Şimdi Ara

Sıfır Otomobil Seçimi[YARDIM] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
1
Favori
1.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • doğuş dan fiat tan kesin uzak dururum... ayrıca cruze çok aşırı yakıyor astrayada lpg olmuyor oda 8-9litre altına inmiyor.. bence biraz daha araştırın siz... bu devirde ya paranız çok olacak yada dizel yada lpg uyumlu aracınız olacak..
  • Videolar için teşekkür ederim.Skoda'nın 1.2 TSI motor olan aracında Elegance donanımları yok ama Seat da 1.2 TSI motorda STYLE donanımları mevcut.Fiyat olarak Skoda'ya göre daha uygun.
  • öcüü.. Ö kullanıcısına yanıt
    Doğuş Oto'dan neden uzak duruyorsunuz öğrenebilir miyim.Ne gibi kötü yönleri var?
  • Opel e neden LPG olmuyor. Cruze ve opel aynı motorları kullanmıyor mu? ECOTEC 1,4T VE 1.6

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fb_mehmet

Arkadaşlar bugün bankaya giderken ışıklarda Skoda Rapid gördüm görünümü çok hoşuma gitti.Eve gelince hemen araştırdım. 1.2 TSI - 1.4 TSI ve 1.6 TDI motor seçenekleri varmış.Araç donanım olarak da güzel.Sağlamlık nasıl acaba uzun ömürlü olur mu.Sizin düşünceleriniz nelerdir.

Skoda Rapid'i inceleme şansım olmadı ondan yorum yapmak istemem. VW altyapısı ile üretilen bir araç olduğu için güzel ve başarılı bir araç olduğunu düşünüyorum yanlız eğer bir araç vw alt yapısı ile üretiliyorsa donanımı çok boştur diye düşünüyorum. Detaylı donanım listesine bakmadan pazarlık yapmayın. LPG'ye uyumsuz bir motor olacağınıda hatırlatmak isterim.

1.2 tsi ambition model 41bin tl'lik fiyatı ile alınabilir duruyor donanım sizi tatmin ederse.

Çünkü doğuş otomotiv: kesin donanımdan baya bir şey kırpmış ve fiyatı yükseltmiştii demektir bebim için.

Bu arada bu aracın b segmenti, mazda 3'ün ise c segmenti olduğunu hatırlatmak isterim. Eğer arada bir kaç bin tl fark var ise kesinlik Mazda derim. Comfort ya da touring donanım olmak şartı ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donald Draper -- 13 Eylül 2013; 12:32:25 >

• quote:

Doğuş Oto'dan neden uzak duruyorsunuz öğrenebilir miyim.Ne gibi kötü yönleri var?

hocam kaçyıldır araç kullanıyor ve kaç araç değiştirdiniz bilemem ama hiç vw gurubu araç almamış kullanmamış olmanız çok net aksi takdirde böyle bi soru yöneltmezdin..

ayrıca astra j kasa 1.4 t den bağsediliyor yani turbo motorlu nasıl cruze ile aynı motor olsun ki..

ha derseniz takılmaz mı takılır 5 bin tl verirseniz ancak karı nerde bu işin... sahibinden ne bakarsanız tsı fsı t gibi lpg uyumsuz motorlardan yılgınlık gelen insanlarla dolu..
    ayrıca siz bı arıza ile bi doğuşun eline geçin o zaman çok daha net anlarsınız ne demek istediğimi..

bu araçlar iyi bi devrim geçirmeden bugunkü piyasa şartlarında Almanya daki gibi Türkiyede de giderek imaj kaybedecek.. bak artık şirket araçları olarak kullanılıyorlar..

sürekli dsg sorunu.. kllima sorunu.. turbo sorunu kronikarıza haline gelmiş..

ancak kimsenin parasına ortak değiliz dileyen dilediği aracı almakta özgür...

• quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

quote:

Mazda servis,yedek parça,konfor vs. açısından nasıl bir araç.Daha önce hiç kullanmadım ve binmedim.Biraz bilgi verebilir misiniz

Klasik japon aracı.

