Merhabalar. 2011 yılı Temmuz ayında Antalya Birmot'tan sıfır km 1.3 Yeni Doblo Elegance modeli araç satın aldım. Henüz 9000 kilometrede olan aracımı geçenlerde satmak için bir galeriye götürdüğümde, galericinin boya makinesiyle kontrol etmesi sonucunda aracımın sağ ön kapısının sökülüp takılmış ve boyanmış olduğunu öğrendim. Dikkatli bir şekilde bakınca boyadaki renk farklılığını gözle de fark ettim. Bunun sonucunda derhal aracı satın aldığım bayi olan Antalya Birmot'a gittim şikayetimi bildirdim. Aracımı kendi servislerinde kaporta boya bölümünde gözle ve boya cihazıyla kontrol ettiler. Servisteki yetkililer de aracın kapısında oynama (sökülüp takılma) olduğunu ve boya kalınlığının diğer yerlere göre farklı olduğunu belirttiler. Ancak bana yazılı bir belge vermediler. Ardından bayideki satış müdürü ve müşteri ilişkilerindeki yetkililerle görüştüm, onlar da durumu Fiat'a bildireceklerini ve buna göre gerekeni yapacaklarını söylediler. Ancak üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen bana herhangi bir dönüş olmadı. (Şunu da belirteyim, aracım kamyonet olarak geçmesine rağmen, kendim öğretmen olduğum için aracımı ticari faaliyette değil normal gündelik hayatta özel araç amacıyla kullanmaktayım.) Böyle bir durumla içinizde karşılaşan var mı? Bu durum başka bir markada da olabilir eğer böyle bir durumla karşılaşan varsa süreç içerisinde neler olduğunu aktarırsa sevinirim. Sonuç olarak bu işin takipçisi olacam ve bu forumdan gelişmeleri sizlere de aktaracağım. İnternete çok fazla giremediğim için mesajlarınızı zaman içerisinde cevaplamaya çalışacağım.
geçmiş olsun
bu durum bana servisle alakalı gibi geldi yani sserviste boyanmıştas olabilir tırdan indirirken falan çizilmiş olabilir
Belki aracını Bİrmot'a satsayın kilometreyi de düşürüp tekrardan sıfır diye satarlardı...
quote:
Orijinalden alıntı: yok artık bitti
geçmiş olsun
bu durum bana servisle alakalı gibi geldi yani sserviste boyanmıştas olabilir tırdan indirirken falan çizilmiş olabilir
Her şey aklına geliyor insanın...
quote:
Orijinalden alıntı: Bethesta
Belki aracını Bİrmot'a satsayın kilometreyi de düşürüp tekrardan sıfır diye satarlardı...
Valla doğru söylüyorsun bu adamlardan artık her şeyi beklemek lazım.
Siz paranızdan olursunuz ama kendileri kaybederler eğer ilgilenmezlerse...
Şu ülkede tüketiciyi koruma yasası bi oturmadı gitti, firmaların umrunda değil, nasıl kazık atarız peşindeler. Yükleme boşaltma esnasında o kapının başına bişey gelmiştir, boyamış satmışlardır.
Çok geçmiş olsun, gelişmeleri merakla bekliyoruz.
Birmot'tan aradılar, cevap : " Aracınızda yapılan incelemeler sonucu, aracınızdaki boya kalınlığının farkı yasal çerçeve içindedir. Bu yüzden herhangi bir işlem yapılmayacaktır. Talebiniz reddedilmiştir." Boya farklılığını kabul ediyorlar, ancak bu durum bizim umurumuzda değildir diyorlar. Mahkemede görüşeceğiz bakalım. Mahkeme ne diyecek bu duruma... Bir daha Fiat'ın arabasına değil para vermek, yanından bile geçmem. Tüm ortamlarda da kendilerini saygıyla(!) anacağım.
quote:
Orijinalden alıntı: set
Siz paranızdan olursunuz ama kendileri kaybederler eğer ilgilenmezlerse...
Şu ülkede tüketiciyi koruma yasası bi oturmadı gitti, firmaların umrunda değil, nasıl kazık atarız peşindeler. Yükleme boşaltma esnasında o kapının başına bişey gelmiştir, boyamış satmışlardır.
Çok geçmiş olsun, gelişmeleri merakla bekliyoruz.
Çok teşekkür ederim. Ben de sizin gibi düşünüyorum, yükleme, boşaltma esnasında bir şeyler oldu sanırım.
quote:
Orijinalden alıntı: myra07
Birmot'tan aradılar, cevap : " Aracınızda yapılan incelemeler sonucu, aracınızdaki boya kalınlığının farkı yasal çerçeve içindedir. Bu yüzden herhangi bir işlem yapılmayacaktır. Talebiniz reddedilmiştir." Boya farklılığını kabul ediyorlar, ancak bu durum bizim umurumuzda değildir diyorlar. Mahkemede görüşeceğiz bakalım. Mahkeme ne diyecek bu duruma... Bir daha Fiat'ın arabasına değil para vermek, yanından bile geçmem. Tüm ortamlarda da kendilerini saygıyla(!) anacağım.
