Şimdi Ara

SİGORTA YAPTIRMAZSAN KAYBEDERSİN!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
4
Favori
5.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Maltepe Sigorta

Sigorta yaptırmayacak kadar zengin değilsin, yaptırmazsan kaybedersin!!!

Teminatlarını güvence altına almak ve bunu uygun fiyata yapmayı kim istemez.
    Kampanyalarımız ve uzmanlığımızdan faydalanmak için, mutlaka irtibata geçin.

süper bir tanıtım yapmışsın ama bu gidişle eski model araçların primleri 2.000 lira falan olacak diyorlar eğer hal böyle olursa sigorta şirketleri müştei bulma peşinde koşacak gibi...çünkü hiç kimse 5 bin tl lik veya 10 bin tl lik araca 2 bin tl prim vermez...Ve çoğu araç sigortasız gezer..

Şu an bile 500 tl tutuyor en az ve yaptırmayanların sayısı bi hayli fazla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özbekli35 -- 15 Mart 2013; 0:43:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Bu eski model araçların sigorta fiyatları yükselecek muhabbeti nedir peki ? Varmı bir bilginiz ?

91 model Kartal varda bende

Alıntı yaparak cevaplarsanız sevinirim

Şu anda bu tip haberler var ama bu vergi ile ilgili Amerikan sistemine dönecek deniyor. Sigortada ise kaskoda böyle bir konu var araç eskidikçe yıpranacağı yani risk artacağı ve yedek parçasının bulunması zor olacağı için daha pahalı çıkar , ama bu senelerdir böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nightmare667

quote:

Bu eski model araçların sigorta fiyatları yükselecek muhabbeti nedir peki ? Varmı bir bilginiz ?

Şu anda bu tip haberler var ama bu vergi ile ilgili Amerikan sistemine dönecek deniyor. Sigortada ise kaskoda böyle bir konu var araç eskidikçe yıpranacağı yani risk artacağı ve yedek parçasının bulunması zor olacağı için daha pahalı çıkar , ama bu senelerdir böyle

Hocam bu TOFASlarin yedek parcasinin ne kadar bol oldugunu soylememe gerek yok herhalde

Insallah cok artis olmaz. 5.000TL'lik arabaya 2.000TL sigorta parasi odersek, vaaay halimize

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Hocam bu TOFASlarin yedek parcasinin ne kadar bol oldugunu soylememe gerek yok herhalde

Insallah cok artis olmaz. 5.000TL'lik arabaya 2.000TL sigorta parasi odersek, vaaay halimize

Tofaş için söylemedim kardeşim. O 5000liralık aracın sigortasının 2000 lira çıkması da o şirketin sana kibarca sen sigortanı bize yaptırma kardeşim demek oluyor.

• söylenenlerin bir kısmına katılmıyorum

isim vererek belirtmek istiyorum
    geçen sene anadolu sigortaya 2010 dizel elegant corollamı 720 tl ye kasko yaptırdım hasarsızlığı vardı
    bana üstüne basa basa 1 hasarda kaskonun hasarsızlığı gitmez dediler
    şans bu ya aracın lastiği yarıldı telefon ettim sigortacıma , bozulur mu bozulmaz mı diye o da yok dedi
    dananın kuyruğu kasko yenilemede koptu rakam 1330 tl cik diğer firmalarda en uygun 1400 tl . sebep hasar var
    anadolu hasarını görmüyoruz diyip 1330 tl çıkarınca , yaptırmıyorum dedim
    1 ay sonra sigortacı aradı . ee dedim kampanya var 880 tl. ben sigorta şirketlerini anlamıyorum anlamak istemiyorum. işime gelirse yapıyorum

2007 corollam 2. aracım. eşim aracı sürttürmüş . kaskodan yaptırdım. bu kadar cüzi bi rakam çıkacağını bilseydim cepten yaptırırdım. bu sene kasko 1600 tl. yaptırmıyorum. bakalım ne olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: aloneleon

quote:

Orijinalden alıntı: proteo

Kaskoda %60 indirimim var. Bu yıl full kaskoya 600 TL ödedim. Yaklaşık 20 yıldır aralıksız kasko yaptırdım, eğer bu sene fiyatlarda anormal bir artış ve %60 indirimime dokunulduğunu görürsem hiç düşünmem iptal eder bir dahada yaptırmam. Trafik sigortası ile yola devam. Zaten bu ülkede sigorta sistemine akıl sır erdirmek güç, Kaskom var ise neden trafik sigortası mecburiyetim oluyor! Yıllardır sorar dururuz bu soruyu.

hasar yapmadığınız sürece kmse sizin indiriminize dokunmaz böyle birşeyy kesinlikle olamaz kasko yaptırıp yaptırmamak size kalmış ama şunu belirtmeden geçemicem kaskoya 600 700tl gibi para veriyorsunuz karşılıgında araç pert olursa araç değeri kadar para alıyorsunuz misal 600tl karşılığı 20.000

10yıldır bu sektör çindeyim okadar çok değişik olayla karşılaştım ki ben kaza yapmam diyen kim varsa kaza yaptı brdaha kasko yaptırmam diyenler geldi yaptırdı benim anlamakta güçlük çektiğim olay şu, sigaraya gnlük 10tl veriliyor ayda 300tl yapar 12 ayda 3000tl gibi rakama tekabül ediyor kimse ses etmeden içiyor zehirleniyor ama iş kaskoya gelince aylık 100 150 tl rakam çok görünüyor ben bunu anlamıorum sigaraya daha fazla para veriyor yada alkole ama kaskoya gelince olmazzzzz çok yüksek burda tezatlık var

ne sigaraymış arkadaş ,neye pahalı desen efendim bir paket sigara şu fiyat ona acımıyorsun da buna niye pahalı diyorsun sözü artık pelesenk oldu

üstelik herkes sigara mı içiyor ? zannedersin ki içmese yatlar katlar uçaklar alacak ,sonra neden hep sigara ile örnekler veriliyorda içkiyle verilmiyor ? yada şans oyunlarına yatırılan paralardan örnek verilmiyor ,yada arabayla aylak aylak gezerken harcanan yakıt gibi durumlarla kıyaslanmıyor

gerçekten bu sigorta işi artık iyice can sıkmaya başladı ,böyle devam ederse belki eskiye dönülebilir ve yine çoğu kişi sigorta yaptırmadan yollarda gezinir

kaza yaparsan şöyle olur çalınırsa böyle olur deniliyor tamam doğru bu ve benzeri nedenlerle yaptırmak gerekiyor ama bir defa kaza yaparsam diye düşünüyorsun ama her sene trafik+kasko parasını nasıl ödeyeceğiz diye düşünür olduk

sonra sigortacı arkadaşlar kusura bakmasınlar ama çoğunluğu ucuz yapıyoruz derken bazı klozları eksik bırakıyorlar ama çoğu vatandaşın bundan haberi bile olmuyor

şimdiki sistemde ne fark etmiş işin gerçeği ben anlayamadım ,zaten eskiden de dar kapsamlı ve firmaya göre isimleri değişik olarak çeşitli adlar altında kasko yapılabiliyordu,yine bakıyorsun full kasko geçtiği halde kimisi sınırsız ,kimisi maddi 15.000 tl.ye kadar kimisi 100.000 tl.ye kadar teminatlar veriyorlar ama nasıl oluyorsa hepsi full kasko ???

ve çoğunda manevi tazminat hiç yok

birde bizim daha önce almış olduğumuz indirimler artık olmayacak mı ? eğer öyleyse sürekli kaza yapan ile hiç kaza yapmayan aynı olacağından bir adaletsizlik olacağı kesin

her konuda olduğu gibi bu işte birilerinin canı yanınca isyanlar çoğalacak yine eskiye dönüş yapılacağı belli oluyor diğer türlü adam gitmiş 2-3 bin tl.ye araç almış sigortası 300-400 tl. olursa o vatandaş hiç sigorta yaptırırmı ?

