Şimdi Ara

ÖZGÜR otomobil sohbet KONUsu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
5
Favori
3.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tel maşa diyen arkadaş hangi parçanın hangi kalitedeki malzemeden üretildiğini buraya yazsın. Metalurji ve malzeme yüksek mühendisi olarak bakalım tel maşa mı çelik maşa mı yoksa onun anlamayacağı dilde 30MnB5 maşa mı yoksa 1040'dan ıslah edilmiş çelik maşası mı onu biz yorumlayalım.

Milyoncu dükkanlarındaki üslupla "Alemenyon" kullanıp yazmakla olmuyor.

• x (formerly twitter)
    Taylan Özgür Dil (@taylandil) on X
    https://x.com/taylandil/status/1851920266231791625/photo/1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi konu olmuş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Forum genel olarak kalitesi düştü çoktan düştü hemde

biz @en1gma ile şurupla uğraşırken bi Allah’ın kuluda bu adam troll vs demedi bizden başka,yönetim baba dokunmayan bin yaşasın kafasında,otomobil genelde genel olarak konu dışı gibi oldu

o yüzden fazla takılmayın ben bu konuyu görene kadar otomobil genele yazmıyordum ki yazmayıda uzun süre düşünmüyorum artık

nerde o over and underla tartışma konuları bile bu halde daha kaliteliydi o zamanlar eskiler bilir

• Burada asıl suçlu, yönetimin gerekli zamanlarda gerekli müdahaleleri veya yaptırımları, uyarıları yapmamaları ya da göz yummaları. Önceden de bu tarz hakaret veya boş yapan kullanıcılar vardı ama bu kadar değildi. Ayrıca gerekli cezalar verilirdi. Ama son yıllarda gözle görülür bir kalite düşüşü var hem yorumlarda hem de uygulanamayan yaptırımlarda!

Sanırım nasıl olsa site trafiği çok iyi böyle gitsin kişiler kaçmasın anlayışı hakim. Neler gördük ne tartışmalara şahit olduk yıllarca bu forumda. 18 yıl olmuş dile kolay 1 yılda üye olmadan takılsam nereden baksanız 20 yıla yakın buradayım. Ama son zamanlardaki kadar boş, anlamsız ve saçma başlık ve yazılar ile bu kadar karşılaşmadım ya da ben farketmedim bilemiyorum.

Örneğin en son, düzgünce araba konusuna gayet bilgilendirici şekilde aldığım, deneyimlediğim ve tamamen zevkim ve beklentime hitap eden araç almam ile ilgili yorum yazıp ki fiyatına ve rengine kadar açıklayıp, merak ettiklerinizi sorabilirsiniz diye gayet yardım ve fikir verebilmek amacıyla yazı yazıyorum, boş boş tipler hemen hakaret ve saldırgan tepkiler vermeye başlıyor. O yorumlar silinmiyor benim onlara cevap verdiğim yazılar siliniyor. Ben de tamamen kişisel zevklere göre yönetilen konuya hiçbir şey yazmama kararı aldım.

Çünkü forum amacından uzaklaşmış durumda. Bilgi paylaşımı az, ama sahip olamayacağı sadece hayallerini gerçekleştirenlere veya iyi kötü bir şeylere sahip olabilen insanlara kıskançlık beslercesine laf sokma, kötüleme veya algı oluşturma anlamında şaşırtıcı bir saldırı mevcut.

Neyse çok uzattım sanırım kusura bakmayın. Umarım bu yazımı da silerler de kendilerine yakışan bu davranışı bir kez daha foruma ispatlarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FooL -- 2 Kasım 2024; 12:8:35 >

• MaSaFeL M kullanıcısına yanıt
    Rica ederim
    Motor seçeneği olarak son yıllarda dizelin popülaritesini yitirdiğini düşünürsek iyi gibi duruyor
    Aracı deneyimlemedim ama fotolardan görüldüğü kadarıyla en azından iç hacim olarak fena durmuyor D Sınıfına göre
    Ama sürüş keyfi olarak Japon araçları düşündürüyor
    Ben insignia kullanırken ikame Passat superb kullanmıştım , onlarda direksiyon geri bildirimi olarak insignia kadar iyi değildi ama bundan çok bahsetmedim , 508 dramatik derecede kötü geldiği için konusunu açtım
    508 test videolarını izlemiştim , insignia test videolarını da izlemiştim
    Şunu net olarak söyleyebilirim ki bu adamların %90 ı araba falan test etmiyor , kıyaslama yok denecek kadar az , firmalar bir de bunları ülke ülke gezdiriyor lansman ayağına
    And Mehmet Çetin kanalında bu konuyu da açıklamıştı , hiç şaşırmamış beklediklerimi duymuştum
    1.5 - 2 arası bütçe düşünürsek sıfıra yakın 2. El gibi
    Benim sıralamam insignia , önceki kasa Passat variant gibi olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 2 Kasım 2024; 12:15:46 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• werneke W kullanıcısına yanıt

Yeni araçlarda direksiyon hissi yok hocam, kuga'dan 3008'e geçtiğimde neredeyse hissiz demiştim diğer c suvlara bakınca o bile hisli geldi, şimdi elektrikliye geçiş yapıyorum hepten ölü,

Alfada bile direksiyon hissi falan yok opelde platform değiştirdi ve artık onda da yok.

