Şimdi Ara

SIFIR KİLOMETRE VOLVO S60 İLK GÜN ARIZA YAPTI (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
1
Favori
9.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Model yılı 1 yıl yüksek diye ekstra para istemeleri ahlaksızlık. Sonuçta aynı araba, üstelik size sorunlu olarak satmışlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carvajal

Bu konu vw ile ilgili olsa suraya ne yorumlar gelirdi. Otomobil genel ahalisi ikiyuzludur, marka fanatigidir, fanboydur, nefretcidir.

aynen hocam, başlamışlardı zaten dsgde sorunlu diye. Yapılan satış / sorunlu araba oranını keşke bilse bizim marka fanatiği vatandaşlarımız :) Volkswagenin sattığı kadar otomatik vitesi opel, toyota, hyundai satsa oran nasıl çıkar meraklardayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_gunner

quote:

Orijinalden alıntı: Esco54

Hocam artik yeni moda olmus forumda...yeni arac sorun cikardi diye yenisi isterim, yok boyle birsey beyler.
    Tamam arac sahibi olarak sizi biraz anliyorum ama kucuk bir ariza icin kesinlikle yeni vermezler.
    Aracinizi tamir ederler ve gule gule kullanirsiniz.

vermezler diye bişey olur mu yaa? Kanun açık, satılan mal 30 gün içerisinde sorun çıkarırsa ayıplı bir mal satılmıştır. Hiç kimse satın alırken kendisine ayıplı olduğu ve ayıbının da ne olduğu açık bir şekilde (28 mayıs 2014 tarihinden sonra Faturaya da sorununun ne olduğunu açıkça yazarak) belirtilmeyen şeyi satın almak zorunda değildir.

Bu halde tüketici ya ücret iadesi ister ya ürünün birebir aynısıyla veya o mümkün değilse eş değer olanıyla ya aracın sorunu oranında farkın iadesini (burada aralarında uzlaşacaklar, şu kadar verirsen kabul ederim vs) ya da aracın tamir edilmesini ister.

Ancak bu haklar satıcının değil tüketicinin haklarıdır. Yani tüketici hangi hakkını kullanmak isterse, satıcı kabul etmek zorundadır. Sadece ayıp oranında indirim konusu biraz tehlikeli (çok yüksek bir ücret isterseniz, adam vermez ve üstüne mahkemeye gider, mahkeme daha düşük bir ücrete hükmeder ve siz de avukat parası falan ödersiniz).

Sonuç olarak siz burada sanırım kredi çekmiş ve fazladan masraf yapmışsınız, mahkemelerle falan uğraşarak o krediyi de alma ihtimaliniz var, ancak riske attığınıza değmez. Dolayısıyla tek mantıklı seçenek birebir değişim talep etmek. Size yapılan daha düşük model ve 9800 tl fark istenen modele ilişkin teklifin mail i ile tüketici mahkemesine başvurun, hem mahkeme masraflarını karşı taraf öder hem de size aynı aracı bulur veya o yüksek model olanı farksız teslim eder.

Bunları yazmaya gelmiştim.Eline sağlık.

• Eğer akünün Ecu ya zarar vermiş olma ihtimali gibi düşünceleriniz varsa elektronik donanıma ek garanti isteyerek aracı teslim almaya çalışın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Attorney58

O aracın sorunu fazla 2 senede kimse almamış bizim arkadaş 90 küsür para vermiş ne diyelim?

Böyle bir şeyi nasıl kabul edebildiklerini ben de anlayamıyorum, neyse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carvajal

Bu konu vw ile ilgili olsa suraya ne yorumlar gelirdi. Otomobil genel ahalisi ikiyuzludur, marka fanatigidir, fanboydur, nefretcidir.

2012 model araç muhabbeti yapanları da anlamak güç. Adam aracı almış sonuçta.

Şahsi görüşüm sadece akü sıkıntısı olacağı yönünde. yukarıda birisi o kadar yatmış aracı niye kimse almadı falan demiş. Yahu biri nasıl aracı alacakken sıkıntısını görüp vazgeçebilir ki. S60 zaten çok satılmadı, bayinin de bir şekilde elinde kalmıştır. Bence akü değiştikten sonra sıkıntı olmayacaktır.

• Hakan bey,
    Otomotivde çalıştığınızı söylüyorsunuz birşeyi merak ediyorum çalıştığınız markada hiç mi böyle birşey başınıza gelmedi?
    Basit bir akü problemi olan sıkıntı için malın ayıpılı ilan edilmesi ne kadar mantıklı?
    Şunu söyleyim volvo burada hiçbir markanın yapmayacağı şeyi yaparak araç değişimi yapabileceğini söylemiş.
    Burada Sezar'ın hakkını Sezar'a vermek gerekir sıfır araç alıyorsunuz aracın garantısinin 3 yıl daha süreceğini unutmayın yani aldım üstüme kaldı diye düşünmeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arabanın rengi döşemeleri gerçekten güzel
    hem 9bin verip hemde aynı güzellikte araba alamayacaksanız, servis sorun yok garantisi veriyorsa bence kullanın,
  • Sonuç nedir? Değişim talep ettiniz mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman

Hakan bey,
    Otomotivde çalıştığınızı söylüyorsunuz birşeyi merak ediyorum çalıştığınız markada hiç mi böyle birşey başınıza gelmedi?
    Basit bir akü problemi olan sıkıntı için malın ayıpılı ilan edilmesi ne kadar mantıklı?
    Şunu söyleyim volvo burada hiçbir markanın yapmayacağı şeyi yaparak araç değişimi yapabileceğini söylemiş.
    Burada Sezar'ın hakkını Sezar'a vermek gerekir sıfır araç alıyorsunuz aracın garantısinin 3 yıl daha süreceğini unutmayın yani aldım üstüme kaldı diye düşünmeyin.

