Şimdi Ara

sıfır araç alımlarını ertelesek...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    böyle bir duyumum yok tabi ancak haberlerden takip ettiğim kadarıyla otomobil satışlarında belli oranda da olsa bir düşüş var.
    zaten çok sayıda araç var ve galericilerin elleri de araç dolu.
    30bin tllik aracın 10 bin tlsi vergi yazık günah
    sizi bilmem ama ben bu parayı kazanıncaya kadar canım çıkıyor

üstelik işin komik tarafı bu vergiler dolaylı olarak ikinci ele de yansıyor.
    adam aracı 30 bine aldıysa bir kaç sene sonra 25 bin falan diyecek
    yani öyle bir ikinci elki aracın sıfır maliyetinden daha yüksek

(hesaplarımı kabaca yaptım yanlışlık varsa düzeltiniz)

• ee?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihilist76

ee?

657.mesajınız hayırlı olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: roy84

quote:

ee?

657.mesajınız hayırlı olsun...

Alıntıları Göster
    saat 11:30 gibi Altunizade millet parkı karşısındaki araba pazarına gidip şöyle bi gezdik,şunu gördüm ne alıcı nede satıcı,hadi alıcının cebinde para yoktur,adam gibi bitane kapora verip hadi gel şu arabanı servise gösterelim diyen,yada el sıkışan adam görmedim.satıcı yok derkende pazar galerici dolmuş kurtla vadisi gibi hemen buyrun nassıl yardıncı olurum derken insan tırsıyo ( anlayan anladı),aracın sahibi olanlarda anasının nikahını istiyor araca,velasıl kelam güzel bi hava aldık çıktık,paramızda cebimizde kaldı,beklemedeyiz

• quote:

Orijinalden alıntı: trinidinas

saat 11:30 gibi Altunizade millet parkı karşısındaki araba pazarına gidip şöyle bi gezdik,şunu gördüm ne alıcı nede satıcı,hadi alıcının cebinde para yoktur,adam gibi bitane kapora verip hadi gel şu arabanı servise gösterelim diyen,yada el sıkışan adam görmedim.satıcı yok derkende pazar galerici dolmuş kurtla vadisi gibi hemen buyrun nassıl yardıncı olurum derken insan tırsıyo ( anlayan anladı),aracın sahibi olanlarda anasının nikahını istiyor araca,velasıl kelam güzel bi hava aldık çıktık,paramızda cebimizde kaldı,beklemedeyiz

Alıntıları Göster
    evet çok iyi olur ... sıfır araç alımını keserseniz hükümet bundan memnuniyet duyar... çok isabetli bir karar olur..

• quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

evet çok iyi olur ... sıfır araç alımını keserseniz hükümet bundan memnuniyet duyar... çok isabetli bir karar olur..

Alıntıları Göster
    bence sok sacma söyle etrafına bak millet catır catır arabaya biniyor alım gücü var krediyle olsa bence saaaten sonra ötv indirimi beklemek yannış olur saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: adil07

bence sok sacma söyle etrafına bak millet catır catır arabaya biniyor alım gücü var krediyle olsa bence saaaten sonra ötv indirimi beklemek yannış olur saygılar..

arkadaşlar ötv zammını devlete ek gelir olarak görüyorlar malesef... ötvnin yüksek olmasının sebebi cari açığı kontrol altında tutmaktır..

sıfır araç alımı dursa devlet bundan mutluluk duyar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2023 Sıfır Km Araç Fiyatları
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

Alıntıları Göster
    hiç kimse sıfır almazsa 2. ele rağbet olacağı için 2. el fiyatları sıfır fiyatlarını geçer. (bkz: wv)
    çünkü otomobil alan insan sayısı sürekli artıyor. (ilk kez otomobil alacakları düşününüz)
    ayrıca hükümetin yaptığı %3 ötv zammını hiçbir firma fiyatlarına yansıtmadı (kasım fiyatları-ekim fiyatları ile aynı)
    alın verin ekonomiye can verin

• quote:

Orijinalden alıntı: hay2010

hiç kimse sıfır almazsa 2. ele rağbet olacağı için 2. el fiyatları sıfır fiyatlarını geçer. (bkz: wv)
    çünkü otomobil alan insan sayısı sürekli artıyor. (ilk kez otomobil alacakları düşününüz)
    ayrıca hükümetin yaptığı %3 ötv zammını hiçbir firma fiyatlarına yansıtmadı (kasım fiyatları-ekim fiyatları ile aynı)

Alalum verelım ekonomıye can verelımde gecen sene 41.500e kredilı aldıgımız renault fluence bu sene 48bın pesın fıyat.
    Araba satısları dunya genelınde dususde bazı ulkelerde yuzde 50 oranında dusmus.
    Fıyatlar yuksek oldugundan dolayımı satılmıyor,yoksa avrupadakı rezesyondan dolayı mı satılmıyor bilmiyorum ama fıyatların cok pahalı oldugu ortada

