Şimdi Ara

sıfır bilgisayara xp kurulmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar intel e6750 işlemci,gigabyte p35c ds3r anakart,wd 250 gb hdd,veritech 1 gb ddr2 800mhz ram,asus bl1814BLT Sata dvd wr şeklinde bir sistem kurdum ekran kartını henüz alamadım arkadaştan bi ekran kartı buldum ati marka(modelini hatırlamıyorum) ekran kartında dvi çıkışı vardı çevirici almadım elde kablo vardı pc yi tv ye bağladım o şekilde xp kurmak için cd taktım( cd tertemiz daha önce defalarca xp kurdum) belli bir yere kadar krulumu yaptı hdd yi böldüm formatladım falan ve belli bi yerden sonra (ki bu yer solda windows yükleniyor diyen ve ortada xp nin reklamını yapan yer ) bi dosyanın kopyalama hatası çıktı yeniden dene diyip devam ettim ama bu hata bikaç kez daha devam etti pc yi tv ye bağladığım için görüntü çok bozuk hata kodunu tam okuyamadım.. sonuç olarak sıfır bilgisayara bi türlü xp yi kuramadım.. çare olarak başka optik okuyucuyla denedim ramin yerini değiştirdim fayda etmedi hatta şu anda kullandığım pc nin hdd sini bile taktım açılmadı sizce arıza neden kaynaklanıyo ??

• cd bozuk olabilirmi başka bir sp2 ile deneyebilirsiniz
  • cd yi değiştir biostan cs boot özelliğini aç
  • quote:

Orijinalden alıntı: _-Murat-_

cd yi değiştir biostan cs boot özelliğini aç
    quote:

Orjinalden alıntı: kamamurat20

cs boot mu öle bi ayar göremedim zaten tv ye bağladığım için hiç bişiyi doğru düzgün göremiyorum

parçalardan biri mi arızalı acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: barbar20

quote:

Orjinalden alıntı: kamamurat20

cs boot mu öle bi ayar göremedim zaten tv ye bağladığım için hiç bişiyi doğru düzgün göremiyorum

parçalardan biri mi arızalı acaba ?

Alıntıları Göster
    cd den baska cdyle dene.ayrıca biostan first boost cd-rom'u seç tamamdır.ama bütün cdlerle olmuyo

• quote:

Orijinalden alıntı: oktayd

cd den baska cdyle dene.ayrıca biostan first boost cd-rom'u seç tamamdır.ama bütün cdlerle olmuyo

Alıntıları Göster
    anakartta bi sorun olabilir ram'den de olabilir kurdugun xp sp2 ise bide sp1'li xp kurmayı dene ....
  • quote:

Orjinalden alıntı: barbar20

evet arkadaşlar intel e6750 işlemci,gigabyte p35c ds3r anakart,wd 250 gb hdd,veritech 1 gb ddr2 800mhz ram,asus bl1814BLT Sata dvd wr şeklinde bir sistem kurdum ekran kartını henüz alamadım arkadaştan bi ekran kartı buldum ati marka(modelini hatırlamıyorum) ekran kartında dvi çıkışı vardı çevirici almadım elde kablo vardı pc yi tv ye bağladım o şekilde xp kurmak için cd taktım( cd tertemiz daha önce defalarca xp kurdum) belli bir yere kadar krulumu yaptı hdd yi böldüm formatladım falan ve belli bi yerden sonra (ki bu yer solda windows yükleniyor diyen ve ortada xp nin reklamını yapan yer ) bi dosyanın kopyalama hatası çıktı yeniden dene diyip devam ettim ama bu hata bikaç kez daha devam etti pc yi tv ye bağladığım için görüntü çok bozuk hata kodunu tam okuyamadım.. sonuç olarak sıfır bilgisayara bi türlü xp yi kuramadım.. çare olarak başka optik okuyucuyla denedim ramin yerini değiştirdim fayda etmedi hatta şu anda kullandığım pc nin hdd sini bile taktım açılmadı sizce arıza neden kaynaklanıyo ??

Yeni bir CD bul. Her yeni yazılmış veya yeni görünümlü CD sağlam olacak diye bir kaide yok. Tazecik CDler bile hata verebiliyor.

