Şimdi Ara

Siemens Almayın Hayatınızın Hatası Yaparsınız Üst Konu Olsun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
4.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: müntekim
    Uzun süre siemens telefonların s sini göremezken bu ara telefoncuların vitrinlerindeki fiyat listelerinde el71,cl71 vs. fiyatları yazıyordu hemde yanında kvk'lı ibareleri falan vardı nasıl oluyorsa?

Benim en çok merak ettiğim ve çok az sorulan soru ise şu.Yeni çıkan ürünler tamamen benq yada diğer adıyla qisda mıdır ne olacak.Forumdaki arkadaşlar cl71 bir siemens telefona benzetememişlerdi.O zaman eski bir siemens kullanıcısı olarak(artık motorola e6 kullanıyorum) niye benq kullanımki?
    Gerçi ef71 ile yenilikçilik özelliğini vuruladılar ama genede şüpheyle yaklaşılabilecek bir durum.

siemens in cep telefonu kısmını benq aldığı için şimdi siemens ten ziyade daha çok benq tasarımına ve yazılımına ağırlık veriliyor. aynı sonyericcson birleşmesindeki gibi. bazı ara modeller çıkmıştı ama sonuçta sony nin tasarımı ve yazılımına sahip cihazlar ağırlıktaydı. benq-siemens te de durum aynı olacak. benq nun tasarımları ağırlıklı olacak. tabi bu klasik siemens yazılımına aşina ve memnun olan kişiler için (biri de ben) zor bir durum olacak.

• bir telefon ne kadar basitse o kadar sorunsuzdur

siemens m35 6 yıldır full çalışmakta hiç arıza yapmadı bataryası değişti o kadar ilk telimdi anneme verdim kaç kere yerlerde süründü tahmin edin
    siemens st55 bana göre kötü bir tel 4 yıldır tek arıza olmadan çalıştı. basket maçı yaparken 2 kez cebimden fırlamıştı en ufak bir sorun olmadı

benq siemens el71 Su andaki telefonum symbian olmamasına karşın aşırı esnek yazılımı var. çok zarif ama buna karşın yazılımsal sorunları var. bazı durumlarda kendiliğinden kapanabiliyor buna karşın 2. bir tel alacak olsam yine el71 alırım benim kişisel beklentilerime en iyi cevap veren tel sonuçta

şimdi olaya bir başka boyuttan yaklaşalım ibm sx286-10mhz ilk pcim di bende işletim sistemi dos vardı hiç sorun yaşamazdık herşey tamtakırdı şimdi windows vista var 8800 gts ekran kartı var ve bunlara uygun bileşenler güncelleme driver patch la uğraşmaktan başım ağırdı hala çözülemiyen sorunlar mevcut teknoloji seviyesi arttıkça ortaya çıkacak sorunlarda artacaktır.

• Konuyu açan arkadaş, mağdur olduğu için, haklı olarak bir serzenişte bulunmuş tabii. Ama sakin bir şekilde okuyunca, onun yazdığı bazı noktalara da itiraz etmemek elde değil. Mağdur olduğu için haklı, ama o sinirle, içini tam dökmüş; konu da ilginç yerlere gitmiş.

Mesela, Siemens'in telefonlarıyla sorun yaşayıp, ardından, "Almanların bu kadar kaliteli ürün yapacağına inanasım gelmiyor maalesef..." demek, bana sadece sinirle yazılmış bir cümle gibi geldi. Eminim antiochos kendisi de bunu kabul edecektir.

Çünkü "Almanlar kaliteli ürün yapamaz demek" çok iddialı bir cümle olur. Alman mühendisliği, ürettikleriyle kendini defalarca kanıtlamış ve tüm dünyanın övgüsünü kazanmıştır. Hepimizin (veya çoğumuzun) bildiği bir televizyon markası olan Loewe, bir Alman markasıdır ve TV dünyasında çok ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Tüplü TV'lerin en büyük boyutu 36 inch (yaklaşık 91-92 cm) olarak üretilmiştir. Geçmişe doğru araştırdığınızda, tüm büyük TV üreticilerinin (Sony, Philips, Panasonic, vb.) ürettiği en büyük tüplü TV boyutunun 36 inch olduğunu görürsünüz. Teknik olarak sorunlar (geometri sorunu) çıkması nedeniyle daha büyük tüplü TV yapılamamıştır. Fakat Loewe, sorunsuz çalışan, dünyanın en büyük tüplü televizyonunu yapan firmadır. Aconda ismiyle 40 inch boyutunda bir tüplü TV üretmeyi başarmıştır ve bu televizyonu zamanında acayip paralara satmıştır. Diğer pek çok ünlü firmanın yaptığı gibi, öyle ucuz işgücü ayaklarına dünyanın çeşitli yerlerinde kalite standartları düşürülmüş piyasa malları üretip satmaz. Loewe televizyonlarının üretimi hâlâ Almanya'da yapılır ve gerçekten üst düzey cihazlardır.

