Şimdi Ara

Sıfır araç 3 gün sonra arızalandı, araç değişimi olur mu?[SONUCLANDI] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
170
Cevap
8
Favori
22.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dermeister01

bu olay daha önce yaşanmıştı yanılmıyorsam vw caddy yada vw golf tü eleman yıllar süren dava sonucunda aracın değiştirilmesini sağlamıştı ama bu seferde vw aracın sıfırının artık üretilmediğini yani değişim yapamayacaklarını söylemişti.

Sanrım hikaye size yanlış aksettirilmiş... Eğer aracın "0" ı üretilmiyorsa, muadili veya daha iyisini vermek zorunda. Örneğin siz Bora için değişim kararı alırsanız, size Jetta ya da o da yoksa, Passat vermek zorunda kalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolfien

quote:

bu olay daha önce yaşanmıştı yanılmıyorsam vw caddy yada vw golf tü eleman yıllar süren dava sonucunda aracın değiştirilmesini sağlamıştı ama bu seferde vw aracın sıfırının artık üretilmediğini yani değişim yapamayacaklarını söylemişti.

Sanrım hikaye size yanlış aksettirilmiş... Eğer aracın "0" ı üretilmiyorsa, muadili veya daha iyisini vermek zorunda. Örneğin siz Bora için değişim kararı alırsanız, size Jetta ya da o da yoksa, Passat vermek zorunda kalır.

yooo hikayeyi gayet iyi hatırlıyorum mantık olarak dediğiniz doğru bencede öyle olması gerekir ama adamların gerekçesi buydu demekki kanunda boşluk var ve kullanmaya çalıştılar yada saçmaladılar.ama gerekçesi buydu artık sıfırı üretilmediği için değişim yapamıyoruz du.

• quote:

quote:

quote:

yooo hikayeyi gayet iyi hatırlıyorum mantık olarak dediğiniz doğru bencede öyle olması gerekir ama adamların gerekçesi buydu demekki kanunda boşluk var ve kullanmaya çalıştılar yada saçmaladılar.ama gerekçesi buydu artık sıfırı üretilmediği için değişim yapamıyoruz du.

Adam illa satin aldigi arabanin aynisini istiyordu. Yeni kasa filan istemiyordu. Fabrikada adama ozel uretim mi yapacak diye konusulmustu hatta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu arada araci bence degistirmezler. Mahkemeyle vs ugrasip tadinizin kacmasinada degmez. Arabayi yaptirin satin 4,5 bin tl zararla. En sorunsuz sekli bu.

• Geçmiş olsun, umarım en kısa sürede sorunu çözersiniz. Arkadaşların söylediği gibi ben de tamiri değil değişimi tavsiye ediyorum. Bu tür sorunlar her araçta olabilir ama sıfır aldığınız bir aracın üç gün sonra sorun çıkartması müşteri memnuniyeti çerçevesinde değerlendirilmesi gerekir.
  • Avukatlara inanmayın ve bu iş için sakın yüksek mebla para dökmeyin

Yasal bir hak ise zaten hakkınız olanı alırsınız

Normal şartlarda değişim yapılmasına gerek olsa bile yasalarda olan herhangi bir boşluk sebebi ile aracınız tamir edilip size teslim edilebilir
  • Bence araba değişimi yerine motor değişimi talep edin. Zira araba değişimi pek ihtimal dahilinde görünmüyor. ama motor değişimini pekala yapabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

Daha öncede başka forumlara yazdım.

Sıfır aldığımız focusa alındığı gün 1 saat sonra kapısına çocuklar top çarptırdı.Gittik bir ustaya gösterdik boyasız yapılırmı diye kapı zaten boyalı dediler.

Bir ford servisine gidip ekspertiz yaptırdık olayı doğruladı.

Tahminen 3 saat sonra aracı aldığıız yere gittik durumu anlattık.Ve aracı sıfırı ile değişimini istedik.Kapı değiştirme aksesuar hediye etme veya borcun bir kısmını kendileri ödeme gibi teklifler yaptılar kabul etmedik.

