< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
SIFIR ARAÇ - FİYAT PERFORMANS - ÖNERİ - SOHBET KONUSU. (12. sayfa)

-
-
Kendimce objektif bakmaya çalışıyorum
Ben de 7 yıl kesintisiz insignia kullandım
Eğer konu sorunsuzluk ise evet sorunsuz değil , çok fazla sorunla karşılaştım ( 2 farklı insignia )
Hatta araba parası bile masraf edilmiştir ( tamamı yetkili servis ) muhtemelen serviste kaldığı süre zarfında ki bunların bir kısmı da tabiki parça bekleme gibi , 40-50 bin km de farklı araçlarla yol yaptım ama hep özledim Opel’i
arabayı çok seviyorum , kesinlikle yine olsa yine tercih ederim , araba kullandığımı hissettiriyor
Ben tercihini sorunsuzluktan yana kullananlardan olmadım , çünkü doğru adres Opel değil o konuda bunu da objektif bir şekilde her zaman söyleyebilirim
Sorunsuz olanlarda keyifsiz ve zevksiz geliyor bana
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Cherry için teşvik ne zaman gelir tahmini ? Ben de beklesem mi karar veremedim.
-
bayram öncesi yatırım açıklanacak diyorlar. ama teşvik belgesini alması byd’de olduğu gibi uzarsa yaz sonunu bulabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
teşekkürler bilgilendirme için hocam
-
Merhabalar. Ben de siz gibi yeni araç alma arifesinde olduğumdan Fabia için tavsiyelere başvurmuştum bir kaç gün önce yine bu forum konusunda. Öncesinde bir çok farklı bayii gezmiştim geçtiğimiz hafta sonu, Chery ve Skoda dahil. Kendimce çıkarımlarımdan bahsedersem; öncelikle Chery'nin araçları içine bindiğinizde gerçekten çok premium hissettiriyor bence. Çünkü çok dolu, tabiri caizse oyuncağı çok araç yapıyor uzak doğulu markalar, Avrupalılar gibi 2025 yılında zaten tartışılmaması bile gereken bazı özellikleri ek opsiyon diye vurgulamıyorlar. Fiyatına kıyasla sundukları opsiyonlar noktasında da çok daha iyi yerdeler. Yani bu mantıkla yaklaşırsanız Omada tercih edilebilir.
Fakat naçizane benim düşüncem şöyle ki uzak doğulu markalar ve diğerlerini ayıran en önemli noktalar; kalite konusu, ülkemizdeki pazar payları ve sürdürebilirlik olmalı. Bunun içerisine malzeme kalitesi, uzun kullanım performansı, yedek parça tedariği, ikinci el piyasası gibi bir çok nüansı dahil edebilirsiniz. Zaten satışlara baktığınızda bunlardan sebep hala daha Avrupalı üreticiler önemli pay sahibi ülkemizde. Ama bu demek değil ki uzak doğulu, daha doğrusu Çinli firmalar bu noktaları yakalayamaz ya da daha açıkça kalitesiz araçlar, bunu söylemek yanlış olur. Zaten böyle bir yorum yapabilmek için yeterli tecrübeye sahip değilim, hiç kullanıcısı olmadım. Ben burada daha çok bayiide sohbet ettiğim ve sosyal çevremde ki insanların yorumlarını göz önünde bulundurmaya çalışıyorum. İnsanlar bu konularda hala daha tam anlamıyla emin değiller çünkü, gördüğüm bu oldu. Belki de yıllar geçtikçe insanlar neden yıllarca Avrupalı markalara öncelik verildiğini sorgulayacaklar, o kadar memnun kalacaklar Chery gibi BYD gibi markalardan. Zaten kendim de dış ticaret ile uğraştığımdan iyi biliyorum ki Çin eskiden bilinen ucuzcu, dünyanın milyoncusu olan Çin değil. Onların geçtiği üretim prosesleri tüm dünyaya yön vermeye başladı son dönemde.
Kaldı ki diğer rakipleri de, örneğin konu Skoda'nın da dahil olduğu VAG grubu çok mu sıkıntısız dört dörtlük, asla değil. Milyon tane problem yaşıyor insanlar bu araçlarda da. Fakat yine de bu markaların 80-100 yıllık birikimleri, ülkemizde ki çok uzun süredir bilinirlikleri karar noktasında etken oluyor. Aslında sizi de bu araçlar arasında kararsızlıkta bırakan durumlardan bazıları bu bahsettiklerim olmalı.
