içtiğini hiç görmediğimiz müdür pipo kullanan biri. Teddy'e sigara ikram etmek istiyor. Sonra paketi cebine koyup piposunu çıkarıyor. Sigara kullanmayan birinin sigara kullanması bu sigaraların ilaçlı olduğunu kanıtlayıcı.

Bu arada filmin başlarında odayı incelediklerinde Chuck daha dolabı açmadan kaç çift ayakkabı verdiklerini soruyor. Burdan onun oynanan bu oyunda olduğunu hemen anlıyoruz. Ve ayakkabılarında erkek ayakkabısı olması bana pek bir açıklama getirmedi. Deli olduğunu düşünüyorsanız o oda Teddy'nin oluyor. Fakat akıllı olduğunu düşünürsek onun deli olduğuna inandırıldığını düşünebiliriz. Burdan Teddy'nin akıllı olarak mı adaya geldiğini veya deli olarak mı geldiğini açıklayamayız. Fakat o sahnede Chuck ve müdür tüm konuşmalarını ve davranışlarını Teddy'e karşı oynuyor.

Ve birde final sahnesi benim kandırıldığını düşünmemde büyük rol oynadı. Teddy akıllı biri en başından beri kendisinin bir zindana düştüğünü düşünüyordu ve ona bir çok kez burdan ayrılamayacağını, kendisine ilaçlar verildiği söylendi. Teddy, kendisine anlatılan onca kurgu hikayeden sonra artık inanmış gibi gözükmeye başladı. Filmin sonunda Chuck'a hala delirmediğini kanıtladığında Chuck'ın ona gerçek ismiyle yani Teddy'le seslendiğini düşünüyorum. Fakat Canavar olarak yaşamak mı yoksa iyi bir insan olarak ölmek mi. Sorusu çok önemli. Bunu anca ikinci kere izleyince tam olarak anlayabildim. Teddy kendisine inandırılmaya çalışılan katil kişiyi canavar olarak tanımlıyor. Eğer o kişi olduğunu kabul etseydi lobotomi geçirmeden yaşamaya devam edicekti. Kendisini hep bir katil bir canavar olarak düşünerek. Fakat Teddy inancını kaybetmemişti. Kendisini delirtmeye çalıştıklarında haklı olduğunu düşünüyordu. Bu yüzden lobotomiyi seçti. Kendisini iyi bir insan sanarak ölmek istedi. Hemen ardından deniz feneri sahnesi gelip gerilim müziği çalması. Bir kez daha Teddy'nin göz göre göre delirdiği ve en başından beri düşündüğü bazı gerçekliklerin var olduğunu aklıma getiriyor.

Fakat film mükemmel olmuş. Yönetmen iyi iş çıkarmış. Ben bu filmden iki mantıklı son çıkarabiliyorsam ve film hakkında saatlerce insanların düşüncelerini okuyup kafa yoruyorsam o film tekrar izlenilmeyi hak ediyordur. Yönetmenin eşsiz dokunuşu sayesinde neredeyse her sahne 2 farklı şekilde yorumlanabiliyor. Ben kandırıldığını iddia edebileceğim 5 sahne kanıtlayabiliyorsam. Deli olduğunu kanıtlayabileceğim 7 sahne falan çıkıyor ortaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F113A1C22 -- 27 Nisan 2016; 23:32:32 >

• Bu filmi sevenler steam'de çıkan layers of fear isimli oyunu kesinlikle ama kesinlikle oynasın. çok şiddet ile tavsiye ediyorum.

• fazla uzun cevap vermeyeceğim. Güzel açıklamalar yapmışsın açıklayıcı olmuş. Bu filmi izledikten sonra kesinlikle internet ortamında bir şeyler araştırmak hissi beliriyor.

Son sahnede Leo lobotomi olmaya karar veriyor çünkü eşini öldürdüğünü kabul etmiyor. O şekilde canavar gibi yaşayacağıma insan gibi ölürüm diyor. Sonuçta uzun uğraşlar sonucu Leo iyileşmiştir ama bu şekilde yaşamayı kabul etmez.

Yönetmenin amacı ise böyle ucu açık konuları izleyicilere bırakıp yorum yapılmasını sağlamaktır.

Bu arada Leo bu oyunculukla 2010 yılında Oscar'ı nasıl alamadı hayret

• Filmi ilk kez yeni izledim. Kesinlikle mükemmeldi. Sonuyla ilgili yorum yapmayacağım zaten yeteri kadar yapılmış, çoğunu da okudum. Bu kadar farklı teorilerin oluşabilmesi bana kalırsa filmin kalitesini gösteriyor, izleyen herkes resmen farklı algılamış olayları. 10/10
  • İzlemiş olduğum en iyi film der geçerim.

• İnanılmaz bir film kesinlikle izlenilmesi gerekli müthiş bir akıl oyunu var.Leonardo Dicaprio oynuyorsa o film iyinin üstündedir. 10/8.4

• deli filan değil bunu anakarada kandırdılar koydular yanına ajanı gül gibi adamı deli yaptılar gayet güzel gidiyordu bence parmaklıkların ardındaki eski dostu doğru konuşuyordu ve şüphelerini söylemişti
  • Bence deliydi arka sayfalarda ki açıklamada film içindeki ufak detaylar bunu doğruluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

deli filan değil bunu anakarada kandırdılar koydular yanına ajanı gül gibi adamı deli yaptılar gayet güzel gidiyordu bence parmaklıkların ardındaki eski dostu doğru konuşuyordu ve şüphelerini söylemişti

ADAM DELİ ARKADAŞLAR

1-çünkü akıl hastanesindeki olaylara federal ajanlar bakmaz

2-kafasında bir senaryo kurmuş aklınca kendisi federal ajan ve kaçan hastayı arıyor ...hastanedekiler ise onu iyileştirmek için uğraşıyor ve yaptıklarına katlanıyorlar

3-doktoru onun ortağı gibi davranıyor çünkü iyileşip iyileşmediğini gözlemliyor

4-koğuşu arayıp tararken orda kendi yazdığı kağıdı eliyle koymuş gibi buluyor çünkü koğuş kendisinin ordaki ayakkabılar erkek ayakkabısı kağıdı koyan kendisi 67. Hastada kendisi

5-sorgu sırasında kalemle kağıda karalama yapıyor adamı kızdırıyor sizce nerden biliyor adamın bundan hoşlanmıyacağını çünkü kendisi 2 yıldır o hastanede ve hastaların bir çoğunu tanıyor

6-filmin sonunda masadaki silahı kapıyor ve şöyle diyor bu silah dolu ağırlığından anlarım kullandım diyor oysaki silah oyuncak hatta ateş etmeye kalkıyor hiç bişey olmuyor ama kendisi kan görüyor bir ara fakat kimseye bişey olduğu yok....çocuk bile anlar silahın gerçek olup olmadığını....

7-herkesin kafasına takılan final sahnesi ....orda doktor gelip tedy diyor oda ortak diye konuşma yapıyor orda tedy demesinin sebebi paronoya nın devam edip etmediğini kontrol ediyor ortak diye cevap verince olumsuz işaret yapıyor düzelmedi sanıp...oysaki düzeldi ama bu acı hatıralar ile yaşamak istemediği için öyle numara yapıyor ölmeyi tercih ediyor...mağara sahnesi ise halisinasyon sanrılar yani

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.