Şimdi Ara

SIFIR KİLOMETRE VOLVO S60 İLK GÜN ARIZA YAPTI (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
1
Favori
9.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kusura bakmayın ama hiçbir firma akü yüzünden aracı iade almayı kabul etmez. Akü sarf ürün olarak geçer. Sorun sadece aküden ise bence aracı alıp binin moralinizide bozmayın 2. Arıza drumunda ki inşallah olmaz ozaman hakkınızı ararsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sizde memnum degilsiniz ve konuya aciklik gelsin diye dava acip yeni arac isteyin...
    Dava bitince forumda herkes gorur kim hakli kim haksiz ve bir daha ayni olay olursa baskalarina emsal olur.
    Insallah yeni verirler ama daha once yazdigim gibi imkansiz...
  • Araç uzun süre serviste beklediğinden akü ölmüş bunun için araçtan soğumayın derim.

• hiç kafaya takmam kullanırım, aynı arızayı devamlı yaparsa ugraşırım.
  • Volvo veya X markanin ürettiği yüzbinlerce araçtan bir tanesinin değil aküsü başka bir parçasının da arızalı/ hatalı çıkması normaldir. Konu Volvo Cars Türkiyeye ve Volvo Cars genel merkezine bildirilmedeği için konu hakkında fikirlerini bilmiyoruz.

Bayinin de kusuru yok. Çünkü anladığım kadarıyla Hakan beye üç üneri sunmuş bayii. Para iadesi, aynı model ve donanıma sahip araç, +9800 lira karşılığında 2013 model MAKYAJLI kasa araç.

Hal böyleyken burada konuyu amacından saptırıp başka yerlere çekerek Hakan beyi daha fazla markadan ve aracından soğutmanın bir anlamı yok. Sanki araç kullanmak için değil de bir sorun çıkarsın da fırsattan istifade ederek indirim veya başka bişeyler koparılsın diye alınmış gibi izlenim çıkıyor ortaya.
    Araç sahibi ve konuyu açan kişi olan Hakan beyin bu fikirde olmadığını, iyi niyetle konuyu açtığını, başka kimselerin bu sorunu yaşayıp yaşamadığını öğrenmek istediği belli oluyor. Ama şu aşamada kafasının daha çok karıştırıldığını görüyoruz.

Tekrar ediyorum ben olsam eğer durumum el veriyorsa +9800 liraya pazarlıkla çekebildiğim kadar aşağı çekerek 2013 modem MAKYAJLI kasa alırdım. Durumum müsait değilse de kendi aracımı alıp gönül rahatlığıyla binerdim.

• Ayıplı mal vermisler işte. Tuketici bence haklı mesele sadece para da değil.
    Insanin keyfi kacar be 0 aldigin bi urunun sacma salak hareketler yapmasini.

• Sorun aküde olsa,ilk gelen servis elemanı 1 dakikada çözerdi olayı.....Anlatılanlara göre,hayli parça sökülmüş...Serviste müdahele edilmiş....Sanırım akü dışında,ama tamir edilen ama tüketiciye söylenmeyen bir sorun olmalı...Değişim zor,üst modele fark verip değişmek uygun...
  • Size önerim 2013 ile değişim yapmanızdır. Aracınızdaki ek tamponu falan söküp yeni araca takmalarını isteyin. Fiyatta diretin. Otokoç'a ulaşıp durumu açıklayın

• Bence de araç devamlı arıza yapacak mı dürtüsü ile bineceksiniz araca...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akü hatası yüzünden Volvo dahil hiç bir firma aracı iade almaz, aracı iade edin gibi komik yorumlar yapılmış.
  • Ve bence size teklif edilen 2013 modeli almaya bakın. Ama biraz pazarlık edin. Hayır yani ilk araba bozulduğunda gelen adam arabayı bir akü için dağıtmasaymış iyiymiş. Ama yani insanın içi cız eder. Sırf aküyü değiştirip gitse sorun yok. Ama dediğinize göre adam akü dışında başka şeylere de bakmış. Bence teklif edilen 2013'ü alabiliyorsanız alın.
  • Dananın kuyruğu bugün kopacak. Hepinize haber veririm. Tekrar değerli yorumlarınız için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanocal

Dananın kuyruğu bugün kopacak. Hepinize haber veririm. Tekrar değerli yorumlarınız için teşekkürler.

