Şimdi Ara

Aralık ayında ödemesini yaptığım araç için ÖTV Zammından etkilenir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aralık ayında 2013 model yeni astra için ödeme yaptım, araç aralık sonunda gelir dediler fakat bugün hâlâ gelmediğini söylediler. Araç gelmediği için faturası da kesilmedi henüz. Araç geldiği zaman ÖTV zammından doğan fiyat farkını ister mi bayii? Böyle bir yasal hakları var mı?

• Fatura kesilmediyse etkilenirsiniz. Bayi sizi arayıp vergiyi yatıracağız dedi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

Fatura kesilmediyse etkilenirsiniz. Bayi sizi arayıp vergiyi yatıracağız dedi mi?

MTV anladın sen sanırım. ÖTV'den bahsediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :::Banner:::

quote:

Fatura kesilmediyse etkilenirsiniz. Bayi sizi arayıp vergiyi yatıracağız dedi mi?

Alıntıları Göster
    Model yılı 2013 olduğu için ÖTV den etkilenmez etkilenmemesi lazım. Hatta çoğu bayi mart ayına kadar falan ÖTV bizden kampanyası yapacaktır 2013 stoklarını eritmek için

• quote:

Orijinalden alıntı: Berk Erden

Model yılı 2013 olduğu için ÖTV den etkilenmez etkilenmemesi lazım. Hatta çoğu bayi mart ayına kadar falan ÖTV bizden kampanyası yapacaktır 2013 stoklarını eritmek için

Üreticilerin sitelerinde yeni fiyatlar geldi. 2013 model arabalara da yansıtıldı fiyatlar. Sonuçta bu vergi arabanın modeliyle ilgili değil.
    Fatura kesildiği anda devlet o vergiyi alır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Losangelos

Alıntıları Göster
    Bildiğim kadarıyla ÖTV model yılı ile alakalı değil, aracın faturasının kesildiği ve ÖTV beyanının yapıldığı tarih ile alakalı.

Eğer devlete henüz ÖTV yatırılmadı ise, ÖTV farkından etkilenebilir.

Yaptığınız sözleşmede şöyle bir madde olabilir, "Devlet tarafından yapılacak vergi düzenlemeleri aracın fiyatına yansıtılacaktır" anlamına gelen.
    Eğer yazmıyorsa ÖTV farkını ödemek durumunda kalabilirler, çünkü anahtar teslimi bir fiyattan anlaştınız. Ama böyle açık bir kapı bırakacaklarını hiç sanmıyorum. Özellikle akşamdan sabaha bir sürü ani düzenlemelerin yapıldığı ülkemizde.

İnşallah bu farkı satıcı yüklenir de ekstra bir ödeme yapmak durumunda kalmazsınız, ama zor gibi...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Berk Erden

Üreticilerin sitelerinde yeni fiyatlar geldi. 2013 model arabalara da yansıtıldı fiyatlar. Sonuçta bu vergi arabanın modeliyle ilgili değil.
    Fatura kesildiği anda devlet o vergiyi alır.

Ödemeyi yaptıysanız faturanın kesilmiş olması lazım eğer kesilmediyse bayinin üstlenmesi lazım farkı. Yukarda da denildiği gibi siz anahtar teslim fiyatı için ödeme yaptınız sonuçta.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de ekim 2011 de mercedesimin odemesini yapmis ancak izmirden satin aldigim icin gidememistim. 18 ekim gunu 1.8 araclar icin otv artmisti. 1 ay boyunca noter mahkeme ile tehtit falan ederek 1 ay sonra aracimi anca alabilmistim. Sancili surec lakin kozlar sizin elinizde. Ben de otv farkini odememistim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Ben de ekim 2011 de mercedesimin odemesini yapmis ancak izmirden satin aldigim icin gidememistim. 18 ekim gunu 1.8 araclar icin otv artmisti. 1 ay boyunca noter mahkeme ile tehtit falan ederek 1 ay sonra aracimi anca alabilmistim. Sancili surec lakin kozlar sizin elinizde. Ben de otv farkini odememistim.

Eğer benden de isterlerse yasal süreç hakkında sizden bilgi alabilir miyim?
  • quote:

quote:

Ben de ötv diyorum zaten. Fatura kesilmedi ise ötv yatırılmamıştır. bayi sizden farkı ödemenizi isteycektir büyük ihtimalle. Bayiyi arayıp sormanız en iyisi.
  • Bayi kendine inmemiş aracın faturasını nasıl kessin hocam?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Ben de ekim 2011 de mercedesimin odemesini yapmis ancak izmirden satin aldigim icin gidememistim. 18 ekim gunu 1.8 araclar icin otv artmisti. 1 ay boyunca noter mahkeme ile tehtit falan ederek 1 ay sonra aracimi anca alabilmistim. Sancili surec lakin kozlar sizin elinizde. Ben de otv farkini odememistim.

Eğer benden de isterlerse yasal süreç hakkında sizden bilgi alabilir miyim?

İs yasal surece intikal eder ise sure oldukca uzar.

Eger paranin tamamini odediyseniz ve gorusmelerin tamamini mail gibi kayitli kanallardan yaptiysaniz eliniz guclenir.

Bir araca para odediyseniz eger zaten bayii arac faturasini 1 hafta icinde kesmek zorunda. Bu sure icinde kesmediyse vergi dairesine fatura kesmedikleri icin sikayet edeceginizi buyuk bir vergi borcu ile karsilasacaklarini soyleyin.

