Şimdi Ara

Sıfır araç 3 gün sonra arızalandı, araç değişimi olur mu?[SONUCLANDI] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
8
Favori
22.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sonra git ford araba al, hadi bakalım..
  • Eğer araç 4077 sayılı kanunda tanımlanan ayıplı mal kategorisine giriyorsa, ki öyle çok büyük ihtimalle, araç değişiminin haricinde bedel iadesi de talep edebilirsiniz. Tamamen sizin seçiminize kalmış. Eğer değişim uzun sürer derlerse para iadesini de gündeme getirin. alır parayı gider başka araç bakarsınız. tek araba satan onlar değilya. geçmiş olsun. inşallah istediğiniz gibi çözersiniz sorunu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • basına aksettirmeye çalışsan hepsi koçun
  • quote:

Orijinalden alıntı: elpaem

quote:

Merhaba arkadaşlar,

22 haziran cuma günü Ford Fiesta marka 0 araba satın aldım. Salı günü yoldayken durdu ve bir daha çalışmadı.
    Çekiciyle ford servisine götürdüm.

Bana söylenene arabanın krank kasnağının dağıldığı ve bu bilyaların trigger kayışına dolduğu, Silindir kapağının açılıp değişimleri yapılması gerektiği.

Neden olduğunu sorunca üretim hatası dendi ve en az 2 hafta serviste kalmasının gerektiği söylendi.

Şimdi benim sorularım:

1. Bunlar büyük sorunlar mı? araç tamir edilse bile araç değerinde düşme olur mu?

2. Aracı geri verme ya da değiştirme gibi bir hakkım var mı?

3. Nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz?

Şimdiden çok teşekkürler..

Araba ile ilgili gelişmeyi anlatayım.

Forda değişim için başvuruda bulundum aynı zamanda noterden ihtar çektirdim. Servise de tamiri kesinlikle kabul etmediğimi bildirdim. Ford inceleyeceğiz dedi.

Bugün beni servis aradı. Ford'un teklifi şu:

Aracı değiştirmeyelim ve tamir ettirelim ve oluşan zararı size ödeyelim diyorlar.

Oluşan zarar için de benden miktar bekliyorlar.

Şimdi sorum:

Sizce tamiri kabul etmeli miyim?
    Edersem ne kadar para talep etmeliyim?
    Aracın değerindeki düşüş ne kadardır (sıfır 37000)?

teşekkürler

1,5 ay sonra Ford'dan nihayet bir cevap alabildik! Saçmasapan tekliflerle geldiler.

Daha önce de bildirdiğim gibi Ford aracı tamir ettirelim ve zararınızı karşılayalım demişti(4000 TL önerdiler).

Biz bunu kabul etmedik ve araç değişimi için ısrarcı olduk. Onlar da araç değişiminin 2-3 ayı bulabileceğini söylediler biz olsun bekleriz dedik.

Bu arada bize verdikleri aynı özelliklerdeki ikame aracın da v kayışı koptu (3900 kmde).Bunun üzerine Ford'dan araç değişimi yerine para iadesi istedik. Çünkü anlaşılan Ford o kadar da sağlam bir araç değil.

Uzun ara içerisinde sürekli Ford'u aradık, ikame araçda olmadığı için araçsız kaldık.

Bugün aradılar Ford'dan ve Araç değişimi yapamayacaklarını bunun yerine 100.000 km bakımını üstlenebileceklerini ya da araç garantisini 1 sene daha artırabileceklerini söylediler.

Biz araç değişimi için beklerken yapılan bu teklif şaka gibi!

Bu arada ben aracın tamir edilmesini kesinlikle kabul etmediğimi söylemiştim ama aracı da iznim olmadan tamir etmişler!

Şuan gerekli tüm yasal işlemleri başlatma niyetindeyim.

Sizin önerileriniz nelerdir arkadaşlar ?

• quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar,

22 haziran cuma günü Ford Fiesta marka 0 araba satın aldım. Salı günü yoldayken durdu ve bir daha çalışmadı.
    Çekiciyle ford servisine götürdüm.

Bana söylenene arabanın krank kasnağının dağıldığı ve bu bilyaların trigger kayışına dolduğu, Silindir kapağının açılıp değişimleri yapılması gerektiği.

Neden olduğunu sorunca üretim hatası dendi ve en az 2 hafta serviste kalmasının gerektiği söylendi.

Şimdi benim sorularım:

1. Bunlar büyük sorunlar mı? araç tamir edilse bile araç değerinde düşme olur mu?

2. Aracı geri verme ya da değiştirme gibi bir hakkım var mı?

3. Nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz?

Şimdiden çok teşekkürler..

Araba ile ilgili gelişmeyi anlatayım.