bence bu iş sadece sigortalara zam yapmak için bulunmuş bir yöntem,bunlar benim fikirlerimdir tersini düşünen olabilir ama ben başkaca bir mantık bulamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1414 -- 18 Mart 2013; 3:34:04 >

• @kemal1414

Kaza yaparsın yapmasınada adamlar korkuyu pazarlıyorlar resmen, yaptığında noluyor senelik herkez 2 bin liralık masraf mı alıyor alıyorum diyen kacına orjinal parça takılmış, kasko yerine artık cıkma orj parcalarla arac toplamak cok kolay, öte yandan peki kaza yapmazsan noluyor kaza yaptı parası alıyor sigortalar, trafik sigortası yeterli biraz kapsamlıları var onlarla halletmek mümkün.
  • sgortacı müşteri istemeden klozu çıkarmıor çıkaran kişiler elbetki vardır ozaman sizde ne oldugu belli olmayan kişilere sigorta yaptırmayın sırf ucuz yapsın die kırk takla atıorsunuz sonrada ah başıma gelenler okuyun aldığınız ürünü ne haklarınız var anlayın açıklamalar hiçte anlaşılmıyor değil anlamadıgını sor hç kendinizi savunmayın sigortalıların nerde ne istediğni biliyoruz sigara örneği vericem tabi çünkü her 10 kişiden 8 i sigara içior en çok talep gören bi emtia birçoğu kimse her 15dk sigara içiyor bu örneği vermem doğaldır yaranız varsa gocunursunuz .
  • quote:

sgortacı müşteri istemeden klozu çıkarmıor çıkaran kişiler elbetki vardır ozaman sizde ne oldugu belli olmayan kişilere sigorta yaptırmayın sırf ucuz yapsın die kırk takla atıorsunuz sonrada ah başıma gelenler okuyun aldığınız ürünü ne haklarınız var anlayın açıklamalar hiçte anlaşılmıyor değil anlamadıgını sor hç kendinizi savunmayın sigortalıların nerde ne istediğni biliyoruz sigara örneği vericem tabi çünkü her 10 kişiden 8 i sigara içior en çok talep gören bi emtia birçoğu kimse her 15dk sigara içiyor bu örneği vermem doğaldır yaranız varsa gocunursunuz .

yaram da yok gocunduğum da ama seni bizim ne yiyip içtiğimiz ilgilendirmez hele ki araç sigortacılarını hiç ilgilendirmez

ben 50 yaşımı bulmuşum bundan sonra benim için her yol dört yoldur ,böyle saçma mazeretlerle insanlara sigorta yapma olayından vazgeçin

para benim sağlık benim ha bir karışmadığınız yatak odamız kaldı diyeceğim ama artık ona da karışıyorlar illa en az 3 çocuk yapacakmışız

yukarıda ki arkadaş tek kelimeyle özetlemiş "korku satıyorsunuz" daha bunun üstüne laf söylemek bile gereksiz

aslında bugün hiç sinirlenmeyeceğim diye kendime söz vermiştim ama daha ilk mesajı görünce yine heyheylendim :)

• üç çocuk olayını sigortacılar söylemioruz sözün kime ait olduğunu iyi biliyorsunuz :) kimse size yemeyin içmeyin demiyor ama araba almışınız bu korumak sizin görevi sadece şunu söylüyorum konuyu uzatmak istemiorum elbet birgün sigorta yaptıracaksınız :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

quote:

sgortacı müşteri istemeden klozu çıkarmıor çıkaran kişiler elbetki vardır ozaman sizde ne oldugu belli olmayan kişilere sigorta yaptırmayın sırf ucuz yapsın die kırk takla atıorsunuz sonrada ah başıma gelenler okuyun aldığınız ürünü ne haklarınız var anlayın açıklamalar hiçte anlaşılmıyor değil anlamadıgını sor hç kendinizi savunmayın sigortalıların nerde ne istediğni biliyoruz sigara örneği vericem tabi çünkü her 10 kişiden 8 i sigara içior en çok talep gören bi emtia birçoğu kimse her 15dk sigara içiyor bu örneği vermem doğaldır yaranız varsa gocunursunuz .