- Eski nesil teknoloji, kötü malzeme kalitesi, çağ dışı otomatik şanzıman

+ sorunsuz atmosferik motor, sorunsuz tam otomatik şanzıman, başarılı yol tutuş, donanımın dolu olması

Eğer uzun süre binecekseniz zırt pırt servise uğramak istemiyorsanız sorunsuz olsun biraz lüksten kaçarım diyorsanız bence bu araç alınır. Senelerce çok pahalı fiyattan satıldı şimdi yeni kasası geleceği için fiyatları olması gereken yere çektiler. Kısmetse seneye arabamı değiştireceğim eğer o zamanlar bu kampanya olacak olsa tercihlerim arasında olurdu ama o zamana yeni kasası gelecek ve çok uçuk fiyat çekecekler ondan sanırım alamıyacağım.

Bana göre Fluence'den de Cruze'dan da iyidir.

Size tavsiyem en yakın mazda'ya gidip aracı bir test edip inceleyin. En önemlisi takas kampanyasından fayfalanmaya bakın zira aracın fiyatından baya indirim yapıyorlar.

Japon malzeme kalitesine önem verir.

Sadece "Piano Black" gibi saçma sapan kaplamalarla göz boyayıp "daha kaliteli" havası vermez.

Sade yapar tasarımlarını.

Malzeme kalitesine önem vermeyen araç Amerikan araçlarıdır.

O zaman Lexus, Infitini ve Acura'lar niye basiyor yumusacik plastigi

Japonlar, malzemenin kalite hissiyatini sallamaz, ama malzeme dayanimi konusuna son derece onem verirler + hepsinde olmasa da iscilik saglamdir. Maliyet kaygilari olmasa onlar da basar yastik plastigi Yaris'e, Auris'e bilmemneye. Sonucta adamlarin gozunde 15-20 bin dolarlik dandik araclar, biz cok zor kosullarda bu araclara binebildigimiz icin gozumuzde fazla yuceltiyoruz belki de. (ozellikle vw icin gecerli bu soyledigim arguman)

Bana sorarsaniz, japon malzemeleri soyle iyi-boyle iyi biraz kullanicilarin kendini kandirma hevesi gibi geliyor, Mazda'larin niye ic mekanlari cok kaliteli oluyor? Ya da Accord'un ici sahaneyken, niye Civic Sedan kalitesiz malzemeden ve hatta ozensiz iscilikten gecilmiyor??

Yorumlarinizdan saglam bir Japoncu uyemiz oldugunuzu biliyorum (olumlu anlamda soyluyorum), o bakimdan bizzat sizi alintiladim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janjan -- 13 Eylül 2013; 18:12:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Janjan
    O zaman Lexus, Infitini ve Acura'lar niye basiyor yumusacik plastigi

Japonlar, malzemenin kalite hissiyatini sallamaz, ama malzeme dayanimi konusuna son derece onem verirler + hepsinde olmasa da iscilik saglamdir. Maliyet kaygilari olmasa onlar da basar yastik plastigi Yaris'e, Auris'e bilmemneye. Sonucta adamlarin gozunde 15-20 bin dolarlik dandik araclar, biz cok zor kosullarda bu araclara binebildigimiz icin gozumuzde fazla yuceltiyoruz belki de. (ozellikle vw icin gecerli bu soyledigim arguman)

Bana sorarsaniz, japon malzemeleri soyle iyi-boyle iyi biraz kullanicilarin kendini kandirma hevesi gibi geliyor, Mazda'larin niye ic mekanlari cok kaliteli oluyor? Ya da Accord'un ici sahaneyken, niye Civic Sedan kalitesiz malzemeden ve hatta ozensiz iscilikten gecilmiyor??

Yorumlarinizdan saglam bir Japoncu uyemiz oldugunuzu biliyorum (olumlu anlamda soyluyorum), o bakimdan bizzat sizi alintiladim.

Bu kasa ve bir önceki kasa Civic'ler bence de Honda'nın yüz karası.

Fakat benim kullandığım 7. nesil (2001-2006) Civic'lerin malzeme kalitesi baya baya iyi.

Öyle ki konsol sanki deri kaplıymış gibi görünüyor ve dokununca da deri hissiyatı veriyor.

3 hafta önce arkadan taksici vurdu arka tamponuma, tutanak tuttuk vs... Cem Honda'ya götürdüm aracı yapsınlar diye. "Abi bunda bir şey yok sadece boyanacak." dedi. "Tamponun içinde bir şeyler kopmuş olamaz mı?" dedim, bana cevabı aynen şu "Siz bu kasayı yeni Civicler gibi mi sanıyorsunuz?" dedi.

