Şimdi Ara

Sıfır Egea HB 1.4 hız,hızlanma sorunu yakıt sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
4.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Geçen hafta sıfır Egea HB street 1.4 aldım. Alırken de öyle uçsun kaçsın diye bir beklentim yoktu.
    Bugün fırsat buldum 100 km kadar deneme yaptım. Düz yolda 6. viteste 4bin devirde 150 km hızda kalıyor dahada hızlanmıyor. Egeanın top speed videolarına baktım 190 200ü görüyorlar. Yakıt tüketimi de şehiriçi 9.9 seviyelerinde. Bana açıkçası pek normal gelmiyor. Kimileri bunların sebebinin rodaj süresinden dolayı olduğunu söylüyor.
    Rodaj diye bir şey varmıdır? Yoksa şehir efsanesimidir? Sonradan araba açılırmı. 1,4 egea sahipleri varmı aramızda sizde durumlar nasıl ?

• 6. vites konfor vitesi falan diyorlardı sanki , tüketim amaçlı uzun yol vitesi diyorlardı , hızlanmak için 5. vites yüksek devir lazım gerek değilmi hocam ? Takipteyim bende konuyu.
  • Rodaj vardır, kitapçıkta da yazar ancak bu kadar etki eder mi emin değilim.
  • Beels kullanıcısına yanıt
    aynen dediğiniz gibi
  • 5. Viteste dene bence maksimum hız için.
  • İlk 1500km son hız denemeyin aracı yeni almışsınız hayırlı olsun, sonra motor-şanzıman sorunu yaşarsınız
  • 0 km arabaya bu yapılmaz. 5 6 bin km sonra araba motoru açılıyor rahatlıyor
  • 5. Viteste son hızını görürsünüz yakıt zamanla düşer.
  • Vites oranları çok kısa olduğundan 6. Viteste de topspeed görebilmeniz gerekir lakin önce bir rodaj yapın sonra denemelere başlayın.Düz yolda 170-180 görmesi lazım,yokuşta görmemesi normal motor o kadar çünkü,güldürmez ama öldürmez dediklerinden.Eğer düz yolda yine 180 li hızları göremez ise frenleri kontrol ettirin.Bazen kaliperleri çok sıkınca frene basmazken bile balata diske sürttüğü için arabayı durduruyor.Bu arada rodajdan sonra devir çevirin,aracınız max. gücünü 6k devirde veriyor,torku da 4k devirde verdiği için gazlarken devrin 4-6 arasında olmasına dikkat edin,yani devir çevirin.
  • 4.viteste 6500 devir çevirip 5.viteste kökle bakıyım kaç yapıyor.
  • 2.el araba neden alınmaz konumuzda bugün.
  • Burdada arkadaşların belirttiği gibi rodaj süresi boyunca fazla zorlamamak gerekiyormuş 1500 ü devirdikten sonra tekrar deneyeceğim.
  • a3l4i kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katiliyorum. Yag yakmaya baslar yakinda
  • Geçen ay bende bir yakınımın 1.4 egea aracını kullandım. Ankara Safranbolu arasında günübirlik git gel yaptık. Araba 2016 model, 35 bin km civarlarındaydı.

Araba belli bir hızdan sonra hızlanma konusunda çok yavaş gerçekten. Yani rodaj dönemi bittikten sonra da pek değişiklik yaşayacağınızı sanmam. İyice kaptırırsanız son hıza ancak o şekilde ulaşırsınız. Yakıt konusunda da haliyle atmosferik motor, kısa mesafe ve düşük ortalama hızlarda illaki yakacaktır. Benim kullandığım egea nın sahibi çok sakin kullanır, ortalaması 6 küsürdü karışık hali diye hatırlıyorum. Ki atmosferik motorlu araçlara lpg siz binilmez düşüncesindeyim.

Performans konusuna pek takılmazsanız, 80 90 bine temiz, 10 yaşlarında, kafama göre araba bile bulamadığım şu günlerde en mantıklı tercihi yapanlardansınız bence.
  • benim 1200 motor 75 bg logan bile 150 yi hiç zorlanmadan geçiyor,biraz kullandıkça motor açılır meraketme.
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    1.4 zaten kronik yağ eksiltiyor. Yakmasına gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antizero

1.4 zaten kronik yağ eksiltiyor. Yakmasına gerek yok.
    Eksiltme az miktarda ve 20 bin kmden sonra bitiyormuş.

Bende de HB 1.4 fire var, araba 500 km görmedi, gaza az basıyorum rodajda diye, arkadaş haldur huldur abanıyor pedala.

İşte bu yüzden 2.el almadık zaten.
  • deserthawk D kullanıcısına yanıt
    Şirketimizdeki araçlardan 3ü egea 1.4 fire. Bendeki 15 binde , diğerlerinden biri 40bin olmak üzere. Hepsinde var yağ eksiltme. Hatta 5lt yağ alıp arabalarda bulundurmayı düşünüyoruz.

20 binde bitiyor sözü yalan. Daha 37bin civarı ilave ettirdik arabaya. Yağ nereye gidiyor belirsiz. Duman da atmıyor desem ki yakıyor.

Ama şunu diyebilirim asla hor kullanmayız. Kendi aracım gibi bakarım , yağını suyunu kontrol ederim. Zaten tertemiz araçlar , dip gaz asla yapmadık.
  • 1500km civarı sakin kullanın. ara ara hızlanma yapacaksanız geceleri serin havada yapın. İlk yağını kaliteli motul gibi yağlar ile 5-6bin km de yapın ki motordan çıkan çapaklar metal tozu ile daha fazla aşınmasın. Devir çevirmekten korkmayın atmosferik devir çevirmeyi sever. Rampalarda bir vites düşüp 4bin devirle yapıştırabilirsiniz.
  • antizero kullanıcısına yanıt
    şirkette benzinli araç kullanılması ilginçmiş.yakıt durumu nasıl şehiriçi şehirdışı
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.