Şimdi Ara

Siemens REV 24 RF Kablosuz, Dijital, Progralanabilir Oda Termostatı hakkında yorumlarınız!!! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
353
Cevap
22
Favori
35.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu termostat oda sıcaklığını 0.2 aralıkla mı gösteriyor hep? yani mesela 22.4 22.6 22.8 diye mi gösteriyor. 22.5 22.7 yok mu? ayarlanan dereceyi demiyorum. anlık ölçülen dereceyi diyorum.
  • Urunu birkac gun once aldim . Kurulumunu kendim gerceklestirdim gayet basit. 120mkare evde evin bi ucundan digerucuna cekim sorunu yasadim. Arada 15mt mesafe 4 duvar falan var saniyorum.baglanti kopuyor. O yuzden antreye koydum vericiyi. Odalarin erken ,antrenin (kalorifer yok) gec isinip sogumasi nedeniyle konfor dustu gibi geldi.
     Siemens REV 24 RF Kablosuz, Dijital, Progralanabilir Oda Termostatı hakkında yorumlarınız!!!
     Siemens REV 24 RF Kablosuz, Dijital, Progralanabilir Oda Termostatı hakkında yorumlarınız!!!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• iyi günler. Birkaç gündür siemens rev 24 kablosuz kullanıyorum. 4 ve 5 numaralı düğmeler açık konumda. Uzman ayarlarında da hassasiyet 0,2. 0,1 ve 0,5 seçenekleri de var. Öğrenme modunda hassasiyeti 0,1 e almaya gerek var mı? Yoksa 4-5 açıkken hassasiyetin bir önemi yok mu? Öğrenme modu kendini sürekli yeniliyor mu? Mesela havalar soğudu. Bunun için konforu kaybetmemek için yanma süresini arttırır mı kendi kendine?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siemens Rev 24 RF'yi birkaç aydır kullanıyorum ve bir sorun yaşamaktayım. Viessmann Vitodens 050 yoğuşmalı kombi ile kullanıyorum ve oda Termostatı montajını Viessman servisi yaptı. Oda Termostatı ile alıcı ünitenin kablosuz bağlantısı yani veri alışverişi konusunda bir sorun olduğunu sanmıyorum. Oda termostatında istenilen sıcaklığın 0.2 derece altına düştüğünde alev simgesi çıkıyor ve alıcıdaki her zaman yanan yeşil ışığa ilaveten mor ışık da yanıyor ve kombi çalışmaya başlıyor. Yaşadığım soruna gelince 3-4 günde bir veya haftada bir Oda termostatı sinyali gönderdiği halde (üçgen şeklideki alev simgesi görünüyor ekranda) ve alıcıdaki mor ışık yandığı halde kombi çalışmıyor ve oda sıcaklığı gittikçe azalıyor haliyle. Kombi üzerindeki güç düğmesi ile kombiyi açıp kapattığımda durumu algılıyor ve yeniden çalışmaya başlıyor. Bu sorun gece ortaya çıkarsa ben durumu farkedip müdahale edene kadar ev bayaa soğumuş oluyor. Soruma gelince;

1. Acaba kombi ile oda termostatı arasında bir uyum sorunu mu var?
    2. Termostatın alıcı ünitesi bağlantısında bir yanlışlık olabilir mi?

(N ve L şaltere bağlı, Lx kahverengi kabloya, L1 beyaz kabloya bağlı, siyah ve mavi kablolar da sanırım boşta. Alıcı ünitedeki L2 de bir yer bağlı değil)

Siemens REV 24 RF Kablosuz, Dijital, Progralanabilir Oda Termostatı hakkında yorumlarınız!!! Siemens REV 24 RF Kablosuz, Dijital, Progralanabilir Oda Termostatı hakkında yorumlarınız!!! Siemens REV 24 RF Kablosuz, Dijital, Progralanabilir Oda Termostatı hakkında yorumlarınız!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanuçar -- 3 Ocak 2016; 10:45:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erdalkesgin

iyi günler. Birkaç gündür siemens rev 24 kablosuz kullanıyorum. 4 ve 5 numaralı düğmeler açık konumda. Uzman ayarlarında da hassasiyet 0,2. 0,1 ve 0,5 seçenekleri de var. Öğrenme modunda hassasiyeti 0,1 e almaya gerek var mı? Yoksa 4-5 açıkken hassasiyetin bir önemi yok mu? Öğrenme modu kendini sürekli yeniliyor mu? Mesela havalar soğudu. Bunun için konforu kaybetmemek için yanma süresini arttırır mı kendi kendine?

bir de kitapçıkta arkadaki düğmeleri 10 tane gösteriyor. ben de 9 tane var. sanırım radyo sinyali ile saat ayarlaması için.
  • Arkadaşlar bu aleti tam randımanlı kullanan yok mu? Örneğin gaz tüketimin önceden şukadardı sonra bukadara düştü diyecek kimse var mı ons göre almayı düşünyorum

• Öğrenme modunu açıp 0.1 aralık vermeme rağmen 23 den 22.6 ya düşmeden çalışmıyor kombi yardımcı olur musunuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • NeCroMaN N kullanıcısına yanıt
    Öğrenme modu açık ise normaldir.

