Arkadaslar ilk baslıgımın sorun olmasını istemezdim ama öyle oldu malesem =( Problemimi anlatayım:
Yaklasık 4 aydır format atmadım.. Pc haliyle aptallaştı :) Hadi dedim sabah format atayım.. Hazırladım pcyi.. Taktım format cd sini.. Ama yükleme ekranına geçince yaklaşık 40 sn açık kalıyor ve pc kendini kapatıyor.. Yaklaşık 1 saat kafayı yedikten sonra bios setup ekranından sıcaklıklara bakmak aklıma geldi ve şok oldum.. Cpu sıcaklığı 112 derece idi.. Sistem sıcaklığı da 52 derece idi.. Ve bu ekrandada 25-60 saniye arası açık kalıp sonra pc kendini kapatıyordu.. Speed Fan programını indirdim.. Tozları temizledim..Suanda sıcaklıklarım su sekilde:
GPU: 48.9C - 55.2C arası System: 37.0C - 49.4C arası CPU: 71.5C - 79.0C arası *** AUX: 47.5C - 50.5C arası HD0: 39.0C - 44.8C arası Temp1: 81.5C - 82.0C arası *** Core0: -42.0C - 85.0C arası ((Burda program aptallastı sanırım -42 derece mi :D)) *** Core1: -42.0C - 85.0C arası ((Burdada aynı gariplik var)) Oda sıcaklıgı : 28.2C
Program core1 85.0C ye çıktı diyor ama ben hiç görmedim.. Hep -42.0C deydi.. Ama core0 85.0 ın altına düşmedi ama onada -42ye düştü diyor.. 2 cekirdek islemci ama sadece biri calısıyor galiba :D
En buyuk saskınlıgım ise sunda: Pc bios ekranına 1dk bile dayanamazken windows ekranında 96 saat hiç kapanmadan, uyku moduna bile geçmeden kalabiliyor..
Evet arkadaslar sizce problem nedir?
Not: Suanda kasanın yan kapagı açık ve vantilator dayadım... Türk tarzı sogutma :D
Not2:Sistemim daha 1yıl 2ay oldu alınalı.. Ama m.boardımda bios yazılım hatası bulundu ve üreticiye geri gönderildi.. Tamir edildi denildi ama almam gereken performansı hiç alamadım.. Ekran kartım 6600GT.. Islemcim duo core 1.86ghz (yada onun gibi biseyler)..
kesinlikle bios derim ben tam tersi olsa dicem ki tamam windowsta kapanıp biosta kapanmasa ne harcıycakta kapancak dicem anakartın biosunu güncelle derim yada biosta cpu sıcaklığı ile ilgili warningler varsa kapat ki restart atmasın makina 112 derece bi cpu zaten fazla dayanmaz bence rakkamlar yanlış