Intel core 2 quad Q9300 işlemcim var. Ortalama yükte çekirdeklerin sıcaklıkları 68-80 derece arasında değişiyor. Az önce termal macunu yeniledim fakat pek bir şey fark etmedi. Fan stok fan. Fanı mı değiştirmeliyim?
quote:
Orijinalden alıntı: Saldiray507
Merhaba,
Intel core 2 quad Q9300 işlemcim var. Ortalama yükte çekirdeklerin sıcaklıkları 68-80 derece arasında değişiyor. Az önce termal macunu yeniledim fakat pek bir şey fark etmedi. Fan stok fan. Fanı mı değiştirmeliyim?
Merhaba hocam fanı değiştirmeden önce kasanızın yapısı nedir kasa içersinde yeteri kadar hava sirkülasyonu varmı öncelikle bunu bir gözden geçirmeniz gerekiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: By_SeDo
quote:
Orijinalden alıntı: Saldiray507
Merhaba,
Merhaba hocam fanı değiştirmeden önce kasanızın yapısı nedir kasa içersinde yeteri kadar hava sirkülasyonu varmı öncelikle bunu bir gözden geçirmeniz gerekiyor.
Kasam bu, ekstradan eklenmiş bir soğutma sistemi yok, her şey stok. Önde, aynda ve arkada birer fan var yanlış hatırlamıyorsam. Öndeki fanın çalışmadığından şüpheleniyordum ama bugün kasayı açtığımda dikkat ettim, çalışıyormuş. Ama rpm'ini kontrol edemiyorum hiçbir yerden (speedfan'dan pek bir şey anlamadım, sadece ekran kartı ve cpu fanını kökleyebiliyorum o da hasbel kader), ve kasanın önündeki fan bana oldukça yavaş çalışıyor gibi geliyor. Yani eğer kasayla ilgiliyse odur diye düşünüyorum.
Hocam işlemci çekirdek sıcaklıklarını hangi program ile ölçmektesiniz? Bios ta ki değerlerimi baz alıyorsunz?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme