Şimdi Ara

Siemens REV 24 RF Kablosuz, Dijital, Progralanabilir Oda Termostatı hakkında yorumlarınız!!! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
353
Cevap
22
Favori
35.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OZAlper O kullanıcısına yanıt
    Hocam yazdıklarımı yanlış anlamışsınız.On/off termostat alevi kısmaz demedim.Kazan sıcaklığını değiştirmez dedim.Kombi gerektiğinde alevi yine kısar.Ama bunu oda sıcaklığına göre değil, peteklerden geri dönen suyun sıcaklığına göre yapar.
    Mesela kombiyi 45 dereceye ayarladınız, peteklerdeki su da o sırada 25 derece iken kombi yandı.Önce kısık alevle 25 derece suyu 45'e çıkarır ve peteklere gönderir.Belli süre içinde peteklerden geri dönen suyun sıcaklığı artmaya başlar ve duruma göre değişmekle beraber 40 dereceye kadar çıkar.İşte kombi bu 25 derece suyu ısıtırken ilk başta kısık alevle başlar, belli sürede su sıcaklığı istenen değere çıkmaz ise, alevi yükseltir, belli sürede yine hedefine ulaşamazsa yine yükseltir.Bu esnada peteklerden dönen su ısınır ve kombi alevi kısmaya başlar.Diyelim ki 40 derece civarı dönen su sabitlendi, kombi kısık alevde termostat dur komutu verene kadar yanar.Dur komutu gelince durur.Modülasyonlu termostatta bu aşama suyun sıcaklığına göre değil odanın sıcaklığına göre işler aradaki fark bu.

Bu arada her kombi dediğim şekilde çalışmıyor, bazıları gidiş sıcaklığını ayarlanan değerin belli miktar üstüne çıkarıp, belli miktara düşene kadar durarak çalışıyor.Örnek: 45 ayarladığımız kombi gidiş suyunu 50 yapınca duruyor, gidiş suyu 40 olana kadar tekrar devreye girmiyor.Bu arada kombi dursa da pompa çalışmaya devam ediyor.

Yani özetle kombi hiç termostat bağlamasanız bile modülasyon yapar.İlla modülasyonlu termostata gerek yoktur.Birinde su sıcaklığına göre alevi kısar, ötekinde oda sıcaklığına göre kısar aradaki fark bu.

Siz mesela RC150 de kullanmışsınız, Rev24 de.İkisi arasında konfor farkı olmuş, ama tüketim farkı oldu mu, olumlu ya da olumsuz?Aynı dış sıcaklık için soruyorum.

• THEATTRE35 T kullanıcısına yanıt
    Sabırla cevap yazdığınız için ayrıca teşekkür ederim, şimdi daha iyi anladım(umarım). Toplamda üç aydır kombi kullanıyorum ve RC 150'yi ilk ay kullandım. Bir de Osmaniye' de ikamet ettiğim için o bir aylık dönemde havalar iyiydi çok kullanmadım, sarfiyatı da kıyaslayamayacağım bu nedenle. Geçen ay REV24 ile günlük 7 m3 sarfiyatım olmuş.
    Rica ederim önemli değil :)
    Bilgi için teşekkürler.Bu arada Rev24 Kablosuz olan garip bir şekilde kabloluya göre oda sıcaklığına sanki daha hızlı tepki veriyor ve daha iyi ölçüyor.Termometre ile eşit gidiyor.

Ben şunu gödüm, kabloluyu duvara monte ettiğim için(duvar da evin dış yüzeyine bakan duvar) hassasiyeti etkileniyor. İlk fırsatta iç duvarlardan birisine alacağım.
    Dış duvardan, güneşten, kapıya yakınsa giriş çıkışlarda rüzgardan ve yerden yüksekliğinden bile etkilenir.

Sayın THEATTRE35(isminizi bilmediğim için),
    Dış ortam sensörü takılınca şöyle mi olacak: Oda termostatından iç mekan ısı bilgisi alınacak ve kazan suyu sıcaklığı dış ısı da hesap edilerek ona göre yükseltilip alçaltılacak. Mesela oda sıcaklığını 23 dereceye getirebilmek için hava sıcaklığının çok düşük olmadığı günlerde su, atıyorum, 45 derece; soğuk günlerde ise 60 derece olacak?..
    Büyük ihtimal öyle olacak.Ama kazan sıcaklığına termostat değil, kombi yazılımı karar verir on/off termostat için.Termostat sadece açma kapama komutu gönderir.

