Şimdi Ara

SIFIR KİLOMETRE VOLVO S60 İLK GÜN ARIZA YAPTI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
1
Favori
9.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Foruma ilk kez katılıyorum. Bu yüzden aşağıdaki konu ile ilgili yardımlarınız benim için çok önemli.

06.01.2014 tarihinde Arkas Volcar Gaziemir'den sıfır kilometre 2012 model Volvo S60 aldım. Aynı gün evime gittim, akşama doğru yeni aracımızı dışarda kutlamak üzere aracı çalıştırmak istediğimde araç evimin önünde çalışmadı, davet ettiğim herkese kapının önünde rezil oldum, daha sonra yol yardımı aradım, Volcar servisten gelen kişi araç ile yaklaşık 2 -2,5 saat kadar uğraştı, tabii bu arada hani kapı önünde kurban kesersiniz heryere bağırsakları derisi vs dağılır ya, benim aracımıda görevli kişi darmadağın etti, her şeyini söktü dağıttı.

Servis görevlisine arızanın sebebini sorduğumda " SİSTEM KENDİNİ BİLİNMEYEN BİR NEDENDEN DOLAYI ABSORBE" etmiş dedi. Bu arada ABSORBE etmek emmek anlamına gelir, nereden duydu bu kelimeyi bilemiyorum ama gayet kendinden emin kullanıyor. Bana verdiği servis kağıdında ise " AKÜYE BESLEME YAPILDI SERVİSE DAVET EDİLDİ " yazıyordu.

Ertesi sabah aracımı servise götürmek için kalktım, ilk marşa bastığımda araç çalıştı, ancak tepeyi inerken yolda araç bir kez titredi, sanki şarj kesilmesi veya yakıtın yanma odasına gitmemesi gibi bir titremeydi, aracı servise teslim ettim, daha sonra Volcar servis akşama doğru beni arayıp aracınızı gelip alabilirsiniz, aküsü arızalıymış değiştirdik dediler.

Ben bu aracı geri almak istemiyorum. Aynı özellikte başka bir Volvo S60 istedim bana önce olmaz dediler ama sonra üst yönetime kadar konuyu taşıyınca 3 ayrı araç sundular. 2 si benim araçtan çok daha düşük donanımlı diğeri ise benim araç ile aynı tek fark 2013 model olması, ama 9.800 TL para ödememi istediler üstüne.

Daha önce başınıza böyle bir olay geldi mi geldiyse bana ne önerirsiniz. 94.800 TL para ödedim araç halen serviste ve bu araca olan güvenim sarsıldı.

Değerli yorumlarınız için peşinen teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanocal -- 25 Ocak 2014; 22:19:23 >

• Öncelikle geçmiş olsun modelinden de anlaşılacağı üzere uzun süre yatmış bir araç almışsınız

yatan araçlarda akü toplaması için şarj edilir ancak araç şarjdan sonra bir müddet kullanılması gerekir

bu detay yüzünden sıkıntı yaşamışsınız
  • Sen de şansızlardansın hocam. Şimdi gelecek buraya markayı karalayacak tipler ama kulak asılmaması gerektiğini düşünüyorum. Araç yapılacak ve teslim edilecek size. Ya da mis gibi seçenek sunmuşlar model farkı olduğu için fiyat farkının çıkması normal. Ben fabrikasyon bozuk olan aracımla aylarca uğraştım, değişim yapamadım.
  • Kredisiz nakit aldıysanız, aracı fatura fiyatına devir edin bayiye Volvo maceranızı şimdilik noktalayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatan haini Spartacus -- 25 Ocak 2014; 21:58:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olay 1 yil once gerceklesmis arladaslar dikkatinizi cekmek isterim

konu sahibi arkadas peki sonra noldu? arac ilk kez servise girip onarildiktan sonra ? 1 yildir nerde nasil bu arac ?

• Aklim karisti valla.

Biz hangi yildayiz la???

