Şimdi Ara

Siemens REV 24 RF Kablosuz, Dijital, Progralanabilir Oda Termostatı hakkında yorumlarınız!!! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
353
Cevap
22
Favori
35.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim düşüncem veya varsayımdan yola çıkarsam kişilerin ısı algılaması farklı olacağı için bakıyorum kimisi 23c ler 24c lerden bahsederken bizim evde 21.5c çok mükemmel geliyor.Her 0.5c veya 1c yükselmesi halinde kombinin yanma süreside daha uzun olur.Bu sürec devam ederken yoğuşmalı kombilerin 55c lerde konvaksiyel kombiler ise 60c 65c lerden söz ediliyor.Yoğuşmalı kombiileri 40c veya 45c ayarlı düşünürsek oda termostatıda 24c ayarlı ise bunlara ilave evin yalıtımı olmayıp ısı kaybı varsa bu kombi termostatda set edilen değere ulaşmak için ya çok uzun süre çalışacak yada hiç durmayacak dursa bile kısa bir süre sonra tekrar gene çalışmaya başlayacak.Ben kendimden örnek verecek olursam kombi 70c ayarlı olsada çok iyi gözlemledim gidiş suyu dış ısıya bağlı olarak yüksek veya düşük çalışıyor.Dışarda ısı yüksek ise kombi düşük ısıda eğer dışarı çok soğuk ise kombi yüksek çok nadirde olsa 70c leride bulduğu oluyor.Termostatdan ayarlamış olduğım 21.5c ye ulaştığında dışardaki ısı durumuna göre kombi minumum 45dk ile maxsimum 90 dk arasında bekleme yapıyor uzun süre bekleme yaptığı zaman 45c bandında kısa bekleme olursa 55c ile 60c arasına kadar ulaşıyor.Kombi kapanmıyor diyenler kombi ısısını düşük termostat yüksek olabileceğini düşündüğüm için kombi sürekli çalışıyor olabilir diye düşünüyorum.

• op_dede O kullanıcısına yanıt
    70 derece çok yüksek bir sıcaklık.Özellikle de yoğuşmalı kombiler için.Varsın 45 derecede daha uzun yansın kombi, daha az yakacağı kesin.Plastik borular için de sakıncalı o sıcaklıklar.

Durmama olayını en iyi anlamanın yolu, on/off termostat kullanan ve kombisi duran biri, modülasyonluya geçtiğinde kombisi durmuyorsa anlaşılır.Minimum ısıl gücü düşük kombileri kendi haline bıraksak kolay kolay durmuyorlar mesela.Biraz kombi yazılımı ve anlık ısı ihtiyacıyla da alakalı bir durum.

Şu da var, eğer kullanıcı modülasyonlu termostata kazan suyu serbestliğini verdiyse, durmamasının sebebi evin ısınmaması olamaz.Çünkü öyle olsa termostat dediğiniz gibi su sıcaklığını 70'e çıkarıp evi ısıttıktan sonra dururdu.Oysa belirttikleri durum farklı.Ev ısındıktan sonra kazan sıcaklığını düşürüp çalışmaya düşük sıcaklıkta devam etmesi.Bunu da petekleri soğutmadan daha düşük sıcaklıkta, oda sıcaklığını sabit tutma amaçlı yapıyor büyük ihtimal.Yani durup tekrar 45 derece ile çalışmaya devam etmek yerine, 30'a düşüp yanmaya devam ediyor.Yani durması gereken süreyi 30'da yanarak geçiriyor ve sıcaklık hiç düşmeden sabit kalıyor.Böylece aynı gazı, belki daha azını yakarak sıcaklığı da sabit tutmuş oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• THEATTRE35 T kullanıcısına yanıt
    Modülasyonlu RC 150 OT kullandığım zaman da kombi duruyor hatta tekrar çalışana kadar petekler soğuyordu.
  • OZAlper O kullanıcısına yanıt
    Gerektiğinde elbet duracak hocam.Ama on/off termostata nazaran daha az durması lazım.

• herkese merhaba,

kış geldi geçti. termostatımızı iyi kötü kullandık.

- yaz dönemi için, getirmemiz gereken özel bir ayarı var mı? yoksa kış dönemindeki gibi bırakmalı mıyız?
    - her gün 12:00'de periyodik pompa çalıştırma gibi bir özelliği var - bunu aktif hale getirmeli miyiz?

bilgi sahibi bir arkadaş bizi de aydınlatırsa sevinirim.
  • selamlar; bende bu ürünler honeywell in linteki ürünü arasında kararsız kaldım;

urun.n11.com
    Termostat - Oda Termostatı - n11.com
    http://urun.n11.com/termostat/honeywell-akilli-termostat-P86336865

aslında bu üründen aldım fakat modülasyonlu modeli almışım ve kombim ile uyumlu olmadığından hiç kullanamadım ve kenarda duruyor. görsel olarak ve kullanım kolaylığı açısından honeywell internet bağlantısı da mevcut olması sebebiyle daha avantajlı benim için, yalnız kaldığım dönemlerde dışardan kontrol, evde ailem varken de ekran üzerinden kolayca kontrolü sağlar fakat hassasiyet ve genel durum açsından siemens in referansı çok daha iyi duruyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• hunter87 H kullanıcısına yanıt
    Honeywell'in on/off model akıllı termostatı hediye gelmişti bi arkadaştan.İnternete bağlamadan bir süre kullandım, odada dijital termometre de vardı.

Birincisi derece kademeleri 0.5 ilerliyor ve gördüğüm kadarı ile hassasiyeti de öyle.Fakat algısı da sıkıntılıydı, o algılayıp çalışana kadar içeride 1 dereceden fazla dalgalanma oluşuyordu.
    İkincisi çalışma prensibi bana çok garip geldi.Önce 1dk çalışıp duruyor sonra 2 dk sonra 4 sonra 7 derken en son 1 saat çalışıyor ve duruyor.Sonra yine 7 dk 4 dk 2 dk 1 dk gibi düşüp duruyor.
    Rakamlar değişken olabilir ama böyle garip bir çalışma prensibi var.
    1 dk çalışıp durarak başlıyor mesela o esnada kaç litre su ısıtabilirki kombi?Çalışmış iken tam çalışıp işi bitene kadar durmaması daha mantıklı.
    Özet olarak memnun kalmadım.

Sonra Kablosuz Siemens aldım.Kablolusu da vardı fakat koridorda randıman vermemişti.Kablosuz olana hayran kaldım.Süper hassasiyet ile çalışıyor, kablolu olanın aksine oda sıcaklığını anlık ölçüyor, odadaki termometre ile kafa kafaya gidiyor.Şahsen memnun kaldım.

Tavsiyem normal kablosuz termostat alacaksanız Siemens Rev 24 RF alın.
    Akıllı termostat istiyorsanız Vaillant Netatmo alın.
    Honeywell'i ben şahsen tavsiye etmiyorum ama tercih sizin, alıp memnunum diyen de var.

hocam ürünün öğrenme kısmı var, kullanım sürenizde bu dönem tamamlanmamış olabilir. ben bahsettiğinizi dikkate alarak biraz daha araştırma yapıcam. normalde ürünün hassasiyeti 0,5 olduğu doğru fakat bu öğrenme, kullanım alışkanlıklarınızı analiz etme sayesinde ( yaklaşık 1 haftada normale döndüğünü söyleyen vardı yanlış hatırlamıyorsam) cihaz daha iyi seviyede çalışıyor demişlerdi, özellikle cosa dan çok daha iyi diye dönüşleri var ürünün. hem daha ucuz olması hemde uzak bağlantı oluşu kafamı karıştırdı. kombinin yerinden dolayı da kablosuz almak zorundayım maalesef yoksa hem fazla para hemde gereksiz bağlantı problemi, pil vs ile uğraşmak istemezdim.
  • alarko trendy d kombi kullanıyorum, ucuz ve kablosuz ne önerirsiniz bunların fiyatları bana gerçekten yüksek geliyor; kombinin yarı parası ürünler. Belki hiç bir zaman parasını bile çıkaramayacaklar bende fakat konfor ve genel kontrol için kullanmak gerekiyor zira termostat olmadan komnbi su sıcaklığına göre sürekli devreye girip çıkıyor.
    Hocam 1 haftada öğrenir dediler, 1 ay geçti tık yok :) Başlarken kısa süreli dur kalklar, sonra uzun süreli çalışma, sonra yine kısa süreli dur kalklar, sonra kapanış ve ev 1 dereceden fazla soğuyana kadar uzun bir bekleyiş :)

Rev 24 RF anında ve gerektiği kadar yakıyor.3 hassasiyet ayarı var ve kullanmak isteyen için öğrenme modu da var.Dileyen istediği şekilde kullanabiliyor.

Makul fiyatlara İn-Therm Mrl 300 var ama fiyatı uygun olanların frekansı düşük oluyor, çekme sıkıntıları çıkabiliyor.434 MHZ ve 868 MHZ durumları var.

Edit: Eğer programlı istemiyorsanız Vaillant'ın uygun fiyatlı ürünleri var.Sadece dereceyi elle ayarlıyorsunuz o ayara göre çalışıyor.Ama o da dijital göstergeli.

Edit2: Vaillant VRT 35 F fiyatlar 200-250 arası alınabilir.210 liraya görmüştüm N11'de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEATTRE35 -- 6 Temmuz 2016; 13:21:27 >
  • Bende kombi ve termostatı koyacağım yer aynı odada ve en fazla 5 metre mesafede olacağından kablosuzun iletişim problemi olmaz diye düşünüyorum. Kombi salonda duruyor, hemen yanında petek var, diğer tarafı da dış cephe duvarı olduğundan ya kablolu alıp kombi dolabının üstüne takıcam (hiç istemediğim bir durum) yada kablosuzla başka bir ara duvara asıcam, ikincisi doğru ölçüm ve konumlama olarak çok daha iyi gibi bana göre. Kombinin yarı parası kadar para vermek istemedim açıkçası, kombi daha 2 yılını dolduracak ama 15 sene daha kullanırım diyemiyorum, aldığım ürün kombinin yarı parası olsun istemiyorum, beni zorluyor fiyat olarak açıkçası.

Programlı olarak İn-Therm MRL 300 işinizi görecek gibi o zaman.
    Programsız olarak da Vaillant VRT 35 F uygun fiyatlı iş görecek ürün.

İn therm de sıkıntı yaşamayan yok gibi, fiyatı gerçekten iyiymiş ama en pahalı model 200 lira, vaillant ı araştırıcam hemen çok teşekkürler.

İn-Therm kablolu olandan genel anlamda memnunlar ama kablosuz için birşey diyemem.Çekme sıkıntısı olmuş, sonra ürün yenilenmiş ama yenilenen hali hangi seridir ve ne durumdadır bilemem.

Programlı olması mühim değil kafam rahat olsun derseniz Vaillant daha iyi bir marka tabiki.
    VRT 35 F modeline bakabilirsiniz.

Vaillant opentherm desteği vardır önerdiğinize göre, fiyat da makul. Benzer özelliklerdeki siemens ürünler için ne düşünüyorsunuz peki?

On/off termostatlar için opentherm desteği önemli değil hocam, her kombide çalışırlar.

Vaillant'ın hassasiyetinin 0.5 derece olduğunu unutmayın tabi.
    Siemens Rev24 0.5, 0.2 ve 0.1 hassasiyetlerde çalışabiliyor.Programlama ve öğrenme modu da diğer extra özellikleri.

Ama Honeywell de 0.5 hassasiyet.Onun yerine Vaillant daha uygun fiyatla benzer işi yapar.İnternetten kontrol ve programlamayı saymazsak tabi.

Mrl 300'de de hassasiyet 0.1'e kadar istediğiniz değere ayarlanabiliyor.

Karar sizin :)

• rev24 rf i başka firmalar farklı isimlendirmeyle sadece etiket basarak ciddi manada daha pahalıya satıyorlar, güzelmiş :)

bunlar için ne düşünüyorsunuz peki hocam;

urun.n11.com
    Demirdöküm Rf 6001 On/off Kablosuz Oda Termostatı - n11.com
    http://urun.n11.com/termostat/demirdokum-rf-6001-kablosuz-oda-termostadi-kablosuz-P95518011

urun.n11.com
    General-lexcia Ht 301 Programlı Kablosuz Dijital Oda Termostatı - n11.com
    http://urun.n11.com/termostat/general-lexcia-ht-301-programli-kablosuz-dijital-oda-termostati-P21779638

kablosuz hepsi, programsız olan ciddi manada ucuz, programlılarda vaillant parasına geliyorlar. demirdöküm-vaillant grubuna ayrı bir gıcıklığım var o yüzden general beni daha çok cezbediyor açıkçası bu üçlü içinden fakat hiçbiri hakkında bilgim yok, söylediğinize göre de modülasyon olmadığı için uyum problemi çıkarmaz bize. Hepsi 0,5 hassasiyete sahip.

İlk linkteki ürün 1 derece hassasiyet ile çalışıyor, şahsen tavsiye etmem.
    Son linkteki marka da pek memnun kalınan bir marka değil.
    Ortadaki Exacontrol fena değil.Demirdöküm dışında bir marka ile çalıştığını teyit ederseniz.0.5 hassasiyet ile çalışan programlı bir ürün.

• Siemens Rev 24 rf oda termostatını geçen yıldan bu yana Viesmann Vitodens 050-W yoğuşmalı kombi ile birlikte kullanıyorum ve ikisinden de memnunum. Daha sonra taşınacağım ev için yeni bir kombi almam gerekiyor ve yine Rev 24 ile birlikte kullanacağım. Almayı düşündüğüm kombiler;
    Bosch Condens 2500W,
    Demirdöküm Nitromix,
    Viesmann Vitodens 050-W.
    Vitodens 050’nin tam yoğuşmalı olup olmadığı konusunda bir fikrim yok ama bildiğim kadarıyla yukarıda yazdığım diğer ikisi premix, yani tam yoğuşmalı. Sizce hangi kombiyi almalıyım. Beklentilerim ise sessizlik, kullanırken sabit su sıcaklığında başarılı olması ve Rev 24 rf ile uyumlu çalışması. Tabii servis ve yedek parça da önemli.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.