Sizin mesleğiniz nedir?
    Fizik Öğretmenliği.

Meslektaşmışız, ben de Türkçe öğretmeniyim. Konular hakkında epey bilgi verince ısıtma sektöründesiniz sandım.
    Alan Fizik olunca, teknik konulara merak da artıyor haliyle :) Olmazsa olmazımız da akla mantığa uygun bilgileri deney ile tescillemek.

Keşke ısıtma sektöründekiler de benim kadar meraklı olsa şu işe.Al parayı vur karayı mantığı ile tüketiciyi mağdur edip, ceplerine bir kuruş fazla girsin diye uğraşıyorlar.Bu devirde araştırmayan tüketicinin işi zor.

Aynen, buradaki esnaf ve servis de dahil oda termostatına, termostatik vanaya gerek olmadığını ısrarla söylüyor. Onlara kalsa yoğuşmalı kombiye de gerek yok... Hal böyle olunca ben de forumlarda gezip sizin gibi ilgili ve bilgili arkadaşlardan yardım almaya çalışıyorum.
    Maalesef durum böyle.İzmir gibi bir şehrin ilçesinde istediğim malzemeler ile doğalgaz döşetmek için, petekler ve gaz boruları hariç neredeyse tüm malzemeleri vanasına kadar ben temin ettim.Onlara kalsa kendi malzemeleri ile güzel karlar edip, iş kullanmaya gelince beni mağdur edeceklerdi.Sonuçta gaz faturasını ben ödüyorum, onlar da farkında bunun ve umursamıyorlar ödeyeceğim faturayı.Yüksek kar edip parasını alıp gidecek, sonra fatura ile baş başa kalan ben olacağım.
    Dediğim gibi bu devirde araştırmayan tüketicinin işi zor.

Alarko Carrier'in facebook sayfasında okuduğum bir yazı sizin sorularıma verdiğiniz cevapla paralel. İbare aynen şöyle:

"...Kullanıcılara önereceğimiz en ideal otomatik kontrol yöntemi ise eğer kombileri dış hava sıcaklık sensörü bağlanabilen bir cihaz ise, dış hava sıcaklık sensörü bağlatılması, bunun yanında zaman programlı bir oda termostatı konulması ve ilave olarak radyatörlere termostatik vana takılmasıdır.

Böylece kombi dış hava sıcaklığına bağlı olarak su sıcaklığını otomatik olarak düşürür veya yükseltir. Yani hava ısındığında kombiyi kısmak, soğuduğunda açmak artık gereksiz olur. Programlı oda termostatı evi istenilen gün ve zaman aralıklarında istenilen sıcaklıklarda tutar. Termostatik radyatör vanaları ise odaların ayrı ayrı istenilen sıcaklılara geldiğinde radyatörlerin kapatılmasını, ods sıcaklığı düştüğünde ise açılmasını sağlar..."
    (https://www.facebook.com/notes/alarko-carrier/kombiler-ka%C3%A7-derecede-%C3%A7al%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1r%C4%B1lmal%C4%B1d%C4%B1r-/578070448894994/)

Dediğiniz gibi: "bu devirde araştırmayan tüketicinin işi zor." Bir de anlamadığım: Esnaf; araştıran, soran, bilen, şöyle yapsak daha iyi olurmuş diyen müşteriden hoşlanmıyor hatta gıcık oluyor.

Esnafın araştıran bilen tüketiciye gıcık olması normal, çünkü kazık atamıyor, istediği gibi yönlendiremiyor.
    Onların istediği müşteri tipi, hiçbirşey bilmeyen, herşeyi onlara bırakan, her türlü kötü malzemeyi, bilmediği için kabul eden, buna karşın istedikleri haksız ücretleri kolayca ödeyen, onlara sorun çıkarmayacak müşteri.Onlar sorunsuz yüksek karları ettikten sonra, müşteri çok fatura ödemiş, kombisi arıza yapmış, mağdur olmuş kimin umrunda...

