işte üretime sona erceği için ben de arada kaldım üretimden kalkması 2. el piyasaını nasıl etkiler ek olarak cla düşündüm cla nın da yeni kasası geliyor bu sene içersinde seneye de benzinlisi gelcek ondan eledim onu a ve 3.20 arası kaldım < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreDre -- 24 Mart 2025; 18:21:29 > |
SIFIR ARAÇ - FİYAT PERFORMANS - ÖNERİ - SOHBET KONUSU. (13. sayfa)

-
-
Arkadaşlar
Siz olsanız Tiggo 7 Pro Avantgarde mı, Grandland Ultimate 1.5 mi tercih ederdiniz?
Bütçe 1400 civarı. Şehir içi kullanım ağırlıklı SUV bakıyorum, aslında kocaman olmasına gerek yok.
Opel donanımı güzel falan da Chery'nin de avantajlı olduğu çok fazla nokta var. Şu anda Corsa kullanıyorum zaten, rezalet süspansiyonundan takırtısından çok memnun olduğum söylenemez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Samsun Demir Citroen hocam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Grandland de tiggo da konforlu araçlar değiller, kocaman jantları da ciddi sıkıntı
1600 e c4 full opsiyon zaten yüksek bir rakam bence hayırlı bile olmuş. Bekleyin yıl sonuna bile aşağı yukarı bu paraya alırsınız.
Bugün Chery omada 5 en full paketi içinde 1670 fiyat aldık hocam. 300 bin kredinin masrafida yaklaşık 35bin TL. Bu araçta güzel ama hep bir çin tedirginliği ve yakıt tüketimi endişesi var. Omada için fikriniz nedir acaba ?
Bekleyin yıl sonuna bu paraya alırsınız diyenler hangi ülkede yaşadıklarının farkındalar mı acaba?
Döviz tamamen dış etkenlere endeksli durumda, para politikaları sıkı sıkıya uygulansa bile ülke gündemini sarsacak yeni haberlere uyanmaya her sabah açığız. Euro bir gecede 39'dan 45'i gördü, 41.5'a sabitlendi muhtemelen ay sonunda da 42-43 bandında kapanacak.
Araca ihtiyacınız varsa, yatırım aracı olarak görmüyorsanız, kafanıza yatan birşey bulursanız alın geçin derim ben. Etrafımda 1 hafta bile beklettiği için hayıflanan çok.
Aralık'ta 1150'ye alınan Clio 1250k oldu, yakında 1500k altında sıfır otomobil kalmayacak...
-
Omoda.
Çok daha donanımlı. Bağımsız süspansiyon, yağlı kavrama gibi önemli artıları da var.
Scala muhtemelen yeni kasası çıkmayacak. Yakında üretimi bitebilir.
Kamiq zaten çok demode. Kasası da eskidi.
Omoda da çok güncel değil ama geleceği daha parlak. Elektriklisi falan da Avrupa'da satılıyor. Ülkemizde de satılma ihtimali yüksek. Teşvik belgesi alınırsa çok daha fazla tutulacak bir model.
Adamlar full Skoda fabia, orta paket Kamiqten düşük fiyata C Segment araç satıyor. Kaç olacaktı 1500e Clio-Egea veriyorlar.
-
2024 corolla cross kullanıyorum bende.
bize teneke olmayan bir araba söyle sorunsuz olsun yolda kalmasın arıza yapmasın,şanzımanı bozulmasın 10 yıl garantili olsun
C suv olsun ve 2 milyonunda altında olsun
tork konvertörü çift kavrama ve baskı balatada içermesin
cevabını bekliyorum
takmışsınız bir yalıtıma yalıtım sizi yolda bırakıp perişan etmez sanki sürekli 300 km ile gidiyorsunuzda ses sizi perişan ediyor.
-
hem cam kenarı hem bayan yanı istiyor herkes ama iş maddiyata düşünce tek bir laf var. Ona bu kadar para verilmez
Radyosuz gsr2 li taliant 1150 , 1,5 hibrit veya 1,6mj egea sırf otomatik vites diye 1,550 bandında. Şuan 2 m altı c suvlar ya aşırı boş ya yukardaki şekilde bekletip vermiyorlar . O yüzden herkes bütçesi yettiğince konuşsa yada bütçe dahilindeki araçlara bakılsa çok daha iyi olacak.
