Şimdi Ara

Sıfır Egea HB 1.4 hız,hızlanma sorunu yakıt sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
4.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Atmosferik araçta vites küçültmeden gazı kökleyip ivmelenme beklemek mantıklı değil 5. vitese alıp devir çevirip 6 ya atmanız gerekir

Ancak arkadaşların dediği gibi aracınızı ilk 5-6 bin km zorlamayın bu sürede yakıtın yüksek olması da normaldir motorun parçaları birbirine alışıyor uyumlu hale geliyor rodaj süresini tamamlayınca motorunuz daha verimli hale gelir ama böyle zorlarsanız rodaj bitince de sorunlar yaşayabilirsiniz motorunuzun ömründen yersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: antizero

Şirketimizdeki araçlardan 3ü egea 1.4 fire. Bendeki 15 binde , diğerlerinden biri 40bin olmak üzere. Hepsinde var yağ eksiltme. Hatta 5lt yağ alıp arabalarda bulundurmayı düşünüyoruz.

20 binde bitiyor sözü yalan. Daha 37bin civarı ilave ettirdik arabaya. Yağ nereye gidiyor belirsiz. Duman da atmıyor desem ki yakıyor.

Ama şunu diyebilirim asla hor kullanmayız. Kendi aracım gibi bakarım , yağını suyunu kontrol ederim. Zaten tertemiz araçlar , dip gaz asla yapmadık.
    Yalan mı bilmiyorum da bu sene ortalarında ufak bir revizyon olduğu söylendi, doğruluğunu bilemeyeceğim tabi. Yakıt tüketimi de çok az düştü deniyor.

Fakat lpg'li mi sizinki, benim şirket aracı benzinli olsak iflas ederdik senelik 50.000 km yol var

• Akhenatonnn kullanıcısına yanıt
    İnanmayan olur mu bilmiyorum ama gerçekten öyle. Hatta İstanbul'da olan var ise direkt kanıtlayabilirim. Ruhsatı da görebilir.
    Yakıt tüketimine hiç dikkat etmedim. Sert kullanım anlamında değil tabi. Sakin kullanırım ama yakıt kart olduğundan bittikçe alıyorum. Hiç hesap kitap tutmadım :)

• deserthawk D kullanıcısına yanıt
    Arabalardan biri 2 aylık temmuzda teslim edildi. Eğer öyle ise o revizyonludur belki. Ama daha yeni olduğundan deneyimlemedik yağ konusunu. Haber veririm ilerki zamanlarda.

• Dizel arabam varken 1 haftalığına olsada dizel fiyatı benzin fiyatını geçmişti. Şimdi benzin dizel arasındaki makas 1 lirayı buldu. Benzinliğe girmediğim müddetçe çok memnunum benzinli araçtan 😁.Yılda yaptığım 10bin km ya var ya yok LPG işine girmem galiba.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rodaj yapmadan neden arabayı zorluyorsunuz. Tamam sizin aracınız istediğinizi yapın. Ama satarken sattığınız kişiye bu konu linkini de gösterin de kul hakkına girmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgutozkan

Rodaj yapmadan neden arabayı zorluyorsunuz. Tamam sizin aracınız istediğinizi yapın. Ama satarken sattığınız kişiye bu konu linkini de gösterin de kul hakkına girmeyin.
    Arkadaşın yaptığı yanlış tabi, ama kul hakkı falan bunlar biraz fazla ve sakat kelimeler. Öyle bir durum yok.

Ben istersem haşat araba satarım, ekspertiz diye bir şey var sonuçta. Bu devirde ekspertiz yapmadan araç alan da ne bileyim.
  • Rodaj bittikten sonra 4. Viteste araci kesiciye sokup sonra 5 e at ve gaza basmaya devam et. 6. Vitesle hic isin yok. O overdrive dişlisi yani hizlanmak icin degil ekonomi icin.

Bak bakalim sonra kac yaapiyor. En az 180/190kmh gormen lazim o arabayla.

Ama karsidan sert ruzgar esmemesi lazim. 1.4 arabayi 1.0 e cevirir.cok etkiler. Ruzgarsiz bir gunde dene.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır Egea HB 1.4  hız,hızlanma sorunu yakıt sorunu

• Araç zaten kronik yağ yakma problemli, bir de sen rodajda 4bin çevirerek durumu garantilemiş oldun.

• ozgutozkan kullanıcısına yanıt
    Kardeş nerelere gittin sen öyle. Zaten yeni alınan arabada ne yapılır ne edilir rodaj nedir bilmem. Öğrenmek için soruyoruz zaten.
    Altı üstü 100 km yol yapmışız 3bin 4bin devirde. Biri demiş kul hakkı yiyecen. Öbürü demiş yağ yakmayı garantiledin. Bi diğeri müslüm resmi falan paylaşmış. Görende arabayı perte çıkarmışız sanacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanick -- 14 Eylül 2020; 23:3:18 >
  • Ayrıca bilgilendirici öğretici yorumlar için herkese teşekkür ediyorum. 1500 km ye kadar 3000 deviri aşmamaya özen göstereceğim.

• volkanick kullanıcısına yanıt
    Rodaj denilen şeyde önemli olan aslında segmanların ve piston yuvasının birbirine alışmasıdır. Hareket eden tüm parçaların (krank mili, rulmanlar, pistonlar, subaplar....) ilk başta belli bir alışma süreci vardır. Zamanla sürtünmeleri azalır.

Rodaj sırasında eğer segmanlar gömleğe alışmadan motor zorlanırsa segmanın kenarları gömleği çizer.