Yeni kasa Civicler neden böyle bende anlayamadım. Ama yeni gelecek olan makyajlı kasanın iç kalitesini baya yüksek bekliyorum. Fotoğraflardan baya iyi bir Civic geliyormuş gibi duruyor.

• quote:

Arkadaşlar bugün bankaya giderken ışıklarda Skoda Rapid gördüm görünümü çok hoşuma gitti.Eve gelince hemen araştırdım. 1.2 TSI - 1.4 TSI ve 1.6 TDI motor seçenekleri varmış.Araç donanım olarak da güzel.Sağlamlık nasıl acaba uzun ömürlü olur mu.Sizin düşünceleriniz nelerdir.

Skoda rapid gercekten hos bir araba. Yani turkiye icin uretilmis gibi. Fiyati birazcik daha uygun olsa yada elegance donanimda 1.2 tsi motor olsa cok guzel olurdu.
    Yinede donanimlari yeterli.
    Kendi rakiplerine gore ( gerci B ve C sinifi arasinda kalmis bir arac) en iyi ic hacime ve en genis bagaja sahip.
    Ayrica yeni uretilen bir model oldugu icin 2.eli olmayabilir. (ki benim icin onemli degil)
    Alayim 5-6 sene bineyim, farkli olayim derseniz kullanicisini uzmeyecek bir araba bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O konuda haklısınız.Daha önce hiç Volkswagen grubu araç kullanmadım.Aldığım araçların çoğu Ford ve çok memnun kaldım.Şimdide almak istiyorum ama Ford eskisi gibi uygun fiyata araç satmıyor.Dolar artıyor araba fiyatları da artıyor.O yüzden başka marka araç seçmek zorunda kaldım
  • quote:

O konuda haklısınız.Daha önce hiç Volkswagen grubu araç kullanmadım.Aldığım araçların çoğu Ford ve çok memnun kaldım.Şimdide almak istiyorum ama Ford eskisi gibi uygun fiyata araç satmıyor.Dolar artıyor araba fiyatları da artıyor.O yüzden başka marka araç seçmek zorunda kaldım

bence ilk firsatta bir kıa bayisine ordanda honda bayisine gitmenizi tavsiye ederim neredeyse her bayiyi gezdim test ettim en donanımlı ve hesaplı araçlar bu ikisinde...
    Dün akşam Kia RIO Sedan FANCY modeline bakmıştım netten.Fiyatı ve özellikleri hoşuma gitti fakat dış tasarımı pek hoşuma gitmedi.Benim aradığım araç bagaj sıkıntısı olmayan,köy yolunda altını vurmadan gidebilecek,donanımlı ve sedan bir araç olacak.
  • ugo U kullanıcısına yanıt
    Skoda Rapid 1.2 TSI motorda Elegance donanımı olmadığı için Seat Toledo'yu seçmek daha mantıklı.Onda 1.2 TSI motorda bile tam donanımlı olabiliyor.
  • fb_mehmet kullanıcısına yanıt
    hocam cruze da şu an 8000 tl lik indirim var. cruze alın derim. ancak lpg siz binilmez o araca. sakin kullanımda bile en az 10 lt yakarsınız 100 km de
  • Ben fluence çok severim amcamda da var full modeli eski kasa var güzel araç ben renault severim am o fiyata dendiği gibi seat ve skoda arkası alman olan araçlar iyidir.Ama sen cruze mu fluence demişsin net fluence derim.
  • Alaskalı Suikastçi kullanıcısına yanıt
    Cruze almaktan vazgeçtim.Çünkü araç kalkışlarda arkadan biri çekiyormuş gibi hantal kalıyormuş.Birde alsam bile lpg taktırmam.Araçla zaten yazın yol yapıyorum kışın araba sitenin otoparkında yatıyor.Yani şuan kullandığım araç 2009 Model Ford Connect km'si 17.000 km'de.
    hocam -mış -miş le iş olmaz. gidip test edin öyle bakın. herkes her araca bir kulp takıyor. yinede siz bilirsiniz.
    Hocam 2 hafta önce gittiğimde bayi içerisinde 1 tane cruze göremedim.Nerden bulup test edeyim
    walla olmadı 2. el de araç satan birine aracı gibi yaklaş ve bir tur at :)
    Hocam neyse test sürüşü sonraya kalacak.Başımda bir çizik belası var zaten onu halledeyim önce
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.