Şimdi Ara

SIFIR KİLOMETRE VOLVO S60 İLK GÜN ARIZA YAPTI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
1
Favori
9.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gecmis olsun.Sorun akuden olmayabililirde sizim dediginiz gibi keske icinizi rahat ettirebilecek bi guvence verebilseler.Yasal yollardan hakkinizi aramakda uzun ve yorucu bir surec.Yipranmamaniz acisindan soyluyorum bir orta yolu bulmaya calisin bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • w.antilles W kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Forumdaki arkadaşların genel tavsiyeleri aracı almam yönünde. Bakalım nasıl olacak.

Düşünsene sıfır televizyon alıyorsun. Eve getiriyorsun tüpü bitmiş, götürüyorlar yenisini takıp sana veriyorlar, neden sıfır aldık ki ikinci el alsaydık ya madem arıza çıkacaktı.

İlk el araç almanın en anlamlı yanı 5-6 sene masraf yapmadan ağrısız sızısız araca binme keyfi, ilk günden arıza yapan bir araç daha sonra neler neler çıkarır kim bilir!
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkfire45

Gecmis olsun.Sorun akuden olmayabililirde sizim dediginiz gibi keske icinizi rahat ettirebilecek bi guvence verebilseler.Yasal yollardan hakkinizi aramakda uzun ve yorucu bir surec.Yipranmamaniz acisindan soyluyorum bir orta yolu bulmaya calisin bence

Teşekkürler.

Serviste tanıdık biri olsa gerçek arıza nedir öğrenirdim ama bu şekilde öğrenmek zor, ben Volcar'a şunu sordum:

Akü arızası giderildiyse bir problem daha yaşama değil mi dedim.

Yaşarsanız gelin bir yine yaparız dediler.
  • Alın binin sorun tekrar olursa ozaman soğuyun araçtan hiç bir şey yaşamamışsınız kaldı ki Volvo yenilenen yüzünü göstermiş bu kadar basit bir olaya araç değişim imkanı sunmuş. 9800 lira fark istenmiş ama o 9800 lira fark istenen aynı donanımdaki 2013 model araç muhtemelen makyajlı kasadır onu da göze almanızda yarar var pek çok şey değişti araçta.
  • Servisin ayıbı var 100bin civarı bir araç alınıyor bu tarz sorunlar yaşamak çok çok sıkıcı lakin arabayı değiştirmeye sebep değil bence boşa üzüyorsunuz kendinizi servisle konuşun bu ayıpları örtecek hediye bişeyler yapsınlar aracınıza

şunuda söylemeden edemiycem o paraya 2014 yılında 2012 model araç almak çok mantıksız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

Orijinalden alıntı: hakanocal

76.000 TL kredi çektim. 24 ay taksitle ödeyeceğim.

Araçtan soğumak şu, araç 1 yıl beklemiş showroomda ve marka VOLVO ve bu işin yetkili kişileri sistem ile böyle bir şey söylerken ben nasıl alayım bu aracı. Bir akü arızası için kapımın önünde 2,5 saat uğraşılmaz, ben de otomotiv sektöründe çalışıyorum.

Otomotiv sektöründe çalışıyorsunuz madem neden bir akü arızasını bu kadar büyütüyorsunuz?
    Aracınızın aküsü arıza yapmasaydı 2 ya da 3 sene sonra bir soğuk sabahta yine çalışmayacak. Ne var ki bunda? Altı üstü bir akü yani. 120 Tl'ye zibil her yerde. Ha deseniz ki marş yaptım yatak sardı, yolda giderken vites kutusu kilitledi falan. 18 gündür arabayı bir aküden dolayı servise terk etmişsiniz. O kadar da para yani. Yazık. Akü için dava mı açacaksınız ya da araç mı değiştireceksiniz? Akü sarf malzemesinden sayılır.

+ 1907.

• geçmiş olsun ama volvo servisi aracın arkasında durmayı pek sevmez
  • yok arkadaşım ne 100 bine yakın paraver ve araba bozuk çıksın kesinlikle geri veririm o arabayı ben olsam direk mahkemeye veririm ayrıca o servis deye gelen vatandaşada arabayı kurcalatmazdım heralde deneme yanılma ile işi çözmeye çalıştı aracı geri verin paranızı geri alın...
    tabi verdiğiniz paraya sanırım aracın aynısını şuan almanız mümkün deil buda olayın başka bir yönü

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araci kabul etmeyeceginizi bildirin. Yeni sifir başka bir arac isteyin. Başka yapilacak birsey yok. Tüketici kanununa gore ayipli ürünleri yenisiyle değiştirmek zorundalar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun. para iadesinde ısrar edin. olaya sadece maddi açıdan bakmamak lazım. işin bir de psikolojik ve manevi yönü var. arkadaş bu olumsuz durumdan ötürü manevi olarak yıpranmış durumda. maddi şeyleri yerine koyabilirsiniz ancak manevi yaralar düzeltilemez.
  • araba bir bütündür aracınızdaki akü arızasındanda volvo sorumludur ve size ayıplı mal satılmıştır ayrıca servise dönerken bir gaz yememe vs den bahsettiniz bence sadece akü sorunu deildir ayrıca eminim o aracı size satmadan takviye ile elektrik verip çalıştırmışlardır malesef bizim memlekette serviste dahil profesyonellikten uzak bir yaklaşım var ama adamların çapı bukadar yapacak bişey yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

geçmiş olsun ama volvo servisi aracın arkasında durmayı pek sevmez

+1

Volvo'nun ciddi bir servis sorunu var.

