Şimdi Ara

SİGORTA YAPTIRMAZSAN KAYBEDERSİN!!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
4
Favori
5.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sensei111

benim araca kasko yapan şahıs benden aldığı kasko parasını sigortaya yatırmamış,bende ilk defa kasko yaptırdığımdan fatura almamışım(aslında ben istemeden sigortacının vermesi lazım) bugün karakola ifade vermeye gittim,neyseki dolandırılan sadece ben değilmişim 25 kişiyi birden dolandırmış,eğer sadece ben para vermemiş gözükseydim herhalde bayağı bir uğraşırdım faturada olmadığından,yani aldığı paraları acenteye verneyip kendi cebine atmış bu uyanık şahıs,ilerleyen zamanlarda mahkeme ne gibi karar alacak göreceğiz.

demem o durki kasko yaptırırsanız mutlaka parayı ödediğinize dair bir makbuz alın.

geçmiş olsun

ben geçen sene fatura vermediği için sigortacıyla nereyse mahkemelik oluyordum

gerçi biliyoruz o sigortacı yıllardır orada bu işi yapıyor ama dünyanın bin türlü hali var ,bir terslik olur yatırmazsa o zaman sigortamız var zannederken aslında olmadığı gerçeğini acı bir şekilde öğrenebiliriz

aslında en güzeli kredi kartıyla ödemek böylece sigortacıya para vermemiş oluruz ama dediğiniz gibi üçkağıtçı ise bu defa da kredi kartını başka işlerde bile kullanabilir

birde sigorta yaptıranlar internetten bilgilerini girip gerçekten yapılıp yapılmadığını kontrol etmelerinde de fayda var

• 2 sayfa sonunda konu içerisinde edindiğim intiba, nasıl olsa zorunlu-sigorta bu e-devlet üst limitide iptal etti seve seve yaptıracaksınız gibi bir anlayış oluştuğu bununda "tok satıcı" moduna doğru hızla meyillenme olduğu yönündedir.

Görünen köy kılavuz istemez derler, çoğu arkadaş gibi bende sigorta şirketlerinin trafik kolundan zarar ettiği en azından zararın krıtik olduğuna inanmıyorum, bence zarar varsa ya sanayi firmaları sigortalarından ya da başka bir şeyden aksi olsa patır patır sigorta firması türemezdi, onun dışında batan firmada görünmüyor varsa bilen yazssın hep birlikte öğrenmiş oluruz.

Ayrıca sigara kullanmıyorum, alkolü ayda bir o da sosyal bir ortam olursa alıyorum (kaldıki benim sigaram alkolüm sağlık ya da hayat sigortası yaptırırsam mevzu olmalı yanlışmıyım?) ama genede milletin bahsettiği fiyatları gördükçe diken diken oluyorum, kaldıki bu sene kasko yaptırmayı düşünüyordum ama bu ortamı gördükten sonra kaskonun zaten bir espirisi bulunmuyor benim için.

Benim açımdan görünen durum şu,

sigortalar o yada bu sebepten (trafik hariç/belkide pastanın bölünmesinden?) kar marjlarında düşüklük yaşıyorlar/hedefleri tutmadı bunu en kolay sübvanse edebilecekleri kaynak aynı devletin yaptığı gibi ötv,kdv,katkı payı, damga pulu vb. dolaylı yoldan peşin tahsilat buda zorunlu trafik sigortası gibi bir enstrümanı akla getiriyor.

Firmalar yıllardır aslında her yönü ile kendi oluşturdukları kasko ve sigorta dünyasındaki aksaklıkları eksiklikleri absürtlükleri (örneğin pert yani hurda aracın ihale ile satılıp yollarda fink atması vbvb.) bahane yapıp üzerine de tutanak, sgk gibi olayları cilalayıp sistemde bir takım değişiklikler yaptırdılar. Bunun en önemli göstergesi hazinenin primdeki üst limit kaldırması, daha önce başka konuda ilgili haberden paragraf vermiştim bu göze batmayan ama tüm araç sahiplerinin şu an canını yakan yegane olaydır.

Firmalar sigortaya istedikleri fiyatı basmalarını önleyen bu zincirden kurtuldular o yüzden kaskodan vazgeçsenizde nasıl olsa sigorta zorunlu olduğu için sıkıntı olmuyor istenilen pirim fiyatından seve seve tahsil edecek nasıl olsa. Önceki mesajlardan diyorya bir arkadaş "elbette yaptıracaksınız sigortayı" işte rahatlık buradan geliyor kaskolatma hedefi tutmazsa pirim zammı ile kapatılabilecek, bu şekilde sizin tıkladığınız ve 100-200 tl ye onarılan tampon seneye size 500-600 TL hatta 100-1500 diyene pirim ödemesi olarak dönüyor nasıl olsa ucu açık.

