Şimdi Ara

sigma 17-70 mi tamron 17-50 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar selamlar.canon 600D body için bu iki lensten birini düşünüyorum.ancak hala karar veremedim.sizin fikirleriniz nelerdir?sigma için 1300 lira,tamron için 990 lira fiyat aldım.

• Sigma 1100 civarında bulunabiliyor. Ben sigma derim, hem os var, hem daha sessiz ve hızlı netleme yapıyor. Malzeme kalitesi de daha iyi. Kendim daha önce tamron vc siz kullandım uzun bir süre.
    Düzeltme: Sigma 17-50 için demiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 6 Nisan 2015; 23:02:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamron daha keskin ama içine toz alma ve af motorunun sesli çalışma sorunu var. Bildiğim kadarıyla bu sorun hala devam ediyor. Video çekmiyoe isen ses o kadar sorun değil de içine toz alması ciddi bir sorun. O yüzden sigma daha mantıklı duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 6 Nisan 2015; 23:08:46 >
  • sigma 17-70/2.8-4 hsm macro...
    yada
    yine sigma 17-50/2.8...
  • Tamron 17-50den vazgeçtim yerine sigma 17-50 koydum. O da şu an 1050lira civarı. Ya 17-70 ya da 17-50 sigma olacak.

Arkadaşlar şu son birkaç günde de şunu düşünmeye başladım elimde 18-55 kit lens var. 1000küsür lira verip değiştirmeye değer mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: sserdar93

Tamron 17-50den vazgeçtim yerine sigma 17-50 koydum. O da şu an 1050lira civarı. Ya 17-70 ya da 17-50 sigma olacak.

Arkadaşlar şu son birkaç günde de şunu düşünmeye başladım elimde 18-55 kit lens var. 1000küsür lira verip değiştirmeye değer mi?

değmez...
    eldeki lens 18-55 stm ise hiç değmez, 18-55 ıs II ise değmez, bunların keskinliği optik kalitesi iyidir...
    ancak 18-55 dc ise belki düşünülebilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocker_tr

Tamron daha keskin ama içine toz alma ve af motorunun sesli çalışma sorunu var. Bildiğim kadarıyla bu sorun hala devam ediyor. Video çekmiyoe isen ses o kadar sorun değil de içine toz alması ciddi bir sorun. O yüzden sigma daha mantıklı duruyor.

hocam toz alma sorununu ilk defa burda duyuyorum sizden hem nikonda hem sonyde uzunca süre kullandım ama toz alma sorunuyla karşılaşmadım . Ama motor konusunda hemfikirim .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sserdar93 kullanıcısına yanıt
    Samyang 85mm 1.4 derim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baberti

quote:

Tamron 17-50den vazgeçtim yerine sigma 17-50 koydum. O da şu an 1050lira civarı. Ya 17-70 ya da 17-50 sigma olacak.

değmez...
    eldeki lens 18-55 stm ise hiç değmez, 18-55 ıs II ise değmez, bunların keskinliği optik kalitesi iyidir...

İşte ben de çelişkiye düştüm hocam biraz daha araştırayım madem :/ yerine arkadaşım 10-20 falan al diyor

• quote:

quote:

quote:

değmez...

İşte ben de çelişkiye düştüm hocam biraz daha araştırayım madem :/ yerine arkadaşım 10-20 falan al diyor

sizdeki 18-55 hangi seriden, STM mi, IS mı DC mi?..
    eğer DC ise ve optik kalitesinden şikayetin varsa sigma 17-70 veya 17-50 düşünebilirsin, 10-20 çok gerekli değil...