Ya da beyaz eşya üreten Miele'yi ele alalım. Alman firmasıdır; 6000-7000 YTL'ye buzdolabı satmaktadır. Ya da Mercedes'i üretenler kimlerdir?

Uzun lafın kısası, Alman mühendisliğinin önünde sadece saygıyla eğilmek gerekir. Dünyanın en iyi markasının ürünleriyle bile sorun yaşayabiliriz. Veya "dandik" denilen ürünler yıllarca işimizi sorunsuz görebilir. Ben de Siemens cep telefonu kullanıyorum. Şimdi bana "Yuh" diyeceksiniz, ama şu anda hâlâ, 2003 yılında aldığım Siemens C55'i kullanıyorum. 4. yılını doldurdu, 5. yılına girdi ve çalışmaya devam ediyor. Sadece 4-5 kez kapak değiştirdim ama bozulmadığı için ben de bunca zaman kullandım. Şimdi yeni telefon almaya karar verdim, ama sadece C55'ten sıkıldığım için... Yoksa sorunsuz çalışmaya devam ediyor.

Üfff, amma da uzatmışım. Bitirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAMAN -- 7 Eylül 2007; 17:18:00 >

• kullanmayı bilmeyen almasın kardeşim siemens fln. 2 yıllık garantisini doldurdu sx1 im. sadece 2 kere servise gitti o da tuş takımının kirlenmesi yüzünden.. nazar değmesin canavar gibi çalışıyor hala..
  • Orada ALmanların bu kadar kaliteli ürün yapacağına inanamıyorum da kinaye var bence. Orada yani nasıl olur da bu kadar kalitesiz bir Alman malı olur demek istemiş

Bu arada Siemens telefonlar hele SX1 ler gerçekten sorunlu, bende zamanında alacaktım herkes almadı dedi, kim aldıya bozulmuştu telefoncular 2. el SX1 kaynıyordu.
    Siemens artık kapandı.
    Siemens Almanyadaki Telefon fabrikasını bvedavaya BENQ e sattı.
    Bir firma koskoca kaç milyar dolarlık bir yatırımı bedavaya verip kaçıp kurtulmuş yani, ki bu Siemens gibi firma neden telefonlar sorunlu.
    Ama onlarda zarar ettiler, artık BENQ SİEMENS isimli telefon üretilmeyecek
  • quote:

Orjinalden alıntı: As cos
    Orada ALmanların bu kadar kaliteli ürün yapacağına inanamıyorum da kinaye var bence. Orada yani nasıl olur da bu kadar kalitesiz bir Alman malı olur demek istemiş

Bu arada Siemens telefonlar hele SX1 ler gerçekten sorunlu, bende zamanında alacaktım herkes almadı dedi, kim aldıya bozulmuştu telefoncular 2. el SX1 kaynıyordu.
    Siemens artık kapandı.
    Siemens Almanyadaki Telefon fabrikasını bvedavaya BENQ e sattı.
    Bir firma koskoca kaç milyar dolarlık bir yatırımı bedavaya verip kaçıp kurtulmuş yani, ki bu Siemens gibi firma neden telefonlar sorunlu.
    Ama onlarda zarar ettiler, artık BENQ SİEMENS isimli telefon üretilmeyecek

as cos yukarıları okudun mu? bak orada benim bir yazım var. bence onu okumadan yazdın bu yazını. şirketin ne durumda olduğunu bilmiyorsan okumanı öneririm. çünkü o bilgiler doğru bilgilerdir. kulaktan dolma bilgiler değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahve -- 13 Eylül 2007; 22:31:26 >

• antiochos isimli arkadaş kendine göre haklı olabilir. çünkü elektronik kalite olduğu gibi birazda şans işi olmayınca olmaz uğraştırır. benim evimdeki tüm beyaz eşyam bosch çünkü alman markası olduğu ve güvendiğim için he bana arızalısıda denk gelirdi ama önemli olan firmanın arızasını kabul etmesi diğer firmalar gibi yol yapmaması.
    gelelim telefon işine ben ilk olarak 4.5 yıl önce c65 aldım geçen ocak ayındada sxg75 her ikiside gayet iyi çalışıyor benim 1 yaşındaki oğluma rağmen yeri geldi telefonu kapatın çocuğun eline oyuncak niyetine verdiğim bile oldu. ama hala çalışıyor nazar deymezse
  • kahve ıyı guzel batmadı dıe konusuonda benq siemens harıc dıger telefon sırketlerı neredeyse ayda bır yenı telefonla gelıolar karsımıza sımdı benq sıemensten gecen yazdan berı bı hareketlılık goremıoruz tabı buda ınsanlara battı dusuncesını yansıtıyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: cx75
    kahve ıyı guzel batmadı dıe konusuonda benq siemens harıc dıger telefon sırketlerı neredeyse ayda bır yenı telefonla gelıolar karsımıza sımdı benq sıemensten gecen yazdan berı bı hareketlılık goremıoruz tabı buda ınsanlara battı dusuncesını yansıtıyo

şirket ağır bir dönem geçirdi. ama batmadı. bu dönem içinde yeni modellerin tasarımları devam etti. örnek olarak üretimi yapıldı. ama fabrika naklinden dolayı seri üretime geçilemedi. kasım ayında Türkiye ye test ürünleri gelen S81 ler ağustos sonunda satışa anca çıkabildi.

şu an yılbaşından bu yana S81,EF71,P51 modelleri piyasaya sürülmüş durumda. ki bu modeller de hazirandan itibaren satışa sunulabilmiştir. yani ekim 2006 dan haziran 2007 ye kadar yeni model piyasaya sürülemedi. ama 3 ay içinde 3 yeni model piyasaya sürüldü. yakın vadede de E71,M81,C81 sanırım satışa çıkacak.

yani şirket son iki-üç ay öncesine kadar gerçekten kötü durumdaydı. bunun nedenlerinden biri de Almanyadaki Benq mobile ın başındaki müdürlerden birinin kötü yönetimi ve zimmetine para geçirmesiydi. sonra o adamı açığa aldılar. bu ağır bir faturaydı ama şirket batmamıştı. şu aralar da şirket yavaştan toparlamaya başladı. yılbaşından sonra yeni bir sayfa açabilirler. çünkü ellerinde tasarımı bitmiş, yazılımları tamamlanmış 10 civarı yeni model var. eğer benq da işler istedikleri gibi giderse 2008 içinde 6-10 civarı yeni model görebiliriz.

• pekı son bı soru bu sene cebıte katılacakmı benq siemens gecen sene gıttıgımde zor bulmustum cok sakın bı ortamdaydı
  • quote:

Orjinalden alıntı: cx75
    pekı son bı soru bu sene cebıte katılacakmı benq siemens gecen sene gıttıgımde zor bulmustum cok sakın bı ortamdaydı

hiç bir bilgim yok açıkçası. ama tahminimce katılacaktır.
  • Aldığım yeri aradım, BENQ siemens telefonum garanti dolmadan arıza yaparsa ne olacak dedim?

Paranız iade edilecek dedi.

Yer:KVK

İnşallah bozulur
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Aldığım yeri aradım, BENQ siemens telefonum garanti dolmadan arıza yaparsa ne olacak dedim?

İnşallah bozulur

nekı senın tel
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Aldığım yeri aradım, BENQ siemens telefonum garanti dolmadan arıza yaparsa ne olacak dedim?

