Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ SOHBET, FİYAT, KIYASLAMA KONUSU (ÖTV İNDİRİMİ, TÜKETİM, DONANIM VB.) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.020
Cevap
181
Favori
143.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    tamam bir deneyelim üstat.
  • Herkes kendi derdinde olduğu için ÖTV insin diyen de var hayır inmesin diyen de. O yüzden ÖTV indirimi bir süre olmaya da bilir. Diğer konuda da tartışma genelde bundan çıkıyordu. Fiyat aldıktan sonra bunun yorumlanmasını isteyen çok kişi var. Talep bu yönde olunca ortalık karışıyor haliyle.

Sektör yap-boza döndü indirim olsun diyen de haklı şu an böyle kalsın diyen de kendi açısından haklı. Rent a Car gibi firmalar sezona girdi artık,elindeki araçları sezon bitiminde zarar etmende elden çıkartmak istiyorlar. Onlarda olaya o yüzden kendi açısından bakıyor.

Gelire göre vergi alınmadığı müddetçe ülkede bu tür kafa karışıklıkları hep devam edecek maalesef. Otomotiv vergi sisteminin baştan aşağı yenilenmesi gerekli ama ne hükümette böyle bir irade var ne de böyle bir vizyon. O yüzden alan aldığı ile kar ediyor piyasada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

Merhaba,

Gördüğüm kadarıyla sürekli milletin mesajlarını siliyorsunuz. Burası forum, insanlar tartışır sürekli. Birileri rahatsız oluyor diye kurallara aykırı olmayan mesajları silerseniz rahatsızlık verirsiniz. Forum ortamında herkes aynı anda mutlu olamaz. Konular insanların istediği şekilde ilerlemez, kurallara uygun bir şekilde tartışılarak ilerler. Adam sadece fiyat görmek istiyordur diğer şeylerden rahatsız olur. Ben de ÖTV hakkında bilgi almak istiyorumdur vs. İlle yapacağım diyorsanız kendiniz bilirsiniz.

Hayırlı günler,
    İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 1 Temmuz 2019; 11:8:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sene sonunda bir ötv indirimi gelebilir, araç alacaklar onu bekleyebilirler. Şu an için dolar da düşmüşken vergi indiriminden bahsedip yatırımcı için olumlu olan bu havayı bozmak istemezler. Bütçe dengesi sağlanmalı ki yatırımcı teşvik edilsin.

• Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    İnsanlar tartışır ancak o konuda herkesin her yazdığına göz yumunca sürekli şikayet geliyor, bir süre sonra da işin içinden çıkılmaz hale geliyor. O yüzden 2 konu olması daha mantıklı. 1 konuda sadece fiyat paylaşımı olur. Diğerinde ise gündeme dair tartışmalar yapılır. Siz bu konudaki yaşanan ihtilafları ilk defa görüyorsunuz belki ancak konunun geçmişi de var.
  • quote:

İnsanlar tartışır ancak o konuda herkesin her yazdığına göz yumunca sürekli şikayet geliyor, bir süre sonra da işin içinden çıkılmaz hale geliyor. O yüzden 2 konu olması daha mantıklı. 1 konuda sadece fiyat paylaşımı olur. Diğerinde ise gündeme dair tartışmalar yapılır. Siz bu konudaki yaşanan ihtilafları ilk defa görüyorsunuz belki ancak konunun geçmişi de var.
    Bir konuda sadece fiyat olsun ne demek ya? Google Form mu burası? Excel’e kaydedip ekran görüntüsü atın olay kapansın madem. Sürekli şikayet geliyorsa, şikayetleri değerlendirirsiniz, kurallara uygun değilse silersiniz mesajı. Forum burası bilmiyorum farkında mısınız?

Dipnot: Hiç mesajımı sildiğinizi görmedim, dolayısıyla kişisel bir husumetim yok size karşı, formatı zedelemeniz hoş karşılanmayacaktır.

• Admin bey yanlış yapıyorsunuz? 0 araç alırken ÖTV ödüyoruz. Su anda ÖTV indirimi kaldırıldı bunu tartışıyoruz. Ama sürekli Mesajlar siliniyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnsanlar diğer konuda sadece fiyat görmek istiyor, oylama yapıldı sonuç belli.

Saçma sapan veya ötv ile ilgili veya herhangi bir konuyla ilgili yapılan yorumlar konuyu baltalıyor, sayfalarca gereksiz muhabbet döndüğü oluyor, bir tane fiyat mesajı olmadan, haliyle fiyat öğrenmeye konuya giren kişi zorluk çekiyor.

Muhabbeti çok seven burda etsin işte, ayrıca konu açılmış yine de bir ton laf...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 1 Temmuz 2019; 12:2:48 >
  • ÖTV indirimi kaldırıldı kesin bilgi gün içinde fiyatlar da firmaların websitelerine düşer. Neyini tartışacaksınız ki fiyat konusunda. Devlet yeteri kadar konuşursanız indirim mi yapacak? Kafalarına göre hareket ediyorlar işte.

Kıyas açısında Toyota Corolla 1.6lt Vision otomatik 130 bin TL, hurda destekli 11800 TL oldu. ÖTV indiriminde 110 bin TL'ye hurda destekli alınabiliyordu. 10 bin TL civarında bir fiyat artışı mevcut %45 ÖTV'li araçlarda.

