Şimdi Ara

Sıfır araç 3 gün sonra arızalandı, araç değişimi olur mu?[SONUCLANDI] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
170
Cevap
8
Favori
22.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Fox913

öncelikle hakkınızı aradığınız, kurumsal görünümlü bu köylü kurnazlarına tabi olmadığınız için elinize sağlık

Ama İade + 5000 TL talep ederken 1500 lira eksiğine razı olmuşsunuz...

bahsettiğiniz yıldırma politikasının yine Ford lehine işlediğini görüyorum
    Artık iyice yorulduğunuz için bunu yaptığınızı düşünüyorum

Canınız sağolsun, tekrar elinize sağlık malı sattım faturayı kestim diye istedikleri gibi at koşturamayacaklarını göstermiş oldunuz

Evet haklısınız. Aslında dava actıktan sonra firma avukatlarının sürekli aramasından davayı kazanacağımızı tahmin ediyorduk ancak dava ne kadar sürer bu arada ne olur kestirmek zor.

Çalıştığım için de mahkemeye git gel çok zahmetli olur diye en az zararla olayı kapatalım istedik

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Konuyu baştan sona soluksuz okudum, azminizi kutlarım. Ford adamakıllı değişim yapsa ne siz üzülecektiniz, ne de Ford sıkıntıya düşecekti. Sonunuzu karanlık gören kötümser forumdaşlara örnek olması gereken bir olay bu.. Ama 1.500 TL düşmeyi bırakın, aldığınızdan bu yanaki faizle beraber ödeme yapmaları, artı plaka ruhsat vb bedelleri de ödemeleri gerekliydi. Diyelim ki aracı 37000 TL'ye aldınız, 37000-1500=35500 mü aldınız? Eğer öyleyse, eksik almışsınız.. Ama anlamlı bir zafer bu.

Haklısınız. Belki davayı devam ettirsek daha fazlasını kazanabilirdik ama 4 ay sonunda bundan kurtulalım yeter diyorsunuz. Aslında kaza için 1500 tl de çok diye düşünüyorum. Çünkü kazada karşı taraf suçluydu va çok ufak olduğu için tampon va kaportanın küçük bölümünde boya oldu sadece. Ama dediğim gibi daha fazla uşraşmamak için kabul ettik.

• Azminizi takdir ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: elpaem

quote:

Orijinalden alıntı: Fox913

öncelikle hakkınızı aradığınız, kurumsal görünümlü bu köylü kurnazlarına tabi olmadığınız için elinize sağlık

Ama İade + 5000 TL talep ederken 1500 lira eksiğine razı olmuşsunuz...

bahsettiğiniz yıldırma politikasının yine Ford lehine işlediğini görüyorum
    Artık iyice yorulduğunuz için bunu yaptığınızı düşünüyorum

Canınız sağolsun, tekrar elinize sağlık malı sattım faturayı kestim diye istedikleri gibi at koşturamayacaklarını göstermiş oldunuz

Evet haklısınız. Aslında dava actıktan sonra firma avukatlarının sürekli aramasından davayı kazanacağımızı tahmin ediyorduk ancak dava ne kadar sürer bu arada ne olur kestirmek zor.

Çalıştığım için de mahkemeye git gel çok zahmetli olur diye en az zararla olayı kapatalım istedik

Baştan sona okudum. Bazı mahkeme ile uğraşma diyen koyunlara rağmen hakkınızı aradınız ve aldınız tebrikler. Bende ilk başta arkadaşın söylediği gibi 1500 eksiğine razı olmasaydınız keşke dedim. Ama sizin cevabınızla şunu düşündüm. Aracı 3-4 ay kullandınız minikde bir hasar olmuş. O sürede araç kiralasanız daha fazla tutardı. O ücreti araç kiralamaya sayın :)

Ama her halükarda verdiğiniz parayı tamamen + yasal faizi + yaptığınız mahkeme masraflarını vermeliydiler. Ama yinede istediğinizi aldınız tebrik ederim.

• hayırlısı olsun demketen başka çare kalmamış galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycey11 -- 2 Kasım 2012; 13:02:50 >
  • Neticenin bu şekilde sonuçlanacağını açıkça beklemiyordum. En fazla aracı değiştirirler dedim.
    Sabır ve azminiz için sizi tebrik ederim.
  • Tüm konuyu tekrar okudum azminiz için tebrikler hocam.
    Hakkınızı almışsınız ama bu sürede mahkeme ve avukat masrafları ne kadar tuttu toplamda zarardasınız galiba.
  • hayatımda 1 kere ford araç aldım ve ford servise gitmekten artık midem bulanıyodu... O derece beni tiksindirdi..