• quote:

Orijinalden alıntı: turkattack

quote:

Orijinalden alıntı: hay2010

Alalum verelım ekonomıye can verelımde gecen sene 41.500e kredilı aldıgımız renault fluence bu sene 48bın pesın fıyat.
    Araba satısları dunya genelınde dususde bazı ulkelerde yuzde 50 oranında dusmus.
    Fıyatlar yuksek oldugundan dolayımı satılmıyor,yoksa avrupadakı rezesyondan dolayı mı satılmıyor bilmiyorum ama fıyatların cok pahalı oldugu ortada

Alıntıları Göster
    şimdi sen donanım haber üzerinden bir avuç adama seslenip vergileri düşürtebileceğini mi düşünüyorsun cidden

• quote:

Orijinalden alıntı: Zaman Ötesi

şimdi sen donanım haber üzerinden bir avuç adama seslenip vergileri düşürtebileceğini mi düşünüyorsun cidden

• quote:

hayır
    hem dünyanın vergisini verip hem dünyanın en pahalı yakıtını kullanıp
    buna rağmen delik deşik yollarda araç kullanmaya karşı tepkimi dile getirmeye çalışıyorum

ama bakıyorum da neredeyse vergileri haklı çıkaracak arkadaşlar

neyse sağlık olsun

ancak şunu da bilin bu ülkede sıfır araç alıp ne kadarının vergi olduğunu bilmeyen o kadar çok insan var ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: metemetemete

quote:

hayır
    buna rağmen delik deşik yollarda araç kullanmaya karşı tepkimi dile getirmeye çalışıyorum

neyse sağlık olsun

ancak şunu da bilin bu ülkede sıfır araç alıp ne kadarının vergi olduğunu bilmeyen o kadar çok insan var ki

Alıntıları Göster
    hangi 30 bin liralık aracın 10 bin lirası vergi? ötv zaten minimum %40 + ötv li fiyattan %18 kdv.
    hey yavrum hey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vincent Hanna -- 4 Kasım 2012; 18:34:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Vincent Hanna

hangi 30 bin liralık aracın 10 bin lirası vergi? ötv zaten minimum %40 + ötv li fiyattan %18 kdv.
    hey yavrum hey.

Alıntıları Göster
    3 Kuruşluk araba alacagız onunda 2 kurusu devlette, 1 kurusluk maldanda medet beklıyoruz.

Ah ulan ahh.
  • quote:

ee?

arkadaş sorunu tespit etmiş,kendince çözüm yolunu da bulmuş,sen hala anlayamadın mı?
  • quote:

quote:

hayır

neyse sağlık olsun

Merak etme arkadaşım herkes biliyor... Sıfır aracın faturasında ötv kdv hepsi yazar... Anlaşılan hiç sıfır araç almamışsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Avagadroo

quote:

ee?

arkadaş sorunu tespit etmiş,kendince çözüm yolunu da bulmuş,sen hala anlayamadın mı?

Alıntıları Göster
    araba almayalım haklısınız ama önce benzin, mazot almamayı denesek daha iyi olmazmı?

• quote:

ötv indirimi gelir mi sizce?
    böyle bir duyumum yok tabi ancak haberlerden takip ettiğim kadarıyla otomobil satışlarında belli oranda da olsa bir düşüş var.

şu saatten sonra akaryakıtta veya ötvde herhangi bir indirim bekleyen en hafif tabirle polyannadır.etrafına bir bak kardeş 5 sene önce herhangi bir otomobil bayisinden içeri girdinmi nerdeyse ibrik leğen getirip ayaklarını yıkayacak olurlardı şimdi müşterimi geldi başçavuşun eşşeğimi belli değil.niye?çünkü satıcılar tok,satıcılarda anladı bu halk altındaki donu satar yine komşuya hava atmaktan vazgeçmez yüklenir krediye yüklenir tefeciye alır en lüks arabasını altına.

• quote:

Orijinalden alıntı: alkgs

quote:

ötv indirimi gelir mi sizce?

şu saatten sonra akaryakıtta veya ötvde herhangi bir indirim bekleyen en hafif tabirle polyannadır.etrafına bir bak kardeş 5 sene önce herhangi bir otomobil bayisinden içeri girdinmi nerdeyse ibrik leğen getirip ayaklarını yıkayacak olurlardı şimdi müşterimi geldi başçavuşun eşşeğimi belli değil.niye?çünkü satıcılar tok,satıcılarda anladı bu halk altındaki donu satar yine komşuya hava atmaktan vazgeçmez yüklenir krediye yüklenir tefeciye alır en lüks arabasını altına.
    evet almadım nasip olursa ilk olacak
    bu yüzden bu konu kafama takılmıştı
    herkese iyi akşamlar

• ÖTV daha da artırılsin, ülkenin kazandığını otomobil alarak dışarıya gönderiyoruz. Uretmiyoruz sürekli alıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 4 Kasım 2012; 19:19:49 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.