Şimdi Ara

sıfırla çarpımın sonucu neden sıfırdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • verilecek cevaplar imanı olmayanın yaptığı güzel işler neden kabul edilmiyor sorusunun cevabıdır

• Tanımdan ötürü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yani bu durumda imanı olmayan bir insan çevresine zararı dokunmasa ve yardımsever biri olsa bile kesinlikle cehenneme gidicek diyebilir miyiz çünkü terazi her halükarda ekside olucak. Bazı hocalar falan özellikle tv'de vs. sorulduğunda bu tip sorularda çok kıvırtıyorlarda ondan sordum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus gl702 kullanıcısına yanıt
    Adamın 3 milyar doları var ateistim diyor adamın optuğu karıyı bindiği arabayı ruyamda gormedim. Cennet cehennem algısı çok çok yanlış oluşmuş benziyor.

...........

0 Totalde iki eşit boler. Sağında solunda ustundeki altında iki eşit mesafe oluşur ve 0 bu açıdan toplamıdır.

0 bu eşitliklerin toplamı aslında daha çok kesişimi gibidir.

Bu açıdan 0 başlangıç olsa bunlardan iki tanesi eşitliklerin çokluğu prensibi ile değerlendirilir.

Şimdi bu çokluklarda iki tane başlangıç noktası varsa bu aynı şeyin x ve y si olsa tanımsal olarak bu eril işarettir.

................

Bu şey 0 dır. Zira eril gibi gozukmesi toplamda onun dişilliğini engellemez.

Bu şu demek bana gore erkek denen yapı asla oluşmamışa benziyor.

........................

Bu açıdan başı 0 olan idrak denen belki ruh olan şey x ve y kadar iki eşit ara oluşturmuş x denen karşı tur olan şeyle kesişime girerken de onu y kadar kendine benzetmiş olmalıdır.

Şoyle oluyor erkek denen şey esasen anne denen şeyken dişil denen şey esasen onun oğlu gibi gozukur.

................

0 İn 0 la çarpımı esasen tanımda değişiklik olarak ortaya çıkar.

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu bölümde çoğu kişiye özenle cevap yazıyorsunuz ama malesef ben yazdığınızı anlasamda mesajınızın konuyla tam olarak bağlantısını çözemiyorum Yinede cevabınız için saolun.

iman tanımını iyi anlamak gerekiyor

şimdi hz ebubekir ve hz ömeri bile karşı karşıya getiren bir hadis var. ikisi de doğruluğundan emin lakin hz ömer insanların kolaya kaçmalarına karşı bir tedbir mahiyetinde keşke söylemeseydin diyor. nedir o hadis

la ilahe illalah diyen kurtulacak

burada söylenmek istenen Allahın tek ilah olduğuna inananın kurtulacağı ama nasıl
    mevlana biraz izah ediyor gel ne olursan ol gel sözüyle iman dairesinin ilk adımıdır tek tanrı inancı adımı atabilen devamını getirir samimi ise zira devamında Allah yardımcısıdır onun

bu bağlamda kişinin imanı mevzusu çok muallaktadır. kendisi ile Allah arasındadır diyebiliriz ancak kendisi alenen inkar ediyorsa anlaşılacak bir mevzu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asus gl702

Hocam bu bölümde çoğu kişiye özenle cevap yazıyorsunuz ama malesef ben yazdığınızı anlasamda mesajınızın konuyla tam olarak bağlantısını çözemiyorum Yinede cevabınız için saolun.
    haha hocam yalniz degilsin. kimse anlamiyor zaten. kimseye faydam olmasa bu forumda mesaj yazmadım. ama hado yıllardır usanmadan felsefe forumunda bir şeyler geveliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Hocam alenen inkar etmekten kastınız koyu bir ateist ile dinleri araştırmayan ve dinlerle ilgilenmeyen iki insan birbirinden farklı mı hesaba çekilecek sonuçta ikiside dinsiz olduğu için cehenneme gitmiş olmayacak mı.

açık açık Allah yok veya tanrı yok demektir kastettiğim
    bağlantıyı kuramadığınız o sıralarda ben aslında okeyi çekiyorum.

belli olmasın diye bağlantısızları oynuyor bu el bitmez bro diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 3 Ekim 2018; 18:55:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cd44

haha hocam yalniz degilsin. kimse anlamiyor zaten. kimseye faydam olmasa bu forumda mesaj yazmadım. ama hado yıllardır usanmadan felsefe forumunda bir şeyler geveliyor.