Nihayetinde günümüz için benim tercihim 1.5 TSI Scala olurdu. Çünkü özellikle sıfır araçlara yönelmemizin maddi kısımlar dışındaki temel sebepleri, problemsiz sıkıntısız, sanayiilerde usta peşinde koşmadan, yağını suyunu değişenini bakımını kendimizin bildiği, her şeyiyle güvendiğimiz bir araç sahibi olmak. Yoksa benim Fabia'ya vermeyi düşündüğüm rakamlara ikinci el C segment SUV araçlar olduğunu biliyorum elbette ama aradaki temel fark bu olduğundan sıfıra yöneliyoruz. Elbette Chery'de size bu imkanları sunacak şüphesiz, ama uzun vade için detaylı bir araştırma yaparak karar vermeniz daha sağlıklı olacaktır.
Yine bu sebepleri göz önünde bulundurunca söylediğim gibi ben Scala tercih ederdim ki bizzat bayii de incelediğim Monte Carlo paket Scala'da gerçekten çok güzel bir araçtı. Bu arada motor seçeneği sebebiyle Kamiq yerine Scala diyorum. Kamiq'de 1.5 seçeneğine çıktığınızda fiyat çok artıyor biliyorum, eğer bu kadar fark olmasa idi kesinlikle Kamiq tercih ederdim ki sınıfında en göz alıcı modelin Kamiq olduğunu düşünüyorum (tabii bu göreceli bir durum). Ama 1.0 motor seçeneğinin hangi marka olursa olsun, B sınıfı bir SUV için uzun vadede yetersiz olacağını düşünüyorum.
Özetle; ben olsam uzun kullanım tecrübesi olan, tüm şartlarıyla aracı test edebilmiş kullanıcılardan olumlu referanslar var ise kesinlikle bu fiyatlara Omada tercih ederdim. Bu noktada şüpheler var ise Scala tercih ederdim. Hangisini alırsanız eğer şimdiden hayırlı olsun, Allah tekerini düz bastırsın :)
-
1600 bandında 2. el c suv ne önerirsiniz yoksa sıfır b suv mu. acil ihtiyaç yok
Scala
2024 model opel grandland gs paket 0 km olaral sarı sitede bulabilirsiniz o fiyatlara.Yada 2024 model grandland düşük km ultimate pakette alabilirsiniz.b suv almak yerine dolu ve kaliteli c suv almış olursunuz.
bütçeyi biraz daha zorlayıp 1700 civarlarına kia xceed alabilirsiniz.
-
sıfır xceed yerine 2022 konfor paket sportage iyi değil mi
sportage daha geniş ve konforlu, xceed daha aerodinamik ve sportif. 2si de üzmez.
-
bir yandaki grupta birisi paylaşmış işinize yarar belki
Kia Xceed
Şimşek (İzmir) 1670 - 2024 model
Dicle FZA (Antep) 1670 - 2024 model; 1720 - 2025 model
Buzul (antep) 1700 - 2024 model
Açılım (Sivas) 1708 - 2024 model
Teknak Edremit (Balıkesir) 1710 - 2025 model
Özdemirler (izmir) 1715 - 2025 model
-
gördüm hocam teşekkürler
Diğer konuda bir arkadaş 2025 için 1650 fiyat almış Batman bayisinden.
-
Arkadaşlar bir arkadaşım adına geçen hafta çarşamba günü Citroen C4 Max pakete ilave full opsiyon olacak şekilde 1.600 e anlaştık ve aracın %10 tutarını firmanın hesabına yatırdık. 250 bin kredi başvurusu yapıldı ve kalan ödeme planı oluşturuldu. Yalniz firma proforma faturayı ve aracın şase bilgilerini ertesi gün paylaşacaklarını söylediler ve ertesi gün bizimle hiç iletişim kırmayıp cuma günü aradılar ve arabayı kur farkindan dolayı bu fiyata veremeyeceklerini söyleyip verdiğimiz %10 Luk kısmı geri tarafımıza yatırdılar. Bu durum açıkçası zorumuza gitti şimdi başka illerde de araç kalmamış yada satmak istemiyorlar bilmiyorum.. biz bu firma hakkında birşey yapabilir miyiz? Elimizde sadece onlara attığımız 160 bin TL lik dekont var başka birşey istememize rağmen vermediler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bişey yapamazsınız hocam geçmiş olsun. Can sıkıcı bir durum
2.5m bandında 2024 a200 sedan hybrid mi 2021 bmw 3.20 mi
-
Hangi bayi hocam
Geçenlerde yapılan açıklamada Mercedes a ve b serilerinin üretiminin sona ereceği ve Cla’nın mercedesin giriş seviyesi aracı olacağı söylendi. 2021 model 320’ye 2,5 m verilmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X