Hata KESİNLİKLE donanımında değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malkafa -- 27 Ağustos 2007; 1:29:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: malkafa

quote:

evet arkadaşlar intel e6750 işlemci,gigabyte p35c ds3r anakart,wd 250 gb hdd,veritech 1 gb ddr2 800mhz ram,asus bl1814BLT Sata dvd wr şeklinde bir sistem kurdum ekran kartını henüz alamadım arkadaştan bi ekran kartı buldum ati marka(modelini hatırlamıyorum) ekran kartında dvi çıkışı vardı çevirici almadım elde kablo vardı pc yi tv ye bağladım o şekilde xp kurmak için cd taktım( cd tertemiz daha önce defalarca xp kurdum) belli bir yere kadar krulumu yaptı hdd yi böldüm formatladım falan ve belli bi yerden sonra (ki bu yer solda windows yükleniyor diyen ve ortada xp nin reklamını yapan yer ) bi dosyanın kopyalama hatası çıktı yeniden dene diyip devam ettim ama bu hata bikaç kez daha devam etti pc yi tv ye bağladığım için görüntü çok bozuk hata kodunu tam okuyamadım.. sonuç olarak sıfır bilgisayara bi türlü xp yi kuramadım.. çare olarak başka optik okuyucuyla denedim ramin yerini değiştirdim fayda etmedi hatta şu anda kullandığım pc nin hdd sini bile taktım açılmadı sizce arıza neden kaynaklanıyo ??

Yeni bir CD bul. Her yeni yazılmış veya yeni görünümlü CD sağlam olacak diye bir kaide yok. Tazecik CDler bile hata verebiliyor.

Makinanda 3,5 disket sürücün var mı? Anakart cd'lerin yanında mı?
    xp cd kopyamı? orijinal mi?
    Sata diskin driverlerini yükledin mi?
    Sistemi sen mi topladın?

Bu sorulara yanıt verirsen işin daha kolay olur

• quote:

quote:

Bu dosyayi atla deyip devam etseydiniz ke$ke..
    Eger bi kaç defa daha aynisini yapsaydi RAM'leri
    kontrol edin diyebilirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

Bu dosyayi atla deyip devam etseydiniz ke$ke..
    Eger bi kaç defa daha aynisini yapsaydi RAM'leri
    kontrol edin diyebilirdim.

Alıntıları Göster
    kurduğum cd sp1 li cd ayrıca pc yi ben kurdum parça parça aldım bağlantılarda bi problem olabileceğini düşünerek bikaçkez kontrol ettim ama sata driverlarını yüklemedim biraz acemiyim bu konuda ben direk boş hdd ye formatı basmaya çalıştım. disket sürücüm var ama bağlamadım ve en son olarak bu dosyayı atla diyip devam ettim bikaç kez farklı hatalar verdi sonuç olarak hatalı ve eksik biçimde kuruldu xp sonra kapatıp açınca bi daha da açılmadı c:\windows\system32\system yüklenemedi gibi bişi diyodu yani sistem dosyalarında bi problem var. ben bi başka bi cd ile deniyim inşallah donanımsal bişi diildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barbar20 -- 27 Ağustos 2007; 19:30:05 >

• quote:

kurduğum cd sp1 li cd ayrıca pc yi ben kurdum parça parça aldım bağlantılarda bi problem olabileceğini düşünerek bikaçkez kontrol ettim ama sata driverlarını yüklemedim biraz acemiyim bu konuda ben direk boş hdd ye formatı basmaya çalıştım. disket sürücüm var ama bağlamadım ve en son olarak bu dosyayı atla diyip devam ettim bikaç kez farklı hatalar verdi sonuç olarak hatalı ve eksik biçimde kuruldu xp sonra kapatıp açınca bi daha da açılmadı c:\windows\system32\system yüklenemedi gibi bişi diyodu yani sistem dosyalarında bi problem var. ben bi başka bi cd ile deniyim inşallah donanımsal bişi diildir

Alıntıları Göster
    1- Bağlantılardan kaynaklansaydı bağlamadığın parça çalışmayacaktı. Bu hataya neden olmaz.
    2- SATA sürücülerini yüklemeseydin ve CD içerisinde de mevcut olmasaydı, boş HDD diye bir şey olmazdı, ortada HDD diye bir şey olmazdı. Dolayısı iel format da atamazdın. Bu hataya neden olmaz.
    3- RAMden şüpheleniyorsan, kurulum esnasında takıldığın yerde reset at. kuruluma kaldığı yerden devam etsin. Aynı sorun devam ediyorsa RAM'den değildir. (Eski hata giderilip farklı bir noktada hata veriyorsa bellek modüllerinden birisi arızalıdır, kapasiteyi tam görürsün ancak üzerindeki bir adrese erişemezsin).
    4- Nadiren de olsa BIOSdaki bazı aygıt ayarları (en çok bilineni USB hataları) bu şekilde hatalara neden olabilir. Verdiği hata koduna veya kopyalanamayan dosya adına göre BIOStan o cihazı geçici olarak kapatabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malkafa -- 27 Ağustos 2007; 19:41:00 >

• quote:

1- Bağlantılardan kaynaklansaydı bağlamadığın parça çalışmayacaktı. Bu hataya neden olmaz.
    2- SATA sürücülerini yüklemeseydin ve CD içerisinde de mevcut olmasaydı, boş HDD diye bir şey olmazdı, ortada HDD diye bir şey olmazdı. Dolayısı iel format da atamazdın. Bu hataya neden olmaz.
    3- RAMden şüpheleniyorsan, kurulum esnasında takıldığın yerde reset at. kuruluma kaldığı yerden devam etsin. Aynı sorun devam ediyorsa RAM'den değildir. (Eski hata giderilip farklı bir noktada hata veriyorsa bellek modüllerinden birisi arızalıdır, kapasiteyi tam görürsün ancak üzerindeki bir adrese erişemezsin).
    4- Nadiren de olsa BIOSdaki bazı aygıt ayarları (en çok bilineni USB hataları) bu şekilde hatalara neden olabilir. Verdiği hata koduna veya kopyalanamayan dosya adına göre BIOStan o cihazı geçici olarak kapatabilirsin.

Alıntıları Göster
    1-sorun hdd den değil başka pc de xp kuruldu benim pc de kurulmuyo kurulu olan da çöküyo

2- sorun ram'den de değil değiştirip denedim sonuç yine aynı

3-ekran kartından da değil farklı ekran kartlarıyla denedim

4-bi tek cpu ve anakart kaldı sorun bu ikisinden birinde ama hangisinde sorunum tam olarak xp yi kuramamam farklı yerlerde farklı hatalar veriyo kurulsa bile çok hatalı kurulup çöküyo hazır kurulmuş hdd de de (ki aynı chipsetli bi anakart da denedim) yine çöküyo sizce sorun anakart da mı yoksa işlemci de mi??

• quote:

1-sorun hdd den değil başka pc de xp kuruldu benim pc de kurulmuyo kurulu olan da çöküyo

2- sorun ram'den de değil değiştirip denedim sonuç yine aynı

3-ekran kartından da değil farklı ekran kartlarıyla denedim

4-bi tek cpu ve anakart kaldı sorun bu ikisinden birinde ama hangisinde sorunum tam olarak xp yi kuramamam farklı yerlerde farklı hatalar veriyo kurulsa bile çok hatalı kurulup çöküyo hazır kurulmuş hdd de de (ki aynı chipsetli bi anakart da denedim) yine çöküyo sizce sorun anakart da mı yoksa işlemci de mi??

Alıntıları Göster
    arkadaşlar cevap verecek yokmu

• quote:

arkadaşlar cevap verecek yokmu

Alıntıları Göster
    ramdedir ramde ben de oludydu ii bak tam otursun 2 tane ram in vara arasında 1 boşluk bırak
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeventCelik

ramdedir ramde ben de oludydu ii bak tam otursun 2 tane ram in vara arasında 1 boşluk bırak

Alıntıları Göster
    Kopyalama hatası , Atla,Yoksay diyor ise eğer İşletim sistemi cdniz arızalıdır. Kurma işlemini Yeni Bir işletim sistemi cdsi ile deneyiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arda

Kopyalama hatası , Atla,Yoksay diyor ise eğer İşletim sistemi cdniz arızalıdır. Kurma işlemini Yeni Bir işletim sistemi cdsi ile deneyiniz.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bikaç cd yle denedim sonuç aynı ayrıca başka pc ye hdd mi takınca xp kuruluyo benim pc de kurulmuyo ramleri de değiştirdim ama sonuç yine aynı sorunun işlemci veya anakartdan olduğunu düşünüyorum ama hangisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barbar20 -- 5 Eylül 2007; 18:42:12 >
  • quote:

arkadaşlar bikaç cd yle denedim sonuç aynı ayrıca başka pc ye hdd mi takınca xp kuruluyo benim pc de kurulmuyo ramleri de değiştirdim ama sonuç yine aynı sorunun işlemci veya anakartdan olduğunu düşünüyorum ama hangisi

Alıntıları Göster
    Cd sürücünde arıza olabilir. Başka bir cd-rom ile dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34_gurcangurel

Cd sürücünde arıza olabilir. Başka bir cd-rom ile dene.

Alıntıları Göster
    maalesef arkadaşım onu da denedim sonuç yine aynı... diyorum ya başka hdd başka ram başka ekran kartı ve cd rom hepsini denedim bi tek denemediğim cpu kaldı onu da uygun cpu bulamadım
  • ram den veya cd den
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEVİL_BLACK

ram den veya cd den
    işlemci fanında kaynaklanıyor olabilir yeni tip işlemci fanları gıcık oluyor tam oturdugundan emin ol kasadan da kaynaklanıyor olabir dışarıda formatla kasadan dolayı şase yapıyor kesin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.