Ben araci teslim almak icin gittigimde bana faturalari iptal edip daha dusuk bir mebladan yeni fatura keseceklerini bu yuzden aslinda vergi kacirdiklarini ama mahkeme gibi platformlarda vergi kacirdiklarini inkar edeceklerini soylediler. Ben de araba ellerinde oldugunu bildigim icin iyi o zaman noter cagiriyorum. Parayi teslim aldiginiz halde araci bana neden teslim etmediginizi aciklayin vs dedim.

Adamlar paranin tamamini odedikten 1 ay sonra bu soylediklerime istinaden arabami teslim ettiler. Gecici plaka ile.

• Renault satis danismaniyim eger arac yurda girdikten sonra statik dedigimiz stoga dustuyse arac bayiye faturalanmis demektir. 2013 te arac size faturalandiysa bir fark odemezsiniz fakat faturalandirma 2014 kaldiysa malesef otv artisi sizden cikar. Fakat aracin size faturalandirilmasi aracin bayiye inmesiyle degil aracin yurda girmesiyle alakalidir. Saygilar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_alpay

Renault satis danismaniyim eger arac yurda girdikten sonra statik dedigimiz stoga dustuyse arac bayiye faturalanmis demektir. 2013 te arac size faturalandiysa bir fark odemezsiniz fakat faturalandirma 2014 kaldiysa malesef otv artisi sizden cikar. Fakat aracin size faturalandirilmasi aracin bayiye inmesiyle degil aracin yurda girmesiyle alakalidir. Saygilar.
    yeni fiyatlar geldi. Vosvos tümüne döşemişhttp://binekarac.vw.com.tr/fiyat-golf.aspx 1.2 TSI Comfortline düz 53bin olmuş ohşşş.
  • Arkadaşımız Banner'ın başına gelen şu an benimde başımda arkadaşlar. Kars'ta ikamet ediyorum ancak İstanbul'da bir bayiiden ford focus style için 2013 aralık ayında anlaştık. 19.12.2013'te 1000 TL kaparo havalesi yaptım. Geri kalan ücretide 30.12.2013 tarihinde gönderdim. Kaparoyu gönderdiğimde "araç şu an için elimizde yok, sipariş verdik, yolda, gelecek" dediler. Araç 2013 yılı itibari ile yurda giriş yapmamış. Sonuç itibari ile bugün satış temsilcisi beyefendi beni arayıp %5'lik ÖTV farkının bana yansıtılacağını söyledi. Sebep olarakta aracın gümrükteki yoğunluk sebebiyle 2013 yılı itibariyle faturalanamadığını gösterdiler. Bir müşteri olarak istenen ücreti verdiğim takdirde üzerime düşen görevimi yerine getirmiş olmuyor muyum? Ben ücreti ödedikten sonra aracın bulunup bulunmaması, gelip gelmemesi onların sorunu değil mi?
  • eğer bir mal alımında bedeli peşin ödeyip, malı bağladıysanız o mal artık sizindir, galeride yatıp yatmaması önemli değil, işletme fatura kesmiş, kesmemiş, ötv gelmiş, dolar fırlamış sizin probleminiz değil, kesseydi canım faturayı o zaman, araç ham fiyatı biraz daha düşük gösterilebilir peşin ödediğiniz anlaştığınız rakama fatura çıkarılır, gerisi sizi ilgilendirmez...
  • quote:

Orijinalden alıntı: McManamann

eğer bir mal alımında bedeli peşin ödeyip, malı bağladıysanız o mal artık sizindir, galeride yatıp yatmaması önemli değil, işletme fatura kesmiş, kesmemiş, ötv gelmiş, dolar fırlamış sizin probleminiz değil, kesseydi canım faturayı o zaman, araç ham fiyatı biraz daha düşük gösterilebilir peşin ödediğiniz anlaştığınız rakama fatura çıkarılır, gerisi sizi ilgilendirmez...
    bilip bilmeyen herkes sallamışş...
    Ortada fatura yoksaa geçmiş olsun..Ötv %45 olarak kesin yansıyacak..
    Bayi sizi mağdur eder etmez o ayrı konu..
  • :::Banner::: : kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı durumdayım, araç bedelinin tamamını 30 Aralıkta ödedim. Gümrükte yığılma varmış araç henüz gelmedi ,motor ve şase no larını verdiler. Satış temsilcisi ile görüştüm. ödemeyi 2013 te yaptığınız için size zam yansıtmayacağız dediler..Bence mevzuunu bile etmeyin,ticarette olması gereken de budur zaten
  • Gümrük'ten ne zaman girerse o zaman geçerli vergi sistemi uygulanır.Yani daha ülkeye giriş yapmadıysa ya size girecek ya bayiye..Daha ayrıntılı mevzuat şerhleri geçerliyse bilemeyeceğim benim bildiğim bu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 4 Ocak 2014; 2:36:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Gümrük'ten ne zaman girerse o zaman geçerli vergi sistemi uygulanır.Yani daha ülkeye giriş yapmadıysa ya size girecek ya bayiye..Daha ayrıntılı mevzuat şerhleri geçerliyse bilemeyeceğim benim bildiğim bu..
    Sen hangi marka aldın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::Banner::: -- 4 Ocak 2014; 16:01:55 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.