yaram da yok gocunduğum da ama seni bizim ne yiyip içtiğimiz ilgilendirmez hele ki araç sigortacılarını hiç ilgilendirmez

ben 50 yaşımı bulmuşum bundan sonra benim için her yol dört yoldur ,böyle saçma mazeretlerle insanlara sigorta yapma olayından vazgeçin

para benim sağlık benim ha bir karışmadığınız yatak odamız kaldı diyeceğim ama artık ona da karışıyorlar illa en az 3 çocuk yapacakmışız

yukarıda ki arkadaş tek kelimeyle özetlemiş "korku satıyorsunuz" daha bunun üstüne laf söylemek bile gereksiz

aslında bugün hiç sinirlenmeyeceğim diye kendime söz vermiştim ama daha ilk mesajı görünce yine heyheylendim :)

aferin sana sen yaptırma o zaman kardeş kimse de sana silah zoruyla yaptırmıyor. Allah inşallah sana kaza bela vermez de sen haklı biz haksız çıkarız ne diyeyim.

• bilinç gerekli bilinç şu ülkede sigorta bilinci oturmadı oturamazda bu gidişle bana birşey denildiği sürece biz daha çook para kaybederiz sigorta yapırmayanlar cep kaskodan herşeyi yaptırıyorlar :)
  • quote:

quote:

quote:

aferin sana sen yaptırma o zaman kardeş kimse de sana silah zoruyla yaptırmıyor. Allah inşallah sana kaza bela vermez de sen haklı biz haksız çıkarız ne diyeyim.

bütün sigortacılar sizin gibi olsa zaten yaptırmam

okumadın galiba ben 50 yaşımdayım,bana kardeş dediğine göre aynı yaşlarda olmalıyız ve 27 yıllık şoförüm kimin haklı olduğunu anlayabilecek yaştayım

diğer mesajı acil işim olduğu için acele yazıp çıktım ,eksik bıraktığımı da bu vesile ile tamamlayayım

@ aloneleon

sigortacı müşteri istemeden klozu çıkarmıyor diyorsunuz da hanginiz müşteriyi karşınıza alıp bak şunlar olursa şu fiyat olmazsa şu fiyat diyorsunuz

ben söyleyeyim diyemiyorsunuz çünkü o kadar vaktiniz yok ayrıca sözüm meclisten dışarı bazı sigortacılar müşteriyi kaçırmamak için çok fazla derine girmek istemiyorlar

Allah için söyleyin FULL KASKO deyince ne anlaşılıyor ?

ben herşey dahil (muafiyet yok) anlıyorum ama bir bakıyoruz maddi 15.000 tl. yapılmış ,manevi hiç yok

niye yok ?

ucuz çıksın diye değilmi ?

efendim müşteri ucuz kasko istiyor ...

tabiki isteyecek siz olsanız istemezmisiniz ama buradaki ucuzdan kasıt kloz eksikliği (muafiyetsizlik) değil

ben bu sigorta işini bir türlü anlamıyorum ,bir firmadan teklif istiyoruz misal 1500 tl. istiyor ama muafiyetler var ,bir diğerinden teklif istiyoruz misal 1250 tl.çıkartıyor ve gerçekten muafiyetsiz ,peki bu nasıl oluyor ?

benim amacım sigorta olmasın ,kasko olmasın değil şartlar mümkün olduğunca iyi olsun ki aksine sigorta yaptıran sayısı çoğalsın,böylece hem siz kazanın hemde müşteriler kendilerini emniyette hissetsinler

ama işi sulandırıp sigara hesabına girersek gerçek anlatmak istediğimizi anlatamıyoruz,müşterinin sıkıntısı nedir sigortacının sıkıntısı nedir bunları anlatacağımıza sigara içeceğine sigorta yap demek kadar tuhaf bir durum varmı ?

