Şimdi Ara

Sigarayı bıraktım sayılır; siz de yazık etmeyin kendinize...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeliBaba42 -- 25 Ekim 2011; 0:42:48 >

• Sigaraya başlaman ve arttırmanın nedeni iradesizliğini gösteriyor ama bırakabilmende iradenin ne kadar kuvvetlendiğini ne kadar azimli olduğunu gösteriyor. Tebrik ederim.
  • başımıza istemediğimiz şeyler geldiğinde devamlı sığınacak birilerini arıyoruz... Bu sigara oluyor alkol oluyor ama oluyor, sonradan düşünüldüğünde ne sigara ile ne de alkol ile hiç birşey geri gelmiyor sadece kendimizi zehirliyoruz sanki kendimize ceza veriyoruz ama hiç bir zaman suçlu biz değiliz boş yere kendimizi harcıyoruz
  • bende tebrik ederim .keşke annem de bıraksa kalp rahatsızlığı var ilaç alıyo anında yakıyo bi tane .darısı onun başına inşallah of of...
  • Tebrik ederim.Sigarayı bırakmak gerçekten zor.Çevremde sigara içen çok kişi var.Ne kadar bırakmak isteseler de bırakamıyorlar.

Ben sigarayı içmeyi hiç bir şekilde aklımın ucundan geçirmiyorum.Hem ekonomiye zarar veriyor,hem de bana..

Neden zehiri içime çekip ölümümü yaklaştırayım ki ?

Annem de sigara kullanıyor.Bırakmasını o kadar çok istiyorum ki.Ama başaramıyor.Ondan daha çok üzülüyorum bu duruma..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::SadeceÖğrenci:: -- 5 Şubat 2009; 2:10:42 >
  • Tebrik ederim seni dostum en doğrusunu yapmış bulundun :)
  • Ben 1 yıl bıraktım.Sonra yenıden başladım ya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir de şöyle bir olay var :

- Lise çağlarında sigara içilir...
    - Üniversite çağlarında bunun yanına alkol de eklenir...

tamamiyle bunlara özeniyoruz. Bizden öncekiler böyle yapmış biz yapmazsak eksik kalırız biz de yapalım mantığıyla vur sigaranın biranın gözüne... Ama yapmayanlara bir bakın neleri eksik ? Sigara içen adamın içmeyenden ne fazlası var?
  • aynen bende -sadece öğrenci- arkadaş sana katılıyorum.
  • şu sigaya verdiğim parayı bi kenara koysam kendime en güzelinden bi gitar alacam ama bırakamıyorum bir türlü.
  • ben bi hesap yapayım:

bir yıl 365 gün hadi 65 günü bi yerlerden otlandım diyelim geriye 300 gün kalıyor bi paket marlbora 5 lira 300 günde eder bu 1500 lira... Ben bunu 5 yıl içtim etti mi 7500 lira eee hani bu kadar para verdim ne satın aldım peki
  • sigara maddi açıdan da zarar veriyo.şimdi biz annemin bugüne kadar içtiği sigara paralarnı toparlasaydık 2 tane araba alıyoduk.durmadan bunları hesaplayıp annemin yüzüne vuruyoruzama yine de bırakmıyo
  • Valla bir anda sigaraya isteksizlik geldi. 1 haftadır içmiyorum. Daha öncede gelmişti bu isteksizlik 4 gün içmemiştim. Vizeler nedeniyle tekrar başlamıştım. Şu anda gayet rahatım zerre istemiyor canım. Sigara içen arkadaşlara da önerim vucüt bazen böyle fırsatlar sunuyor bunları değerlendirin. İnşallah bir daha içmem bu illeti. Şu an memleketimdeyim. Burda içmemek kolay ama eskişehir'e dönünce işler daha da zorlaşacak...
  • arkadaş çevresi en önemlisi, takıldığım arkadaşlarımın hepsi sigara içiyor. Onları gördükçe bi arayış geliyor ama kendimi durduruyorum, durdurmak zorundayım. Köpek kovalasa kaçamayacak hale geldim. Allah korusun bi savaş çıksa yaşıtlarımın hepsi askere gidecek çoğu da sigara içiyor koş denilince koşabilecek miyiz ? Aklımda hep bunlar var ve gerçekten de sigarayı bıraktım
  • Benimde aklımda Üniversite'de beş parasız gezmek geliyor aklıma. Haftalığı sigaraya yatırınca sap gibi kalıyorum. Bazen yemek yemediğim ama sigara içtiğim oluyordu.
  • bir de ben ailemin yanında yaşadığım halde sigaraya verdiğim parayı dert ediyorum. Bazı arkadaşlarım var aileden uzak öğrenci evinde kalırlar, okey oynamaya gideriz bi çay içecek paraları olmaz ceplerinde ama bi baksan öbür cepte garanti bi winston... Bu nasıl bir akıldır nasıl bir zihniyettir aklım almıyor
  • şimdi baktım Türkiye' de yılda 15 milyar lira (eski paraya göre 15 katrilyon!) sigaraya gidiyormuş
  • Yılbaşı akşamı Dayım ve oğlu aynı anda sigarayı bıraktı. Ocağın 6' sında bize geldiklerinde bende sigarayı bırakma kararı aldım. Sadece ocağın 11' inde 2 adet sigara içtim ve o günden beri kullanmıyorum. Sigarayı bırakmaya kesin karar verdim ve inşallah bırakacağım. Benden bir hafta sonra bir akrabam daha sigarayı bırakmaya karar vermişti ve şu ana dek içmiyor. Geçen günlerde diğer dayımın oğlu da bizi takip ederek sigarayı bıraktığını ilan etti.
    Babam da yıllardan beri sigara tiryakisiydi, 4 yıl önce ramazan ayı başlarken sigarayı bir bıraktı halen içmiyor. Ben de bir çok sigarayı bırakma deneyiminde bulunmuş ama bir türlü başarılı olamamış ve sigarayı bırakmayı ihtimal bile etmiyordum, bırakamam sanıyordum. 1 aydır sigarayı bıraktım ve 26 gündür 1 tane bile içmedim. Çok şükür başarabildim. Artık evimde kimseye sigara içirmiyorum.

Sigarayı bırakmak isteyenler için ise bir kaç tiyo vermek istiyorum.

Sigarayı bıraktıktan sonra yemek yediğiniz zaman karnınızı doyurmayın. Tabiri caizse yarı aç gezin.
    Sigara içmek isteğiniz zaman mentollü olips şeker tüketin. İçerisinde 0 şeker barındırıyor.
    Ağzınıza arada sıra karanfil atabilirsiniz.
    Ara sıra derin derin nefesler almaya çalışın. Bu ciğerlerinizde sigara içilmiş gibi ufak bir yanma hissi sağlıyor.
    Bol Bol Çay ve Türk Kahvesi Tüketin.

Sigarayı bırakmanız dileğiyle.

• 5 yıl günde iki paket içtin ama hala Marlbora diyorsun öyle mi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.