İnşallah bozulur

keşke dedikleri kadar kolay olsa sürünüyorsun resmen kvk tabi iade olcak der sonuçta para ondan çıkmıyacak dua et bozulmaması için emin o telefonun parasından daha çok masraf yapıyorsun onu almak için
  • ben çalışan teller sxg75 ve benq s88

s88 şu anda kardeşte duruyor, sx1 bozuldu ya s88 onda yani iki telim var lanet olası siemensten
  • siemens lerin en büyük sorunu

orjinal parçaları hem kalitesiz hemde pahalı bu 2004 dede böyleydi şimdi de bölye malesef....

sx1 belkide symbian platformu kullanan telefonlar içinde bu işletim sisteminin olanaklarını en verimli kullanan telefon (radyo mp3 kamera oyun vs. vs.) ama gerisi yok işte

herkez biliyor ki sx1 in ne bataryası ve kulaklığı nede şarj aleti nede kasasının kalitesi vs. vs. sıfır

nokia nın %10 kadar olsaydı heralde sisemens şuanda dünya pazarının tek hakimi olurdu :)
  • siemens 'in unutamadığım tek telefonu, asla ve asla böyle bir telefonu unutamam
     Siemens Almayın Hayatınızın Hatası Yaparsınız Üst Konu Olsun

-------------------------------------------

Siemens: benq 'dan ayrılmalı ve tek taraflı üretime devam etmeli!
  • siemenste ;
    yazılımsal sorunlar çok,sık sık kilitlenme,ekran donması falan yapıyo.
    ben cf110 kullanıyorum,menüler yavaşlıyo bazen,mesaj yazarken takılma falan oluyo çok hızlı yazmamama rağmen
    daha önce de c65,cx65,c75 ve c45 kullandm.saydğım ilk 3 modelde de böyleydi..
    c75 te 2 gün msne girdim. 3.gün çoğu tuşu işlememeye başladı,oysa ki nokia 6630 da 2 yıl girdim.sürekli yazışıyodum,tık demedi ,tuşlarda da hiçbi sorun çıkmadı.ayrıca şarjları da daha az gidiyo siemenslerin,aynı özellikteki diğer markalara göre..ayrıca siemensler,aynı özellikteki diğer modellerine göre javaları çok yavaş çalıştırıyo,bu da ayrı bi sıkıntı.
    cf110 almamın tek sebebi şeklinin güzel ve ufak olması,yoksa almazdm
    bi arkadaş samsungu övmüş ama samsung siemensten daha beter..
    sony ericsson ve nokia tercihim şu an için

• arkadaşlar bende s88 kullanıyorum cok menunum herhangi bir sorun yok demekki bazı arkdaşlarımız kullanmayı bilmiyor bence siemens kaliteli ve iyi br markaarkadaşlar lütfeb kötülemeyelim.bence cok kaliteli.

• Siemens ile maceram S25 ile başladı, S 65 ile bitti. Arada bir sürü siemens kullandım tabii. İlk renkli ekran telefonu Siemens yaptı arkadaşlar. Ben askerliği S25 ile yaptım. Tuncelide beraber nöbet tuttuk, operasyonlara gittik. Beraber yerlerde süründük, beraber çamurlara battık. Vee beraber terhis olduk. Fakat 2002 de saçma sapan bir kaza sonucu AS950 kamyonun altında kalarak can verdi.. S 25 benim için çok özel telefondur. Şu an kullandığım telefon Motorola Rokr E2. En son kullandığım Siemens olan S65 i de evladiyelik saklıyorum, taş gibi daha sıfır ayarında. S 65 ise bana göre dünyanın tasarım harikası bir telefonudur. Aynı dış görünüşü 20 yıl sonra üretseler, yine güncel olur.. Cep telefonunda uzay kasa S 65 tedir..

Şimdiye kadar kullandığım Siemeslerin hiç biri sorun çıkarmadı. Siemes'in yazılımının sağlamlığına ben de katılıyorum. Sadece bazı siemenslerde yavaşlık söz konusu.Fakat her marka gibi Siemes inde zayıf modelleri var. Olabilir doğaldır.

SX1 ler çok sağlam telefondur. Ama Siemens'in en meşhur olduğu kadar da en çok kurcalanmış olan telefonu. Symbian özellikli olduğu için oyuncak gibi oynandı. Symbian program uğruna tuşlarına milyon kez basıldı, yüzlerce kez restart yapıldı, format gördü. Bataryayı tak-çıkar, kapakları yalama oldu. Hafıza kartını taka çıkara yuvaları bozuldu. Kasalarıyla oynandı. O kadar bağırsağını sökersen zavallı telefon bir yerde patlar tabiiki. Ben SX1 i sanayide metalik boyayla boyayanı da gördüm. Neymiş, arabasının rengiyle aynı olsunmuş..Manyağa bak.. Bu sevimli telefonların başına gelmeyen kalmadı arkadaşlar..

