Şimdi Ara

Sıcaklık Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar oncelikle pc'min ozellikleri Asus-P4P800SE anakart , Intel Pentium 4 3.00 Ghz , 1gb ram 512x2 Kingston DDR , A9550 Ati Radeon(128) , 120 gb harddisk... Ve sıcaklık degerleri cok fazla anakart 40-45 arası islemci ise 60-70 arasında oluyor hep fanları cıkarıp yagladım fakat birtek islemci fanı kaldı onuda cıkartmak istemedim cunku termal macun gerekiyormus acaba cıkarıp temızlesem termal macun kullanmam gerekirmi ? sıcaklık degerlerini nasıl dusurebılırım ayrıca fanlardan cok ses cıkıyor hala gideremedim ne yapmalıyım.. ?? yardımlarınız icin simdiden tessekkurler..

http://img205.imageshack.us/img205/6619/adsz1sh9.jpg
    Fan Rpm'i 4272 seste malum ZZZZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xatcx -- 2 Şubat 2009; 0:32:32 >

• termal macun yoksa dahi fanınızı temizleyin.. zaten bunu yapmak için işlemci fanını sökmeniz gerekmiyor..tabiki belli aralıklarla termal macun kullanmanızda yarar var..
  • Termel macun kesinlikle gerekli en az 15-20 derece fark atar hocam

işlemci ile soğutucunun arasındaki boşluğu tamamlayıp performansı arttırır
  • ht işlemciler soba gibi, kaliteli sogutuculardan alırsan zalman gibi farkeder.
    termal macun varsa ustunde, dikkatlice cıkarırsanda pek birsey olacagını sanmıyorum
    sonucta bir macundur. tekrar yapısır.
    fan sesini kesmek icin en etkili yol sessiz fan almak. ben oyle yapmıştım.
  • @sasmalco termal macun sürülü bir sogutucu sökülürse, tekrar takılmak istendiğinde eski macunun temizlenmesi gerekir.
  • işlemci fanı eğer çok tozlanmışsa üzerinde toz ve tüylerden oluşan bir katman varsa kesinlikle sök fanın altındaki metal ızgaranın aralıklarının açık olması gerek sökmektende korkma macuna fazla değmedikten sonra sorun çıkmaz kirli kullanmaktansa söküp temizlemek çok çok daha yararlıdır temizledikten sonra zaten sıcaklık azaldığı için fan devrinin düştüğünü göreceksin
  • quote:

Orjinalden alıntı: awallabilla

termal macun yoksa dahi fanınızı temizleyin.. zaten bunu yapmak için işlemci fanını sökmeniz gerekmiyor..tabiki belli aralıklarla termal macun kullanmanızda yarar var..

sokmeden nasıl yapcam hocam ? o altındaki ızgara fln komple toz cıkarmadan olmazki ?

ayrıca tum yardmlar icin tessekkur ederim !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xatcx -- 2 Şubat 2009; 10:14:30 >
  • Bir hava üfleyen kompresör yardımı ile yapabilirsiniz. Bu iş için özel aletler var 40-60 ytl arası ister onlardan alın ister benzin istasyonlarında üfletin

Sıcaklık Sorunu
  • quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

Bir hava üfleyen kompresör yardımı ile yapabilirsiniz. Bu iş için özel aletler var 40-60 ytl arası ister onlardan alın ister benzin istasyonlarında üfletin

Sıcaklık Sorunu

bunu alana kadar yeni fan alırım ^^ ama saol genede onerdigin icin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xatcx -- 2 Şubat 2009; 12:52:47 >
  • Rica ederim fakat bu size 1 kere değil her zaman lazım. En az ayda 1 bilgisayarınızın tüm fanlarını temizleyin
  • 2003 ten bu yana bu gun ılk kez cıkarıp temızledim ^^ ayrıntısıyla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.