Kendileri kabul etmişler zaten. Eğer imkanınız elveriyorya vazgeçmeyin mahkemeden. Zaten birkaç emsal karar da var diye biliyorum. Benim hocam Auris aldı depo şıkır şıkır ses yapıyor değişim istedi kabul etmediler mahkemeye verdi. Diğer akademik hocam Mondeo aldı 2 ay sonra boyası değişti lekeler çıktı, mahkemeye verdi. Bilirkişi sorunu tespit etti. Mahkemeler devam ediyor. Artık şunu görüyorum kim ne derse desin imkanı olan vatandaş işi sonuna kadar götürüyor. Sağolsun mahkemelerimizde lehimize karar çıkarıyor. inşaallah muvaffak olursunuz.
siz tüketici hakem heyetine başvurun ( kaymakamlıklarda oluyor bildiğim kadarıyla.) durumunuzu anlatın dava açılacaktır muhtemelen ama birmot ta ben arabayı satalı 5 ay olmuş kendisi boyatmış diye kendini savunacaktır. bilirkişi v.s. tayin edilir onun dediğine göre işlem yapılır eğerki haklılığınızı kanıtlanırsa olacak şey şu oluyor .
aracın parçasının boyalı olması dolayısı ile fiyat kaybı belirlenip firma size bu ücreti tanzim ediyor yani taş çatlasa 1000 tl para alırsınız.
ha sen nereden biliyorsun dersen bende bir otomotiv firmasında çalışıyordum bizim başımıza böyle birşey geldi oradan biliyorum.
ha başka kararlar çıktı ya da kanun değiştiyse onu bilemiyorum verdiğim bilgi 2 - 3 senelik.
quote:
Orijinalden alıntı: myra07
Merhabalar. 2011 yılı Temmuz ayında Antalya Birmot'tan sıfır km 1.3 Yeni Doblo Elegance modeli araç satın aldım. Henüz 9000 kilometrede olan aracımı geçenlerde satmak için bir galeriye götürdüğümde, galericinin boya makinesiyle kontrol etmesi sonucunda aracımın sağ ön kapısının sökülüp takılmış ve boyanmış olduğunu öğrendim. Dikkatli bir şekilde bakınca boyadaki renk farklılığını gözle de fark ettim. Bunun sonucunda derhal aracı satın aldığım bayi olan Antalya Birmot'a gittim şikayetimi bildirdim. Aracımı kendi servislerinde kaporta boya bölümünde gözle ve boya cihazıyla kontrol ettiler. Servisteki yetkililer de aracın kapısında oynama (sökülüp takılma) olduğunu ve boya kalınlığının diğer yerlere göre farklı olduğunu belirttiler. Ancak bana yazılı bir belge vermediler. Ardından bayideki satış müdürü ve müşteri ilişkilerindeki yetkililerle görüştüm, onlar da durumu Fiat'a bildireceklerini ve buna göre gerekeni yapacaklarını söylediler. Ancak üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen bana herhangi bir dönüş olmadı. (Şunu da belirteyim, aracım kamyonet olarak geçmesine rağmen, kendim öğretmen olduğum için aracımı ticari faaliyette değil normal gündelik hayatta özel araç amacıyla kullanmaktayım.) Böyle bir durumla içinizde karşılaşan var mı? Bu durum başka bir markada da olabilir eğer böyle bir durumla karşılaşan varsa süreç içerisinde neler olduğunu aktarırsa sevinirim. Sonuç olarak bu işin takipçisi olacam ve bu forumdan gelişmeleri sizlere de aktaracağım. İnternete çok fazla giremediğim için mesajlarınızı zaman içerisinde cevaplamaya çalışacağım.
sorması ayıp neredeki birmottan aldınız?
Antalya Birmot. Havaalanı karşısı.
Antalya Birmot. Havaalanı karşısı.
Oğlan fılan varmı hocam kaçırıp biyere sürtmüştür son boyatmıştır belki aklımada başka bişey gelmiyor geçmiş olsun.
iki tane ellerinizden öper oğlum var ama henüz çok küçükler. Arabayı şu ana kadar benden başka hiç kullanan olmadı.
ben aynı olayı vw yaşadım 2008 senesinde sıfır almış olduğum transporterdasatmak için gittiğimde komple boya kalınlığı çıktı vw bunu iletip tespit istediğimde gerekli alakayı gösterdiler ama sonuç KOCAMAN FİYASKO fabrikadan boya veya 2 kez atılmış dediler ve mahkeme yolunuz acık dediler,bu sadece fiata özgü bir durum değil maalesef aracı aldığım bayi vw doğuş esenyurttu acil para ihtiyacım olduğu için mahkemeye gidemeden satmak zorunda kaldım.maalesef durum tüm araclar için aynı.Mahkemeye gidip sonuç alanlar var ise bilgim yok...
Evet mahkemeye verip kazananlar var. 22 Nisan'da yazmıştım bir hocam Toyota'yı mahkemeye vermişti diye. Mahkemeyi kazanmış aynı aracı yeniden vermişler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme