Şimdi Ara

SIFIR KİLOMETRE VOLVO S60 İLK GÜN ARIZA YAPTI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
253
Cevap
1
Favori
9.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hakanocal

Problem de bu zaten, ben akünün arızalı olduğuna inanmıyorum. Evimin önüne gelen servis aracın bilgisayar sistemine sürekli program attı, formatladı tekrar attı, akü ile 2,5 saat uğraşılmaz.

Sorun beyindeymiş sanırım. Parça değişmeden halledildiyse sorun yok. Program hatası olabiliyor bazen.
  • Akü için değişim istenmez.Volvo nezaket yapıp değişelim diye seçenek sunmuşlar.Araç 2012 model 1 yılyatmış.Akü bitmesi normal.Şarj tutmaz akü o kadar süre sonra.Adamlar aküye ihtimal vermediği için uğraşmışlardır o kadar.alın binin
  • Bir akü için servisin absorbe tabirini kullanması ve birçok parçayı sökmesi beni işkillendirirdi açıkçası.Kendim arabanın en ufak bir kısmının bile oynanmamasını isteyen biriyim.Arabanın bir sürü yerinin takılmasını sevmem.Ama yine de siz bilirsiniz.Eğer arabada herhangi bir sorun yoksa ve kesinlikle akğden kaynaklandığından eminseniz binilebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamı suçlu çıkarıcaksınız nerdeyse
    bu forumda volvo fetişi var arkadaş.
    bu araba vag arabası olsa 10 sayfa yazı olurdu vag ile ilgili
  • garantiyi 4 seneye uzatmalarını isteyin bence
  • Bayinin aracı teslim etmeden önce aküyü ölçmesi gerekirdi, neticede beklemiş araç.

Araçta sorundan kaynaklı ilk gün servise geldiğini ve düzeldiğine dair yazılı bir rapor alın, ardından teslim alın aracı bence. Bayinin hatası ama, tolere edilebilececk kadar küçük bir sorun. Araçtan soğumanıza gerek yok,

Yakınlarınıza da rezil olmazsınız, onlara rezil olmayacağınız için yakınınız zaten.

Hayırlı olsun aracınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 26 Ocak 2014; 1:17:56 >
  • 2014 yilinda bayiden 2012 model arac alinabilir mi?
  • sıfır km ama yatmış bir araç almışsınız, bundan dolayı akü problemi gayet normal. aküyü değiştirmişler sorun çözülmüş. aracın değişimi falan istemek komik olmuş açıkçası......
    yine de nasıl biliyorsanız öyle yapın, gönlünüze göre olsun her şey

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kac defa okudum ama anlayamadim.
    1 sene showroomda yatti 2012 model nasil oldu cozemedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam temizinden 5 bin verin aynısının 2013 moedlini versinler.
  • Ben olsam 2 yaş için o para farkını verirdim.Üstelik aküsü yeni
  • Araç büyük ihtimalle 2 yıl boyunca yatmış sizde almayı kabul etmişsiniz bu demek değilki araç arıza çıkartmak zorunda ama risk fazla sonuçta. Üzerine para verip 2013 model almanızı tavsiye ederim. Geçmiş olsun
  • Ben olsam almam aracı . Mahkeme yolunu seçerim. Arabayıda almayın. Yazık çok yazık. Beklemiş arabayı satıyorlar. Aküyü bile değişrirmiyorlar. Satarken gülümseyen yüzler. Sattıktan sonra ise sanki gemileri batmış edasındalar. Bunların fabrikaları yansa hiç üzülmem. Herşey müstahak bunlara.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: met.nar

2014 yilinda bayiden 2012 model arac alinabilir mi?

2014 ocak ayinda aldiginiz araba 2014 olmuyor.

