Şimdi Ara

Sıcaklık 140 derece...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim ekran kartım ATI Radeon HD 4650 512 MB. SpeedFan ile ölçtüm sıcaklık özellikle Call of Duty oynarken o kadar artıyor ki 140 derecelere kadar. Bu yüzden bilgisayarın ekranı kararıyor ince çizgiler meydana geliyor. Bu yüzden oyun oynayamaz oldum. ATI Catalyst Control Center'da LCD Overdrive'yı etkinleştir deyip 200 yaptım (En Yüksek) işe yaramadı. ATI Tray Tools yükledim fakat nereden fan devrini arttırabileceğimi bulamadım.
    Önemli Not: Laptobumu 1 senedir kullanıyorum (vaio vgn-fw41et) ve bu sorun 1 hafta önce başladı. Ekran kartını güncelledim sorun devam ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Clayns_seco

Öncelikle SpeedFan yerine, Everest ile ölçmeni tavsiye ederim. SpeedFan doğru değerler vermez pek. Fan devri içinde Rivatuner daha kolay kullanımlı bir programdır.

rivatuner atilerde işe yaramıyor bi de ati tray toolsdan fan deviri için alttaki simgesine sağ tuşlayıp hardwareden overclock settingse girdin mi ordan görürsün ama garantisi devam ediyor ise garantiye göndermeni öneririm
  • internetten işletim sistemine uygun en son ati driver ı çek ve yükle daha sonra;

ati catalyst > graphics > ati overdrive

buradan enable manual fan control sekmesini tıklayıp istediğin devirde ekran kartı fanı hızını çalıştırabilirsin.
  • eğer catalyst den olmuyorsa başka bi programla çakışıyor olabilir, mesela bende gigabyte easytune 6 açık olunca catalyst fan ayarları devre dışı kalıyor, otomatik fan hızını yükseltmiyor...
  • ATI Tray Tools Overclocking settings'te Fan'da No supported Hardware Found diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicem12 -- 26 Temmuz 2010; 21:07:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.