Şimdi Ara

Sıfır Iphone Unlock Ederken Kilitlendi Recovery Moda Geçmiyor Ekran Simsiyah Acil Yardım Lütfen!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Amerika'dan getirdiğim 6 Adet Iphone dan 5 tanesini Ziphone 2.5 ile Ulock ettim ve çalıştırıdım. Elimdeki son Iphone ise bu gün aynı şekilde unlock ederken kilitlendi. Unlock etme işlemini şöyle gerçekleştirdim.

Iphone taktım, bilgisayar ve Itunes cihazı tanıdı. Zıphone Gui'yi çalıştırdım ve Unlock my Iphone tuşuna bastım. Ekranda her zamanki gibi yazılar çıktı, ekran karardı. Normalde tekrar açılması ve benim elmayı görmem gerekirdi ama olmadı. 3 dakika geçti öylece bende Ziphone cancell ettim. USB'yi çıkardım ve açmayı denedim. Cihaz 5-6 denemede açılmayınca bende Recovery mode a almayı denedim(Açma düğmesi ve home tuşuna aynı anda basılı tutarak) o da gerçekleşmedi. Bu işlemi belki 100 defa denedim ama hiç bir şey olmuyor.

Şu anda elimde kesinlikle açılmayan, bilgisyara taktığında hiç bir tepki vermeyen, simsayah donuk ekranıyla duran br telefon var. Ne kadar zor durumda olduğumu tahmin edersiniz....

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

İlgilenen ve yorum yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• acaba bi ibrickr mı denesen diyorum?? ama yinede daha iyi bilen birinden bi fikir beklemek iyi olur
  • Arkadaşım unlock ederken itunes'in tamamen kapalı olmasına dikkat et veya arka planda çalışan ituneshelper'ın. Telefonu DFU moda almaya çalıştığından bahsediyorsun zannediyorum bu işlem için telefon usb ile pc ye bağlı ve itunes açık olsun birde öyle dene....
  • quote:

Orjinalden alıntı: C0nD0R

Arkadaşım unlock ederken itunes'in tamamen kapalı olmasına dikkat et veya arka planda çalışan ituneshelper'ın. Telefonu DFU moda almaya çalıştığından bahsediyorsun zannediyorum bu işlem için telefon usb ile pc ye bağlı ve itunes açık olsun birde öyle dene....

Merhaba Arkadaşım,

Elimde hiç bir tuşuyla yanıt alamadığım, bilgisayara bağladığımda varlığına dair hiç iz olmayan bir cihazdan bahsediyorum. İşin garibi cihazı kutudan açtım çalışıyordu ve sadece yukarıdaki işlemleri yaptım. Yani düşürmedim, yernden oynatmadım, kurcalamadım..... Hiç bir şey
  • Anladım Baseband'mı çöktü acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: C0nD0R

Anladım Baseband'mı çöktü acaba

Arkadaşım, Baseband nedir ve eğer o çöktüyse çözümü var mıdır, kolay mıdır?
  • Cihazın bu hale gelmesinde muhakkak bi ufak hata vardır gözden kaçan (Yukarıda bahsettiğim Itunes Helper'ın açık olması gibi) Hiç açılmaması hakkında bi fikrim yok Daha tecrübeli arkadaşların yardım edeceğini umuyorum. Cihaz'ın hiç tepki vermemesi çok ilginç şarj filan almıyor yani. Sen yinede bi dene istersen itunes açık dfu moda almayı....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam gecmis olsun,
    cihazin jarzının tamamen bitip, kapandığına emin olduktan sonra şarz edip sonrada restore edip,
    yine bildiğin yoldan unloсk olayını denemek gelirdi aklıma benim,
    kolay gelsin
  • pc yi kapat aç ve farklı bi usb girişine bağlayıp bi süre bekle
  • quote:

Orjinalden alıntı: XanderJR

pc yi kapat aç ve farklı bi usb girişine bağlayıp bi süre bekle

Başk başk Pc'lerde denedim, teşekkür ederim.

Üstatlar yorumlarınızı bekliyorum, Lütfen...
  • Baseband (BB) İphone da telefon ile ilgili işlemleri kontrol ediyor örneğin simkart'ın geçerli olup olmadığı sinyalini baz istasyonları ile ses bilgi alışverişi filan. Unlock ederkende baseband farklı hatlarla kullanabilmek için modifiye ediliyor benim bildiğim. Tabi çöktü diyorum ama daha bilgili bi arkadaş'dan duysak daha iyi olacak. Çöktüğünde uygulanan bi işlem var detaylı bilgim yok o konu hakkında. Ama restore edebilirsen cihazı gerek kalmayacak...
  • ya o değilde akla en yatkın olanı iletişim yongasının hasar görmüş olması. eğer öyleyse;

bye bye iphone
    bye bye happyness

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTasci -- 31 Mart 2008; 23:10:45 >
  • Şarjdamı almıyor yukarıdada sordum eğer imkanın varsa prizden şarj etmeyi dene direk pc'den değil bakalım sonuç ne olacak ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetcantasci

ya o değilde akla en yatkın olanı iletişim yongasının hasar görmüş olması. eğer öyleyse;

bye bye iphone
    bye bye happyness

Arkadaşım benim aklıma takılan, sadece yazılım atıyorum, hasar verebilmem için donanımsal bir aksaklık olması gerek. Yani ben durumun tamamen donanımsal olduğunu düşünüyorum (inanmak istiyorum)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetcantasci

ya o değilde akla en yatkın olanı iletişim yongasının hasar görmüş olması. eğer öyleyse;

bye bye iphone
    bye bye happyness

Benimde aklıma direk o geldi ama İnşallah değildir...
  • Ya evet cihazın açılması lazım açılmaması düşündürüyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ByKapilo

hocam gecmis olsun,
    cihazin jarzının tamamen bitip, kapandığına emin olduktan sonra şarz edip sonrada restore edip,
    kolay gelsin

Bende aynı şeyi düşündüm, cihaz belki kısır döngüye girmiştir ve şarjı biter diye. Yeni cihaz şarjı sanırım telefonu ve ekranı kullanmadan 2 gün gider. Şarjı erken bitirmenin bir yolu var mı üstat sizce?
  • quote:

Orjinalden alıntı: 34kemal46

quote:

Orjinalden alıntı: ByKapilo

hocam gecmis olsun,
    kolay gelsin

Bende aynı şeyi düşündüm, cihaz belki kısır döngüye girmiştir ve şarjı biter diye. Yeni cihaz şarjı sanırım telefonu ve ekranı kullanmadan 2 gün gider. Şarjı erken bitirmenin bir yolu var mı üstat sizce?

Açılmayan bi telefonun şarjını nasıl bitirebilirsin ki ? Tek çaren beklemek olur....
  • telefona geçmiş olsun diyebilirsin voltaj kaybı vs gibi bişey olmuştur şayet hiçbir tepki alamıyorsan anlaki logic board gitmiştir ..

yani sıfır bir cihazda yanabilir olabilecek bişeydir .

ituneshelper filan alakası yok itunes helperin ne görevi oldugunu bili cevap yazarsak komik olmaktan kurtulmuş oluruz ..

board değişecek acı bir deneyim ama her işlemin bir riski var ne diyor zibri abi bu işlemi yaparken tüm sorumluluk size ait bişey olursa bana cırlamayın ..

varsa tanıdık alındıgı yere yollayın yoksa telefon mahfiş...
  • Yanlış yazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GedKalessin -- 1 Nisan 2008; 0:15:05 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.