Şimdi Ara

Sigorta kutusu ve elektrik bağlantıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımda elektrikten kaynaklı olduğunu düşündüğüm input lag problemi var, sigorta kutusunu açtım fakat elektrikten anlamıyorum. Durum vahim mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• vahim bir durum görmedim ama elektrik tesisatı biraz baştan sağma yapılmış gibi duruyor. normalde sarı-yeşil kablolar toprak, mavi kablolar nötr, siyah, kahverengi ve beyaz kablolar faz olması gerekir. 3 faz farklı renklerde kablolardan geçmesi gerekir. burada ise böyle bir düzen yok ve nötr yada toprak kabloların eki açıkta kalmış. şu durumda amatör birisinin bu tesisatla uğraşmasını önermem. resme daha yakından baktığımda, faz kablolardan birisinde zedelenme işareti gördüm. tabi resimden tam anlaşılmıyor ve fazla ciddi bir durum gibi de görünmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 29 Mart 2025; 18:9:5 >

• Hangi aygıtta gecikme oluyor, ekranda mı, kontrolcülerde mi ?

• limbesh kullanıcısına yanıt

Hocam monitör rengi soluklaşıyor ve fare klavye inputlarım gecikmeli, donanım kaynaklı olduğunu düşünüp çoğu parçayı değiştim sorun çözülmedi.

• dergul D kullanıcısına yanıt

Kabloların topraklama barasına bağlanıp bağlanmaması herhangi bir değişiklik yapar mı?

• Evin topraklaması varsa ve şebekede 220v görünüyorsa, elektrikle işin yok !

Bence monitör, ekran kartı veya PSU bozuk.

Ek: sigorta kutusunda ölüm engelleyici yok

yani kaçık akım rölesi yok !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 30 Mart 2025; 14:47:25 >

Aynı bilgisayarı arkadaşımın evinde de denedim, gözle görülür şekilde fark edilebiliyor. O yüzden elektrik olduğunu düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • wolfiems W kullanıcısına yanıt

Monitörle beraber mi denedin ? Bir de tam düzelmiyor galiba (arkadaşın evinde)

• Evde veya apartmanda kullanılan bir cihazın elektrik şebekesinde parazit yapması da olabilir

Sadece pc açık kalsın, diğer şalterleri kapatıp dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 30 Mart 2025; 14:55:44 >

Tamamen düzeliyor, monitörle birlikte. Benim şüphelendiğim topraklama ama olup olmadığını test etmem gerekiyor.

Bence arıza ondan değil ama topraklamayı şöyle test edebilirsin hızlıca;

1-Prizdeki kontrol kalemini yakan kısmı hangisiyse aklında tut.

2-şaltreleri kapat

3-kontrol kalemiyle prizde elektriğin olmadığından emin ol.

4-şalter kapalıyken, kontrol kalemini öncdeden yaktığını hatırladığın yere bir çivi vs sok

5-şalteri aç

6-bir ampulu çiviye ve topraklamaya temas ettir birinin gözetiminde

7-ampul yanıyorsa topraklama var, yanmıyorsa yok, az yanıyorsa topraklama yetersiz

bu işlemi bir kaç saniyeden fazla yapma çünkü belki o esnada komşu banyoda çarpılıyordur Sigorta kutusu ve elektrik bağlantıları (topraklama yanlış yapılmışsa)

ayrıca eve elktrikçi çağır kutuya ka rölesi taksın,

@wolfiems

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 30 Mart 2025; 16:1:6 >

teşekkürler hocam deneyeceğim

sarı-yeşil kablolara faz hatları ayrıldığı için, hangisinin toprak olduğunu anlamak zor. bir ihtimal bantlanmamış ek olabilir. standart dışı tesisatlarda bunu anlamak zor. kablo ekleri sıkı yapılmadığında sorun çıkarttıkları için, bir fark yaratabilir. zaten ek problemleri yüzünden artık buat klemensler kullanılmaya başlandı. kötü bir topraklama da bilgisayar sistemlerini etkileyebiliyor.

• dergul D kullanıcısına yanıt

o halde benim yapabileceğim bir şey yok sanırım.

iyi bir elektrikçi bulmanı öneririm. çevrende güvenilir birisi yoksa, aşağıdaki linkten yardım alabilirsin. diğer illerde de meslek odaları var.

Sigorta kutusu ve elektrik bağlantılarıetoist
    ANASAYFA - İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası
    https://www.etoist.org.tr
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.