Takipteyim. İnan senin kadar heyecanlıyım.
  • Arkadaşım 2012 araçlarda akü sıkıntısı var sanırım, bende de oldu.. garantiden değiştirdim 38000 km dir sıkıntısız kullanıyorum. Aküyü değiştirt, keyfine bak..
  • Volvo'ya bir şans daha verin bence.
    zaten arıza önemli bir şeyse tekrar baş gösterecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunc52

Kusura bakmayın ama hiçbir firma akü yüzünden aracı iade almayı kabul etmez. Akü sarf ürün olarak geçer. Sorun sadece aküden ise bence aracı alıp binin moralinizide bozmayın 2. Arıza drumunda ki inşallah olmaz ozaman hakkınızı ararsınız.

Böyle konuşmak kolay tabi. Sen bu arkadaşa;

sorunun aküden kaynaklanmış olduğunun %100 garantisini verebilir misin? Servis verebilir mi? Nasıl kanıtlayacak? Her parçayı tek tek söküp analiz mi edecek? Sen ister misin böyle birşeyi 0 arabanda?
    eğer aküden değilse gizli başka bir ciddi/ya da ciddi olmayan problemden kaynaklanmış ise bunun neden kanaklanmış olabileceğini gösterebilir misin?
    eğer aküdense, bunun motor beynine ya da herhangi bir elektronik aksama kısa/uzun vadede az/çok zarar vermemiş olduğunu garanti edebilir misin?

Bunların hiçbirine garanti veremezsin değil mi? O zaman boyundan büyük konuşmayacaksın. Klavye başından 100bin para harcayıp 0 araba alan adama birşey olmaz, o arabayı geri al, iade almazlar demek kolay. Burada ahkam kesenlerin kaçının gerçekten içi rahat ederdi? Forumda ciddiyet, dürüstlük sıfır, bir iş başa gelmeyince konuşmak her zaman kolaydır. Bir iki tane galerici gelmiş ben almam demiş, hadi başına gelsin davan açılsın bak nasıl faiziyle veriyorsun mal bedelini. Eşkiyalık mı esnaflık mı yapıyorlar belli değil.

Evet bu arkadaşın sorunu aküden kaynaklanmış olabilir. Arabasını almayı kabul edip sorunsuz yıllarca sürebilir. Bu bir ihtimal.

Ama ya sorun aküden değilse? Ya da bu sorun bir aksama zarar vermişse, o zaman arkadaş almayı kabul etse sonra aracında sorun çıkarsa "al ya bir şey olmaz" diyenler kaçınız kalırsınız bu konuda yine cevap verebilmek için?

Sen araba alacaksın ilk günden servis gelip her yerini sökecek, oldu denilecek, motor yolda sarsıntılı çalışacak. Sonra aküdenmiş hadi değiştirdik gel al denilecek. Böyle bir durumda kimsenin içi rahat etmez. Bazıları da gelmiş 1 sene yatan araba sorun çıkarır falan denmiş. O mantıkla kimsenin ikinci el araç almaması 4-5 yıllık araçların çalışmaması, uzun yol yapamaması ve ötesi böyle araçların 0 olarak satılamaması lazımdı.

Konudaki sorun şu, herkes sorunun aküden kaynaklandığını kabul edip ona göre yorum yapmış. Tamam da kardeşim hanginiz bu sorunun gerçekten aküden kaynaklandığını biliyor? Kim kanıtlayabilir? "Servis öyle demiş?"

