Şimdi Ara

Sigma 18-250 vs. Tamron 18-270

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kararsız kaldım bu iki lens arasında temel farkları nelerdir? makro, açı, keskinlik?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• * Elinde hiç lens var mı? Varsa hangileri var?
    * Bu lens ile ne yapacaksınız?
    * Ne zamandan beri fotoğraf çekiyorsunuz?
    * İnternete attığınız fotoğraflar var mı? Varsa linkini verebilirmisin?

Makro çekim niyetinde isen bu lensler 1:3.5 büyültüyor. 1:1 büyültmeli prime lenslere yönelmelisin. Tavsiyem Tokina 100mm f/2.8 Makro AT-X Pro D Macro Lens olacakdır.

https://www.flickr.com/photos/gerrit75/sets/72157627083191594/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 22 Ocak 2015; 20:22:58 >
  • Elime gövde dahi yok. Haliyle hiç fotoğraf çekmedim. Bu iki lens de tak-gez olarak adlandırılıyor. Şu an araştırıyorum, esas alma safhasına gelince aklım pek karışmasın istiyorum. Gönderdiğiniz linkteki fotoğraflar gerçekten çok hoş. Ancak ben tüm işlevleri yerine getirsin istiyorum. Analizinizde işe yarar mı bilmiyorum ancak pek portre çekmeyeceğimi düşünüyorum.
  • tüm işlevleri yerine getirsin istiyorsanız bu tür lensler ihtiyacınızı görecektir . eski nesil tamron 18-200 ve 18-250 kullanmış biri olarak her ikisinin de başarılı olduğunu düşünüyorum . nikon veya canon gövde almayı planlıyorsanız tamron 18-270 tercih edin . pzd moron sigma 18-250 ye göre daha sessiz ve hızlı . karakteristik olarak bir miktar da daha kontrastlı tamron .

sony veya pentax alacak olursanız eski model tamron 18-200 xr veya 18-250 di 2 ld almanız bütçe olarak sizi çok daha rahatlatır . malum bu iki markada gövdeden titreşim önleme sistemi var .
  • Tamron bana daha yakın geliyor. Yorumlar da tamron lehine yapıldı şuana kadar. Hem daha fazla yakınlaşabiliyor
  • sigma 18-250 macrolu modeli tamron 18-270 den keskinlik,hız,malzeme kalitesi olarak üstündür.
    ikisinide kullandım. sigmayı kullanmaya devam ediyorum.
    Dpreviews sitesinde profesyonel test sonuçlarıda bu doğrultudadır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamron 16-300 bakın. Kalite konusunda bahsi geçen objektiflerden daha iyidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • henüz ciddi bir karşılaştırma yapılmadı ama fiyatınız 2 kat olduğunu bilmekte fayda var.
    geniş açıyla zoom aynı lenste neredeyse.
    bence tatil lensinde aranılan keskinlik olmalı.
    aksi halde lense verilecek 1000-2000 tl skalasında bir sürü slr like süper zoom makine var.

bu tak gez lensi alıp tatile çıkacaklara tavsiyem f değerinin 3,5 ta bittiğini unutmasınlar.
    sigma 18-250 ile 18mm deki flaşlı sonuçlar ise inanılmaz keskin çıkıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tak-gez bir lense uçuk rakamlar ödemek pek mantıklı değil . 2. el temiz bir tamron 18-270 veya sigma 18-250 700 lira civarında gayet yeterli .
  • recall R kullanıcısına yanıt
    Hocam gerçekten merak ettiğim için soruyorum 250mm de tepe flaşı nasıl etki ediyor ? Bir video vs var mı bakabileceğim.

Birde 3.5/5.6 lensler oldukça yeterli olur. National Geographic dergisinde yayımlanmak üzere yaban hayatı fotoğrafı çekeceksek elbette çıtayı epey yükseltmek lazım.
  • merhaba,
    sigma 18-250macro 250mm de tepe flaşı ile yakın cisimlerde çok başarılı. ama uzak cisimlerdeki sonuçları bilmiyorum hiç denemedim.
    sb900 gibi güçlü bir flaşla denemek belki fikir verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recall -- 29 Haziran 2015; 7:17:06 >
    dış mekanda 250mm de flaşsız çekilmiş foto ekliyorum.

s:2000 s:8 iso:100 250mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recall -- 29 Haziran 2015; 7:18:15 >
    Teşekkürler, sormak istediğim zaten aslında uzak nesneler içindi.

İyi geceler / Sabahlar
  • 18-250 macro kullanıcısı olarak eğer aşırı keskinlik ve kontrast isteğiniz yoksa size hayli hayli yetecektir. İmzamdan bu lens ile çekilmiş fotoğraflara bakabilirsiniz.
  • merhaba,
    internette gezinirken tamron 70-300 ve 18-270 ile çekilmiş ay fotoğrafları gördüm. bende 18-250 sigma ile deneme yapıp, picasa programı ile biraz keskinleştirdim ve yanlarına ekledim. fotonun herhangibir iddaası yok, sadece basit bir denemeder ibaret, sadece paylaşmak istedim.
  • merhaba,
    bazı arkadaşlar 250mm nin ne kadar yakınlaştırdığını görmek istemişler. işte 2 örnek.
    nikon dx makine ile çekilmiştir.

Sigma 18-250 vs. Tamron 18-270 Sigma 18-250 vs. Tamron 18-270

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.