Şimdi Ara

Sıfır otomobil fiyatlarında yıl sonuna kadar yüzde 25 artış beklentisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
7.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sıfır otomobil fiyatlarında yıl sonuna kadar yüzde 25 artış beklentisi

Otomotiv dünyasında krizler bitmek bilmiyor. Hal böyle olunca, zaten çok yüksek olan sıfır otomobil fiyatlarının daha da artması gündemde. Gelen bilgiye göre mayıs-haziran aylarından itibaren ciddi zamlar göreceğiz. Peki araba fiyatları ne kadar artacak?

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı Ali Haydar Bozkurt, sanayide artan maliyetler nedeniyle otomobil fiyatlarında yeni zamların kaçınılmaz olduğunu belirtti. Bozkurt, yaptığı açıklamada “Son dönemde hammadde fiyatlarındaki rekor yükseliş ve lojistik maliyetlerindeki artış otomobillerin zamlanmasına neden olacak. Mayıs ve hazirandan itibaren bu zamları görmeye başlayacağız” dedi.

Ayrıca Bkz.TOGG'dan Twitter hesabının çalınmasıyla ilgili resmi açıklama

Bozkurt, son yıllarda Türkiye’de otomobil fiyatlarının önemli oranda artmasının satışlara da olumsuz yansıdığına vurgu yaparak, “Çip krizi hiç gündemde olmasaydı ve dilediğimiz kadar araç tedarik edebilseydik bile bu fiyatlar, döviz kurunun seviyesi ve mevcut kredi imkanları ile en fazla geçen yılı yakalardık” dedi. 2021’de Türkiye’de otomobil ve hafif ticari araç satışları yaklaşık 737 bin adet olarak gerçekleşmişti. Bu yıl 500 bin civarında kalabileceği düşünülüyor.

Paladyum krizi üretim maliyetini 200 dolar artırdı

Konuyu gündeme getiren bir başka isim de Ticaret Odası (İTO) Taşıtlar Satış ve Servis Komitesi Meclis üyesi Ziya Alp Gülan oldu. Gülan, sene sonuna kadar otomobillerin sadece fabrikadan çıkış maliyetinin yüzde 25 artmasının beklendiğini söyledi. Bu sefer bizden kaynaklanmayan, sadece dışarıdaki sorunlar nedeniyle yüzde 25'e yakın zam beklentisi oluştuğunu belirten Gülan, Rusya-Ukrayna savaşının gelecek bu zamlarda büyük etkisi olduğunu vurguladı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece Rusya-Ukrayna savaşında paladyum madeninin gelmemesi ve zamlanması nedeniyle içten yanmalı motorlarda üretim maliyeti 200 dolar arttı. Diğer yandan enerji maliyetleri yükseldi. Lojistik maliyetleri arttı. Ayrıca, küresel çapta enfl asyon artışı yaşanıyor. Tüm bunları topladığımızda maalesef kur artmasa bile yılsonuna kadar otomobillerin Türkiye’ye yüzde 25 zamlı gelecek"

Üstelik Gülan'ın belirttiği oran sadece otomobillerin fabrikadan çıkış maliyetindeki artış. Türkiye’deki vergi sistemi ve kura bağlı olarak bu oran daha da artabilir.

Kaynak:https://www.dunya.com/sektorler/otomotiv/otomobile-en-az-yuzde-25-zam-yolda-haberi-656099

• kurlar aslında düşebilir ama nerdeeee o tavır? şahsım çıkıp dese "artık yaşlandım, sağlığım da elvermiyor, görevi bırakıyorum, seçimlerde de aday değilim, sağlıcakla kalın" sabaha dolar 10 lira olur. faiz artırımına da gidilir 7-8 lere düşer. ondan sonra eski huzurlu, müreffeh günler geri döner.

2012 sonunda ,golf 7 ilk çıktığında sıfırı 42 bin tl idi, ben golf 7 1.6 tdi dsg highline'ını 68bin tlye almıştım.2012 aralık ayında.

f30 kasa bmw 3.16 i ler 80-90 bin tl civarı idi sıfırı.

Türkiye çok şahlandı bu süre zarfında maşallah.yüzde 25 zama inanamayan tayfa ,ülkede gerçek enflasyon yüzde 125.

şu an döviz kurları zorla bu seviyelerde tutulmaya çalışılıyor.dolara müdahaleyi bir bıraksınlar o zaman görürsünüz araba fiyatlarını.

şu an krediler yıllık yüzde 30 civarında ödeme gücünüz varsa kredi çekip ev araba alın.

• sair burada demiski; "simdi al sene sonu (6-7 ay sonra) min %25 karla sat"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timur-i leng -- 25 Nisan 2022; 13:03:46 >
  • İyiymiş. Yine 25 iyi bir oran.. yuzde 50 zam geldi asgari ücrete de ne oldu, eridi 3 ayda...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Artık hissisleştik..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • artmazsa ...

• 120binlik polo 3 yılda 550 oldu daha nereye kadar gidecek merak konusu. Bence bu işin sonuda yok dur diyende yok herkeste hayatından memnun. Geçen arakdaş 2005 clio yu 110a aldım deyince artık diyecek birşey bulamıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bı arkadas kulak arkası fotosu paylaşabilir mi.
    Ben müsait değilim de bulabilmek için...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fiat egea one millione loadingg... :)

• moondaye M kullanıcısına yanıt

• Alıyoruz ki satılıyor bu fiyatlara. Normalde bir mal a olan talep arz ı doğurur ve fiyatını belirler. Biz aldıkça bu fiyatlar hep artacak.

• Mesela siz paraniz olsa 2000 model clio ya 100 bin TL verirmisiniz ben vermem 90 da vermem 80 de vermedim 70 bin de vermedim gecen hafta .

• Alanlar düşünsün 😁😁😁 ben alamayacağını göre hiç dert etmiyor😁😁😁😁😁

• Direk satışını kaldırsınlar

• Geçen sene başında karnabahar 7-11 lira civarındaydı. Bu sene 25-40 civarında. Polo sanırım 180 gibiydi o zamanlar. Bence araba fiyatı için iyi bir kıyastır karnabahar.

• Nasıl ev fiyatları 1 milyona ulaşınca yerli satışları bıçak gibi kesildi, fellik fellik yabancı aramaya başladılar. Arabada da o seviyelere yaklaşıyoruz. 2. elde al satçılar dışında hareketlilik yok, vatandaş arabasını yenileyemiyor.

• Pc.programcı kullanıcısına yanıt

asgari ücrete gelen zam 2022 yılının 1. haftasında eridi.

evde oldu, otomobilde de doyum noktasına ulaşılmak üzere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 25 Nisan 2022; 15:12:53 >
  • road warrior kullanıcısına yanıt
    Çok değil 2015 civarlarında polo 25 civarlarındaydı

• Savunmadım Çıkar Göster kullanıcısına yanıt

ula güççüklük fotoğramı nereden buldunuz? çabuk sil yoksa şikayet edecem seni Sıfır otomobil fiyatlarında yıl sonuna kadar yüzde 25 artış beklentisi 

• Motor maliyeti 200 dolar artmış. Kıyamam ya.
    Aslında sıfır almak isteyen fabrikaya gidip 1 2 gün çalışsın en azından işçilik maliyeti düşer.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.