• Sinek te küçük ama mide bulandirir demisler. Imkan varsa 9 800 verilip en azından 2013 model hatırına alınır. Ama yoksa direkt para iadesi. Bu kadar net bu bence.

• Sorun sadece aküdeyse aküyü dert etmeyin ve aracınızı kullanın derim. Volvo'nun yatan arabayı kontrol etmeden vermesi de ayrı bir konu.
  • Gecmis olsun öncelikle. Şahsen ben iki yıldır kimsenin almadığı aracı tercih etmezdim. Beklemiş araçlarda sıkıntı çıkma ihtimali daha yüksek.

• Donanım aynı olsa bile 2012 ile 2013 makyajlı kasa arasında dünya kadar fark var. + model farkını da hesaplarsak 9800 ü pazarlıkla bir miktar aşağı çekip 2013 model olanını almanız daga mantıklı. Yok derseniz gidin aracınızı alın servisten gönül rafatlığıyla binin. Büyük ihtimalle araç uzun süre beklediği için akü boşalmıştır. Bir akü arızası için de araba değiştirilmez.

Bilinen büyük elektronik magazasının sitesinden Sıfır aldığım Nokia telefon arızalı çıktı değiştirmediler. Simkart takıldığı için değiştirilmiyormuş.

Sıfır Eca kombi aldım arızalı çıktı yine servisle muhatap oldum.
    Yani bu tür şeyler olabiliyor. Bence sıkmayın canınızı.

• Yanlış anlamayın ama siz baştan zaten hata yapmışsınız.2014 yılında 2012 model araba almışsınız.Aracın çıkış tarihini bilmiyorum ancak 2012 aralıkta çıkmış olsa en kötü ihtimalle 1 sene yatmış ve firmanın onca kampanyaya rağmen satamadığı bir aractan huylanmak lazım zaten.Sıfır aracın birde kafadadan 2 senelik değer kaybı var.Bence biraz daha ekleyin ve 2013 e geçin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gezici servis muhtemelen teknik prosedüre dikkat etmediği için iş uzamış olabilir. Aşağıda 2005 S60 modelller için bir bilgi buldum. Akü sökülmeden önce anahtar kapalı konumda en az on dakika beklemeli ki elektrik sistemindeki bütün bilgiler depolanabilsin diyor. Eğer buna dikkat etmedilerse yeniden yükleme yapmaları gerekmiş olabilir.

quote:

Replacing the battery
    Version A
    Switch off the ignition.
    Wait at least 10 minutes after switching off the ignition before disconnecting the battery so that all information in the car's electrical system can be stored in the control modules.
    Remove the bolts on the retaining bracket over the battery and lift out the bracket.
    Disconnect the negative (ground) cable first.
    Fold up the plastic cover over the positive battery terminal.
    Disconnect the positive cable and lift off the plastic cover.
    Pull the ventilation hose* from the battery.
    Remove the bolt on the lower retaining bracket and remove the bracket.
    Lift out the old battery and put a new one into place.
    Put the lower retaining bracket in place and retighten the bolt.
    Press the cover for the positive battery terminal into place.
    Reconnect the positive cable.
    Fold down the lid of the plastic cover over the positive terminal.
    Connect the negative (ground) cable.
    Be sure that the ventilation hose* is securely connected to the battery and that the other end of the hose is properly routed through the ventilation opening in the floor of the battery compartment.
    Reinstall the retaining bracket over the battery and retighten the nuts.

http://new.volvocars.com/ownersdocs/2005/2005_s60/05s60_11b.htm#pg147

• Sorun dışında S60'dan memnun musunuz??

Bir de motor,şanzıman nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanocal

Ben bu aracı geri almak istemiyorum. Aynı özellikte başka bir Volvo S60 istedim bana önce olmaz dediler ama sonra üst yönetime kadar konuyu taşıyınca 3 ayrı araç sundular. 2 si benim araçtan çok daha düşük donanımlı diğeri ise benim araç ile aynı tek fark 2013 model olması, ama 9.800 TL para ödememi istediler üstüne.

Çok can sıkıcı bir olay.. Alın binin diyen arkadaşlar neyin kafasında acaba.. Aynı şey size olsa eminim ortalığı inletirdiniz.. Bence her yolu deneyin ve o aracı almayın.. İstedikleri farkta iyi bir pazarlık yapın veya donanım eklettirin..

Not : Ben sadece akü problemi olduğunu düşünmüyorum..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.