• Volvo bayisinde 2012 model Sıfır Km araç olması gerçekten çok ilginç. Tasarım olarak çok başarılı buldugum, mevcut aracima alternatif olarak düşündüğüm 3 araçtan birisi de S60'tı ama durum böyleyse özellikle uzun vadede ikinci elde tam bir kriz otomobili olacak demektir.
    2 sene yatmış, özellikle Showroom'da beklemis, gelen ziyaretçilerin teybini vs. aç kapa yaptıkları bir aracın aküsünün bitmiş olması gayet doğal. Bu kadar yatmış bir araç farklı aksamlarda da sorun çıkartma potansiyeli taşıyabilir. 2013 model için Body Kiti hediye ettirebilirseniz aracın modelini yükseltmek mantıklı olabilir. Yalnız sorun sadece akü ile sinirliysa cebinizden % 10 daha fazla para çıkacağına bu araçla devam etmek de makul bir tercih olacaktır. Umarım sorunu tamamen geride birakmissinizdir bu badire ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: viper17

quote:

Orijinalden alıntı: met.nar

2014 yilinda bayiden 2012 model arac alinabilir mi?

2014 ocak ayinda aldiginiz araba 2014 olmuyor.

http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=134278463&io=2&rnd=2566

2012 model fırindan yeni çıkmış.

• Hocam artik yeni moda olmus forumda...yeni arac sorun cikardi diye yenisi isterim, yok boyle birsey beyler.
    Tamam arac sahibi olarak sizi biraz anliyorum ama kucuk bir ariza icin kesinlikle yeni vermezler.
    Aracinizi tamir ederler ve gule gule kullanirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanocal

quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

Geçmiş olsun şanssızlık olmuş, dediğiniz gibi bir akü için bu kadar serviste olmaz araç belkide daha detaylı arızaları mevcut bilemezsiniz, şu saatten sonra bence fazladan 5 bine falan ikna edip 2013 modelini alın derim.

Üste 9.800 TL istedikleri araçta benim araçta olan 5.000 TL civarındaki body kit yok, bu bedeli çıkınca kalan miktarı ödemeyi teklif ettim ancak kabul etmediler. Hepsini öde diyorlar.

Bakalım Avukatım ile serviste bilirkişi ile mahkeme tarafından rapor tutturacağız, daha sonra hukuki süreç başlayacak.

Alo tüketici 175 ayrıca Tüketici Hakem Heyeteni aradım İzmir'de, hepsi ya aynı özellikte yeni araç ya da para iadesi diyorlar.

Bakalım hayırlısı ne ise o olsun.

Gerçekten sorun akü ise dava açmayın aleyhinize sonuçlanır. Hukukta ''Ayıplı mal'' kavramı öyle basit değil. Eğer araçta ağır bir arıza varsa sizin üç talep hakkınız doğuyor. Para iadesi, aynı ürün ile değişim ve tamirat + bedel indirimi. Sizin olayda eğer sorun sadece akü ise ve servis tarafından değiştirildiği için elinizde tek seçenek kalıyor arabanızı teslim almak.

Eğer sorun akü değil başka sıkıntı var diyorsanız dava açmadan önce delil tespit davası dediğimiz tespit davası açın bilirkişi inceleme yapar ve rapor hazırlar ama bu basit iş bile bir kaç ayınızı alır. Davadan sonuç almama ihtimalini de göz önünde bulundurup hareket edin.

• Eğer sizin 2012 model aracınız makyajSIZ eski kasa ise, 10 bin tl fark kabul edilebilir. Yok eğer sizin aracınızda güncel makyajLI kasa ise, 10 tl fark kabul edilemez. İndirim talep ederseniz kabul etmeyebilirler ama onlara maliyeti düşük olan hediyeler talep etmeniz makul karşılanabilir. Mesela bodykit yada başka aksesuarlar.

Anladığım kadarıyla yetkili bayiden sıfır aldığınız aracı 1 gün kullanıp sonrasında zaten 20 gündür teslim almamışsınız. Bu saatten sonra mahkeme yoluna gidip o işin sonuçlanmasını beklerseniz bu süre iki üç kat daha da uzayacak. Ayrıca bildiğim kadarıyla otomobillerde değişim için aynı hatayı en az üç kere tekrarlamış olması lazım, onun belli prosedürleri var. Avukatınız o konuyla ilgili daha detaylı bilgi verecektir.

Gerçekten çok ufak bir akü arızası olabilir, yada olmayabilir... Ben şahsen pire için yorgan yakmazdım ama siz içinize nasıl siniyorsa öyle yapın.

• Yenisini iste her yola basvur vazgecme.Madem akü bitik vermeden once testini yapip vermeleri lazimdi.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.