Ben otomotivde hizmet alanında çalışıyorum. Yaklaşık 16 fabrikada otomobillere üretim yapan firmaların ürünlerini kontrol ediyoruz. Örneğin bir jantı düşünün üretiliyor sevkiyat öncesi biz kontrol ediyoruz ve Renault, VW vs hangi firmaya gidecekse jant gönderiliyor. Otomotivin bu alanındayım, KALİTE KONTROL HİZMETİ.

Bizden hatalı bir parça kaçarsa ceza faturası kesilir her zaman.

Otomotivde özellikle sahadan şikayet almak bir üretici için felakettir. Saha dediğim son kullanıcı yani.

Bu tür şikayetlerde konu incelenir ve araçlar sahadan toplanır.

Benim başıma geldi mi dersen bizde defalarca şikayetler aldık geçmişte ve cezaları ödedik, otomotivin doğasında var bu özellikle üretim tarafında ama iş bayii kısmına geçince otomotiv kültürü 2 - 3 seviye aşağıda düşüyor, bunu gördüm.

Bize sıfır hata diye direten ana sanayiler ana müşteride hata çıkınca ortadan kayboluyor, problemin ve sen baş başasın.

2012 model konusuna gelince, arkadaşlar 2014 e gireli daha 1 ay oldu, bazı markaların bayiilerine daha 2013 araç gelmedi. Ben Opel Insignia baktım aylarca ve 2013 model gelmeyince yönümü değiştirdim.

2012 model araba almak veya bırakın sıfır aracı ikinci el araç almak demek bozuk araç almayı kabul etmek midir.

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Sonuç nedir? Değişim talep ettiniz mi?

Sonuç yarın belli olacak hepinize bilgi veririm.

Hayırlısı ne ise o olsun demekten başka çare yok.

Benim arkadaşım Peugeot 307 aldı, tavanından ses geliyor diye mahkemeye verdi, 3,5 yıl sürdü sonunda parasını faizi ile aldı.
  • Çok güzel renk
  • Tır'larda Volvo acayip bir üne sahip ama gel gör ki otomobilde Volvo yok gibi bir şey üzücü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hellori Hazretleri

24 ay vadeli 76.000 tl kredi nedir yahu.. sonra niye golf 80.000, benzin 5,5, mazot 5 tl oldu.. az bile yapiyolar gerçekten.

iyi güven var insanlarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanocal

quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman

Hakan bey,

Ben otomotivde hizmet alanında çalışıyorum. Yaklaşık 16 fabrikada otomobillere üretim yapan firmaların ürünlerini kontrol ediyoruz. Örneğin bir jantı düşünün üretiliyor sevkiyat öncesi biz kontrol ediyoruz ve Renault, VW vs hangi firmaya gidecekse jant gönderiliyor. Otomotivin bu alanındayım, KALİTE KONTROL HİZMETİ.

Bizden hatalı bir parça kaçarsa ceza faturası kesilir her zaman.

Otomotivde özellikle sahadan şikayet almak bir üretici için felakettir. Saha dediğim son kullanıcı yani.

Bu tür şikayetlerde konu incelenir ve araçlar sahadan toplanır.

Benim başıma geldi mi dersen bizde defalarca şikayetler aldık geçmişte ve cezaları ödedik, otomotivin doğasında var bu özellikle üretim tarafında ama iş bayii kısmına geçince otomotiv kültürü 2 - 3 seviye aşağıda düşüyor, bunu gördüm.

Bize sıfır hata diye direten ana sanayiler ana müşteride hata çıkınca ortadan kayboluyor, problemin ve sen baş başasın.

2012 model konusuna gelince, arkadaşlar 2014 e gireli daha 1 ay oldu, bazı markaların bayiilerine daha 2013 araç gelmedi. Ben Opel Insignia baktım aylarca ve 2013 model gelmeyince yönümü değiştirdim.

2012 model araba almak veya bırakın sıfır aracı ikinci el araç almak demek bozuk araç almayı kabul etmek midir.

2014 ocak ayindayiz ve 2013 model araclarin gelmediginden mi bahsediyorsunuz ?

• Arabayi ucurumdan atip kaskodan paranizi alin. Sadece kotu bir oneri. Gecmis olsun.

• Ustune kredi cekip makyajli kasa alin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gogicis

Aslında firma da dava ile uğraşmak istemez bence.2 yıl ek garanti isteseniz 2+2 4 yıl garanti olsa ve/veya garanti boyunca ücretsiz bakım talep etseniz;mevcut araçla içinizi rahatlatacak ek birşeyler talep etmek bence en mantıklisi.Allah kazasız belasiz binmek nasip etsin.

Eğer aracınızı alıp kullanacaksınız bayiden arkadaşın bahsettiği şeyleri isteyin.
  • akü bir veya 2 yılda nasıl boşalıyor ? Hem motor çalıştıktan sonra aracın aküyle bir ilişkisi olmaz. O tekleme problemi başka bir husustan olabilir. Hem 2 yılda bir akü nasıl boşalıyor ya ? Hadi boşaldı geleseye kadar hiç mi dolmamış bu ?
  • batkent B kullanıcısına yanıt
    Belli bir süre yatan araçta akünün bitmesi çok normal. 2012 model araç almış arkadaş, akü belkide bir süre daha eskiydi. Marş motoru çok fazla elektrik çektiği için akünün gücü yetmemiş olabilir. Bana olay normal gibi geldi ancak servisten gelen elemanın nasıl ilk akla gelcek şey olan aküyü halletmek yerine aracı söküp takmasını anlayamadım.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.