Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ FİYATLARINA BİZİM ETKİMİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

uzun süredir arabamı değiştirmek istediğimden kaynaklı hem sıfır hemde 2.el araç fiyatlarını takip ediyorum..2. eldeki artışların nedenini az çok biliyoruz..yaz mevsiminin gelmesi , sıfır fiyatların artması vs..

kafama takılan bir konuyu paylaşmak istedim..sürekli şikayet ettiğmiz sıfır araç fiyatlarındaki artışa bizimde katkımız yokmu sizce ? biz 2.el arabamıza satarken tok satıcı rolüne bürünüp neredeyse sıfır fiyatına yakın rakamlar istiyoruz ( bazen daha yüksek isteyenler bile çıkıyor ) böyle bir piyasada , sıfır araba satan firmaların 2.el rakamları baz alıp fiyatları yükseltmeleri normal değilmi sizce ? örneğin 2008 model arabasını sıfır olarak 35000 tl ye almış birisi , simdi satmak istediginde 33000 e satıyor..e tabi aynı arabanın şuan ki sıfır fiyatı 50000 tl..ama Türk Lirası olarak baz aldığımızda ve paranın kaybettiği değeri göz önüne almaz isek , sadece kağıt üzerindeki rakam olarak 3 senelik zararı 2000 tl oluyor sadece ..buda aracını satan kişinin hoşuna gidiyor..

tabiki sıfır araç fiyat planlaması sadece 2.el rakamları üzerinden şekillenmiyordur ama ben önemli bir etken olabileceğini düşünüyorum..

araçlarına yüksek rakamlar isteyen arkadaşlar satıyormu satamıyormu bilmiyorum ama insanlar bu fiyatları istediklerine göre bu fiyatlara satabiliyorlar..gerçi , kimse zarar etmek istemez çok fazla.belki de normaldir bu durum..

ama arabasını satan insanların çok büyük bölümünün daha iyi bir araba almak için sattığını düşünürsek , farketmeden de olsa 2.el araçta uygulanan bu yüksek fiyat politikasının bir şekilde satıcının kendisini yani 2.el araç satan bizleri direk olarak etkilediğini düşünüyorum..

• 2. el fiyatlarının belirlenmesinde sadece satıcı değil alıcı da büyük rol oynuyor. Sonuçta satıcı istediği kadar yüksek fiyat versin eğer o fiyata alıcı bulamazsa ve gerçekten satmak istiyorsa fiyatını düşürecektir. bence bu durumda alıcının rolü satıcınınkinden daha büyük.
  • Piyasa buna paralel değilde etkileyen faktörler başka olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tween25 -- 19 Nisan 2011; 16:52:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karavana

2. el fiyatlarının belirlenmesinde sadece satıcı değil alıcı da büyük rol oynuyor. Sonuçta satıcı istediği kadar yüksek fiyat versin eğer o fiyata alıcı bulamazsa ve gerçekten satmak istiyorsa fiyatını düşürecektir. bence bu durumda alıcının rolü satıcınınkinden daha büyük.

Bencede alıcının rolü daha büyük diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.