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt

Alfa romeo stelvio ve guiliada hissiyat çok çok iyi ama tonalede kötü maalesef. Aynı şekilde makyajsız benzinli corsadan makyajlı elektrikli corsaya geçtim, direksiyon hissiyatı tamamen değişti. Bir de bu direksiyonlar herşeyden etkileniyor, kasisten geçiyorum hissediyorum, eğimli yolda direksiyon kendi açı veriyor. Bu da hem yorucu oluyor hem de sürüş keyfini törpülüyor. Alışınca çok sorun yok ama başka bir araca binince farkı anlıyorum

• masterap M kullanıcısına yanıt
    Jazz da da ayni sekilde, hele beton otopark zemininde giderken ev modunda sanki tekerlekli bir seyi degil hava da suzulen birseyi kullaniyormusum gibi hissediyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tasshelhoff kullanıcısına yanıt

Sırf bu sebepten tonaleyi satacaktım ama yazılım güncellemesiyle durumu toparladılar. Bir de baktım ki tüm araçlar böyle olmuş, dedim satınca daha da pişman olurum. Kabullendim :)

• masterap M kullanıcısına yanıt

Böyle yaşayacağız artık. Zaten sürüş zevki diye bir şey kalmadı, her uzun yolda bir yığın gerizekalıdan uzak durmaya çalışarak araç kullanıyoruz.

Adamlar viraja girmeyi bile bilmiyor, makas atmanin bir jalt oldugunu dusunüyor. esp olmasa neler olacak hayal edemiyorum,

• UltimateRs U kullanıcısına yanıt

Az önce bir konusunu şikayet ettim

Yan çari ile gelmiş ellam

Togg konusuna gelip aracı alanlara, araca hakaret edenlerle dolu ortalık

Şikayet ediyoruz devam ediyorlar

Bu forumdan kalite beklemek çok saçma

İyi ki Facebook Grubu var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 2 Kasım 2024; 14:35:23 >

Bende de var titizlik alıştığımı ve kaliteli bulduğumu topluluğa çoğunluğa uyup değiştirince kendimi değersiz hissediyorum

Çoğunluk suv ve popüler araçlar peşinde ve ticari olarak gerçek bu

Ölüp bittiğim bayıldığım insignia artık yok ve üretilmeyecek , üretilecek olsa da bana hitap eden Opel elinden değil , kapıda duran ve resmen binmek istemediğim ve sorsan o üreticinin en iyi arabalarından olan 508'i üreten pejo elinden olacaktı

yaklaşık 7 yıldır insignia kullanıyorum ve sık yol yapan biri olarak sürüş keyfimin elimden uçup gitmesi beni sinir ediyor

Dönem dönem bahsedilen bu direksiyon hissinin ne demek olduğunu gerçekten şimdi çok iyi anladım

Uzman falan değilim ama ben bile anlıyorum ve sıkıntı duyuyorum

• en1gma kullanıcısına yanıt

Muahahaha sen sanki çok mu kaliteli bir uyesin de bir de bu forumdan kalite beklenmez diyorsun .

Harbi çok komiksin dede

• Tencere dibin kara demiş

• Moueson kullanıcısına yanıt

İnsigniayla 508 A3 kıyaslayacak kadar,a3ün direksiyon hissi yeter yazamayacak kadar kaliteli olamıyorum evet çok haklısın  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 2 Kasım 2024; 17:32:9 >
  • elektrikli araç bakanlar için şöyle bir karşılaştırma tablosu buldum. torres evx düşünüyorum. model Y ile neredeyse aynı boyutlarda olması şaşırttı.

Torres-MG4-ioniq5-ModelY-Atto3_Karşılaştırma Tablosu.pdf - Google Drive

• salagil kullanıcısına yanıt

Torres iyi bir araç değil hocam. Doğuştan elektrikli olanlara bakın o araç dengesiz, sonradan alta pil takılmış ama arkasında sıkıntı var suruste.

bana yüksek ve bagajı büyük araç lazım. fiyatına göre en donanımlı araç bence. tucson satıp almayı düşünüyorum. doğuştan elektrikli takıntım yok. şaft tünelini arkadakiler düşünsün.

• salagil kullanıcısına yanıt

Hocam şöyle yapın aracı başkası kullansın siz arkaya oturun ne demek istediğimi anlarsınız, araç dengesiz bu farklı bir sorun saft tüneli ile falan ilgisi yok, mini savrulmalar yaşıyor arkada. Ha çok sakin kullanıyorum ben derseniz olur ama yağmurlu bir havada falan üzme riski var,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 2 Kasım 2024; 22:7:30 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.