Corolla Dream otomatik ise 148000 TL, hurda sizden 136 bin TL, %50 ÖTV'li araçlarda da 10-15 bin TL arasında bir artış olmuş. 125 bin TL'ye sanırım bu da alınıyordu tam aklımda değil.

Dream otomatik için vergisel dağılım 41500 TL ÖTV, 22500 TL KDV 64000 TL vergi 82 bin TL kadar da çıplak fiyatı oluyor.

Bunlar opak renkli fiyatları metalik istenirse biraz daha artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 1 Temmuz 2019; 14:1:39 >
  • Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    Amacım sızlanmaları en aza indirgemek, bir başkası olsa başka türlü yaptırımlar da uygulayabilirdi. Benim hatam herkesi hoş görmek ve saygı duymak ancak ülkemizde işe yaramasa da ben bu şekilde kalmaya devam edeceğim. Peki, bırakalım da herkes istediğini yazsın . Kimsenin fayda göremeyeceğini bilsem de bu saatten sonra çaba göstermeyeceğim bu konu için.
  • quote:

Hocam, o konu artık iflah olmaz. Konu başlığı da değişse insanımız değişmediği için başlık harici bir sürü durum yazmayı seviyorlar ve uygun başka konu(lar) olmasına rağmen oralara yazmak istemiyorlar.

Benim aracım var araç alma niyetim de yok, bende sıfır araç fiyatlarını merak ediyorum ve konudan bilgi alayım diyorum ama ne mümkün? 10-15 tane fiyat ile ilgisiz mesaj 1 tane fiyat! vs.

Ben araba kıyaslaması, yada ekonomik sohbet yada siyasi muhabbet vs. dinlemek/okumak istesem ilgili konu başlıklarına giderim.Yapılması gereken de bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Diyecek çok şey var ama susmak en iyisi üstat. Yine de ümitsiz olmamak gerekiyor. Kurala uymak ve diğerlerine saygılı olmak yerine ekseriyetle bencil olmayı seçiyoruz toplum olarak.
  • quote:

Diyecek çok şey var ama susmak en iyisi üstat. Yine de ümitsiz olmamak gerekiyor. Kurala uymak ve diğerlerine saygılı olmak yerine ekseriyetle bencil olmayı seçiyoruz toplum olarak.
    Kendinizi o kadar yıpratmayın, şikayet olur ise bakarsınız.
  • Bu başlığa kitleyi kaydırabilirsek diğer başlığa uğrayan olmayacaktır. Bence bir şekilde insanların ilgisini buraya çekmek lazım. Diğer başlıkta sadece fiyat yazıp çıkacak olan varsa buyursun oraya gitsin. Böyle bir şeyi insanlar neden talep eder anlamak zor! İki satır geriye doğru okumaktan üşeniyorlar. İlginç!
  • ÖTV indiriminin kalkması piyasa açısından pek iyi olmayacak. Yaz dönemi boyunca indirim olmazsa pek çok bayi kapısına kilit vurur. Pek çok insan işsiz kalır gibi görünüyor. Ne diyelim hayırlısı olsun. Ama işlerin bu noktaya gelmesinde distribütörlerin de büyük bir payı var. Kur artınca aynı ayda iki kez zam yapan firmalar kur düşerken kafalarını kuma gömdüler. Ve topu devlete attılar. Devlet elinden geleni yaptı. Hurda + ÖTV İndirimleri ile iyi niyet gösterildi. Fakat distribütörler bu indirimleri de yaptıkları zamlarla yok ettiler. Gelinen noktada bana göre distribütörler en günahkar kesimdir. Açıkçası biraz da onlar elini cebine atsınlar. Sürekli devletten otlanmak olmaz.
  • Yapılması gereken çok basit ;
    1.6 litreye kadar %35 ÖTV
    2.0 litre %60 ÖTV
    2 litre araç satışı zaten az indir vergiyi paranı kazan devlet baba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandoer -- 4 Temmuz 2019; 10:13:15 >
  • commandoer kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Bence litre olmaz.
    Niye mi? 1.6 olup 300-350 bin olan araç var.
    Yine 1.6 olup 100 bin olan araç var.
    Bu ikisi ayni ötv diliminde olmamalı.
    Şu an uygulanan çıplak fatura fiyatı baz alınmalı.
  • aydancan A kullanıcısına yanıt
    Vallahi hocam ötv nin kalıcı olarak düşmesi gerekiyor. Özellikle 2.0 motorlar için şart.
    Gerisi çok önemli değil.
  • Bırakalım ötv indirimi ve ya teşvik olmasın dolar da şişsin biraz,drone ile çekilmiş araç stoklarını görürüz.Ne kadar erken yapılırsa distribütörler o kadar adam kazıklarlar.Sene sonuna da gene stok tüketmek ve müşteri marizlemek için bir teşvik yapılır.

Hükümet umarım kalıcı bir ayarlama yapar.Ötv ye göre bu şekilde 192500 e dayayıp araç satma olmasın.Emisyon olsun az yakan çevreyi az kirleten den az ötv alınsın.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.