Merhaba, sıfır beyaz aracımı nerede ve neyle yıkatmam gerekiyor?
1) Ziebart, Meguiars, Sonax tarzı yıkamacılara götürdüğümde aracı neyle yıkarlar? Yanımda kendi araç şampuanımı, yıkama eldivenimi ve mikrofiber kurulama bezlerimi götürmeli miyim? Yoksa onlar halleder mi?
2) Bir diğer konu ise boya koruma. Sizce yaptırmalı mıyım? Bir işe yarıyor mu?
Teşekkürler.
0 beyaz dedin , aynısı bence var hehehe
ben daha yıkarmıyorum, kendim siliyorum leke vs olunca fiber bezle, uzaktan püskürtmelilerle yıkattım bir kez,
boya koruma kalitesine ve yıkatma sıklıgına göre 3 6 ay arası gidiyor diyorlardı forumda bir sene ancak gider, az yıkansa
kendin gibi verimli ve düzgün yıkamaz kimse , tek tük iyi yer varsa bilemem
yıllardır oto yıkama işini yapan bir yer var istanbul terazidere de ben daha ilk okula flan giderken adamlar bu işi yapıyordu, şimdi araba aldım babamda arabasını oraya götürürdü bende götürdüm 12tlye iç dış çok özenle yıkıyorlar falan araç sınıf zaten normal su vursan parlıyor neyse çok güzel yıkadılar falan içim rahat geldim eve aradan 3-4 gün geçmedi yavaş yavaş tozlanmaya falan başladı 1 hafta gecmeden araba kirlendi. Bir hafta sonu 5 litre suya bildiğinn yeşil deterjan ekledim bol miktarda sonra bezleri aldım iyice köpürttüm sonra bir güzel ovalaya ovalaya sabunladım sabunladığım yer temizlenin normal su döküp köpüğü aldım sonra kuru bezle suyunu aldımher bölgeye böyle yaptım camlaır cam sille falan derken araba mis gibi oldu 2 hafta araba cillop nerdeyse 1 ay oldu anca kirlendi yıkancak duruma geldi düşün sonax falan hikaye yani....
sakın fırçayla yıkatma ve benzinliklerdeki yıkamacılara kesinlikle yıkatma neden diye sorucak olursan yepyeni arabanın bile boyasını doktuler bir kere
ve motora adam su sıktı dogru durust de yıkamıyorlar zaten
oto kuafor gibi fırçasız ve iyi yıkamacılara yıkat cila yapan iyi yerlerde var boyasının omrunu de uzatır
pasta fazla yaptırma cila her ay yaptırabilirsin
yıkamada surekli olabilir ama firçasız yoksa zamanla boyada dokulmeler olucaktır
cilada yapılmazsa arada sırada
Cila fiyatı ne kadar şu an aşağı yukarı Meguiars tarzı bir yerde?
Cilayı siz de atabilirsiniz. Turtle Wax Nano-Tech Sıvı Teflon cila alın 25TL dolayında. 1 saat içinde aracı cilalayıp parlatırsınız elle
quote:
Orijinalden alıntı: Kagnaroos
1) Ziebart, Meguiars, Sonax tarzı yıkamacılara götürdüğümde aracı neyle yıkarlar? Yanımda kendi araç şampuanımı, yıkama eldivenimi ve mikrofiber kurulama bezlerimi götürmeli miyim? Yoksa onlar halleder mi?
Teşekkürler.
Sıfır araca ne cila yapılır ne de boya koruma .... Zaten cilalı... Heleki tabanına saçma sapan kaplamalar hiç mi hiç yapılmaz...
Sen Nasadan bez alıp götürsende aracın zamana yenik düşecek... Süngerle yıkayan bir yere git yeter ...
Araç bizim kölemiz, biz aracın değil !!
Fırçasız yıkama
quote:
Orijinalden alıntı: Kagnaroos
Teşekkürler.
Ziebart istasyonlarında kullanılan malzemeler profesyonel kullanıma yönelik piyasada veya istasyonlarda satılmaz. Piyasadakiler de mevcut olan başka markalı ürünler genelde amatör kullanımlar içindir. Aracını profesyonel ellere bırak derim. Boya koruma ise cilanın yapamayacağı şekilde, aracının boyasını güneşin soldurucu ve matlaştırıcı etkisine, ağaç reçineleri ve kuş pisliklerinin boyayı yakıcı etkisine, asit yağmurları, çamur, yol tuzu gibi yıpratıcı etkenlere karşı korur. Özellikle sıfır araçlar için koruma tavsiye ederim ben.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme