Bugün emre ozpeynirci yazmış 10 ayda satılan 751 bin araçtan 300 bini ötv den muaf olarak satılmış. Çok ciddi bir rakam. Neredeyse satışların yarısına denk. Belki limit daha da artınca yüzde 50 de 2025 de yakalanacak. Biliyorum hassas bir konu. Ama bizzat çevremde 2 örneği var suistimal açık bi r konu. Keşke hepimize ötv kalksa ,ama bu durumda , vatandaşlar arasında ciddi bir ayrımcılık yaratıyor bu durum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
10 ayda satılan sıfır araçların yüzde 40 ötv muaf
-
-
Sanırım yine bir çete var sahte engelli raporu falan hazırlıyor. Yoksa bu kadar engelli araç satışının başka açıklaması yok!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu konuyla ilgili operasyon denetleme vs bekliyorum
Yetkin olmayan kişiler tarafından dizayn edilmiş, iyi denetlenmeyen, her tarafı açıklarla dolu her sübvanse sistemi suistimale mahkumdur..
Sadece engelli araç alımı meselesi değil, bütün bir otomotiv vergi sistemimiz delik deşik, her tarafı açıklarla dolu, yamanarak idare ediliyor. Kolayını bulan da bunu suistimal ediyor olay bundan ibaret.
-
bundan devletin haberi ve örtülü rızası yok mu sanıyorsunuz
hadi sahte rapor olayını bir kanera bırakalım, bu araçların kaçı limit dahilinde ona bakmak lazım.
çoğu limit dahilinde fatura kestirip üstünü nakit vererek alamayacağı arabaları alıyor. bunu devletin tespiti çok kolay ama etmiyor,
önüne dosya gelen memur açacak siteyi aracın liste fiyatına bakacak, 1591( 2024 sınırı) fazlaysa onay vermeyecek oldu bitti. ben pazarlık ettim bana özel fiyat indirdiler filan geçerli olmayacak, anca firmanın resmi fiyat listesinde bir indirim olursa geçerli olacak.
bir diğer suistimal de bu arabaların alındıktan sonra usulüne uygun yani engellinin yararına kullanılmaması.
bu araçlar alınırken şayet engelli kendi kullanamayacak durumda ise birinci derece ve aynı ilde ikamet eden 3 yakının ismi veriliyor. burada kanun diyorki bu araç engellinin her an hizmetine hazır şekilde olmalı.
ülkemizde nasıl? engelli istanbulda, araba oğlunda antalya da. bu araçlarla içinde engelli yokken şehirlerarası seyahat yapmak istteki maddeye istinaden yasak.
ha bu nasıl onlenecek iki satır kod yazacaklar oldu bitti.
engelli araçlarının plakaları sisteme girilecek, eds bu plakaları engellinin ikametgahı dışında bir ilde tespit ederse o ildeki çevirme yapan ekiplere mesaj atacak bu plakalı aracı kontrol edin diye. ilk çevirme de kontrol edecekler. içinde engelli varsa ne ala mesajı silecekler adam yoluna devam edecek, içinde engelli yoksa hem ceza kesecekler hemde ödenmemiş ötv yi tahsil edecekler
oldu bitti.
yani bu kadar karalar bağlamanıza gerek yok, devlet bu işin bu şekilde devamından memnun demek.
sanırım araç alınırken aldığı yüzde 20 kdv ona yeterli geliyor. yoksa yukarda yazdığımı devlet çok daha iyisini akıl eder uygular.
hayırlı günler
-
Ülkede bu kadar engelli var mı? Ben onu merak ediyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kalan %12'nin de parası muafa bile yetmediyse demek ki...
engelli raporuyla i20N bile almışlar. süreyi 10 yıla çıkartmaları lazım.
-
Sadece tek bir parti seçmeni değil tabi ki ,bu işi en aydın, en okumuş, en ateist, en komünist yapmayan adam kalmadı.
Tanıdığım 3 öğretmen var ,kayinpeder, kayinvalide vs..vs.. üzerinden aldılar 0 km. Araçları, neredeyse yarı fiyata sefasını sürüyor.
Alayı da azılı muhalifler.
Kısaca devlet buna göz yummamalı. Bu biyerde doğuda kaçak elektrik kullananlarinin finansmanını ,batıdaki faturasını nizamı şekilde ödeyen abonelere yüklemeye eşdeğer .
Bu olay araç bayilerinin de bence işine geliyor, vergi tam olarak düşmeden, kendileri de bence nemalanaiyor.Ayrıca araçlar da ellerinde kalmıyor. Piyasa yüksek görünüyor.
Bu işi başında medyada daha fazla gündemde tutmak şart.
80 90 yasinda ölüm döşeğinde ki insanlara bu rapor ile araç aldırmak son derece etik dışı, ahlak dışı.ve suistimaldir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 12 Kasım 2024; 10:49:32 >
Engellilere sadece SW model araçlar satılabilir diye madde koyarsın ilgili yönetmelikte..Şimdi engelli indirimi ile satılan araç adedi yarıya düşer..Şart mi illa SUV a binmek..SW ların bazısının bagajı hele koltuk yatırınca çok çok büyük SUV lardan
-
Polise, jandarmaya alınan araçlar olmasın bu 300.000 araç?
Çok acayip bir rakam çünkü.
Ancak onun dışında aşırı derecede istismar edilen bir konui korkum gerçekten alması gereken insanların da alamayacağı hale getirilecek yakında.
-
Devlet gereğini yapmış, 10 sene kullanma zorunluluğu ve yüzde 20 yerli oranı zorunluluğu getirmiştir .
aynen öyle... kamuya alınan araçlar da var bunun içinde.
-
şirketlere alınan da var mı? vergiyi amortismanla falan düşüyorlar 5 yılda ya onlar da ekleniyor mu acaba ?
-
Onlar yok, şirketler peşin ödüyor, yıl yıl düşüyorlar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Zevkten 4 köşe olmuşsun ama bir yakınında engel olursa viyaklamaya başlarsın.
Ayrıca Emre denen şahısı çok sallamayın. Bakanlık bizzat kendisi açıkladı. ÖTV muaf oranı %25 bile değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 7 Ocak 2025; 9:23:4 > -
Emre Özpeynirci bu ara acayip sallıyor. Verdiği, yazdığı şeylerin büyük çoğunluğu yalan yanlış şeyler çıkıyor.
Eskiden kendisini bir şey sanırdım, şimdi "ne zırvalamış yine" diye bakar oldum gerçekten de.
-
Boş yapma saygısız, benim çevrede de engelli yakinim oldu, halen bizzat bab ortopedik engelli, annem diz protezinden sonra sakat kaldı, Koltuk degneksiz yürüyemiyor.
Keza rahmetli anneannem beyin kanaması sonrası felç kaldı, yatalak oldu ve 1.5 sene o şekilde bakıldı.
Kimsenin aklına ötv çakalligi yapmak gelmedi, iyi kötü arabamız vardı,halen var.
Ötv çakalligi ile bmw ler alındı, mercedes ler alındı bu ülkede. Hadi boş yapma.
İhtiyacı olan için chr de var ,corolla da var ,duater da var, egea SW da var.
Beğenmeyen de basar parasını alır en büyük suv dan.
Baştan bu işi suistimal eden çakallara iki laf edeydiniz.
Yada yüksek ötv için tepki koysaydın.
Hayallerin kaldı başka bahara.