• Çok özür dilerim, yeni yıla halen alışmadık. 06.01.2014 tarihinde aldım aracı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Burdan anladigim arac 1 yildir serviste yatiyor

• Yasa ne zaman değişmişti?
    Konu sahibinin aracı 2011 üretim olabilir. Ve bu kadar yatan bir araçta sorun aküdür diye tahmin ediyorum.
  • Çok geçmiş olsun, yalnız ben bu "araçtan soğudum" durumuna anlam veremiyorum. Ben olsam alır, kullanırdım. Sıkıntı devam ederse değişim talep ederdim. Araç modeli 2012 demişsiniz, demek ki beklemiş araç. Başlangıçta böyle akü sıkıntısı çıkarması gayet normal.
  • Araç 1 yıldır serviste yatmıyor ben yazım hatası yapmışım, aracı 06.01.2014 te aldım 07.01.2014. 34 km sonra arıza yaptı. Yaklaşık 18 gündür serviste araç.

Arkadaşlar Volcar bana akünün kontrol edildiğini ve hiç bir problem olmadığını aracı teslim etmeden önce yazılı olarak bildirdi zaten.

Servis sorumlusunun ARAÇ BİLİNMEYEN Bİr NEDENDEN DOLAYI KENDİNİ ABSORBE ETMİŞ yani kilitlemiş demeye getirdi, demesi benim kafamı karıştırdı, konu akü ise 07.01.2014 tarihinde ben aynı araç ile nasıl servise gidebildim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanocal

Çok özür dilerim, yeni yıla halen alışmadık. 06.01.2014 tarihinde aldım aracı

ödeme şekliniz nasıldı ? Volvo konusunda deneyimli kişiler var forumda onları davet edelim.
  • Geçmiş olsun,

2014 Yılına girmiş olmamıza rağmen nasıl oluyor da 2012 model araç almayı kabul ettiniz, bunu anlayamadım. Anlaşıldığı üzere S60 satışları beklenildiği kadar iyi olmadı, 1.6 dizel ve otomatik seçeneği ile daha çok satmasını bekliyordum ama yollarda çok nadir görüyorum. Uzun süre stokta bekletilmiş olan bir araç olduğundan ötürü, böyle bir sorunun olduğu düşüncesindeyim. Yerinizde olsam, aracı iade eder ve yenisi ile değişim talebi isterim, bir otomobile 100.000 TL'ye yakın bir miktar verdikten sonra, ilk gününden böyle sorunlarla yaşanmaz. Bundan sonrasını Volvo düşünsün.
  • Beklemiş bir araçta normal sayılabilecek bir akü arızasından dolayı araçtan soğumanızı anlayamadım. Garantili araç sonuçta, binin gitsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 bine fit olun yenisini alın derim.Artık o araçtan gönlünüz geçmiştir.

• 76.000 TL kredi çektim. 24 ay taksitle ödeyeceğim.

Araçtan soğumak şu, araç 1 yıl beklemiş showroomda ve marka VOLVO ve bu işin yetkili kişileri sistem ile böyle bir şey söylerken ben nasıl alayım bu aracı. Bir akü arızası için kapımın önünde 2,5 saat uğraşılmaz, ben de otomotiv sektöründe çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanocal -- 25 Ocak 2014; 22:19:07 >
  • Parayi alabiliyorsaniz alin Merco'ya gecin.

• Model farkı için 9.800 tl çok bence, indirmeye çalışın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weycell1905 -- 25 Ocak 2014; 22:14:25 >
  • Servis aracta yazili olarak sorun olmadigini belirtmis ise arac suan bosa yatiyor.gidin alin binin.yoksa muhtemel servis bir sure sonra yatma parasi isteyecek.aku yuzunden araba iade edilmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: vincentvega

Beklemiş bir araçta normal sayılabilecek bir akü arızasından dolayı araçtan soğumanızı anlayamadım. Garantili araç sonuçta, binin gitsin.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.