Dış sıcaklık sensörünü ben tasarruf elemanı olarak değil, konfor elemanı olarak görüyorum.Amacı tasarruftan ziyade evi çabuk ısıtmak diye düşünüyorum.Kullanıcıyı, özellikle kombisi balkonda olanları, ayar yapmaktan kurtarmak ve soğuk günlerde kazan sıcaklığını arttırıp evi hızlıca ısıtmak.Mesela yoğuşmalı kombiler için 60 dereceler tüketim anlamında olumsuz sonuç doğurur, fakat dış sıcaklık sensörü evi çabuk ısıtmak için kazan sıcaklığını 60 yapmaya çekinmez :) Yani onun için konfor, tüketimden önemlidir.

Aslına bakarsanız evinizin petek boyları evi maksimum 50 derecede ısıtacak şekilde ayarlandıysa böyle birşeye ihtiyaç yok.Havanın iyi olduğu günler 45, soğuk günler 50 yaparsınız olur biter.Ben şahsen kombinin 60 derecede çalışmasını istemem.Zaten teknik veri tablosuna baktığımız zaman yoğuşmalı kombiler için max verim değeri genelde 50/30 ve 40/30 çalışma için veriliyor.Yani kombinin max verimde çalıştığı değerler bunlar.Bu tıpkı otomobillerin 90 km sabit hızla giderken az yakması gibi birşey.O yüzden dış sıcaklık sensörünü ben tercih etmiyorum.

Evim 160 m2 kuzey-doğu cephe(tabi Osmaniye'de sorun değil bence hatta yazın faydası bile var.) ve yalıtımsız. Biz, bu seneye kadar merkezi kalorifer sistemiyle ısınıyorduk. Haliyle petek boyları doğalgaz düşünülerek hesap edilmemiş. Örneğin 18 m2 oturma odasına 1 m petek koyulmuş (ferroli marka). Ben de 140'lık DD Plus ile değiştirttim, çıkanı da çocuk odasına taktırdım. Şimdilik ısınma sorunumuz yok.
    Osmaniye sıcak diye yetiyor belki de.Ama 18 m2'nin hakkı normalde yalıtımsız evde en az 180 cm.

Hocam Buderus müşteri hizmetlerinden teknik bilgi için aradım modülasyonlu kombi çalışma sistemi hakkında bilgi istedim istenilen ısıya ulaşınca kombi kapanır diyor alev boyutu kısalıp yanması devam etmezmi diye sordum.Oda termostatını ayarladığınız ısıya geldiğinde kombi kapatır diyor..
  • op_dede O kullanıcısına yanıt
    Bana sorarsanız arada bir kapanması, kombinin dinlenmesi daha iyi.Ama genelde kullanıcılar kombinin durmadığını yazdılar.Örneğin 45 derece ile evi ısıtınca 30'a indirip yanmaya devam ettiği benzeri şeyler yazıldı.Bu çalışma şekli aslında termostatın sıcaklığı sabit tutma yöntemi.Mesela biz on/off termostat ile kombiyi 45 yaptığımızda bu derece ile oda istenen sıcaklığa gelince duruyor.Ama modülasyonluda oda ısınana kadar 45 ile çalıştıysa, gerekli sıcaklığı bulunca odanın sabit kalacağı sıcaklığı tespit edip, sıcaklığı düşürüp yanmaya devam ediyor.Ancak kazan sıcaklığını kıstığı halde oda sıcaklığı artmaya devam ederse duruyor.Dolayısıyla oda sıcaklığını sabit tutmakta daha başarılı oluyor.Bu yöntemde petekler de soğumamış oluyor.

Buderus'ta çalışma şekli farklı da olabilir.Yukarda arkadaş RC150'den konfor anlamında mennun kalmadığını yazmıştı.Demekki dediğiniz gibi durarak çalışmış ve hassasiyet de 0.5 olunca konfor düşmüş.Piyasada bu konuda bir standart olmayınca farklı çalışma şekilleri bizim de kafamızı karıştırıyor :)

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.