Nokianın 6600 ı da aynı durumda. 6600 da kurcalana kurcalana bitti, piyasada bir anda azaldı, neredeyse bitti.

Bakın, daha düne kadar telefoncuların vitrinlerini süsleyen symbian 7610 , 3230 , 6260 gibi telefonlar daha da çabuk bittiler..

Nokia bugün en yaygın olan marka. Ama dünyanın en kalitesiz cep telefonudur benim gözümde. Bugün milyara varan fiyatıyla N serisi bir Nokia aldığınızda, çok kısa sürede kasanın nikelajlarının döküldüğünü görürsünüz, sonra da bir bakmışınız, bataryası bitmiş. Ayrıca Nokianın çoğu gıcırdar. En çok arıza yapan telefon da Nokia. İyi modeller de var, orası ayrı..

98 li yıllarda tek tük cep telefonları varken ve bütün markaların telefonları standart özellikteyken, Nokia ilk resimli grafik özellikli, ekrana yazı yazılabilen ve kapakları değişebilen bir kaç model çıkardı(5110-6110-3210) Bu da milletin ilgisini çekti ve herkes nokiaya yöneldi. O günden beri Nokia alışkanlık oldu. Eğer o özellikteki telefonları ilk önce Ericsson çıkarsaydı, Ericsson bir numaraydı şimdi mesela. Kaldı ki Nokia o modellerini çıkarana kadar Ericsson liderdi. (Ey gidi 688:)

Samsung'a gelince, tasarımlarını çok beğeniyorum ama benim kullandığım bir kaç Samsung da sorun yaşadım. Samsung'a asla kötü diyemem ama ben huylandım bir kere.

Yazmışken döktürelim bari))

Motorolaya gelince, Motorola dünyanın ilk cep telefonunu yapan markadır. Modelleri çok sağlam ve hatasız olmasına karşın, kullanım zorluğu ve albeniden yoksun tipleriyle maalesef hakettikleri yerde değillerdir.

Philips ise servise gitmeyi sevmeyen, sahibiyle yaşlanacak kadar sağlam, bozulsa bile değme telefoncunun tamir edemeyeceği, en uzun şarj süresine sahip telefondur. Ama kalıtsal hastalığı olan menü ve mesaj yavaşlığı, bilerek kısıtlanmış veri transferi (bluetooth, kızılötesi) özellikleri bu markanın cazibesine gölge düşürmektedir. Ayrıca bu telefonların şarj aleti, araç şarzı, bataryası, data kablosu vs. piyasada bulunmadığı için ilgi çekmemektedir. En sorunsuz modeli ise Philips 768 dir.

Ericsson ise orta şekerli gidiyor. Son zamanlarda çok güzel telefonlar çıkarıyor.
    Yazılım desteği geniş. Çekinmeden alınabilir.

Bu telefonlarda en kızdığım nokta, yeni çıkan bir modeli pahalı fiyattan satışa çıkıyor ama çok kısa sürede birden yarı fiyatına indiği bile görülebiliyor.Bunun en vahim örneği 2000 yılında yaşanmıştır. 440 ytl verdiğim T28 model telefon, satın aldıktan iki gün sonra satış fiyatı bir anda 180 ytl ye düşerek, sinirsel tedavi görmeme neden olmuştur.. O zaman elime C4 geçseydi, distribütörü havaya uçuracaktım...Ama Ericsson'un bana kıyağı da olmuştur.. 94 yılında daha Hülya Avşarda cep telefonu yokken, ben taksitle Ericsson 337 telefon almıştım. (telefonun aylık taksidi 170 $ iken, kampanyada sıfır doğan slx in uzun vade bir taksidi 120$ a filan denk geliyordu) O zaman fiyatlar öyleydi, bilen bilir.. Baktım taksitleri ödeyemiyorum, satmaya kalktım ama çok pahalı olduğu için satamamıştım. Telefonu o yıl cenaze kasa Kartalla takas ettim.. (takasa bak) Bu sayede ilk arabamı ericsson sayesinde almış oldum))

Lg, GM, vs.. Bunlara değinmeye gerek yok, daha dünkü şekerler bunlar))

Konunun biraz dışına çıktım, affedin arkadaşlar.. Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahsin053 -- 24 Ekim 2007; 16:38:53 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.