Engelli bireylerin hiçbirinde sıfır alacak para yok. Haklarını başkalarına kullandırıyorlar demek ki.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
bundan devletin haberi ve örtülü rızası yok mu sanıyorsunuz hadi sahte rapor olayını bir kanera bırakalım, bu araçların kaçı limit dahilinde ona bakmak lazım. çoğu limit dahilinde fatura kestirip üstünü nakit vererek alamayacağı arabaları alıyor. bunu devletin tespiti çok kolay ama etmiyor, önüne dosya gelen memur açacak siteyi aracın liste fiyatına bakacak, 1591( 2024 sınırı) fazlaysa onay vermeyecek oldu bitti. ben pazarlık ettim bana özel fiyat indirdiler filan geçerli olmayacak, anca firmanın resmi fiyat listesinde bir indirim olursa geçerli olacak. bir diğer suistimal de bu arabaların alındıktan sonra usulüne uygun yani engellinin yararına kullanılmaması. bu araçlar alınırken şayet engelli kendi kullanamayacak durumda ise birinci derece ve aynı ilde ikamet eden 3 yakının ismi veriliyor. burada kanun diyorki bu araç engellinin her an hizmetine hazır şekilde olmalı. ülkemizde nasıl? engelli istanbulda, araba oğlunda antalya da. bu araçlarla içinde engelli yokken şehirlerarası seyahat yapmak istteki maddeye istinaden yasak. ha bu nasıl onlenecek iki satır kod yazacaklar oldu bitti. engelli araçlarının plakaları sisteme girilecek, eds bu plakaları engellinin ikametgahı dışında bir ilde tespit ederse o ildeki çevirme yapan ekiplere mesaj atacak bu plakalı aracı kontrol edin diye. ilk çevirme de kontrol edecekler. içinde engelli varsa ne ala mesajı silecekler adam yoluna devam edecek, içinde engelli yoksa hem ceza kesecekler hemde ödenmemiş ötv yi tahsil edecekler oldu bitti. yani bu kadar karalar bağlamanıza gerek yok, devlet bu işin bu şekilde devamından memnun demek. sanırım araç alınırken aldığı yüzde 20 kdv ona yeterli geliyor. yoksa yukarda yazdığımı devlet çok daha iyisini akıl eder uygular. hayırlı günler |
Sadece tek bir parti seçmeni değil tabi ki ,bu işi en aydın, en okumuş, en ateist, en komünist yapmayan adam kalmadı. Tanıdığım 3 öğretmen var ,kayinpeder, kayinvalide vs..vs.. üzerinden aldılar 0 km. Araçları, neredeyse yarı fiyata sefasını sürüyor. Alayı da azılı muhalifler. Kısaca devlet buna göz yummamalı. Bu biyerde doğuda kaçak elektrik kullananlarinin finansmanını ,batıdaki faturasını nizamı şekilde ödeyen abonelere yüklemeye eşdeğer . Bu olay araç bayilerinin de bence işine geliyor, vergi tam olarak düşmeden, kendileri de bence nemalanaiyor.Ayrıca araçlar da ellerinde kalmıyor. Piyasa yüksek görünüyor. Bu işi başında medyada daha fazla gündemde tutmak şart. 80 90 yasinda ölüm döşeğinde ki insanlara bu rapor ile araç aldırmak son derece etik dışı, ahlak dışı.ve suistimaldir. |
Boş yapma saygısız, benim çevrede de engelli yakinim oldu, halen bizzat bab ortopedik engelli, annem diz protezinden sonra sakat kaldı, Koltuk degneksiz yürüyemiyor. Keza rahmetli anneannem beyin kanaması sonrası felç kaldı, yatalak oldu ve 1.5 sene o şekilde bakıldı. Kimsenin aklına ötv çakalligi yapmak gelmedi, iyi kötü arabamız vardı,halen var. Ötv çakalligi ile bmw ler alındı, mercedes ler alındı bu ülkede. Hadi boş yapma. İhtiyacı olan için chr de var ,corolla da var ,duater da var, egea SW da var. Beğenmeyen de basar parasını alır en büyük suv dan. Baştan bu işi suistimal eden çakallara iki laf edeydiniz. Yada yüksek ötv için tepki koysaydın. Hayallerin kaldı başka bahara. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X