• osmanuçar O kullanıcısına yanıt
    Termostat komutu gönderiyor ve röle de sağlıklı şekilde komutu alıyor.Ama nedense kombi buna tepki vermiyor.Uyumsuzluk diye bişey on/off çalışan termostatlar için pek görülmüş bir ihtimal değil.

Büyük ihtimal ile kombiye giren kablolar yanlış girişlere bağlanmış.Renkleri bir tuhaf.Kahverengi faz, yani pozitif uç, mavi de nötr uç.Oysa on/off termostatlarda kutup olayı olmaz.
    Yani içimden bir ses, siyah ve beyaz girişlere takılması gerektiğini söylüyor.Yine de bu konuyu bir araştırın, kombinin klavuzuna bakın.

• Öğrenme modunu kapatırsam 0.1 aralık verebilecek miyim? 22.9 u görünce çalışır mı kombi? Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeCroMaN -- 26 Ocak 2016; 8:10:58 >
  • Öğrenme modunu kapatırsam 0.1 aralık verebilecek miyim? 22.9 u görünce çalışır mı kombi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanuçar

Siemens Rev 24 RF'yi birkaç aydır kullanıyorum ve bir sorun yaşamaktayım. Viessmann Vitodens 050 yoğuşmalı kombi ile kullanıyorum ve oda Termostatı montajını Viessman servisi yaptı. Oda Termostatı ile alıcı ünitenin kablosuz bağlantısı yani veri alışverişi konusunda bir sorun olduğunu sanmıyorum. Oda termostatında istenilen sıcaklığın 0.2 derece altına düştüğünde alev simgesi çıkıyor ve alıcıdaki her zaman yanan yeşil ışığa ilaveten mor ışık da yanıyor ve kombi çalışmaya başlıyor. Yaşadığım soruna gelince 3-4 günde bir veya haftada bir Oda termostatı sinyali gönderdiği halde (üçgen şeklideki alev simgesi görünüyor ekranda) ve alıcıdaki mor ışık yandığı halde kombi çalışmıyor ve oda sıcaklığı gittikçe azalıyor haliyle. Kombi üzerindeki güç düğmesi ile kombiyi açıp kapattığımda durumu algılıyor ve yeniden çalışmaya başlıyor. Bu sorun gece ortaya çıkarsa ben durumu farkedip müdahale edene kadar ev bayaa soğumuş oluyor. Soruma gelince;

1. Acaba kombi ile oda termostatı arasında bir uyum sorunu mu var?
    2. Termostatın alıcı ünitesi bağlantısında bir yanlışlık olabilir mi?

(N ve L şaltere bağlı, Lx kahverengi kabloya, L1 beyaz kabloya bağlı, siyah ve mavi kablolar da sanırım boşta. Alıcı ünitedeki L2 de bir yer bağlı değil)

Siemens REV 24 RF Kablosuz, Dijital, Progralanabilir Oda Termostatı hakkında yorumlarınız!!! Siemens REV 24 RF Kablosuz, Dijital, Progralanabilir Oda Termostatı hakkında yorumlarınız!!! Siemens REV 24 RF Kablosuz, Dijital, Progralanabilir Oda Termostatı hakkında yorumlarınız!!!

Daha önce bahsettiğim problem çözüldü bunu paylaşmak istiyorum. Sorun termostatla ilgili değilmiş. Kombiyle ilgiliymiş. Servis sorunu çözdü. Termostat gerçekten başarılı. Hassasiyeti süper.

• NeCroMaN N kullanıcısına yanıt
    Hocam cevapla seçeneğini kullanırsanız daha erken farkedebilirim bişey sorduğunuzda :)

Öğrenme modunu kapatırsanız, 22.9'da devreye girmez.Çünkü göstergesi 0.2 ve katları şeklinde ilerliyor.Ekranı 0.1 şekilde ölçen bir termostatı 0.1 hassasiyetle kullanırken 23'e ayarlarsanız 22.9'da devreye girer ve 23.1'de durur.Fark 0.2 derece.Rev24'ü 23'e ayarlarsanız, öğrenme modu da kapalı ise ve hassasiyet 0.1 ayarlı ise, 22.8'de devreye girer ve tam 23'te durur.Fark yine 0.2 derece.