Konuyu önce otosana ardından ford avrupaya bildirdik.Almanyadan birileri ile bir sürü görüşme yazışma oldu.Servis orda olmuş dedi, ford gemiden inerken olmuş vs.Sonuç olarak arabaya gemide geminin halatları çarpmış ve iki kapı boyanmış.Gel git 1 seneye yakın bu aracı değiştirmeye uğraştık cevaplar telefonlar vs olmadı...

En son Tüketici hakem heyetinden ve aynı zamanda tüketiciler derneğinden bir avukatla görüştük bütün durumu yazışmaları anlattık gösterdik.Bayinin telefonunu arayıp bayi müdürü ile görüştü.Kendisini tanıtıp olayı anlattı bayi müdürü hemen hatırladı tabiki.Aracın sıfırı ile değişimini talep ediyoruz araç ayıplı mal ve gizli olarak satılmış.Bunun için mahkeme işlemleri başlatacağz ben size bir 15 dk vereyim gerekli yerleri müdürlerinizi ford ile gerekli görüşmeleri yapıp geri dönün dedi.

15 dk dolmadan o 1 sene değiştirmeye uğraştığımız aracı 5000 km'de değiştirmeye karar verdi ford.üstelik makyajlı kasa focus geleceğinden ellerinde aynı donanım dizel focus olmadığından hiçbir ücret talep etmeden bir üst versiyon olan titanum modeli ile aracı değiştirdiler.

Dün servislerden arandım iki servisten birden.Bu ay denetleme ayı servislerin ikiside ford almanyadan aranacağımı ford,aracım hakkındaki memnuniyetim,servisler konusunda benimle konuşulacağını ve iyi şeyler söylememi ısrarla istediler.Size tavsiyem bu zamanı kaçırmayın işi resmiyete dökün

tebrikler, ben de servisten rapor alıp noterden ihtarname çekeceğim. olmazsa da mahkemeye başvuracağım

• quote:

quote:

quote:

seni kandirmislar.

• kesinlikle tamir olayına girmeyin. değişim için ısrarcı olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

Bu arada araci bence degistirmezler. Mahkemeyle vs ugrasip tadinizin kacmasinada degmez. Arabayi yaptirin satin 4,5 bin tl zararla. En sorunsuz sekli bu.

4,5 bin tl bazıları için çok büyük bir mebla,yıllarca çalışıp kazanılan parayı hiçbir hatanız,kusurunuz olmadığı halde bu kadar kolay gözden çıkarabilir miydiniz?
    Yoksa söz konusu başkasının parası olunca konuşmak kolay mı oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

quote:

Bu arada araci bence degistirmezler. Mahkemeyle vs ugrasip tadinizin kacmasinada degmez. Arabayi yaptirin satin 4,5 bin tl zararla. En sorunsuz sekli bu.

4,5 bin tl bazıları için çok büyük bir mebla,yıllarca çalışıp kazanılan parayı hiçbir hatanız,kusurunuz olmadığı halde bu kadar kolay gözden çıkarabilir miydiniz?

Arabamdan soğuyacağıma servisle uğraşayacağıma kavga gürültü dava mahkeme uğraşayacağıma 4,5 bin tl ye gözümü kırpmadan kıyarım.
  • quote:

quote:

quote:

Arabamdan soğuyacağıma servisle uğraşayacağıma kavga gürültü dava mahkeme uğraşayacağıma 4,5 bin tl ye gözümü kırpmadan kıyarım.

Arabadan soğumaya,mahkeme ve servis ile uğraşmaya,kavgaya gürültüye hiç gerek yok.
    Bir dilekçe ile gidip tütetici mahkemesin başvurulursa 3-4 duruşma sonrasında sonuç belli olur.
    Zaten bayi değiştirmeyeceğini belirtmiş artık bayi ve servis ile kavgaya,dövüşe gerek yok,bundan sonra tek çözüm yolu ford merkez ve mahkeme ile görüşmek olacaktır.
    Bu 5 bin lirayı gözden çıkarma meseleside tabi maddi durumla bağlantılı ama dediğim gibi çoğu kişi için 5 bin lira gözden çıkarılacak bir mebla değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilxx92 -- 2 Temmuz 2012; 18:09:21 >