Sıfır araba ne zaman zorlanır dersen al bir spor araba zorla zaten onlar rodajı yapılmış geliyor. Çünkü biliyor ki fabrika müşteri parasının hakkını isteyecek ve alır almaz kaç yapıyor diye bakacak.

• ozgutozkan kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Öğreniyoruz işte

• deserthawk D kullanıcısına yanıt
    Tabiki biraz ağır oldu ama şu devirde abartmadan bişey anlatamıyorsun. Bak örnekler ile anlatayım.
    Başka bir forumda aracı sorundan kurtulamayan bir arkadaş vardı. Normalde hararet sorun yapmayan bir 2. el araç ile tamirciden çıkamadı. Aracı sattı kurtuldu ama satmadan önce bir konu açtı meğerse 180 200 zorluyormuş. Ben o kadar yazdığıma acıdım.
    Çevremde arabadan anlamayan bayan bir arkadaş zorla ehliyet aldı. Mesleğinden dolayı büyük ihtimalle. Neyse benim ile aynı apartmanda oturuyor. Bizim ev ilçeye 7 km inişli çıkışlı yolda. Hızı 120 ye çıkartırsın ama 150 kesin yapamazsın yol izin vermez. Toplam 2 şeritli yol. Arabayı da ailesi sayesinde aldı. İlçeye gidip geliyor ama bunun cahilliğinden kimse bununla konuşmuyor. Konuşabildiği az kişiden biri benim neyse bu takıyormuş 1. vitese ilçeye gidip geliyormuş. Düşündüm arabaya zarar veriyorsun desem arabayı zaten umursamıyor. Çektim dedim ki bak böyle kullanma çok yakar. (yalan yok kesin yakar) Biliyorum cimrilik var başka türlü anlamaz. Neyse ben böyle dedikten sonra 3. Vitese kadar yükselmiş.
    Şimdi sen yeni bir araç alıyorsun ve 5 dakika madem bilmiyorsun rodaj nedir değildir araştır. Ne yapıp yapmaman gerekir istiyorsan sor. Bizim millet alır 2. el aracı expertiz yaptırmaz sorunlar çıkar karşısına ondan sonra araştırmaya başlar. Gerçi expertiz de en fazla dynoya sokar. Conta testi yapar. Egzostan gelene ve motorun sesine bakar. Onunda bir limiti var sonuçta motoru açıp bakmıyorlar.

• 150 km bence yine iyi gidiyor :)
    130 km'yi geçmeyen gördüm. Forumda bazı arkadaşlara söylüyoruz sanki egeayı kötülüyormuşuz gibi savunuyorlar.
    Kardeşim bunun markayla ya da modelle alakası yok. Sıfır arabam olsun diye de böyle kepaze çekişi olan arabaya binmem.
    Hem benzini yakacak hem de gitmeyecek. Yok öyle bir şey.
    Madem benzini, dizeli yakıyorsan gideceksin kardeşim.
    Ben şahsen sıfır arabam olsun diye 110 120 bin lira gidip bu arabaya vermem.
    Çekiş umurumda değilse 50-60 bin daha az verir ayağımı yerden kesecek araba bakarım.
    Şu arabayı sıfır diye almak ne bileyim bana akıllı bir iş gibi gelmiyor.
  • CheckVizoR kullanıcısına yanıt
    130 u geçmeyen görüyorsan vardır problemi.Yokuştadır yüklüdür vs.Abartmaya gerek yok 2020 model araçlardan bahsediyoruz . Bende linea vardı 1.3 onunla bile görüyordum 180 190 I eğim olmasın yolda.
    40bin liraya aldığım linea bile 1,5 yılda 80bin gibi saçma sapan fiyatlara çıktığı için araç alma işine girdim.Senin sattığın araba bile saçma sapan fiyatlara çıkmışsa ikinci el nasıl alacaksın. 5 yaşında golf focusun pertlerine 130 istiyorlar. O yüzden bende kendimce mantıklı olanı yapıp sıfır aldım çok ta memnunum kararımdan.
    Şirket aracı olarak bilumum C segmenti dizelleri kullandık. Golfü focusu fluence meganı.2020 egea hb Gayet konforlu başarılı bir araç olmuş. Aracın fiyatına bakmayıp bu arabayı itin bi tarafana sokmayı komik buluyorum.

• volkanick kullanıcısına yanıt
    Bu videoda mühendis arkadaş rodajın nasıl yapılması gerektiği konusunu iyi bir şekilde anlatıyor. Ben de burada anlatılanları uygulamaya çalışıyorum. Yeni aracınız hayırlı olsun tekrardan.
    https://www.youtube.com/watch?v=LBWsslaAGrg&feature=youtu.be

• antizero kullanıcısına yanıt
    Şu mesajı otomobil bölümünün başına sabitlemek lazım. Benim de arkadaşta var aynı araç ve baya baya yağ eksiltiyor. Forumda milletin yazdıklarını gördükçe acaba ben mi yanılıyorum diye düşünüyordum artık. Forumda yazınca "eskidendi o, yok öyle bir şey, azıcık eksiltir zaten, rodajdandır, evizyon yapıldı" vs. yazıyorlar. Halbuki kanlı canlı örnek işte siz de yazmışsınız. Demek ki gerçekten de 1.4 Fire motorlu EGEA'lar YAĞ EKSİLTİYOR.

• antizero kullanıcısına yanıt
    Fire motorda yağı yoğuşturan bir bölüm yok, buharlaşan yağın bir kısmı da egzoz ile birlikte atılıyor. Ama sanırım belli bir seneden sonra motora bu eklendi diye biliyorum sizin araçlar kaç model ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orktas -- 15 Eylül 2020; 10:6:5 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.