Forda değişim için başvuruda bulundum aynı zamanda noterden ihtar çektirdim. Servise de tamiri kesinlikle kabul etmediğimi bildirdim. Ford inceleyeceğiz dedi.

Bugün beni servis aradı. Ford'un teklifi şu:

Aracı değiştirmeyelim ve tamir ettirelim ve oluşan zararı size ödeyelim diyorlar.

Oluşan zarar için de benden miktar bekliyorlar.

Şimdi sorum:

Sizce tamiri kabul etmeli miyim?
    Edersem ne kadar para talep etmeliyim?
    Aracın değerindeki düşüş ne kadardır (sıfır 37000)?

teşekkürler

1,5 ay sonra Ford'dan nihayet bir cevap alabildik! Saçmasapan tekliflerle geldiler.

Daha önce de bildirdiğim gibi Ford aracı tamir ettirelim ve zararınızı karşılayalım demişti(4000 TL önerdiler).

Biz bunu kabul etmedik ve araç değişimi için ısrarcı olduk. Onlar da araç değişiminin 2-3 ayı bulabileceğini söylediler biz olsun bekleriz dedik.

Bu arada bize verdikleri aynı özelliklerdeki ikame aracın da v kayışı koptu (3900 kmde).Bunun üzerine Ford'dan araç değişimi yerine para iadesi istedik. Çünkü anlaşılan Ford o kadar da sağlam bir araç değil.

Uzun ara içerisinde sürekli Ford'u aradık, ikame araçda olmadığı için araçsız kaldık.

Bugün aradılar Ford'dan ve Araç değişimi yapamayacaklarını bunun yerine 100.000 km bakımını üstlenebileceklerini ya da araç garantisini 1 sene daha artırabileceklerini söylediler.

Biz araç değişimi için beklerken yapılan bu teklif şaka gibi!

Bu arada ben aracın tamir edilmesini kesinlikle kabul etmediğimi söylemiştim ama aracı da iznim olmadan tamir etmişler!

Şuan gerekli tüm yasal işlemleri başlatma niyetindeyim.

Sizin önerileriniz nelerdir arkadaşlar ?

Hukuki şekilde sonuna kadar gidin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ykaraca -- 8 Ağustos 2012; 11:54:51 >

• o kadar para vermişsiniz, yeni araçla değiştirsinler tabi
  • Vermeleri lazım ancak vermemekte ısrar ediyorlar.
    Vermedikleri gibi ikame aracı da istiyorlar.Biz mahkemeye başvuracaz ama bu süreiçerisinde arabasız kaldığımız için mağdur olacaz yine.
    Mecburen aracı servisten alıcaz ama yasal işlemler devam edecek. Bu şekilde sorun olmaz sanırım
  • ÇOK geçmiş olsun hocam Allah var inşallah yeni aracınızı alırsınız araba arefesindeyken forddan vazgeçiyorum saygılar selamlar... basına duyurma şansınız varsa mutlaka bildirin...
  • akasya durağın arifi

araba alıyor 61bine

arabanın tavan boyasında çatlak ve pas görüyor

hemen götürüyor arabayı, yenisini istiyor

yenisini veriyorlar ama diğerinin tamiri için bayii 5000 tl isteyince

bizim arif alıyor soluğu TÜKETİCİ MAHKEMESİ nde

davayı kazanıyor ve parası iade ediliyor...

yapmanız gereken HEMEN MAHKEMEYE müracaat edip, arifin davasını da EMSAL olarak göstermektir

umarım en kısa zamanda halledersiniz
  • Geçen ay İSO ( İstanbul Sanayi Odası) Türkiye nin en büyük 500 sanayi kuruluşunu açıklamıştı. Bu yıl 8,5 milyar ciro ile Ford-otosan , Tüpraş ın ardından listede 2. sıradaydı.

Böyle büyük bir firmanın çok büyük ihtimalle üretim hatası olduğu böyle bir durumdaki yaklaşımı hayal kırıklığı olmuş. Hatalı aracı servisinde yapıp, bünyesi altındaki diğer şirketlerde kiralama ya da ikame aracı olarak kullanabilirdi kolaylıkla. Size de yeni bir araç verse çok zararı olmazdı.

Ford global ya da Avrupa merkezi'ne, durumunuzu anlatan ingilizce bir e-mail atarsanız faydası olabilir.
  • arabayı teslim almayın bence... cunku size bişeyler imzalatmadan aracı vermezler...

avukatınızla yada bu işibilen bir avukatla görüşün...
  • Ikame araci keske hic teslim almasa idiniz, bu sizin aracin servisteki tamir islemlerini onayladiginiza yorulabilir mahkemede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

Ikame araci keske hic teslim almasa idiniz, bu sizin aracin servisteki tamir islemlerini onayladiginiza yorulabilir mahkemede.

yalnız yeni aracı teslim etmemiz 2-3 ay sürer demişler ve arkadaşı böyle bir beklenti içine sokmuşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

kardeşim benim sıfır aldığım araba bir süre sonra şanzıman dağıttı , az daha servisteki ustayla kavgaya tutuşacaktık . adama diyorum 0 araba neden dağıtır şanzımanı durduk yere üstelik seyir halindeyken. adam bana otomatik bu yapar böyle şeyler otomatikler hep böyle gibi saçma şeyler zırvaladı , inanmazsınız belki ama arabadan çok soğumuştum sıfır arabamın moturunu gözümün önünde indirdiler aşağı , dedim ulan senin gibi arabayıda senin gibi firmayıda , ama birkaç gün sonra gittim aldım arabayı , bide usta benden işçilik parası istemeye kalktı bizede bir çorba at der gibi. 5 yıl gold garanti paket sözleşmesini gösterdim sustu.

işin özü şuanda arabamı hiçbir sorun olmadan büyük keyifle sürüyorum. yani üretim hatasını firma kabullendikten sonra geriye bir sorun kalmıyor. sadece biraz hevesiniz kaçıyor o kadar.

aracınız neydi çok özel değilse söylermisiniz*

• quote:

Orijinalden alıntı: vilfarm

quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

kardeşim benim sıfır aldığım araba bir süre sonra şanzıman dağıttı , az daha servisteki ustayla kavgaya tutuşacaktık . adama diyorum 0 araba neden dağıtır şanzımanı durduk yere üstelik seyir halindeyken. adam bana otomatik bu yapar böyle şeyler otomatikler hep böyle gibi saçma şeyler zırvaladı , inanmazsınız belki ama arabadan çok soğumuştum sıfır arabamın moturunu gözümün önünde indirdiler aşağı , dedim ulan senin gibi arabayıda senin gibi firmayıda , ama birkaç gün sonra gittim aldım arabayı , bide usta benden işçilik parası istemeye kalktı bizede bir çorba at der gibi. 5 yıl gold garanti paket sözleşmesini gösterdim sustu.

işin özü şuanda arabamı hiçbir sorun olmadan büyük keyifle sürüyorum. yani üretim hatasını firma kabullendikten sonra geriye bir sorun kalmıyor. sadece biraz hevesiniz kaçıyor o kadar.

aracınız neydi çok özel değilse söylermisiniz*

fiorino

• Opel yapsaydı forumdaki çoğu birey opel almamaya yemin içmişti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar izlemeniz gereken yolları zaten göstermişler fakat..Burası Türkiye arkadaşlar.. aldığınız araça Ford da olsa burası Türkiye..

Ülkemde tüketiciler sürekli para kaynağı,ne verirsek yerler,hak hukuk aramasını bilmezler,3. sınıf bunlar; babında değerlendirildiği için satıcılar tarafından, korkarım ama sizde makus talihinizi yaşıyacaksınız. Tabiiki bin türlü zorluk çıkarılacak size..Çok kafanız ağrıyacak.Allah kolaylık versin..
  • Geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakkani81

akasya durağın arifi

araba alıyor 61bine

arabanın tavan boyasında çatlak ve pas görüyor

hemen götürüyor arabayı, yenisini istiyor

yenisini veriyorlar ama diğerinin tamiri için bayii 5000 tl isteyince

bizim arif alıyor soluğu TÜKETİCİ MAHKEMESİ nde

davayı kazanıyor ve parası iade ediliyor...

yapmanız gereken HEMEN MAHKEMEYE müracaat edip, arifin davasını da EMSAL olarak göstermektir

umarım en kısa zamanda halledersiniz

Evet o haberi okudum. Emsal teşkil edecek davalar var. Ancak uğraşmadan olmuyor. Hafta içi çalıştığım için uğraşmak da sıkıntı. Bakalım ne olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çardakçı

Geçen ay İSO ( İstanbul Sanayi Odası) Türkiye nin en büyük 500 sanayi kuruluşunu açıklamıştı. Bu yıl 8,5 milyar ciro ile Ford-otosan , Tüpraş ın ardından listede 2. sıradaydı.

Böyle büyük bir firmanın çok büyük ihtimalle üretim hatası olduğu böyle bir durumdaki yaklaşımı hayal kırıklığı olmuş. Hatalı aracı servisinde yapıp, bünyesi altındaki diğer şirketlerde kiralama ya da ikame aracı olarak kullanabilirdi kolaylıkla. Size de yeni bir araç verse çok zararı olmazdı.

Ford global ya da Avrupa merkezi'ne, durumunuzu anlatan ingilizce bir e-mail atarsanız faydası olabilir.

Evet satarken bunun arkasında koskoca Ford var diyorlardı. Ancak sorun yaşanınca koskoca Ford ortalıktan kayboldu!

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.