sonra ben bunları yazarken gerçekten bu sigara işinden bunaldığım için tepki gösteriyorum

daha sabahın köründe telefon çalıyor karşımızda bir MH elemanı başlıyor anlatmaya ,efendim emniyetiniz açısından görüşmemiz kayıt altına alınıyor (ne emniyetiyse) aslında eleman kendini emniyete almak için bunu söylüyor yoksa çoğu kişi basacak küfürü :)

eee tamam diyorsun ,efendim bir sigara parasına size sigorta yapmak istiyoruz ,buyur burdan yak :)

onu uğurluyorsun yine telefon çalıyor yine aynı muhabbetler ,efendim size günde bir sigara parasına kredi vermek istiyoruz :(

artık gına geldi bu sigara muhabbetinden ,adam malını pahalıya satmaya kararlıysa hemen sigara olayına giriyor

diğer bir konu sigortacılar zarar ediyormuş ..!

benim bildiğim zarar eden kurum batar ,şu ana kadar kaç sigortacı battı ?

tabi ki hakkınız olanı alacaksınız ama böyle yollarla olunca şahsen benim zoruma gidiyor

lütfen konuyu başka yerlere çekmeden konuşalım yoksa gereksiz kırgınlıklar oluyor ve benim bildiğim müşteri velinimettir ona bu tarz cevaplar vermek bana tuhaf geliyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

bütün sigortacılar sizin gibi olsa zaten yaptırmam

okumadın galiba ben 50 yaşımdayım,bana kardeş dediğine göre aynı yaşlarda olmalıyız ve 27 yıllık şoförüm kimin haklı olduğunu anlayabilecek yaştayım

diğer mesajı acil işim olduğu için acele yazıp çıktım ,eksik bıraktığımı da bu vesile ile tamamlayayım

@ aloneleon

sigortacı müşteri istemeden klozu çıkarmıyor diyorsunuz da hanginiz müşteriyi karşınıza alıp bak şunlar olursa şu fiyat olmazsa şu fiyat diyorsunuz

ben söyleyeyim diyemiyorsunuz çünkü o kadar vaktiniz yok ayrıca sözüm meclisten dışarı bazı sigortacılar müşteriyi kaçırmamak için çok fazla derine girmek istemiyorlar

Allah için söyleyin FULL KASKO deyince ne anlaşılıyor ?

ben herşey dahil (muafiyet yok) anlıyorum ama bir bakıyoruz maddi 15.000 tl. yapılmış ,manevi hiç yok

niye yok ?

ucuz çıksın diye değilmi ?

efendim müşteri ucuz kasko istiyor ...

tabiki isteyecek siz olsanız istemezmisiniz ama buradaki ucuzdan kasıt kloz eksikliği (muafiyetsizlik) değil

ben bu sigorta işini bir türlü anlamıyorum ,bir firmadan teklif istiyoruz misal 1500 tl. istiyor ama muafiyetler var ,bir diğerinden teklif istiyoruz misal 1250 tl.çıkartıyor ve gerçekten muafiyetsiz ,peki bu nasıl oluyor ?

benim amacım sigorta olmasın ,kasko olmasın değil şartlar mümkün olduğunca iyi olsun ki aksine sigorta yaptıran sayısı çoğalsın,böylece hem siz kazanın hemde müşteriler kendilerini emniyette hissetsinler

ama işi sulandırıp sigara hesabına girersek gerçek anlatmak istediğimizi anlatamıyoruz,müşterinin sıkıntısı nedir sigortacının sıkıntısı nedir bunları anlatacağımıza sigara içeceğine sigorta yap demek kadar tuhaf bir durum varmı ?

sonra ben bunları yazarken gerçekten bu sigara işinden bunaldığım için tepki gösteriyorum

daha sabahın köründe telefon çalıyor karşımızda bir MH elemanı başlıyor anlatmaya ,efendim emniyetiniz açısından görüşmemiz kayıt altına alınıyor (ne emniyetiyse) aslında eleman kendini emniyete almak için bunu söylüyor yoksa çoğu kişi basacak küfürü :)

eee tamam diyorsun ,efendim bir sigara parasına size sigorta yapmak istiyoruz ,buyur burdan yak :)

onu uğurluyorsun yine telefon çalıyor yine aynı muhabbetler ,efendim size günde bir sigara parasına kredi vermek istiyoruz :(

artık gına geldi bu sigara muhabbetinden ,adam malını pahalıya satmaya kararlıysa hemen sigara olayına giriyor

diğer bir konu sigortacılar zarar ediyormuş ..!

