Şimdi Ara

SİGARAYA REKOR ZAM %40... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
3
Favori
10.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konudakilere ve devlete inat bırakmayacağım sigarayı. Nasıl bir kafa yapınız varsa artık.
  • İnadıma içicem diyenler sen kendini düşünmüyorsan bir marlbora ya 10 lira verip çoluğunun çocuğunun rızkından çalıyorsan bundan devlete ne daha geçen gün sokakta da sigara içmenin yasak olması gerektiğini konuştuk umarım yapılan zamlarla sigara kullanımı düşer düşmüyorsa da bu saatten sonra sigaraya o kadar para verip te içen kişi mantıklı yaşamıyordur kanser olsun ölsün daha iyi en azından dumanıyla havayı zehirlemiş olmaz ne kadar erken ölüm o kadar iyi bizim için. pis ağız kokunuzu almayız , ciğerleriniz den çıkan o lanet olası dumanı solumamış , sap sarı dişlerinizi bıyıklarınızı tırnaklarınızı görmemiş oluruz.
  • Amacin insanlara sigarayi biraktirmak oldugunu sananlar ya da buna inananlar var :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tütüne geri dönüyoz desene
  • _K_A_İ_N_

Zihniyete bak hele kardeşim sizlere müstehak valla billa müstehak. Beter olalım ülkece inşallah.

Bak ben sigara ya da içki içtiğim için savunmuyorum bunları yanlışta anlaşılmasın.

sadece ZAM'mı protesto ediyorum.
  • Kaçak için diyenler, kaçak tütün ürünlerinin P*K*K' ya gittiğini bilmiyorlar heralde.
  • Iyii olmuss dahada zamlansinnnn

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi kaçak sigaraya da zam gelecek. 3 liraya prestij içiyorduk. En az 4 olur.
  • kaçak sigara da 6-7 lira olsa keşke almasa kimse.
  • Hiç bana yok kaçak alınca pkk gidiyor falan demeyin.
    Devlet bilmiyor mu zam yapınca kaçağa yönelip başkalarının zengin olacağını.
    Zaten bu ülkede insanlar üç kuruşa çalışıyor gidip sigaraya 11 lira veremez.
    İyi olmuş diyen insanların beyni zaten ayrı bir inceleme konusu.
    Böyle bir hükümetin yönettiği ülkede insanlar sıkıntıdan ya sigara içer ye alkol kullanır zaten başka ne bekleyebilirsin.
  • ohh ohh cok guzel.
    duymak istedigim tek zam ickiye ve sigaraya gelen zam.
    icki ve sigara tuketiyorlar ondan sonra hastaneleri bosu bosuna isgal ediyorlar.
    pesin pesin alsinlar masraflarini
  • yalan haber, bu saydıkları firmanın bir tanesine üretim müdürüyüm, gündemimizde böyle bir zam yok.... yalan haberlerini maliye ile de desteklemeye çalışmışlar.
    quote:

SİGARA ÜRETİCİLERİ DENETİME DEVAM EDİYOR

Bakanlık sigarada ÖTV'yi ödeyip, yüzde 4 vergi ile birlikte sigara fiyatlarına gelecek yüzde 40 artıştan faydalanmak isteyen üreticileri ise yaptığı denetimlerle kontrol etmeye çalışıyor. 22 Kasım 2012'de 7 sigara firmasının İzmir, Samsun, Manisa, Kırklareli, Tokat, Kocaeli, İstanbul ve Mersin'deki üretim tesisi, hammadde ve 25 adet nihai ürün ambarlarında fiili envanter sayımı ve denetim çalışmaları yapıldı. 20 gün sonra 10 sigara dağıtım firmasının, 20 ilde bulunan merkez ve depolarında envanter ve denetim çalışması gerçekleştirildi. Bakanlık yetkilileri bu sayımların bir sonuç getireceğinden şüphe duyuyor. Sigara firmalarının satışlarını dağıtıcılarına yaptıklarını onların ise hızla bayilerine fatura ettiklerini belirtti.