Şuan dolu bir B suv 2 m bandı. O yüzden burdaki çoğu yorumu dikkate alamıyorum
-
Parayı yıl sonuna kadar TL de mi tutacaksınız? Dolar bazlı 1.6 Milyona satılan bir C4 yıl sonu zarar ettirir. Dolar da hayal edildiği gibi ay sonu 42 olmayacak yıl sonunu 45 olarak kapatır. Faizler %45 hala. Gecelik faiz daha da yüksek.
C4 1.4 Milyona satildi zaten yine fırsatlar çıkacak ve 1.4 lere inecektir veya fiyatı 1.6 da kalacak enflasyona yenilecektir
Bu fiyatlara chery önermem. Yatırım teşviki aldığı an isterse 1.2 Milyona satabilir hala gelecek. O kadar inmez tabiki fiyat ama 1.5 lere düşebilir dikkatli olmak lazım. Bu fiyatlara ben olsam golf alırım. 1.5 tsi life için fiyat alın derim.
Veya biraz sabredin yatırım teşviki alsın fiyatları bir tık aşağı çeksin öyle omoda alın. 3-5 yıl binip satacaksaniz güzel araba omoda 5.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetDH5355 -- 25 Mart 2025; 10:51:38 >
Ailede 3 Tiguan var highline 1.4 tsi 150 lik 2019 model. Ort 100.000 lere geldiler bugüne kadar hiç ariza olmadı. Bakımdan bakıma servise gitti kavrama da değişmedi.
6 yıl 100.000 km sorunsuz kullanıldı. Belki 1-2 seneye kavrama değişir o da 40.000 TL özel serviste yetkilide de düzenli bakim yaptirdiysaniz aynı fiyatlara değişiyor.
Yani bu sorunsuzluk olayi hikaye. Evet sağlam mı sağlam. Ama arıza yapacak parça olmadığından öyle. Motor atmosferik. Ben sırf arıza olma ihtimali var diye turbosuz arabaya binmem mesela. Veya uzun yolda kafa ütüleyen bit arabaya binmek istemem.
Hadi bindim diyelim. Fiyat avantajı olması lazım. Atmosferik motor turbodan ucuz, cvt dsg den ucuz bir sanziman. Yalıtım masrafı yapılmamış. Kaput bagaj sacı teneke maliyeti düşürülmüş. Buna rağmen fiyat düşük değil sorun bu
O egea yi taksici isyeri vs hariç alanda sorun vardır.
Neredeyse golf parasına egea tabiki pahalı. Golf un avrupadan nakliye farkını vs koyunca aynı paraya satılıyor resmen. Burada kazık olan egea. Aşağı indikçe fiyat düşmüyor olabilir ama kıyas benzer segment ve araç ile yapılır. Aşağıda 1.5 e egea var dersek o zaman her araba mantıklı olur istediğinizi alın sormaya bile gerek yokki
Açıkçası dün teşvik işini sordum ama bana verdiği yanıt Chery bu süreçte araçlarına çok az zam yapabildi teşvik alırsa artık alınan çin vergisi firmanın cebine gidecek şekilde ayarlama gelir öyle boş hayallere kapılma dedi.. 1670 e onada 5 pro en full veriyorlar artı 300bin krediye 12 ayda 35bin gibi cüzi bir fark alıyor. Hani bilemiyorum köprüden önce son çıkış gibide geliyor ama eminde olamıyorum.. kendimde 2022 C4 var ama Chery omada görünce ben arabaya falan binmiyorum dedim ☺️
Beğendiyseniz alın geçin dediğim gibi indirim gelse dahi 100-150 bin gibi sınırlı olur tamamını yansıtıp 1.2 ye satmazlar. İnsanın beğendiği otomobile binmesi paha biçilemez bir şeydir. Dünyaya 10 defa gelmeyeceğiz.
Zaten amaç 2.elde en az zararı etmek ise golf alınır.
-
Tüm yeni araçlarında yazılım problemleri var, kafadan kaybediyor zaten. Kontağa bastığın andan itibaren sorunlu araçlar
hybrid toyota ve hondalarda cvt yok kac kere yazildi.
Motor atmosferik degil hybrid. O kadar onemsize indirgemissiniz ki hormonlu hava pompasindan hallice turbo icermesi meziyet, yuksek teknoloji ürünü hybrid motor onemsiz basitce "atmosferik" diyip gecmissiniz.
Su bozulacak parca yok olayini da gecin artik.corolla cross sensor teknoloji vb olarak icermesi gerekenden fazlasını iceriyor o eskidendi.
Hayirli gunler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 25 Mart 2025; 11:23:31 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X