• osmanuçar O kullanıcısına yanıt
    Gözün aydın hocam :)

• Teşekkürler.
  • Arkadaşlar, iki aydır Buderus GB062 + Siemens REV24 kablolu OT(Forumdaki memnuniyet üzerine aldım.) kullanıyorum, kombi ve OT'den memnunum; ancak REV24'ün modülasyon özelliği olmadığını öğrendim.
    1. Modülasyonsuz olması bana çok şey kaybettirir mi?
    2. Buderusun modülasyonlu olanlarına bakıyorum onlar da oda sıcaklığına göre ayarlama yapıyor. Dış hava sıcaklığına göre modülasyon yapanlar (ki benim anladığım alev modülasyonu olanlar) da 800-1000 TL. Yani sadece dış hava sıcaklığına göre modülasyon yapanlar mı alev kontrolü yapıyor, tam olarak anlatır mısınız?
  • OZAlper O kullanıcısına yanıt
    Öncelikle dış hava sıcaklığına göre kazan sıcaklığını ayarlaması için, dış hava sensörü lazım.Bunu alırsanız zaten on/off termostatla da çalışır.

Modülasyonlu oda termostatı ne yapar peki?Kazan sıcaklığını oda sıcaklığına göre kendisi ayarlar.Bunun dışında da oda sıcaklığına göre alev boyunu ayarlar.Oda istenen sıcaklığa geldiğinde kombiyi kapatmak yerine, kazan sıcaklığını düşürüp kısık alevle sürekli yanmaya devam eder kombi.Çok gerekmedikçe kombiyi kolay kolay durdurmaz.

On/off termostat ile modülasyon olmaz mı?Cevap olur.Aradaki fark, Modülasyonlu termostat oda sıcaklığına göre modülasyon yapar, on/off termostat peteklerden geri dönen suyun sıcaklığına göre modülasyon yapar.Bir de on/off termostat kazan sıcaklığını, yani kombi derecesini değiştirmez ve oda ısındığında kombiyi kapatır.

Sonuç: Modülasyonlu termostat şart mıdır?Değildir arada çok ciddi tüketim farkları yok.Daha doğrusu henüz bu ispat eden bir kullanıcı bilgisi yok.En ılımlı ihtimalle ayda 10-15 lira civarı bir fatura farkı oluşur diye tahmin ediyoruz.Fakat bu da ne kadar doğru tartışılır, çünkü sadece bir tahmin.

Bana sorarsanız Rev24'ten mennunsanız hiç boşuna masraf etmeyin.Yeni termostatın kendisini amorti etmesi çok uzun sürer ve değmez.

• THEATTRE35 T kullanıcısına yanıt
    Benim U072 Kombiye uyumlu RC 150 termostat modülasyonlu kombi 70c ayarlı çalışmasını takip ediyorum sizin buradaki açıkladığınız gibi Alev boyutunu düşürüp çalışmaya devam yerine kombiyi kapatıyor.Eğer dışarda hava çok soğuksa kombi gidiş suyu baya yükseliyor 60c ler civarı ve baca fanı bayağı sesli oluyor eğer dışarda hava normalse fan seside duyulmuyor gidiş suyuda 45c iel 50c arasında oluyor istenilen ısıya ulaştığında kombi sönüyor fanda bir süre sonra kapanıyor yani kombi stanbayda bekliyor.Modülasyonlu oda temostat bağlantısı ile ON/OF termsotat bağlantısı aynı değilmi yoksa modülasyonlunun bağlantısı farklımı oluyor.
  • THEATTRE35 T kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Aslında REV24'ten önce bir ay kadar Buderus RC150 OT kullandım; ama hassasiyet 0,5 olduğu icin memnun kalmadım(ısı konforu düşük) iade ettim. Dediklerinizi anladım; ama biraz merak biraz da konuya ilgimden şunu sorayım: Şimdi,
    1.REV24 oda sıcaklığına ulaşılınca kombiyi kapatıyor sonra tekrar açıyor, alev kısmıyor. Yanlış anlamadıysam dış hava sensörü alırsam alev kısıp açma olayını sağlar demişsiniz.
    2. Alınca montajı benim yapabileceğim bir şey mi yoksa servis mi yapmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OZAlper -- 31 Ocak 2016; 22:17:53 >
  • op_dede O kullanıcısına yanıt
    Modülasyonlunun bağlantısı farklı girişlere yapılır.Ya giriş yanlış olmuş ya da sizin kombinin yazılımı bu şekilde ayarlanmış.Normalde modülasyonlu termostat çok gerekmedikçe durmaması lazım.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.