evet geldiler birinde sabah 9 dan ertesi sabah 6 ya kadar denetim sürdü, ancak bu maliye denetimiydi... bu denetimin üretimi kontrol etme amacıyla yapıldığını yazmışlar yalanın kuyruklusu...

zaten bu üretimler TAPDK ile sürekli olarak iş birliği içinde yapılıyor. Yapılan denetim sadece fiili envanter sayımı, kaçak kuçak varmı vs vs...

bu gazetenin amacı ortalığı bulandırmak sadece... belki 3-5 puan artış olur ama o devletin koyduğu zam olur. isim vermiyeceğim ancak böyle bir zam bizim gündemimizde yok.

• amerikadan donerken kartonla sigara getirilir...
  • Okulum bitsede gitsem şu ülkeden.Devlet diyor ki '' Siz bu zamlardan kurtulamassınız kaçak sigara için, vergi kaçakcılığı yapın.'' yok arkadaş vergi felan vermicem kaçak sigara içicem bundan sonra.
  • Adıyaman tütünü akar biraz da captain black attık mı içine, mis.
  • bu gazetecileri anlamıyorum ya :D bahsettiği firmalar gizlilik politikalarını CIA gibi saklayan firmalar. bu tarz stratejik kararlar şirketin en kritik yerlerinde en üst düzey yöneticiler tarafından alınıyor. milliyet bu firmaların yönetim kurulu ile kanka herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Anor~

bu gazetecileri anlamıyorum ya :D bahsettiği firmalar gizlilik politikalarını CIA gibi saklayan firmalar. bu tarz stratejik kararlar şirketin en kritik yerlerinde en üst düzey yöneticiler tarafından alınıyor. milliyet bu firmaların yönetim kurulu ile kanka herhalde

Arkadaşım sigara firmasında çalışıyorum diyorsun ama 12 yıl sigara içtim ve her zamdan önce haberimiz oldu. Hatta bakkallar paketleri gizledi sigara yok dedi. dünyada bilmem ama türkiyede yok öyle bir gizlilik. Şükürler olsun ki bıraktım kurtuldum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akıllı adam zaten sigara içmez. Kime kaçağın zararlarından bahsediyonuz..
  • Zamları Savunan Aptallar ; Yarın Öbür Gün Kalkıp Karşıma Geçip , Ekonomimiz Çok İyi Demeyin.
    Sigara İçenlere Enayi Diyipte Kendinizi Bu Şekilde Aptal Durumuna Düşürmeyin.
    Ekonomi Bok Yolunda Emin Adımlarla Gidiyor , Siz Hala Şak Şakçılık Yapıp Durun.
  • ARKADAŞLAR BEN ŞANLIURFALIYIM VE ORADA HAŞİMİYE MEHDANI DİYE BİR YER VARDIR (CİGER KEBÇILARIN OLDUĞU YER) BEN KENDİMİ BİLDİM BİLELİ ORADA KAÇAK SİGARA SATILIYOR HEMDE KARTONLARLA ŞİMDİ BU İNSANLARIN İÇİNDE KÜRDÜ TÜRKÜ ARABI VAR BİR ÇOĞU FARKLI YERLERDEN KAMYONCULARDAN SİGARA TEMİN EDİYOR BU NEDENLE KAÇAK SİGARANIN PARALARININ PKK YA GİTMESİ YADA KAÇAK YAKITLARIN PARASININ PKK YA GİTMESİ BANA YALAN GELİYOR DOĞRUDUR PKK LILAR YURDA KAÇAK GİRİLEN GÜZERGAHLARA HAKİMLER VE ORADAN GEÇEN KAÇAKÇILARDAN HARAÇ ALIYORLAR EEE? YURDA GİREN TÜM YOLLARIN PKK KONTROLÜNDE OLDUĞUNU İMA ETMEKNASIL BİR DEVLET AYIBIDIR DİYE SORMAZLARMI ADAMA?