Hocam farklı bir bakış açısıyla uzun uzun yazılar yazıyor fakat ben ona yazdıklarını tam olarak anlamayıp cevap yazamayınca kötü hissediyorum sanki özenle yazdığı şeyleri takmamış gibi oluyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Asus gl702

quote:

Orijinalden alıntı: cd44

Hocam farklı bir bakış açısıyla uzun uzun yazılar yazıyor fakat ben ona yazdıklarını tam olarak anlamayıp cevap yazamayınca kötü hissediyorum sanki özenle yazdığı şeyleri takmamış gibi oluyorum.

Alıntıları Göster
    yo hiçte takmam ben kafama. burda gelsin çince konuşsun o zaman kafama takayım ne farkı var?

• Bazı insanlar Tanrı ile kendi egosu/nefsi arasındaki farkı ayırt edemiyor.
    Ondan dolayı, tanrı adına cevap veriyorlar.
    Senin kendi aklınla verdiğin cevap sanki doğru cevap olmalı.
    Sen Tanrı gibi akıllısın onun adına cevap verebilirsin
    Tanrının senle aynı zekada olmasını düşenecek kadar ego dolu olman ise senin zayıflısıgn

Sonsuz ile sıfırın çarpımı nasıl yine sıfırsa,

Senin bilgin tanrının bilginin yanında bir hiç.
    Ve aranda yine sonsuz fark var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perceptron -- 9 Ekim 2018; 23:53:21 >
  • Perceptron kullanıcısına yanıt
    tanrı adına konuştuğumu nereden çıkardın
    ayet açık açık yazmış

iman etmedikçe kabul edilmeyecek dahası ne
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

tanrı adına konuştuğumu nereden çıkardın
    ayet açık açık yazmış

iman etmedikçe kabul edilmeyecek dahası ne
    Hiçbir ayette sıfır çarpımla alakalı olduğu yazmıyor.

Sen noksan bilginle, ayetlere ekleme yorum yapıyorsun.

İşte bu tanrı adına konuşmaktır.

0*sonsuz = 0 sa
    0/sonsuz da dır.

senin bilgin/tanrının bilgisi de = 0 dır.
    Ama koca egon bunu görmüyor.
    Ben zekice bir cevap buldum bu doğrudur diyorsun.
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Hado seni anliyabiliyorum

ekleme yorum değil
    matematiğin kuralını ayete göre okuyorum

bir sayı nasıl sıfırla çarpılınca sıfır oluyorsa

iman etmeyen insanın ameli de öyle sıfırlanır diyorum
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Matematik insanların bilim yapmak için kullandığı bir dildir. Hakikat değil.

Sen ayete nasıl sorusunu soruyorsun ve kendi sorunu kendin cevaplıyorsun. İşte sorun burada.

Senin kendince zekice dediği cevap, Tanrı'nın asıl cevabı değil.

O ayeti yaz bakalım, hangi ayette "amel sıfırlanır" yazıyor görelim. Ayetin aslını nasıl çarpıttığı nefsin görmüyor. Sıfırlanır demen senin kelamın ve bana tanrının kelamı diye yazıyorsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    tevbe suresi
    54. Yardımlarının kabul edilmesine engel sadece şudur: ALLAH’ı ve elçisini inkâr ettiler, namaza ancak üşenerek yaklaşırlar ve yardımları da isteksiz yaparlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

tevbe suresi
    54. Yardımlarının kabul edilmesine engel sadece şudur: ALLAH’ı ve elçisini inkâr ettiler, namaza ancak üşenerek yaklaşırlar ve yardımları da isteksiz yaparlar.
    Buradaki ayetten çok farklı bir anlam çıkıyor sen de farkındasın değil mi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.