Bu kanıya nereden varıyorum uygulama ortada inanıyorumki tüm firmalar olmasada bir grup firma aralarında çoktan anlaşmış idi yani buda bir nevi kartelleşme oluyor.
    bknz;http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2013/04/04/rekabetten-sigortacilara-baskin#

Devletin bu işe bilerek yada bilmeyerek alet olduğu aşikar, bu firmalar şimdi kimden ne tutturulabilirse hızlı bir şekilde tahsil ediyor, bana göre bu işler 1 seneden öncede düzelecek gibide görünmüyor, 1 sene sonunda firmaların tahsilatları yeterli düzeye ulaşır vatandaşın mağduriyetini giderecek mevzuatın hazırlanması işlemleri vs.si işin bir nebze olması gereken şekle gelmeside en az 1 sene demek zaten. Tabi bu benim temennim olabilirde olmayabilirde.

Son olarak seve seve sigorta yaptıracaksınız yaptırmayanlarda ufak bir kesim ne olacak canım diye düşünen zihniyete hatırlatmak gerekirki trafikteki 16 milyon aracın halihazırda 3 milyonu sigortasız durumda bu bindirmeden sonra bu sayı kaç milyon olur Allah bilir ki o zaman görün şenliği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOMIX -- 26 Nisan 2013; 3:25:31 >

• hem zarar ettiklerini söylüyorlar hemde bir yığın acente çalıştırıyorlar ,neredeyse bakkallar bile poliçe satacak

ve bunlar sattıkları poliçeden komisyon aldıklarına göre o halde ne gereği var da bu kadar çok acente /aracıyı besliyorlar ?

birde sigorta şirketinde patlama var ve zaten zarar eden bir iş ise şirket sayısı düşeceğine niye daha çok artıyor ?

bu iş otobüs firmalarının yolcu kap kaç olayı gibi oldu,pazar yeri gibi gel vatandaş en iyi sigorta bizde diye bağırmadıkları kaldı ,iş ciddiyetinden de uzaklaşıyor gibi ,birde üstteki bir arkadaşın olayı gibi yakında parayı kapıp sigortaya yatırmayanlar da çoğalırsa hiç şaşmayacağım

bir zamanlar bu olay ayyuka çıkmıştı, ki o zamanlar internet teknolojisi de olmadığından bir sürü insan mağdur olmuştu,adam gidiyor x firmasına trafik sigortası yaptırıyor,parasını ödüyor ama haberi yok ki o para o şahısların cebinde kalıyor,zaten poliçe de sahte ...

• Abimin Mercedes SL500 Aracı var ve dün 9600 TL'lik Fiyat çıkartmışlar küfür ediyordu dün sigortacıya baya bir
  • Selamlar herkese
    dostum abin neden kufur ediyor sigortacilara oncelikle bindigi aracin degerini yazarmisin o zaman sana soyleyelim az yada cok 200 300 binliralik araca 500 tl mi cikmasi gerekiyordu teklifin yanlis dusunuyor ve yorumluyorsunuz fiyatlarda sigortacinin yaptigi bisey yok sistem ne cikartiyorsa onu soylemek ve almak zorunda
    okudugum kadariyla cok arkadas magdur olmus odemelerden dolayi haklisiniz ama policenizi yaptirdiktan sonra mutlaka fatura degilde odemeyi sigorta sirketine yapildigina dair belgenizi alin nakit yada kredi karti zaten acentelerin % 90 lik bir kismi kapali ekran calisir yani kredi karti ile o yuzdende boyle curuk elmalar barinamaz ve acentelerin ismini karalamaz
    saygilarimla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar herkese
    dostum abin neden kufur ediyor sigortacilara oncelikle bindigi aracin degerini yazarmisin o zaman sana soyleyelim az yada cok 200 300 binliralik araca 500 tl mi cikmasi gerekiyordu teklifin yanlis dusunuyor ve yorumluyorsunuz fiyatlarda sigortacinin yaptigi bisey yok sistem ne cikartiyorsa onu soylemek ve almak zorunda
    okudugum kadariyla cok arkadas magdur olmus odemelerden dolayi haklisiniz ama policenizi yaptirdiktan sonra mutlaka fatura degilde odemeyi sigorta sirketine yapildigina dair belgenizi alin nakit yada kredi karti zaten acentelerin % 90 lik bir kismi kapali ekran calisir yani kredi karti ile o yuzdende boyle curuk elmalar barinamaz ve acentelerin ismini karalamaz
    saygilarimla

• Kafam karışıyor bu sigortacıların işlerine,biri 2500 tl çıkardı full kaskoya,ben full kasko 800 tl ye yaptırdım,fiyatlar arasındaki bu uçurum niye anlamış değilim,kasko yaptıracaklara söylüyorum mutlaka fiat araştırması yapın
  • kasko aranıyor

• Cok yuksek çıkan kasko oldugu zaman turkcesi su ben bu kaskoyu yapmak istemiyorum bak basinin caresine demektir

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.