• 3 günlük araba krank dagitcak motor acilcak... Değişim talep edin kesinlikle

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arabadan soğumaya,mahkeme ve servis ile uğraşmaya,kavgaya gürültüye hiç gerek yok.
    Bir dilekçe ile gidip tütetici mahkemesin başvurulursa 3-4 duruşma sonrasında sonuç belli olur.
    Zaten bayi değiştirmeyeceğini belirtmiş artık bayi ve servis ile kavgaya,dövüşe gerek yok,bundan sonra tek çözüm yolu ford merkez ve mahkeme ile görüşmek olacaktır.
    Bu 5 bin lirayı gözden çıkarma meseleside tabi maddi durumla bağlantılı ama dediğim gibi çoğu kişi için 5 bin lira gözden çıkarılacak bir mebla değil.

Maddi durum ile alakalı tabi dediğiniz gibi. 3-4 duruşma zaten rahat 1,2 yılı bulur. Araba eskir eder. Bu sürede psikolojig olarak insan büyük ihtimalle etkilenir. Sonuçta her gün olan şeyler değil bunlar mahkeme vs. Ben şahsi fikrimi söyledim tabi.

Extra olarak dipnot geçeyim para kazanmanın zorluğunu bilmeden konuşuyorsun vs diyenler olabilir. Elim ekmek tutuyor çok şükür. Para kazanmanın zorluğunuda oldukça iyi bilirim. Ama o işlerle uğraşıcağıma daha fazla çalışırım daha iyi şahsi düşüncem.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Maddi durum ile alakalı tabi dediğiniz gibi. 3-4 duruşma zaten rahat 1,2 yılı bulur. Araba eskir eder. Bu sürede psikolojig olarak insan büyük ihtimalle etkilenir. Sonuçta her gün olan şeyler değil bunlar mahkeme vs. Ben şahsi fikrimi söyledim tabi.

Extra olarak dipnot geçeyim para kazanmanın zorluğunu bilmeden konuşuyorsun vs diyenler olabilir. Elim ekmek tutuyor çok şükür. Para kazanmanın zorluğunuda oldukça iyi bilirim. Ama o işlerle uğraşıcağıma daha fazla çalışırım daha iyi şahsi düşüncem.

Açıkcası isterse 10 duruşma sürsün haklı olan taraf ben olduktan sona zerre umrumda olmaz.
    Bugün burada bu firma gibi üçkağıtçılara para kaptırır ve peşine düşmezsek yarın başka bir firmada daha büyük birkayıp yaşayabiliriz.
    Elimizden geldiğince yılmadan uğraşmamız ve hakkımızı aramamız lazım.
    Davayı kazanmanın sadece bize değil bizden sonra benzer durumları yaşayanlara emsal karar olması açısındanda faydası olacaktır.
    Tabi bunlar benim düşüncem ''para önemli değil,peşine düşmem'' diyenlerde elbet olacaktır.

• Yazıklar olsun Ford'a. Millet binbir güçlükle para biriktirip borca harca girip arac alıyor.İnsan 0 arac da alamayacaksa güvenerek yazıklar olsun diyorum.

• hatalı üretilmiş aracı satan, geri de alır; alması lazım. bence avukatınıza başvurmadan önce bir araştırın tüketici hakları vb. şeyleri. zaten hatalı aracı karşılıksız değiştirtip yenisini almak hakkınızsa; yazıldığı gibi okunur demektir: haklısınız, aracınız değişecek.

iyi günler.
    iyi şanslar.

• İşin kötü tarafı sana yenisini verselerde, bozuk olan aracı tamir edip başkasına kakalayacaklar.(Son durum nedir bilmiyorum)
  • 1-Tamiri durdurun, tamir bitmiş ise çıkan parçaları isteyin. Sakın imha ettirmeyin. Sizin isteğiniz dışında bir tamir yapılmış ise ayrıca tazminat davası açın. Kaldı ki delilleri karartmak büyük bir suçtur.

2-En kısa sürede davanızı açın. Ve de 0 araç istemeyin, firmaya güveninizin kalmadığını belirtip paranızı isteyin.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.