• Hocam ilk defa burada duyuyorum 18-55 is veya stm varsa tamron veya sigma 17-50 nin gereksiz olduğunu? İmaj kalitesi olarak arasında sizce o fiyata değecek fark yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

quote:

Orijinalden alıntı: rocker_tr

Tamron daha keskin ama içine toz alma ve af motorunun sesli çalışma sorunu var. Bildiğim kadarıyla bu sorun hala devam ediyor. Video çekmiyoe isen ses o kadar sorun değil de içine toz alması ciddi bir sorun. O yüzden sigma daha mantıklı duruyor.

hocam toz alma sorununu ilk defa burda duyuyorum sizden hem nikonda hem sonyde uzunca süre kullandım ama toz alma sorunuyla karşılaşmadım . Ama motor konusunda hemfikirim .

quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Sigma 17-50 bence de daha iyidir, tamronlarda içine toz alma ve sanırım yine toz almadan kaynaklı bileziklerde sıkışma durumu olabiliyor (bir arkadaşımın başına geldi)
    Ama sigma daha yeni bir lens olduğundan daha 2. el piyasası pek oturmadı,
    Geçenlerde yine bu forumda bir arkadaş sigma 18-50 satıyordu, ona da bakılabilir.
    Dediğim lensin başka biri tarafından açılmış ilanı
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-sigma-18-50-f2-8-macro-lens-157539397/detay
    Buna da bir bakın derim.

Edit: Sanırım forumdaki arkadaşın ilanını buldum

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-sigma-18-50mm-f2.8-ex-dc-canon-uygun-fiyata-480-tl-157286179/detay

Nickini bilmiyorum ama :)

quote:

Orijinalden alıntı: Forrestt.

Hocam ses falan benim için hiç önemli değil. İyi fotoğraflar çıkartmaya bakıyorum. Açıkçası dünyanın en sesli lensini versinler optik malzemesi iyi olduktan sonra sorun değil. Ama içine çok toz kaçıyor diyorlar Tamronun. Yoksa almıştım şimdiye. Sanki birileri çıkıp yok be kardeşim yalan söylemişler toz moz olayı yok desin diye bekliyorum

quote:

Orijinalden alıntı: IamConquest

Malesef öyle sorunlar çıkartabiliyor. Aynı zamanda lensin renk skalası sorunlu, hafif sarıya kaçma durumu var diye konuşuluyordu. Vandetta nın önerisini dinleyin o lenste iyidir.

quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Non VC Tamron tavsiye etmem, toz sorunu ve aşırı sesli yavaş netlemeye sahip eski nesil bir lens. Sigma 17-50 , 17-70'e göre çok daha üstün bir objektif. Tamron 17-50 VC sigmadan 250 TL'den daha uygun fiyata sahipse tercih edilebilir. Vc'li tamron hariç diğer lensleri kullandım piyasada tamron vc'siz çok tutuluyor ama sigma 17-50 geçen yıla kadar 1600-1700'e satılıyordu bu bakımdan 2. elde pek yok. Şimdi sıfırı 1100-1200'lerde kesinlikle premium bir lens.

Tamron benimde istediğim bir lensdi ama sorunlar nedeniyle Sigma 17-50mm f/2.8'e yöneleceğim o yüzden. Sigma da titreşim özelliğini kapatıp o şekilde kullanacam. 17-50mm için titreşim engellemede gereksiz. Boşuna keskinlikten kaybediyorsun.

• elinizdeki stm veya IS II ise kesinlikle değecek fark yok...imaj kalitesinde asıl fark sensör-işlemci faktörüdür...
    ancak lensiniz DC ise farkedebilir çünkü onların optik kalitesi düşük...

2.8 lenslerin avantajı az ışıklı ortamlarda sağladığı 1-2 stop katkıdır...sürekli ev içinde, düğün salonunda, toplantılarda kısacası kapalı ortamlarda fotoğraf işi yapacaksanız lazım olabilir...
    bütün bunların haricinde paranız varsa zaten hiç sorun değil hemen alın, sigma iyidir...

@jack76
  • quote:

quote:

quote:

quote:

değmez...

sizdeki 18-55 hangi seriden, STM mi, IS mı DC mi?..
    eğer DC ise ve optik kalitesinden şikayetin varsa sigma 17-70 veya 17-50 düşünebilirsin, 10-20 çok gerekli değil...

18-55 is II hocam. Şu an son kararım ya bu lensle devam edicem ya da 17-70 alıcam. 1350lira 6taksit fiyat aldım.

