Benzin olmadan çalışıyor mu ? Hayır. O zaman benzinle çalışıyordur. Çalışma prensibini biliyorum, kendim de hibrit araç sahibiyim. Araçta 1.5 turbo benzinli motor var, bakım maliyetlerinden nasıl kurtulacak? Yağı da var filtreleri de var. Triger kayışı yok mu mesela ? Sunduğu tasarruf 100km de 1lt. İşin kötü kısmı co2 salınımı da yüksek. Bu işin asıl sebebi emisyon zaten, devamlılığı olması çok zor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
sıfır ayarında hyundai tucson vs Toyota corolla Cross vs Honda hrv (3. sayfa)
-
-
Yahu canım hocam o araç hibrit değil elektrikli. Hibrit araçta tekerlere duruma göre hem elektrikli hem de içten yanmalı motordan güç aktarılır. Bu araçtaki motor elektrik üretmeye yarayan benzinli bir jeneratör yalnızca ve tekerlere aktarıla gücün tek kaynağı elektrik motoru. Benzin olmadan da çalışır yani ama depolanan enerji bittiğinde bir yerden enerji takviyesi yapılması gerekiyor. O takviye de sıradan elektrikli araçlarda şarj kablosuyla yapılıyorken bu e-power'larda jeneratör ile yapılıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ne elektriklisi hocam allah aşkına hibritin farklı bir yorumu düpedüz. 1.9 kwh batarya kapasiteli akülü araba olur ancak. Başka yerden enerji takviyesi yapsan kaç km götürecek aracı ? Mantık epower ve hibritte aynı yere çıkıyor sonuçta. Elektrik motorunu sürekli besleyecek bir güç lazım. Epowerde enerji sadece bataryaya aktarılmıyor, zaten bu kadar düşük batarya kapasitesiyle bunu yapabilmek mümkün değil. Enerji direkt elektrikli motora da aktarılıyor. Enerji sadece bataryaya aktarılabilseydi araç elektrikli sınıfına girerdi ve vergilendirilmesi farklı olurdu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sizin için hibrit olsun ancak hiçbir hibrit araçta tahrik yalnızca elektrik motorunda değildir. Yani tesla gücünü bataryadan alıyor e-power ise jeneratörden alıyor. Sizin gibi düşüneceksek teslanın bataryalarının şarj edildiği elektrik hidroelektrik santralinden üretilmişse araç suyla çalışıyor. Yani o ayrım tahriğe göre yapılıyor. Resmi olarak öyle değilse de benim mantığıma bu şekilde yatıyor.
Eğer tesla gibi batarya kapasitesi olsa ve jeneratör sadece bataryayı doldurup oradan elektrikli motor beslense bu araç elektrlikli kabul edilirdi büyük ihtimalle. Ama yine de elektrikli araçların çıkış yeri olan emisyon meselesine çare olmuyor, toyota hibritlerden daha yüksek mesela salınım. Yakıt da fazla sayılır. Co2 salınımına bakıp bu sistemin geleceği olabileceğini düşünüyor musun ?
Elektrikli araçlarda amaç zaten emisyonları düşürmek değil, yaşam alanlarından uzaklaştırmaktır hocam. Pil üretim aşamasında yapılan salınım zaten içten yanmalı bir aracın ortalama 150.000 km'lik kullanımda yaptığı salınıma denk. Velhasıl elektrikliler de emisyon sorununa çözüm değil. Konu saptı iyice konu sahibi arkadaştan konu dışı mesajlar için özür diliyorum.
hrv nerede
-
Hrv b SUV değil mi
Crv nerede o zaman
Crv d suv
Gönül crv klasmanı ister ama malesef fiyatını karşılauamam. C5a en dolusu veya tucson elite alıcam artık. Tucson en dolu pakete bütçem yetmiyor, yani 360 görüş, kör nokta vs şeylerden feragat etmem gerekecek. Ama tucsona da sırf görüntüsünden şans veriyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antimin -- 23 Nisan 2023; 19:11:48 >
Tucson iç dizaynı 5 yıldızlı otel kıvamında Corolla Cross ise 3 yıldızlı otel kıvamında.Hep Cross düşünüyordum ama arabaların içini görünce fikri değişiyor insanın.
Arkadaslar peugeot, citroen den falan uzak durun kesinlikle bulasmayin yoksa benim gibi 45 bin de ki arabaya 200 bin karsiliginda motor degisimi isterler. Servisleri cok kotu, magduryetinizle kalirsiniz. Konfora falan cok aldanmayin yolda kalarsaniz motor arzasindan konforun bir onemi kalmiyor
45 bindeki araba kaç yaşında yetkili servis garantisi altında değil mi, bakımlar nerede yapıldı?
2020 model hocam garantisi 2 ay once doldu. Peugeot 1.2 puretech cok sikintili. Servis de yapildi tum bakimlari. Ilk uyari da arac motoru krum baglamis denip 30 bin aldilar. 1 hafta sonra ayni arza ile gidinde 150 bin karsiliginda motor degisimine gitti arac. Verdigim 180 bine mi yanayim 1.5 aydir aracsiz olmami yanayim ulkede bu tarz firmalara karsi hic bir yaptirim olmamasina mi yanayim. Kesinlikle uzak durun yok konforlu falan diye dusunmeyin benim gibi magdur olunca motorun herseyden onemli oldugunu anlarsiniz
Garanti uzatımı yapıyordu keşke devam ettirseydiniz,psa grubuna bayi garantisi olmadan asla binilmez
Büyük şanssızlık olmuş sizinki
olayı o kadar güzel özetlemişsiniz ki,insanlar arabanın yürüyen hiç bir aksamını incelemeden,içinin ışığına ,digital ekranlara , hiç kullanmayacakları abuk sıbuk donanımlara bakarak araç satın alıyorlar . arabanın motoruna göre araç almaya karar veren yüzde 10 falandır .
-
Aynen 👍 bizde insanlar süse püse tasarıma çok önem veriyor. Fransız araçları sırf janjanli kadranlari dış tasarımları için tercih ediliyor sonra mağduriyet. Chery mesela 3 boyutlu göstergeler deri koltuklar sık iç tasarım insanların dibi düşüyor ama demiyor ki bu aracin motoru yürüyeni başıma iş açarsa napicam doğru düzgün serviste yok. Mesela donanım paketlerine dikkat edin alt paketlerde bir çok donanım çıkarılıyor ama cam tavan var o her pakette standart neden bizim millet cam tavan hastası çünkü araba boş olsun ama cam tavan olsun. Dediginiz gibi sorunsuz olsun başımı ağrıtmasin diyen yok.
Arkadaşlar hyundai tucson güzel araç fakat çok yakıyor. 10 11 görebilirsiniz. Ayrıca o büyüklükte araçta yedek lastik yok şaka gibi. Lastik yarilinca dagin basinda ne yapacaksiniz? Saatlerce biri gelsin kurtarsin mi? Kaç kişi iseniz ne ihtiyaç varsa onu alın. Tucson dan sirf bu yuzden vazgectim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X