Kimseyi zan altında bırakmak istemem yanlış anlaşılmasın ama; servisin doğru söylediği ne malum? Ülkemizde yetkili servislerin neler yaptığını bilmeyen var mı? Belki ciddi bir sorun var dikkatli analiz edilmedi/fark edildi ama alıcı aracı iade eder diye 2012 araba ellerinde kalmasın diye bunu satıcıya söylemediler. Bakın zan altında bırakmak istemiyorum. Belki o servis çok düzgün, çok iyi niyetli bir yerdir. Ama burası Türkiye, neler yaşanıyor, bu yazdıklarımın hatırı sayılır bir ihtimal olduğu yanlış mı? Arkadaşın burada içi rahat edemiyor işte. Benim de etmezdi. Keşke sorun gerçekten sadece basit bir akü sorunu olsa da sorunsuz binse aracına, ama işte o "ya değilse" ihtimaliyle ben o arabaya rahat binemezdim. Burada "ben binerdim" diyenlerin de samimiyetine ve dürüstlüğüne inanmıyorum.

• hakanocal kullanıcısına yanıt
    Iyi sanslar dostum.
    Yinede ayni seyi tekrarliyorum burda moralini bozmaya gelmis olanlara inanma.
    Yok baska sorunun olmadigini nasil ispat edecksin yok bilmem ne...sen baska sorun oldugunu nasil ispat edeceksin bakalim derler?
    Aracin simdi arizasiz servisle konusursun ve ilerde yine olursa o zaman tuketici haklarimi kullanirim diye.
    Ya dunyada her bozulan aku icin yeni arac verseler fabrikada arac mi kalir hocam?

Ama yinede israr ediyorsan ac dava ve forumda kimin hakli kimin salladigini gorsun herkes.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

quote:

Orijinalden alıntı: tunc52

Kusura bakmayın ama hiçbir firma akü yüzünden aracı iade almayı kabul etmez. Akü sarf ürün olarak geçer. Sorun sadece aküden ise bence aracı alıp binin moralinizide bozmayın 2. Arıza drumunda ki inşallah olmaz ozaman hakkınızı ararsınız.

Böyle konuşmak kolay tabi. Sen bu arkadaşa;

sorunun aküden kaynaklanmış olduğunun %100 garantisini verebilir misin? Servis verebilir mi? Nasıl kanıtlayacak? Her parçayı tek tek söküp analiz mi edecek? Sen ister misin böyle birşeyi 0 arabanda?
    eğer aküden değilse gizli başka bir ciddi/ya da ciddi olmayan problemden kaynaklanmış ise bunun neden kanaklanmış olabileceğini gösterebilir misin?
    eğer aküdense, bunun motor beynine ya da herhangi bir elektronik aksama kısa/uzun vadede az/çok zarar vermemiş olduğunu garanti edebilir misin?

Bunların hiçbirine garanti veremezsin değil mi? O zaman boyundan büyük konuşmayacaksın. Klavye başından 100bin para harcayıp 0 araba alan adama birşey olmaz, o arabayı geri al, iade almazlar demek kolay. Burada ahkam kesenlerin kaçının gerçekten içi rahat ederdi? Forumda ciddiyet, dürüstlük sıfır, bir iş başa gelmeyince konuşmak her zaman kolaydır. Bir iki tane galerici gelmiş ben almam demiş, hadi başına gelsin davan açılsın bak nasıl faiziyle veriyorsun mal bedelini. Eşkiyalık mı esnaflık mı yapıyorlar belli değil.

Evet bu arkadaşın sorunu aküden kaynaklanmış olabilir. Arabasını almayı kabul edip sorunsuz yıllarca sürebilir. Bu bir ihtimal.

Ama ya sorun aküden değilse? Ya da bu sorun bir aksama zarar vermişse, o zaman arkadaş almayı kabul etse sonra aracında sorun çıkarsa "al ya bir şey olmaz" diyenler kaçınız kalırsınız bu konuda yine cevap verebilmek için?