benim bildiğim zarar eden kurum batar ,şu ana kadar kaç sigortacı battı ?

tabi ki hakkınız olanı alacaksınız ama böyle yollarla olunca şahsen benim zoruma gidiyor

lütfen konuyu başka yerlere çekmeden konuşalım yoksa gereksiz kırgınlıklar oluyor ve benim bildiğim müşteri velinimettir ona bu tarz cevaplar vermek bana tuhaf geliyor

Niye "kardeş" lafına bu kadar takıldınız veya alındınız anlamadım. Sanki ufaklık demişim gibi tepki verdiniz. diğer konular için cevap vermeye gerek bile duymuyorum.

-Cahil kimsenin yanında, kitap gibi sessiz ol. Mevlâna

- Cahile söz anlatmak, köre renk tarifi gibidir. İmam Evzai

• Yazılan Prim Bedeli : 4.526.637.845,18511
    Gerçekleşen Hasar Toplamı : 3.284.513.256,68358

Kasko Şirketleri Zarar Ediyor Diyorlar Ama ? Arada Kalan Yaklaşık ? 1.2 Milyar TL'yi Hayır Kurumlarına Filanmı Bağışladılar?
  • quote:

Niye "kardeş" lafına bu kadar takıldınız veya alındınız anlamadım. Sanki ufaklık demişim gibi tepki verdiniz. diğer konular için cevap vermeye gerek bile duymuyorum.

-Cahil kimsenin yanında, kitap gibi sessiz ol. Mevlâna

- Cahile söz anlatmak, köre renk tarifi gibidir. İmam Evzai

tebrik ediyorum beni cahil ve kör ilan ettiğiniz için

zaten bu sözünüzden sonra sizinle her türlü görüşmemiz bitmiştir

yalnız o sözleri sadece başkası için düşünmeyin biraz da oturup kendiniz için o sözlerde neler var bir düşünün

50 yaşında ki adama ne var kardeş dediysek diyebildiğine göre büyük ihtimal oğlum yaşındasın

güzel sözler okunmaz , yaşanır

bu dakika itibari ile cevap vermeyeceğim lütfen kendi yaşıtlarınıza veya küçük gördüğünüz müşterilerinize bu tarz cevaplar verin ,benim terbiyem bundan sonrasını kaldırmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: KiymaliPide

Yazılan Prim Bedeli : 4.526.637.845,18511

Kasko Şirketleri Zarar Ediyor Diyorlar Ama ? Arada Kalan Yaklaşık ? 1.2 Milyar TL'yi Hayır Kurumlarına Filanmı Bağışladılar?

sorması ayıp bu rakamı nerden buldunuz tsrsb başkanı sizin akrabanız galiba :) rasgele buluorsunuz verileri sanki doğru hadi doğru oldugu varsayalım bunun devamıda var onlar nerede :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KiymaliPide

Yazılan Prim Bedeli : 4.526.637.845,18511

sorması ayıp bu rakamı nerden buldunuz tsrsb başkanı sizin akrabanız galiba :) rasgele buluorsunuz verileri sanki doğru hadi doğru oldugu varsayalım bunun devamıda var onlar nerede :)

tsrsb sitesinde mevcut.
    http://www.tsb.org.tr/sayfa/2012-yil-sonu-istatistikleri

• quote:

Orijinalden alıntı: Maltepe Sigorta

Sigorta yaptırmayacak kadar zengin değilsin, yaptırmazsan kaybedersin!!!

Teminatlarını güvence altına almak ve bunu uygun fiyata yapmayı kim istemez.
    Kampanyalarımız ve uzmanlığımızdan faydalanmak için, mutlaka irtibata geçin.

PM
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.