Şu anda kadar okuduklarım (belkide sadece türkiye'de) hep anakartın çarpanları ile oynamak, ekran kartının çarpanları ile oynamak. Yani üreticinin size verdiklerini yemek diyebiliriz.
Peki hiç düşünmek gerekmez mi? Ben işlemciyi soğutsam daha performans elde etmez miyim? Sirkülasyonu arttırsam daha stabil sistem olmaz mı? Veya hava soğutma yerine değişik gazlar, sıvı, yağ tipi soğutmalar kullansam diye...
kutlarım dipsit. önmeli bir konuya değindin. bende soğutma konusunda oldukça titiz bir insanım. daha önce bu konu yüzünden başım çok yandı. belki de hassaslığım bu yüzden. her neyse. madem konuyu açtın varsa bir bildiğin yeni bir konu olarak yaz. bizimle paylaş. çünkü bizler bilgiyi paylaşmak buradayız. görüşürüz.
<font face=Arial></font id=Arial>Merhaba ozellikle su sogutma konusu uzerinde durmalisiniz.Eger bu isten cok fazla beklentiniz yoksa bu is size pahaliya patlayacaktir.Cunku hazir su sogutmali sistemler Turkiye'de cok az ayida mevcut ve yurtdisinda ise bu konularla cok ilgilenen var fakat ulkemizin parasinin degersizligi ve burokrasi gibi sorunlar nedeniyle buraya daha pahaliya geliyor.Ama yine de ilgilenen insanlar var Turkiye'de.Ayrica Turkiye'de overclock ve su sogutma isini en iyi yapan kisiyi taniyorum, arkadasim cok iyi ve su sogutmayi bizzat kendisi yapiyor.Sitesini veriyorum; www.modelci.com inceleyim bakalim....<font face=Arial></font id=Arial>
AMG SL55 AVANTGARDE
<BLOCKQUOTE id=quote<font size=1 face='Verdana, Arial, Helvetica' id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote> <font face=Arial></font id=Arial>Merhaba ozellikle su sogutma konusu uzerinde durmalisiniz.Eger bu isten cok fazla beklentiniz yoksa bu is size pahaliya patlayacaktir.Cunku hazir su sogutmali sistemler Turkiye'de cok az ayida mevcut ve yurtdisinda ise bu konularla cok ilgilenen var fakat ulkemizin parasinin degersizligi ve burokrasi gibi sorunlar nedeniyle buraya daha pahaliya geliyor.Ama yine de ilgilenen insanlar var Turkiye'de.Ayrica Turkiye'de overclock ve su sogutma isini en iyi yapan kisiyi taniyorum, arkadasim cok iyi ve su sogutmayi bizzat kendisi yapiyor.Sitesini veriyorum; www.modelci.com inceleyim bakalim....<font face=Arial></font id=Arial>
AMG SL55 AVANTGARDE
<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face='Verdana, Arial, Helvetica' size=2 id=quote> bana su soğutma sakat gibi geliyo bi su kaçırırsa 1000lerce $ lik sistemin mahvolur
yaz ayları için sizlere voltaj indirimi öneririm, stabiliteyi bozmayacak kadar voltajı azaltın, 0.10v belki 0.15v. 5-6 dereceye kadar fark görebilirsiniz.
Peki saf su veya antifiriz kullanıldığında herhalde elektrik problemi olmaz. Çarpılmaz anakart herhalde...