Bildirim
Sigma 18-250 yorumlarınız
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
upp -
quote:
Orijinalden alıntı: KeskinTr
Canon 600d için başlıktaki lens nasıldır? Özellikle makro çekimler için kullanacağım, sizce uygun bir lens midir? Alternatif tavsiyeleriniz nedir?
18-250 genel kullanım amaçlıdır ve sınıfında çok iyidir (hsm macro olan), ancak "özellikle macro" için pek tercih edilmez... -
quote:
Orijinalden alıntı: baberti
quote:
Canon 600d için başlıktaki lens nasıldır? Özellikle makro çekimler için kullanacağım, sizce uygun bir lens midir? Alternatif tavsiyeleriniz nedir?
18-250 genel kullanım amaçlıdır ve sınıfında çok iyidir (hsm macro olan), ancak "özellikle macro" için pek tercih edilmez...
18-135 hakkındaki düşünceleriniz nedir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
quote:
quote:
18-250 genel kullanım amaçlıdır ve sınıfında çok iyidir (hsm macro olan), ancak "özellikle macro" için pek tercih edilmez...
18-135 iki modeli var...18-135 ıs ortalama bir lens, 18-135 STM ise süper...
ancak yine "özellikle macro" için alınmaz, genel amaçlıdır...
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Stm dediğiniz lens sadece Video çekimlerinde sesi azaltıyor diye duydum başka bir artısı yok, sırf bu ses yüzünden mi mükemmel? Yoksa bilmediğim başka özellikleri de var mı??
18-55 55-250is ve 50mm klasik bir set kurmak ve macro dan şimdilik vazgeçmek geçiyor şuan aklımdan sizce nasıl??
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Stm dediğiniz lens sadece Video çekimlerinde sesi azaltıyor diye duydum başka bir artısı yok, sırf bu ses yüzünden mi mükemmel? Yoksa bilmediğim başka özellikleri de var mı??
18-55 55-250is ve 50mm klasik bir set kurmak ve macro dan şimdilik vazgeçmek geçiyor şuan aklımdan sizce nasıl??
STM; SADECE SESSİZLİK DEĞİL, OPTİK KALİTE VE AF OLARAK DA ÖNCEKİNDEN ÜSTÜN...
HER TÜRLÜ KOMBİNASYONU KULLANMIŞ 20 YILLIK TECRÜBE OLARAK SÖYLEYECEĞİM SON SÖZ; AMATÖR KULLANICI İÇİN EN İYİSİ KALİTELİ TEK ZOOM LENS + YANINA PORTRE İÇİN 50/1.8...GERİSİ BOŞ İŞ...18-55 VE 55-250 ALANLARIN %80'İ SATIP YİNE TEK ZOOM LENS ALIYOR...
-
Herşeyi zaman gösterecek, henüz hiçbirşey kafamda netleşmedi. Yorumunuz için teşekkürler
Herşeyi zaman gösterecek, henüz hiçbirşey kafamda netleşmedi. Yorumunuz için teşekkürler
iyidir. -
quote:
Orijinalden alıntı: mt8
iyidir.
Forumun geneli kötü dedi siz neye göre iyi diyorsunuz?
Birincisi herkes kötü dememiş
ikincisi fiyat performans açısından iyidir dedim.
Fotoğraf dünyasında iyi, kötü kelimesi tartışılabilir çünkü benim bütçeme göre iyi olan size göre kötü olabilir, bana göre kötü olan sizin bütçenize göre iyi olabilir. Bu lens kötü olsaydı, fabrika bu lensi çıkarırmıydı, hayır. öyleyse bu lens bir dünya yatırım ile neden üretildi çünkü her ihtiyaca cevap verebilmek için. Bu lensi alabilmek için para biriktiren insanlara göre bu lens ulaşılması çok zor kalite bir lenstir. Buraya kadar işin maddi arz talep kısmıydı. Teknik olarak lens 3.parti bir şirketin çıkardığı bir lenstir. Yani yan sanayi.
Fiyatıyla değerlendirildiğinde, eğer bir fotoğraf stüdyonuz yoksa amatör biri için bu lens gayet iyidir. Profesyonel bir lens değildir. o lenslerin fiyatı 2000 tl den başlar. 60 000 tl ye kadar çıkar. Bazende efsane lensler vardır ki onların değeri çok değildir ama fotoğrafçının gözünde efsanedir. Peki forumdaki çoğu kişi neye göre kötü demiş, parasına göre mi ? Birşeye kötü demek için fotğraflar çekilir, aynı değerde, başka lensler ile kıyaslanır ve o lensin parasını haketmediğine karar verilir. Yoksa sallamayla iyi kötü demek doğru değil. Hiçbir lens kötü değildir. Sadece Ucuz lens vardır.
-
Üst yorumları okursanız arkadaşlar macro çekim için uygun olmadığını söyledi o anlamda kötü dediler dedim.
Evet haklısınız hiçbir lens kötü değildir, kötü olsa sizin de dediğiniz gibi firma üretmez fakat benim ihtiyaçlarımı karşılar mı karşılamaz mı ona göre değerlendirmek lazım. Eğer lens benim ihtiyaçlarımı karşılamazsa o lens ne kadar profesyonel olursa olsun benim için kötüdür. Benim istediğim macro lens vazifesi görüp görmeyeceğini öğrenmekti,arkadaşlar sağolsun öğrendim
makro için , tamron 90 sp di ld veya tokina 100 mm alın . sıfır fiyatlar 1000 lira civarlarında . 2. el 750 ye bulmak mümkün . 1:1 büyütme oranlı gerçek makro objektiflerdir . -
quote:
Orijinalden alıntı: CavaLieR-G
makro için , tamron 90 sp di ld veya tokina 100 mm alın . sıfır fiyatlar 1000 lira civarlarında . 2. el 750 ye bulmak mümkün . 1:1 büyütme oranlı gerçek makro objektiflerdir .
İnceleyeceğim , yorumunuz için teşekkürler -
tokinayı kullanmadığım için birşey diyemiyorum ancak tamron 90'ı kullanıyorum ve favori lensim diyebilirim . -
1.400 lira fiyatı var şimdilik almak için biraz erken gibi duruyor -
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-tamron-90mm-f2.8-sp-af-di-macro-sifir-kapali-kutu-erindigitalde-164085970/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-tamron-af-90mm-f2.8-sp-di-macro-canon-uyumlu-162218812/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-tamron-sp-90mm-f2.8-di-makro-objektif-162144763/detay
hocam özellikle 640 lira olanın fiyatı iyi . ben de 650 liraya almıştım 1.5 sene kadar önce . sıfır almaya gerek yok eğer temiz bulunursa .
-
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-tamron-90mm-f2.8-sp-af-di-macro-sifir-kapali-kutu-erindigitalde-164085970/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-tamron-af-90mm-f2.8-sp-di-macro-canon-uyumlu-162218812/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-tamron-sp-90mm-f2.8-di-makro-objektif-162144763/detay
hocam özellikle 640 lira olanın fiyatı iyi . ben de 650 liraya almıştım 1.5 sene kadar önce . sıfır almaya gerek yok eğer temiz bulunursa .
-
Önce bir body'ye karar vereyim ondan sonra elbet bunların da sırası gelecek :) Eğer ilanda dediği gibi bir hasarı yoksa cidden uygunmuş fiyatı , 1.400 lirayı görünce birden şok olmuştum
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X