Şimdi Ara

Sadece çamurluk boyalı araçta 8 bin lira tramer kaydı? (Opel astra h)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merak ettim. İlana ilk sahibi olduğunu sadece sağ ön çamurluğun boyalı olduğunu bundan dolayı 8 bin küsür lira trameri olduğunu yazmış (sanırım da yazmış başına). Neden bu kadar yüksek çıkmış olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kazanın ne zaman olduğuna bağlı araba yeniyken olmuşsa o zamanki 8 bin TL ile ön taraf yapılır komple
    Şimdide çamurluktan fazlası yapılacağıda kesin tabi

• iCrush kullanıcısına yanıt
    Bütün bakımları opel yetkili serviste yaptırmış. Acaba serviste yaptırınca mı o kadar yüksek çıktı🙄

• arabaya camurluk takmak yerine camurluga araba takmis olabilirler

• Bir kac yil once astra h sag camurlugu kaskodan degistirdik, 900 küsur tuttu. Park hasarı olduğu için çamurluk dışında sorun yoktu.

• değişen tek çamurluk değildir. iç parçaları da hesaplamak lazım. belki şase bile kaynaklıdır. bilemezsiniz detayını tam.
  • Aracın sağ ön tekerlek üzerine alacağı bir darbe kaportada hasar oluşturmazken bütün sağ ön takımı dağıtabilir. Salıncak, rot, rotil, askı rotu, aks v.b hasar gördüyse, çamurluk boya ile kurtulup mekanik parçalardan o kadar fiyat çıkmış olabilir. Ayrıca cam yıkama suyu kabı da orada duruyor. O da hasar görüp değiştiyse masrafı yükseltir. Saçma sapan fiyatları oluyor.

Örnek olarak şu kaza. S60'da ekspertizde gözükecek sağ ön çamurluk boyaması var. Ancak ön far, tampon ve sağ ön tekerleğin bağlı olduğu aksamları da eklerseniz fatura çok kolay bir şekilde yükselecektir.

Hatta bu resimdeki S60'ın cam silecek suyu kabı da kırılmış. Tramere etkisi şöyle olacak:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 15 Şubat 2019; 8:28:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Çok güzel açıklamışsınız çok teşekkür ederim. Peki alınır mı bu araç? Sanırım bu değişimlerde yetkili sürücüde yapılmış faturaları var. Başıma iş açar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

Çok güzel açıklamışsınız çok teşekkür ederim. Peki alınır mı bu araç? Sanırım bu değişimlerde yetkili sürücüde yapılmış faturaları var. Başıma iş açar mı?
    Rica ederim hocam ne demek.
    Yetkili serviste onarılmış ise ve aracın gidişinde herhangi bir problem yoksa, trameri de dert etmeyecekseniz alınır tabii.
    En olmadı iyi bir rot ustasına ön takım kontrolü yaptırırsınız, ölçülerin yazılı olduğu kağıdı çıktı istersiniz. Arabada bir çarpıklık varsa o ölçülerde ayan beyan çıkar zaten. Yoksa zaten problem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 15 Şubat 2019; 9:30:1 >
  • Serviste yapilmissa nornal yaninda far ic aksamlar vs degismistir. 2 yil once sadece on tampon tamir edildi. Ama yaninda far,sis fari,...vs degisti 10k hasar var gorunuyor simdil olsa en az 15 ve uzeri olur.

• Bu islerden hic anlamam ama 8000 tl trameri varsa en az 16 binde tramer harici vardir cunku milletin sigortayi bozdurmamak gibi garip saplantilari var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sigortam360'dan değişen parçaları sorgulatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anxiolytic -- 15 Şubat 2019; 9:43:18 >
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Dün aradım kadındı satıcı. Araca golf vurmuş 6 bin lira hasar kaydı oradan çıkmış. 2 bin lirada farklı kazadan çıkmış. Kendiside bilmiyor sanırım yaptığı tey şey kaskoya verip almak olmuş. Aynı fotoğraftaki kaza gibi olmuş

• quote:

Dün aradım kadındı satıcı. Araca golf vurmuş 6 bin lira hasar kaydı oradan çıkmış. 2 bin lirada farklı kazadan çıkmış. Kendiside bilmiyor sanırım yaptığı tey şey kaskoya verip almak olmuş. Aynı fotoğraftaki kaza gibi olmuş
    Asıl kaydı olan araç alınır. Komple boyalı ne idüğü belirsiz araç yerine ben kaydı olan araç alırım ki öyle yaptım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel karseşim tecrübeli birisi olarak... ilk önce hasar sorgularken derayınıda sorgula ki değişen bütün parçaları gör.

Çamurluk-tampon birleşiminden ufak bir darbe aldı aracım mesela. Görünürde bir şey yok fakat yetkili servis sağolsun lipten tut ön tampon demirine kadar değiştirdi.

Değişen listesine ulaş + tekerlek-şasede kayma yani lastik geride veya ileride mi... ekspertiz yaptırırken buna muhakkak baktırt. Sorun yok ise ve fiyat makulse al.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

Asıl kaydı olan araç alınır. Komple boyalı ne idüğü belirsiz araç yerine ben kaydı olan araç alırım ki öyle yaptım

Alıntıları Göster
    Sahibini aradım. Dediğine göre kendisi kazada kusurlu bulunduğu için karşı tarafın hasarı kendi tramerine yansımış. Kendisinin çamurluğu boyanmış lastiği değişmiş. Fiyatta inmiyor yüz yüze gelince iner mi acaba

• quote:

Sahibini aradım. Dediğine göre kendisi kazada kusurlu bulunduğu için karşı tarafın hasarı kendi tramerine yansımış. Kendisinin çamurluğu boyanmış lastiği değişmiş. Fiyatta inmiyor yüz yüze gelince iner mi acaba

Alıntıları Göster
    Pazarlık yüz yüze olur zaten. Yakındaysa az buçuk yapar bence. Ne kadar istiyor araç için?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.