Bi ara yine ford focus almaya kalkıştım ama şükürler olsunki vazcaydım...
  • mağdur müşteriden sadece vekaletname alarak bu ve benzer.i işleri takip edecek avukat hem para kazanır hem dua alır.
  • Helal olsun keşke herkes sizin gibi hakkını savunsa bu ülkede.
  • Hakkınızı savunmanız çok güzel olmuş... Çoğu firma size yapılanı yapıp milletin gözünü korkutup zan altında kalmasına sebep oluyor.
  • Tebrikler....
    İnşallah firmalar tonla para aldıkları araçlarının arkasında durmayı öğrenirler....
  • Tebrikler, bu süre zarfında kullanmış olmanız iyi olmuş sonuçta aracı satsanız veya kiralasanız yine 1.500 tl giderdi hem uğraşmadınız, acaba aracınızı nasıl satacaklar muhtemelen ilk sahibinden, sorunsuz, sıfır ayarında :D
  • Araç nasıl iade ediliyor, noterden normal satış gibi satıcıya devir işlemi mi yapılıyor, yoksa satıcıya verildiği için başka bir prosedürü var mı ?
  • ilk mesajları okudum ve sinirden elin ayağım gevşedi allah sabır versin.böylesine büyük ve kurumsallaşmış firmalar bile tüketiciyi bu kadar rahat şekilde DOLANDIRIYOR.daha önce de fordun boyalı araç sattığıyla ilgili konular açılmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KIZLARIN KORKULU RÜYASI -- 2 Kasım 2012; 22:17:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler arkadaşlar,

Başka arkadaşlara da yardımcı olur diye bir kaç bilgi daha paylaşayım:

- Durumunuzla ilgili olduğunuz ildeki il hakem heyetini arayıp bilgi alabilirsiniz.
    - Noterden ihtarname çekiyorsunuz (120-150 tl)
    - Cevap gelmezse ya da anlaşamazsanız il tüketici mahkemesine gidip dilekçe veriyorsunuz (150 TL)
    - Biz avukat tutmadık.
    - Mahkame muhtemelen 3-4 ay sonrasına gün veriyor. Bizim için mahkeme günü aralıktaydı. Dava açtıktan sonra firmanın avukatları arayıp anlaşmak istediler. Biz de davayı geri çektik.
    - Aracı iade edecekseniz satış için vekaletname veriyorsunuz (bu işlemi henüz yapmadık)

Yani mahkeme için çok fazla masrafımız olmadı toplam 300 tl civarında.

kolay gelsin
  • Tebrikler umarim bundan sonra benzer sorunlar yasamazsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde sigorta ile süren bir davam var fatura altı işlem vede aracın hatalı toplanması ile arayan soran yok yinede ford satiginin arkasında durmuş bence davaya devam etmeliydiniz zaten 4 ay geçmiş geri ne kalmış örnek dava olurdu en azından ilk beni surundurecekler sonrada zarar ettirecekler yok daha neler o ilk zaman olur iyi niyete iyi niyet gösterisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel gelişme . tebrikler.

ancak davayı sürdürseydiniz ayrıca tazminatta alırdınız. bundan sonra başkalarınada hile yapmak istediklerinde maliyeti göze alamazlardı.
  • Tebrikler hakkınızı aramışsınız...
    Maalesef davadan çekilmekle doğru yapmışsınız ileri gitsenizde Türk hukuk sisteminde zararlı çıkan siz olurdunuz sanmayınki daha ilerisi olurdu hatta haksız bile çıkabilrdiniz firmanın davadan çekmek istemesi sadece marka adına bir dava olmaması bununda nedeni açılan tüm hukuki davalar firmanın genel legal biriminin bilgisine sunuluyor onlarda kapatın bir şekilde talimatı veriyolar..
    Yine yazıklar olsunki böyle büyük firmaların Türkiye temsilcilikleri işgüzarlıkta sınır tanımazlar, bu işin aslında buraya kadar bile gelmesi saçma yurtışından genel birimden daha arıza ile ilgili talebinizde iade onayı alınabilirdi bu taraf ek prosedürlerle uğraşmamk için zorluk çıkarıyor, Asal ford serviste garantsi süresi dolan 5 yaşındaki trnasitin motor bloğundaki arıza nedeni ile motor değişim onayı aldığına şahit olmuştum gerisini siz düşünün..
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.