< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Sight and Sound'a göre tüm zamanların en iyi 100 filmi.
-
-
Bazı yönetmenlerin kendi seçkilerini de ben paylaşayım.
-
sapık yerine vertigoyu tercih etmek bana göre yıkıklıktır.
-
Kimi yönetmenleri görmemiştim burada gormüş oldum sağol paylaştığın için.
Wes Anderson epey bir Fransız fanıymış ya lan. Kesin French Dispatch'i çekerken zevkten dört köşe olmuştur, zaten o filmde de çokça Fransız Yeni Dalgasından esintiler varmış öyle duydum.
Bir de anlamadım neden herkes Twitter'da kalkıp Nuri Bilge Ceylan'ın seçkilerine "bilinmedik filmleri seçeyim de entel görüneyim" diye seçmiş demişler. Bresson, Tarkovsky, Kiaroustemi, Bergman falan bilindik isimler değil mi sanat piyasasında.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir yönetmenin seçtiği en iyi filmleri entel görünmek için yaptığını düşünmek ancak iki haneli iq sahiplerinin yapacağı bir iştir. Bunları söyleyenlerin çoğu eminim Netflix izleyicisi ya da Hollywood'dan başka hiçbir ülke sinemasına merak salmamış kişilerdir.
-
Hayır bu adam bunları yeni seçmiyor ki, Andrei Rublev 2012'deki listesinde de var mesela. Ozu, Bergman, Bresson filmleri o listesinde de var. Kaldı ki Ahlat Ağacı filminde gönderme yapmayı da ihmal etmiyor o filme.
Bu tarz yönetmenlerin kimden etkilenmesini bekliyor ki bizim halkımız, Russo kardeşlerden falan mı?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Jeanne Dielman'ın birinci olmasına çok sevindim. Filmi izlemeden önce film kafamda "yaklaşık 3.5 saat durağan film" olarak kodlandığından "Kesin çok sıkıcı olacak." diye düşünmüştüm. Filmi izlerken hiç sıkılmadığım gibi filme bayıldım. Ne yazık ki sinemada "izlenmez" düşüncesi ile kadınların hayatına ayna tutan çok az film yapılıyor. Yapılanların da hepsi kaliteli olmuyor. Bu film kadınların yaşadıkları sıkıntıları ve bunalımları göstermek konusunda çok başarılı bence. Keşke yönetmeni de bu listede birinci olduğunu görebilseydi. Ama maalesef biraz da kırgın bir şekilde bu dünyaya veda etti Chantal Akerman. Huzur içinde uyusun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X