Sen araba alacaksın ilk günden servis gelip her yerini sökecek, oldu denilecek, motor yolda sarsıntılı çalışacak. Sonra aküdenmiş hadi değiştirdik gel al denilecek. Böyle bir durumda kimsenin içi rahat etmez. Bazıları da gelmiş 1 sene yatan araba sorun çıkarır falan denmiş. O mantıkla kimsenin ikinci el araç almaması 4-5 yıllık araçların çalışmaması, uzun yol yapamaması ve ötesi böyle araçların 0 olarak satılamaması lazımdı.

Konudaki sorun şu, herkes sorunun aküden kaynaklandığını kabul edip ona göre yorum yapmış. Tamam da kardeşim hanginiz bu sorunun gerçekten aküden kaynaklandığını biliyor? Kim kanıtlayabilir? "Servis öyle demiş?"

Kimseyi zan altında bırakmak istemem yanlış anlaşılmasın ama; servisin doğru söylediği ne malum? Ülkemizde yetkili servislerin neler yaptığını bilmeyen var mı? Belki ciddi bir sorun var dikkatli analiz edilmedi/fark edildi ama alıcı aracı iade eder diye 2012 araba ellerinde kalmasın diye bunu satıcıya söylemediler. Bakın zan altında bırakmak istemiyorum. Belki o servis çok düzgün, çok iyi niyetli bir yerdir. Ama burası Türkiye, neler yaşanıyor, bu yazdıklarımın hatırı sayılır bir ihtimal olduğu yanlış mı? Arkadaşın burada içi rahat edemiyor işte. Benim de etmezdi. Keşke sorun gerçekten sadece basit bir akü sorunu olsa da sorunsuz binse aracına, ama işte o "ya değilse" ihtimaliyle ben o arabaya rahat binemezdim. Burada "ben binerdim" diyenlerin de samimiyetine ve dürüstlüğüne inanmıyorum.

Arızanın yatmış aracın aküsünden kaynaklandığı belli zaten

yatmış arabayı şarjdan sonra bir müddet kullanmalısın ki şarj tutsun

soğuk havalarda şarj tutması daha da zordur

ancak aküden kaynaklı başka aksama zarar gelip gelmedi bilinmiyor ise ( bu konuda haklısın)

araç sahibine gerekli açıklama yazılı olarak yapılır ( akü değişti sorun yok gibi ya da şu aksam zarar görmüş yazılım attık parça değiştirdik gibi )

3 kere aynı sıkıntı olduğu taktirde zaten aracın yenisini vermek zorunda bütün üreticiler

ya da hiç beklemeden aracın sorunlu olduğunu bilirkişi ile ispat edersin yenisini alırsın

sıkıntı devam ederse tabiki konuyu açan arkadaş haklı

ama aküden kaynaklı sorun çözülmüş ise araçtan soğuyacak tip bir sıkıntı değil bu

• Benim amacım sağlam bir otomobile binmek. Aldığım araçta meydana gelen arıza beni korkuttu. Sanki alsam binsem yine arıza olacak hissi oluştu içimde.

2013 model için istenen 9800 TL yi ödeyeceğim ve başka aracı alacağım.

Aracın döşeme rengini bekliyorum.

Bugün iş sonuçlanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanocal

Benim amacım sağlam bir otomobile binmek. Aldığım araçta meydana gelen arıza beni korkuttu. Sanki alsam binsem yine arıza olacak hissi oluştu içimde.

2013 model için istenen 9800 TL yi ödeyeceğim ve başka aracı alacağım.

Aracın döşeme rengini bekliyorum.

Bugün iş sonuçlanır.

Hayırlısı olsun

farkı verip 2013 model araca da geçmek iyi olur. makyajlı yeni tip s60 a geçeceksiniz.

direkt değer kaybı ile başlamıştınız zaten yatmış 2012 araç alarak

yalnız bir miktar indirim daha almak için bastırın.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.