• tam olarak 18-55 is II'den şikayetiniz nedir ve 17-70'ten ne bekliyorsunuz bilemediğim için yorum yapamıyorum...
    bence değmez ama karar sizin, hayırlısı olsun...

@sserdar93
  • Sigma 17 70 c serisi 2.8 diyaframi bi tek 17 mm demi veriyor 35 mm de diyaframi en dusuk nedir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

sigma 17-70/2.8-4 hsm macro...
    yada
    yine sigma 17-50/2.8...

Yanlış hatırlamıyor isem 17-70 f/2.8-4 olması lazım. Bir iki adım ile kapatabileceğiniz aralık için keskinlikten taviz vermek istemezdim ve 17-50mm f/2.8 alırdım.

Lensin üstünde macro yazdığına bakmayın. 1:2.7 büyültme sağlıyor. 1:1 büyültme sağlaması lazım ki bozulma olmasın.

quote:

Orijinalden alıntı: musty578

Sigma 17 70 c serisi 2.8 diyaframi bi tek 17 mm demi veriyor 35 mm de diyaframi en dusuk nedir

Sabit diyaframlarda her aralıkta sabit diyafram değerinden başlar. Geneldede lensler 2-3 stop üstündeki diyaframda en keskin değerleri vermeye başlar. Diyafram değerinin düşük olmasının en büyül avantajı. Bu yüzden de diyafram değeri düşük lensler bu kadar çok para dökülünüyor.

24-70mm f/3.5-4.5mm lensim var. Bu lens 50mm de f/4.2 değerinde başlıyor. 50mm de en keskin değerini f/6.3-f/8 de sağlamaya başlıyor.
    50mm f/1.8 ise f/4 de keskin fotoğraflar sağlıyor.

Mercekten düşen ışıklar mercekle dağılmaya başlar ve odak noktasından uzaklaşmaya başlar. Kaliteli fotoğraf için iyi lenslerle daha fazla ışık toplayarak odak noktasında toplanmaya çalışılır. Odak noktasından ne kadar uzak olduğu hesaplanır ve lensin üzerinde işlenir. 50mm f/1.8 deki f/1.8 Lens üzerindeki diyafram değeri mercekden düşen ışığın odak uzaklığından ne kadar uzak olduğunun gösteriyor. 24-70mm f/3.5-4.5'i 50mm getirdiğimde f/4.2 değeri verirki bu lensin odak uzaklığını baya kaçırdığını gösterir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 14 Nisan 2015; 13:04:13 >

• zaten "ikisi de iyi lenstir, biri alınabilir" demek istedim...
    17-70 optik ve gövde kalitesi iyi bir lenstir, 17-50 çıkmadan önce efsaneydi...keskinliğinden şüphe yok...
    ayrıca 17-70 bir zoom için makroda 1:2.7 büyütme oranı bence başarılı sayılır, hiç yoktan iyidir...
    ancak yine de şu an için fiyat avantajı 17-50'den yana, 1049 lira...

@rocker_tr
  • quote:

zaten "ikisi de iyi lenstir, biri alınabilir" demek istedim...
    17-70 optik ve gövde kalitesi iyi bir lenstir, 17-50 çıkmadan önce efsaneydi...keskinliğinden şüphe yok...
    ayrıca 17-70 bir zoom için makroda 1:2.7 büyütme oranı bence başarılı sayılır, hiç yoktan iyidir...
    ancak yine de şu an için fiyat avantajı 17-50'den yana, 1049 lira...

@rocker_tr

Bende 50-70mm yi o kadar sorun etmez bir iki adım ileri geri giderdim. O yüzden sabit odaklıyı tercih ederdim dedim. ^^

Sonuçta bu tercih meselesi. ^^

http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=400&Camera=474&Sample=0&FLI=2&API=2&LensComp=836&CameraComp=736&SampleComp=0&FLIComp=2&APIComp=0

Linkten lenslerin fotoğraf kalitelerini karşılaştırabilirsiniz. Direk görünen ilk lens üstüne gelip değişen fotoğraf ikinci lense aittir. Aynı diyafram değerlerinde test ederseniz iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 14 Nisan 2015; 13:16:26 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.