ONU GEÇTİK 2009 YILINDA SİGARAYA YİNE SAĞLAM BİR ZAMAN GELMİŞTİ ARDINDAN DA HATIRLAYAN ARKADAŞLAR OLUR MARLLBORO İNDİRİM YAPMIŞ DİĞER FİRMALARDA BİZDE İNDİRİM YAPACAĞIZ DEMİŞTİ. SONRA NE OLDU BİLİYORMUSUNUZ MALİYE BAKANI " BİZ BU ZAMLARDAN 3.5 MİLYAR LİRA (RAKAMI YANLIŞ HATIRLIYOR OLABİLİRİM) GELİR BEKLİYORUZ EĞER İNDİRİM YAPILIRSA BİZDE TEKRAR ZAMAN YAPARIZ " DEMİŞTİ.

MADEM ZAMLARDAN BELLİ BİR GELİR HEDEFLİYORSUNUZ NİYE BENZİNİN VARİLİ 30 DOLARKEN ALIDIĞINIZ %80 VERGİYİ HİÇ DEĞİŞTİRMEDİĞİNİZ ? O ZAMANLAR AKAR YAKITTAN 10 MİLYAR LİRA GELİR ELDE EDERKEN ŞİMDİ 30-40 MİLYAR LİRA ELDE EDİYORSUNUZ MAZOT FİYATLARI YÜZÜNDEN OTOBÜS FİRMALARI BATMA NOKTASINA GELDİ İNSANLAR DAHA AZ YAKIT PARASI VEREYİM DİYE ARABALARINI SATIP YENİ ARABA ALDILAR BANKALARDAN KREDİ ÇEKTİLER Bİ DANDİK DİZEL ARABA 30 MİLYAR İKİNCİ EL BMW 520İ 25 MİLYAR OLDU. BMW ZATEN TÜRKİYEDE VARDI AMA O DANDİK DİZEL ARABAYI BİZLER İTHAL ETTİK ÇARİ AÇIĞI BİZLER AÇTIK BANKALARA BİZLER BORÇLANDIK !!! ZAMANINDA LPG MOTORA ZARARLIDIR DEDİLER BAKTILAR OLMADI KALKIP LPG YE VERGİ ZAMMI YAPTILAR 10 NUMARA YAĞ ZARARLI DEDİLER BAKTILAR YİNE OLMADI ONADA VERGİ ZAMMI YAPTILAR. BU İŞLER BÖYLE BAKTIN GELİR DÜŞÜYOR YAP VERGİ ZAMMINI OLSUN BİTSİN.

ŞİMDİ KALKMIŞ DİYORSUNUZKİ YOK EFENDİM SAĞLIK İÇİN YOK EFENDİM PARALAR PKK YA GİDİYOR. KUSURA BAKMAYIN AMA BANA BU YALAN VE YALANI SAVUNMA GİBİ GELİYOR HERKEZ SİGARAYI BIRAKSIN BAKALIM SİGARADAN ELDE EDİLEN GELİR DÜŞSÜN BAKIN NE OLUYOR?

BEN SÖYLEYEYİM

" İNSANLAR KAÇAK SİGARAYA YÖNELİYOR BU TERÖRÜ DESTEKLİYOR HEMDE SAĞLIKSIZ ÜRÜN TÜKETTİKLERİNDEN SAĞLIKLARI NORMAL SİGARADAN DA DAHA HIZLI ŞEKİLDE KÖTÜYE GİDİYOR" DİYECEKLER VE ONADA BİR VERGİ ÇÖZÜMÜ BULACAKLAR

BEN AYLAR ÖNCE BÜYÜK KÜFÜR ETTİRMİŞTİM BİR VERGİ ZAMMI DAHA GELİRSE SİGARAYI BIRAKACAM DİYE VE BURADAN DA SÖYLÜYORUM ZAM GELİRSE BEN SİGARAYI BIRAKACAĞIM... AYDA YAKLAŞIK 150 LİRA DOLAYLI VERGİ VERİYORDUM ŞİMDİ VERMEYECEĞİM OHH CANIMA DEĞSİN..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baysan240 -- 20 Aralık 2012; 21:12:03 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.